Jump to content

Ξαφνική Άνωση Μετρήσεων

Lenia

Recommended Posts

Σήμερα άλλαξα νερό και έκανα μετρήσεις και τι να δω:

νιτρικα στο 30, νιτρωδα 1, αμμωνια 0.50

γιατι τοσο ξαφνικη αυξηση

ναι!εβαλα κανονικα αντιχλωριο για το 30 τοις εκατο του νερου

Τοτε εχεις σοβαρο προβλημα,θυμισε μου ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,και τι υλικα εχεις μεσα.

Σταματα να ταιζεις,μετρα αυριο ξανα,και κανε αλλαγη νερου.

Είσαι σίγουρη ότι πριν την αλλαγή του νερού ήταν κατεβασμένες η τιμές;;

Δεν γίνετε αυτό που λες δηλαδή μετά από αλλαγή νερού να έχουμε αμέσως αυξημένες μετρήσεις, εκτός και αν το νερό της αλλαγής από την φύση του έχει αυξημένες τιμές.

Βασικά όχι δεν είμαι σίγουρη,το ενυδρειο μου τρεχει δυο χρονια και ενα μηνα, και μεσα εχω sera μακαρονια.

Δεν ξέρω στην Λάρισα τη νερό έχετε (θα το μάθω όμως σύντομα) αλλά για πολλούς διάφορους λόγους μπορεί για λίγο να ανέβηκαν τα νιτρικά στο δίκτυο, λίγο απίθανο βέβαια αλλά δεν μπορούμε να το αποκλήσουμε 100%. Μάλλον το πρόβλημα σου θα εστιάζεται στο ενυδρείο υπό την προϋπόθεση ότι τα τεστακια σου λειτουργούν μια χαρά και δεν δείχνουν ότι νανε τιμές.

Σκέψου τη αλλαγές έκανες τελευταία στο ενυδρείο σου η αν έχασες πρόσφατα κάποιο ψάρι κτλ.

Κατι αλλαξες,δεν μπορει μετα δυο χρονια ξαφνικα να στα τιναξε στον αερα.Μηπως επεσε τροφη πολυ?ειχες διακοπες ρευματος πολλες ωρες?Παλια μετραγες κανονικα?Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.Για σκεψου εσυ τι αλλαξες.Παντος σταματα το φαγητο,και στην αλλαγη βαλε τα αναλογα βακτηρια,κατι χαλασε την ισορροπια του ενυδρειου σου.

εχω απο την αρχη του καλοκαιριου να κανω μετρησεις λογω των μετακινησεων, παντως πτιν το νερο της λαρισσας ηταν μια χαρα, τροφη οχι δεν επεσε πολυ οπως κανονικα. ελεγξα τις ημερομηνιες ληξης και ειναι καλα. αυριο δεν θα ταισω, βακτηρια δεν εχω, πουλανε στα πετ σοπ;

Μεχρι να δεις να κατεβαινουν,δεν θα ταισεις.Ναι εχουν βακτηρια.

Στην αρχη του καλοκαιριου,ηταν ενταξει οι τιμες νερου?Να εχεις υποψιν οτι στα λιγα λιτρα ευκολα ερχονται τα πανω κατω,οποτε να μετρας πιο τακτικα.

ναι οι μετρησεις ηταν αριστες, θα βγω να αγορασω βακτηρια, και μολις ερθω να ριξω την σωστη αναλογια;

Σημερα ριξε την μιση αναλογια,μην παθουμε και αλλα,αυριο μετρα,και βλεπουμε

Με τι μετρας?υγρα η στικ

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

ενδεχομενος να πειραξες τον βυθο πολυ, και να εκανες και μεγαλη αλλαγη νερου συγχρονος.....σε εμενα συμβαινει πολλες φορες αυτο.....κανε μετρησεις μετα απο μια μερα απο την αλλαγη και τον καθαρισμο του ενυδρειου σου και θα εχεις ποιο σταθερες τιμες....(καθοτι αρχαριος ας με διορθοσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)

έβαλα καινουρια φυτα και μπορει ετσι να τον πειραξα τον βυθο

Μπορει και αυτο να συνεβει,το μονο σιγουρο ειναι οτι κατι πηγε στραβα,ευτυχως ειναι παλιο ενθδρειο,και θα συνελθει γρηγορα

επισης οταν προσθετω φυτα ανεβαινει συνηθως λιγο η αμμωνια ,καθοτι μεχρι να προσαρμοστουν (τα νεα φυτα),πανε λιγο προς τα πισω,μαρενονται και καποια φιλα σαπιζουν και απελευθερονουν αμμωνια.....(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)

επισης οταν προσθετω φυτα ανεβαινει συνηθως λιγο η αμμωνια ,καθοτι μεχρι να προσαρμοστουν (τα νεα φυτα),πανε λιγο προς τα πισω,μαρενονται και καποια φιλα σαπιζουν και απελευθερονουν αμμωνια.....(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)

Οι τιμες αν εχεις οριμο ενυδρειο,με σωστη φιλτρανση,πρεπει να βαλεις <βομβα> για να σου ανεβασει αμμωνια,και εαν σου συμβαινει συχνα,κοιτα την φιλτρανση σου :)

χεχεχεχχεχχ εχεις δικιο κιχλιδατε!!!!!!!!!!!η φιλτρανση μου νομιζω οτι ειναι οριακα.....αλλα και παλι δεν ανεβαζει αμμωνια απο νεα φυτα ....,νομιζω ομως οτι ανεβαζει νιτρικα(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)........επισης νομιζω οτι γενικα η ισοροπια επανερχεται μετα απο μια μερα(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)

Έγινε επεξεργασία - linglong

χεχεχεχχεχχ εχεις δικιο κιχλιδατε!!!!!!!!!!!η φιλτρανση μου νομιζω οτι ειναι οριακα.....αλλα και παλι δεν ανεβαζει αμμωνια απο νεα φυτα ....,νομιζω ομως οτι ανεβαζει νιτρικα(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)........επισης νομιζω οτι γενικα η ισοροπια επανερχεται μετα απο μια μερα(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)

:hysterical::hysterical:

Για πιο ενυδρειο μιλας,για το δικο σου η της φιλης μας?επανερχεται σε μια μερα.Καθοτι αρχαριος δορθωσεμαι :P

μιλαω για το δικο μου ενυδρειο (καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!και εννοω οτι οι μετρησεις γινονται σταθερες την επομενη μερα απο ανακατεμα και ψαχουλεμα ενυδρειου(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος) :bigemo_harabe_net-130::bigemo_harabe_net-76::bigemo_harabe_net-114:

και γενικα αυτο που θελω τελικα να πω στην φιλη μας ειναι να μετρησει αυριο για καλυτερες μετρησεις(καθοτι αρχαριος ας με διορθωσει καποιος συντομα αν λεω κατι λαθος)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...