linglong 9 Σεπτεμβρίου 2013 #26 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 ρε παιδια μην με παρεξηγητε....χθες εμαθα να κανω copy-paste και μου φανηκε τοοοοοοοοσο χρησιμο!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #27 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 ;χαχαχαχαχαχα τελειο τελειοοοοο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Σεπτεμβρίου 2013 #28 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπον,επειδη ετσι δεν βγαζουμε ακρη αγαπητη φιλη θα ηθελα να γραψεις τα παρακατω. Αναλυτικες μετρησεις του νερου. Ποσα λιτρα ειναι,τι ψαρια εχεις μεσα. Τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου. Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου, Τα υλικα του φιλτρου τα εχεις οσο καιρο τρεχει το ενυδρειο η τα εβαλες τωρα?Γιατι θυμαμαι ενα αλλο θεμα σου που εψαχνες υλικα για το φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #29 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Bέβαια: μετρήσεις νιτρικα στο 30, νιτρωδα 1, αμμωνια 0.50 σχεδον 60 λιτρα, εχω ένα χρυσοψαρο black moor και ενα sarasa comet τοο φιλτρο μου ειναι απλο και εχω μακαρονι σερα τα εβαλα ουτε μια βδομαδα τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 9 Σεπτεμβρίου 2013 #30 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Μετρησε και το νερο της βρυσης τωρα. Μεγεθος ψαριων? Μαρκα και μοντελο φιλτρου? Ποσοτητα siporax? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 10 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Bέβαια: μετρήσεις νιτρικα στο 30, νιτρωδα 1, αμμωνια 0.50 σχεδον 60 λιτρα, εχω ένα χρυσοψαρο black moor και ενα sarasa comet τοο φιλτρο μου ειναι απλο και εχω μακαρονι σερα τα εβαλα ουτε μια βδομαδα τωρα Καλημερα στην παρεα. Το υλικο στο φιλτρο το εχει βάλει μόλις μια εβδομάδα. Προφανώς είναι άστρωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #32 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 τΟ ένα ψάρακι είναι 6 εκατοστά και το άλλο 7. φίλτρο sea star hx-188f submersible filter είναι κάπου 40 γραμμάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #33 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Με 40 γραμμαρια βιολογικο υλικο δυστοιχος δεν κανεις τιποτα με τα ψαρια που εχεις.Το φιλτρο που εχεις δεν κανει για το ενυδρειο σου,ειναι μικρο,εσυ θες φιλτρο που να χωραει αρκετο βιολογικο υλικο γιατι τα ψαρια που εχεις ειναι ρυπογοννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #34 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 για δείξε μου κανένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #35 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Εσυ θες εξωτερικο φιλτρο καλυτερα για να χωραει αρκετο βιολογικο υλικο μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #36 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 ναι μάλλον έχεις δικιο, και για να υπαρχει πιο πολυς χωρος... πιο μεγαλο ενυδρειο δεν νομιζω οτι χρειαζεται τωρα, ειχα κατα καιρους δει οτι αγοραζοταν απο το ικεα ενα με εφτα ευρω πολυ φθηνο, το ξερει κανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Σεπτεμβρίου 2013 #37 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Η μικρη ποσοτητα υλικου και το οτι τα εβαλες προσφατα παιζει ρολο. Επειδη τα ψαρια που εχεις γινονται μεγαλα (συντομα), καλο ειναι να μη παρεις φιλτρο ισα ισα για τωρα. Για δυο χρυσοψαρα θελεις μεγαλο φιλτρο. Εξωτερικο ει δυνατον. πχ ενα fluval 206 ή 306 (αναλογα το ειδος των χρυσοψαρων) Ομως ειναι μεγαλο φιλτρο για το ενυδρειο σου (θα το κανει πλυντηριο) το οποιο ομως ενυδρειο ειναι μικρο για χρυσοψαρα, ιδως αν τα ψαρια ειναι με μονη ουρα (common, comet κλπ), ειναι ακαταλληλο. Αν ειναι fancy με διπλη ουρα, ειναι καταλληλο για λιγο καιρο ακομα. (εκτος κι αν τα ψαρια ειναι ηδη ενηλικα και το κακο εχει ηδη γινει και εχουν μεινει νανοι). Γενικα θα τραβας απο τη μια και θα ξεχυλωνει απο την αλλη το θεμα, αν δεν εχεις καταλληλο ενυδρειο για τα ψαρια σου. Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #38 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 έκανα μόλςι τεστ του λαρισαικου νερου και ειναι οκ. τι κανω τωρα στο ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #39 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 κάτι για να σωσω την κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #40 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 να βγάλω κάνα φυτό;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Σεπτεμβρίου 2013 #41 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Τα φυτα δεν εχουν σημασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #42 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 απλα μηπως εφεραν αμμωνια, τι να κανω τι να κανω;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Σεπτεμβρίου 2013 #43 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Τα ψαρια αποβαλλουν αμμωνια, τα φυτα την καταπολεμουν. Η λυση εχει γραφτει στο #87 αλλα μαλλον δεν ειναι βολικη. Φταιει ο γαιδαρος και βαραμε το σαμαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 12 Σεπτεμβρίου 2013 #44 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 το σιγουρο ειναι πως πρεπει να ακολουθησεις αυτα που ειπαν οι εμπειροτεροι.......για λυσεις ομως της στιγμης(γνωστες ως πατεντα)και μια και το φιλτρο σου ειναι ακομα αστρωτο,1)να αλλαξεις το βιολογικο σου υλικο με siporax mini(καθοτι πολυ λιγοτερο υλικο προσφερεται για μεγαλυτερες αναγκες),2)να σκισεις τυχον περισιο σφουγγαρι απο το φιλτρο και να αναπληρωσεις με το siporax mini και παλι ,3)να προσθεσεις τυχον δευτερο φιλτρο αν υπαρχει ,γεματο με το ιδιο παντα υλικο siporax mini,και 4)πολυ συχνες αλαγες νερου......λιγο ισως βοηθησουν και τα φυτα..... αυτα κατα την ταπεινη μου γνωμη και το αγαπημενο μου copy-paste(καθοτι αρχαριος ας με διορθοσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος) :bigemo_harabe_net-74: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος