gouvou 11 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας και απο μενα. Εδω και μια εβδομαδα το πρωι κατα τις 10 θολωνει το νερο του ενυδρειου μου. Ηεικονα ειναι ιδια με bacterial bloom. Το απογευμα κατα τις 8 ξεθολωνει. Περιπου ταυτοχρονα με το φαινομενο εχασα ενα yellow Goby το οποιο δεν το βρηκα ποτε. Μαλλον το εφαγαν οι γαριδες. Ειναι οντως bacterial bloom ? Tι αλλο θα μπορουσε να ειναι? Πως να το αντιμετωπισω? Το ενυδρειο τρεχει εδω και 2 μηνες περιπου. Πριν 15 μερες μπηκε και ενα skimmer Fluval το οποιο φαινεται να κανει καλη δουλεια. φωτο δε βαζω γιατι δε φαινεται καλα αλλα μοιαζει με bacterial bloom. Μια ασπρη σκονη που επιπλεει και εξαφανιζεται μετα απο 10 περιπου ωρες. Φωτοπεριοδο εχω αυτη τη στιγμη 14:00-22:00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 11 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας και απο μενα. Εδω και μια εβδομαδα το πρωι κατα τις 10 θολωνει το νερο του ενυδρειου μου. Ηεικονα ειναι ιδια με bacterial bloom. Το απογευμα κατα τις 8 ξεθολωνει. Περιπου ταυτοχρονα με το φαινομενο εχασα ενα yellow Goby το οποιο δεν το βρηκα ποτε. Μαλλον το εφαγαν οι γαριδες. Ειναι οντως bacterial bloom ? Tι αλλο θα μπορουσε να ειναι? Πως να το αντιμετωπισω? Το ενυδρειο τρεχει εδω και 2 μηνες περιπου. Πριν 15 μερες μπηκε και ενα skimmer Fluval το οποιο φαινεται να κανει καλη δουλεια. φωτο δε βαζω γιατι δε φαινεται καλα αλλα μοιαζει με bacterial bloom. Μια ασπρη σκονη που επιπλεει και εξαφανιζεται μετα απο 10 περιπου ωρες. Φωτοπεριοδο εχω αυτη τη στιγμη 14:00-22:00 Tην φωτοπερίοδο κάντην καλύτερα 2 - 11. Όσον αφορά αυτό που είπες, δεν νομίζω να είναι bacterial bloom. Μετρήσεις έχεις κάνει? Πώς είναι? Έριξες τίποτα μέσα τώρα πρόσφατα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gouvou 11 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Οι μετρησεις ειναι φυσιολογικες. Ξεχασα να πω οτι ειχα και εξαρση αλγης η οποια αντιμετωπισθηκε με καλο καθαρισμα του βυθου. Οχι δεν εχω ριξει τιποτα μεσα στο νερο. Κανω αλλαγες με νερο οσμωσης και αλατι red sea. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
gouvou 11 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Να και μια φωτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 11 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Οι μετρησεις ειναι φυσιολογικες. Ξεχασα να πω οτι ειχα και εξαρση αλγης η οποια αντιμετωπισθηκε με καλο καθαρισμα του βυθου. Οχι δεν εχω ριξει τιποτα μεσα στο νερο. Κανω αλλαγες με νερο οσμωσης και αλατι red sea. . Ο βράχος σου είναι φουλσ την άλγη αν μπορώ να διακρίνω καλά. Ποιό αλάτι? Το coral pro ή το sea salt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gouvou 11 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Το sea salt. Ο βραχος εχει όντως αλγη αρκετη αλλα εχει βελτιωθει και με καθημερινο καθαρισμα καλυτερευει μερα με την ημερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 11 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Εφόσον λές ότι οι μετρήσεις σου είναι εντάξει που σημαίνει ότι και η βιολογία σου είναι εντάξει τότε δεν υπάρχει περίπτωση bacterial bloom! Αν πάλι χρησιμοποιούσες το coral pro ίσως να έφταιγε αυτό που και πάλι είναι μια τις χιλίοις καθώς έχω ακούσει ότι δεν σπάει καλά και ότι βγάζει θολούρα αλλά μέσα στο ενυδρειο θα έσπαγε με τον καιρό, οπότε κάτι άλλο είναι. Πάλι για να θολώσει ένα ενυδρείο μπορεί να γίνει αν τα σαλιγκάρια αναπαράγονται, αλλά πρέπει να έχεις πολλλλάαα σαλιγκάρια και να γίνεται ταυτόχρονα απο όλα μαζί! Που και πάλι αποκλείεται! Ίσως είναι ψιλοθολό επειδή είναι καινούριο το σύστημα! Δώστου χρόνο να τρέξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 11 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 11 Σεπτεμβρίου 2013 Αν έχεις ένα φιλτράκι βάλτου ενυδρειακό βαμβάκι και άστο να δουλεύει για 2 μέρες. Αν είναι κάτι μέσα στο νερό θα το μαζέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος