Safarpn 12 Σεπτεμβρίου 2013 #26 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Φιλε μου εγω οσα ηξερα τα ειπα,και νομιζω επι του θεματος πλεον δεν εχω να πω τιποτα αλλο. Εφερα παραδειγμα του μπρουνζινου τραπεζιου μου για σου δωσω να καταλαβεις την σημασια της ταλαντωσης του νερου Αλλα μια που θελεις να την εξειδικευσειςτην κουβεντα,και εαν θελεις να μαθεις,σου λεω οτι ο μπρουντζος και το σιδερο ειναι δυο αντιθετα μεταλλα. Τον μπρουντζο οσο τον λυγιζεις,τοσο σκληραινει,ενω το σιδερο μαλακωνει.Γιαυτο ο μπρουντζος ειναι ακαταλληλος για βαση ενυδρειου.Ο μπρουντζος κολαει με ασημι,και γιαυτο ειναι επιρεπεις στην ταλαντωση,αν οι κολλησης ειχαν προβλημα ,θα επεφτε το ενυδρειο.Γιατι καμια φορα λεμε τι ειναι 60 λιτρα,αλλα δεν ειναι ετσι,οταν ταλαντευονται αυτα τα λιτρα,δεν μπορει καμια ανθρωπινη δυναμη να τα κρατηση.Το θεμαμας ομως δεν ειναι τα μεταλλα αλλα οι ροδες,και αν αυτες μπορουν να προκαλεσουν ταλαντωση.Ναι μπορουν,γιατι ολα αυτα τα παξιμαδια οι βιδες και ροδελες που εχει η ροδα,εχει καπια δεκατα του χιλιοστου κενα,Ε αυτα τα κενα,σε συνδιασμο με το νερο που ειναι τουλαχιστον στους 60 ποντους υψος,θα κανεις καλο φραπε. Η ροδα που μου εδειξες ειναι πολυ καταλληλη για καροτσι σουπερ μαρκετ,και εντελως ακαταλληλη για ενυδρειο.Και γιαυτο σου ανεφερα τις φουσκωτες ροδες,γιατι αυτες θα απορροφησουν τον κραδασμο,εστω και λιγο.Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι στα ενυδρεια μας πρεπει να τα φτιαχνουμε τροχηλατα,γιατι βαριεσαι να αδειασεις σε ενα βαρελι το νερο η δεν ξερω με πια λογικη τις εβαλες,δικοσου θεμα,παντος στα ενυδρεια ροδες δεν βαζουμε. Αν εχεις κατι επι της ταλαντωσης και εαν διαφωνεις με αυτα που λεω,χαρα μου να τα ακουσω,αρκει να ειναι τεκμηριωμενα,αλλα μην μου λες για πανεπιστημια,γιατι ολοι οσοι ξερουμε να γραφουμε το ονομα μας,κατι εχουμε μαθει στην ζωη,και δεν ασχολουμαστε μονο με ψαρακια.....και λόγω σχήματος της ρόδες το έπιπλο μαζί με το ενυδρειο θα μετατοπίζεται χιλιοστά κάθε φορά προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ταλάντωση. Και πάλι θα συμφωνήσω. Να έχουμε υπόψη μας ότι περα απο αυτα που σωστα είπες σχετικά με τα κενά στις βίδες και παξιμάδια κτλ, ότι οταν έχουμε ρόδες, αυτές πατάνε στο πάτωμα σε μια πολυ μικρη επιφάνεια που η διαφορα με τέσσερα αντίστοιχα ποδαράκια επιπλου διαστάσεων 1x1 εκατοστού ακόμα, ειναι τεράστια. Τα κενά αυτα λοιπόν που λες kixlidate θα την καταβρούν με τη μικρή αυτή επιφανεια στην οποία πατάει η ρόδα και η ταλάντωση θα επέλθει πιο γρήγορα άρα με τα πιο σοβαρά αποτελέσματα σε συντομότερο χρόνο. Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 12 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Πριν λιγο ηταν η φυγοκεντρος δυναμη... τωρα ειναι τα δεκατα του χιλλιοστου... Δεν μπορω να διαφωνησω, γιατι στην προσπαθεια σου να πεισεις και και να πειστεις οτι εχεις δικιο δεν αφηνεις χωρο για κατι αλλο. Συμφωνω, οτι οτι ηταν να πουμε το ειπαμε. Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι οτι οι ροδες που χαρακτηρισες καταλληλες για ¨καροτσι σουπερ μαρκετ¨ ειναι Βιομηχανικη υπερβαρεως τυπου http://www.e-toolshop.gr/%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CE%BD-p-572.html και καταλληλη για 160 κιλα... Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 12 Σεπτεμβρίου 2013 #28 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Απο τοσα σεντονια που σου εγραψα,εσυ καταλαβες οτι αν σηκωνουν οι ροδες 1000000000000000 κιλα δεν θα εχουμε ταλαντωση. Δεν εχει καμια σημασια τα ποσα κιλα σηκωνουν οι ροδες. καλη συνεχεια φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 13 Σεπτεμβρίου 2013 Author #29 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Πω πω!!!! Καλά το θέμα με τις ρόδες σίγουρα προκάλεσε σεισμό!!!!! Εμείς προχώραμε στις μελέτες μας (μαλλον θα ξεκινήσουμε από τα εύκολα... την βάση του τραπεζιού για να έχουμε να τοποθετήσουμε το ενυδρείο και παράλληλα θα ψάχνω και για τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστούν) και θα επανέλθω όταν θα έχω εξελίξεις. (Άστε που τώρα μας ήρθαν και οι σχολικές λίστες....) Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι καλή συνέχεια!!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 13 Σεπτεμβρίου 2013 #30 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Για να κλίνει σιγά σιγά το θέμα… κατά καιρούς κάποιοι είχαν βάλει ρόδες… με την πρώτη ευκαιρία όμως τις έβγαλαν!!! Το ποιο απλό παράδειγμα είναι να πάει να σπρώξει το ενυδρείο ένα μωρό παιδί… θα το πάει βόλτα!!!! Κάποιοι άλλοι που έβαλαν ρόδες απλά δεν τους έτυχε τίποτα και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Το κάθε ενυδρείο και οι ανάγκες του κάθε χομπιστα είναι διαφορετικές!!!! Οι γνώμες ακούστηκαν οπότε αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει και τι θα αποφασίσουν τα παιδιά να κάνουν!! Όπως και να έχει καλή συνέχεια στην κατασκευή σας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 13 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Για να κλίνει σιγά σιγά το θέμα… κατά καιρούς κάποιοι είχαν βάλει ρόδες… με την πρώτη ευκαιρία όμως τις έβγαλαν!!! Το ποιο απλό παράδειγμα είναι να πάει να σπρώξει το ενυδρείο ένα μωρό παιδί… θα το πάει βόλτα!!!! Κάποιοι άλλοι που έβαλαν ρόδες απλά δεν τους έτυχε τίποτα και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Το κάθε ενυδρείο και οι ανάγκες του κάθε χομπιστα είναι διαφορετικές!!!! Οι γνώμες ακούστηκαν οπότε αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει και τι θα αποφασίσουν τα παιδιά να κάνουν!! Όπως και να έχει καλή συνέχεια στην κατασκευή σας!! Αμα παιδι καταφερει να σπρωξει ενυδρειο γεματο με νερο και φρενο στις ροδες θα γινω αστροναυτης.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Σεπτεμβρίου 2013 #32 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Αμα παιδι καταφερει να σπρωξει ενυδρειο γεματο με νερο και φρενο στις ροδες θα γινω αστροναυτης....Συμφωνώ απόλυτα, δε μπορει. Μπορει όμως να βγάλει το φρένο γιατι είδε μια φορά πως το έκανες εσυ.....και τότε θα καταφέρει ίσως να το σπρώξει. Ας μην είμαστε απόλυτοι σε αυτα που λέμε όλοι μας. Κάθε ενυδρειο, έπιπλο, κατασκευή κτλ ειναι διαφορετικά αλλα το να είμαστε απόλυτοι δε λέει και τίποτα. Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 13 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικα και χωρις το φρενο με αδειασμενο το νερο το ενυδρειο τσουλαει αρκετα δυσκολα, ειναι πολλα τα κιλα. Μακαρι να τα καταφερει το πιτσιρικι ομως παντα ηθελα να παω βολτα στο φεγγαρι . Παντως μιας και οι φιλοι εχουν παιδια πρεπει να προσεχουν πολυ με το ενυδρειο. Φαντασου να πανε και να αδειασουν το κουτακι με την τροφη για να ταισουν τα ψαρια. Θεωρω οτι αυτος ειναι ο μεγαλυτερος κινδυνος μιας και ειναι μια κινηση που βλεπουν καθημερινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Σεπτεμβρίου 2013 #34 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Για να κλίνει σιγά σιγά το θέμα… κατά καιρούς κάποιοι είχαν βάλει ρόδες… με την πρώτη ευκαιρία όμως τις έβγαλαν!!! Το ποιο απλό παράδειγμα είναι να πάει να σπρώξει το ενυδρείο ένα μωρό παιδί… θα το πάει βόλτα!!!! Κάποιοι άλλοι που έβαλαν ρόδες απλά δεν τους έτυχε τίποτα και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα!!! Το κάθε ενυδρείο και οι ανάγκες του κάθε χομπιστα είναι διαφορετικές!!!! Οι γνώμες ακούστηκαν οπότε αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει και τι θα αποφασίσουν τα παιδιά να κάνουν!! Όπως και να έχει καλή συνέχεια στην κατασκευή σας!! Σαν την Πυθια μιλησες Ηξεις αφηξεις,ουκ εν πολεμω θνηξεις Ηξεις αφηξεις ουκ,εν πολεμω θνηξεις Εχει εντελως διαφορετικα αποτελεσματα,στο 1ο δεν πεθαινεις,στο 2ο πεθαινεις Θα συμφωνισω οτι καθε ενυδρειο ειναι μοναδικο και εχει τις δικες του αναγκες.Αλλα οταν μιλαμε για κατασκευη,δεν μπορει να εχουμε ολοι δικιο,αλλα μονο ο ενας. Αμα παιδι καταφερει να σπρωξει ενυδρειο γεματο με νερο και φρενο στις ροδες θα γινω αστροναυτης.... Επιτελους,συμφωνουμε σε κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 13 Σεπτεμβρίου 2013 #35 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Αλλα οταν μιλαμε για κατασκευη,δεν μπορει να εχουμε ολοι δικιο,αλλα μονο ο ενας. Στην προκειμενη περιπτωση και σε κατι αλλο. EDIT Γενικα ομως μπορει να υπαρχουν και περιπτωσεις που δυο διαφορετικες αποψεις ειναι σωστες. Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Σεπτεμβρίου 2013 #36 Share 13 Σεπτεμβρίου 2013 Στην προκειμενη περιπτωση και σε κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Σεπτεμβρίου 2013 #37 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Αχ Μαίρη Μαίρη τι σου έμελλε να πάθεις... ροδάκια ήθελες και εσύ και το ζήτημα πάει να γίνει σαν το "Ανατολικό" χα χα χα Άντε να ρίξω και εγώ λίγο λάδι στη φωτιά... Κατά τη γνώμη μου... ρόδες και ενυδρείο δεν πάνε πακέτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 14 Σεπτεμβρίου 2013 Author #38 Share 14 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπόν παιδιά τί να πώ.... Στα σχέδια για το λίγο μεγαλύτερο ενυδρείο επενέβησαν το υπουργείο οικονομικών και το αφεντικό μου.... Έτσι θα καταλήξουμε να τελειώσουμε ένα μικρότερο ενυδρείο 30λίτρων που ξεκινήσαμε (πρίν πέσουν στα χέρια μας τα μεγαλύτερα τζάμια) που θα μας στοιχίσει το ένα τρίτο των χρημάτων.... Έχω πάθει κόλλημα με τα ψάρια και θέλω οπωσδήποτε να ασχοληθώ... Όσο για τα ροδάκια μακάρι να μπορούσα να πάρω μεγαλύτερο με ή χωρίς ροδάκια!! Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για τις συμβουλές (έχετε γούστο ακόμα και όταν διαφωνείτε....) και όταν με το καλό τελειώσουμε το μικρό θα σας το δείξω!!! (Ευκαιρία να αποκτήσουμε και μία σχετική εμπειρία και ελπίζω να έχω ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Σεπτεμβρίου 2013 #39 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Α ρε Μαρια τι μας κανεις τι ξενερομα ηταν αυτο εδω στην ποδια σου σφαχτηκαν παλικαρια παρα λιγο να ξεκινησει ο 3ος παγκοσμιος πολεμος Πηγαμε στην βρυση και νερο δεν ηπιαμε Περα απο την πλακα,οσα ξερει ο νοικοκυρης ,δεν τα ξερει ο κοσμος ολος,απλα αν σε περνει καντο 50 με 60 λιτρα,γιατι δεν θα εχει και μεγαλες διαφορες απο το 30αρι,για να μπορεσεις να μπεις σωστα στην μαγεια αυτου του χομπι.Οτι χρειαστεις εδω θα μαστε .διαφωνοντας ισως ,αλλα παντα κατι καλο θα βγαινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 15 Σεπτεμβρίου 2013 Author #40 Share 15 Σεπτεμβρίου 2013 Σε ευχαριστώ kixlidate. Εγώ να δείς πως ξενέρωσα (τόσο διάβασμα - ψαξιμο για φωτισμό, τρόπο στησίματος, βάση τραπεζιού....) :bigemo_harabe_net-111: Θα τελειώσουμε το μικρό και ελπίζω πως μέχρι την άνοιξη να καταφέρω να πάρω τουλάχιστον ένα 60λιτρο (τελικά τα μικρά ενυδρεία δεν συμφέρει να τα φτιάχνεις...) Θα το δώ ως ευκαιρεία να μάθω και άλλα ως τότε (και ελπίζω ότι θα έχω βρεί και τρόπο συμπλήρωσης του οικογενειακού εισοδήματος) Όσο για τις ρόδες όλο και κάποιος άλλος θα βρεί επικοικοδομητική και χρήσιμη την συζήτηση!!!! Σας ευχαριστώ όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος