rastafarian 25 Σεπτεμβρίου 2013 #101 Share 25 Σεπτεμβρίου 2013 Πανο,κοιτα λιγο τα πμ σου σε παρακαλω,κατι σου εχω στειλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 13 Οκτωβρίου 2013 Author #102 Share 13 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα σας μετά απο 2 βδομάδες ειπα να μην σας ζαλίζω στο ενδιάμεσο(προσπαθησα και εκανα υπομονή)έχει αποχωρίσει κάθε λογής άλγη(Καφέ διατομική, green beard algae, και μονο στην οζελοτ έχει μείνει στις άκρες λίγο Staghorn 2-3 μικρα κομμάτια ) βασικά ίσως παντού υπάρχουν απλά έχουν πάρει τα πάνω τους τα φυτά και μαζί με τις εβδομαδιαίες ρουτίνες(μηδέν λιπάσματα παρά Potassium-Nitrogine) η ελαχιστοποιήθηκαν η εξαφανίστηκαν!!Επιτελούς ελπίζω να κλαδεύω και να μεταφυτεύω απο το να πετάω 'μολυσμένα' φύλλα απο άλγη!!Απο αύριο θα βάλω την 3η-4η λάμπα σε λειτουργία για 3 ώρες ενδιαμεσα των άλλων 2 και θέλω να ρωτήσω αν θα επηρεάσει τα φυτά που τις 2 λάμπες τις εχω τοποθετήσει οπως είναι λογικό τέρμα πίσω και τις άλλες 2 τέρμα μπροστά για να χωρέσουν!Αυτές που ανάβουν για 9 ώρες είναι οι 2 πίσω και ρωτώ πόσο επηρεάζει τα μπροστινά φυτά που φαίνεται το ενυδρείο πιο λειψό σε φωτισμό?Επισης δεν εχω βάλει λίπασμα απο τα 'επικίνδυνα' ούτε μισό ml !! από αύριο σκέφτομαι να ξεκινησω αυτή την ρουτίνα λίπανσηςFlourish: 0.3 -04 ml per dayTrace:1,5 ml per dayIron:0,5 ml per dayNitrogen: 1-1,5 ml per dayPotassium: 1,5-2 ml per dayκαι βλέπουμε.... βασικά και βλέπουμε η μειώνουμε απο τώρα κι άλλο?Σκέφτομαι την άλλη βδομάδα με την αλλαγή νερού που θα γίνει, να αλλάξω σε 2 διαφορετικές συστάδες φυτών την τοποθεσία τους... τι επιπτώσεις θα μπορούσα να εχω?Εγώ φοβάμαι ότι όσο αργές κινήσεις και να κάνω και παρά την αλλαγή νερού που θα γίνει εκείνη την ήμερα μην σηκώσω συστατικά των ταμπλετων και αρχίσουν πάλι οι άλγες Και τέλος θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διάχυσης co2 στο ενυδρείο?Προς το παρόν κάνω συνεχεία μετακινήσεις των spray bars και τώρα το εχω αφήσει έτσι που φαίνεται στο μάτι να πηγαίνει 'παντού'!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δον Κι-Φώτης 16 Οκτωβρίου 2013 #103 Share 16 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα...δίνει αρκετή τροφή για σκέψη και πειραματισμο...θα σχολιάσω πάνω στο τελευταίο ποστ και θα πω οτι κατα τη γνωμη μου πιο καλο θα ηταν να βαλεις τον διαχυτήρα κατω από τα spraybars. Αν και αν η εξοδος του φιλτρου σου ηταν συμβατικη και προσαρμοζες μια φτερωτη η οποια εσπρωχνε το νερο και το co2 προς τα κατω θα ηταν σιγουρο οτι ολο το ενυδρειο θα γεμιζε ομοιομορφα με το διοξειδιο. Απο την αλλη όμως αν το νερο απορροφα τις φυσαλιδες του co2 τοτε δεν χρειαζεται να το πολυσκεφτεσαι...εισαι καλα όπως εισαι! Ανυπομονω να δω το ενυδρειο σου να γινεται ζουγκλα και να βλεπεις καθε μερα τις κουρτινες της φωτοσυνθεσης!!! Καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 9 Νοεμβρίου 2013 Author #104 Share 9 Νοεμβρίου 2013 (edited) Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα...δίνει αρκετή τροφή για σκέψη και πειραματισμο...θα σχολιάσω πάνω στο τελευταίο ποστ και θα πω οτι κατα τη γνωμη μου πιο καλο θα ηταν να βαλεις τον διαχυτήρα κατω από τα spraybars. Αν και αν η εξοδος του φιλτρου σου ηταν συμβατικη και προσαρμοζες μια φτερωτη η οποια εσπρωχνε το νερο και το co2 προς τα κατω θα ηταν σιγουρο οτι ολο το ενυδρειο θα γεμιζε ομοιομορφα με το διοξειδιο. Απο την αλλη όμως αν το νερο απορροφα τις φυσαλιδες του co2 τοτε δεν χρειαζεται να το πολυσκεφτεσαι...εισαι καλα όπως εισαι! Ανυπομονω να δω το ενυδρειο σου να γινεται ζουγκλα και να βλεπεις καθε μερα τις κουρτινες της φωτοσυνθεσης!!! Καλη συνεχεια! Ευχαριστώ για τα καλά σου λογια Φώτη!! Πάλι μετά απο καιρό σας γράφω να δείτε κάποια αποτελέσματα καταφέρνοντας να κρατήσω μόνο την green spot απο άλγες μέσα !!! επιτέλους κυλάει όμορφα και ξεκινάω να μεταφυτεύω (σηκώνει αρκετές αλλαγες ακομα για τα stadar μου γιατι τοσο καιρο επαιζα με τα φυτά και εχει γινει πολυσαλάτα) !! Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που με συμβουλεύατε όλο αυτόν τον καιρό! Βάζω φωτογραφίες απο την τωρινή κατάσταση.... Ειναι η 3τη φορα που μου ανθιζει η συγκεκριμένη ανουμπια <3 Τώρα μένει να βελτιωθούν οι συνθήκες ακόμα περισσότερο αν είναι εφικτό η να μείνουν ως έχει .... τα περισσότερα ψάρια έχουν δοθεί και πλέον κατοικούν: 40 cardinal / 5 otocycloys / 2 sae / 6 corydoras albino και 10 rhamson snails ! Επισης προστέθηκε ένας κυκλοφορητής ακριβώς πάνω απο τον γυάλινο διαχυτηρα (θεωρώ οτι βοηθησε πάρα πολύ!) Σε συνθήκες : ph 6,8 - no3=8 με 10 - gh=8 - kh=6 σε 2 με 3 μέρες θα ξανά δώσω στοιχεία των μετρήσεων γιατί παρήγγειλα καινούρια τεστ υγρά μαζί και φωσφορικών ! θέλω γνώμες και συμβουλές για τα φυτα. θέλω να ''διώξω'' ορισμένα φυτά και θέλω να μου πείτε εσείς τι θα κάνατε τι θα ''διώχνατε''.... να δω κατα ποσο συμφωνούμε το μόνο που μπορώ να πω ειναι οτι δε θα αποχωριστώ με τίποτα τα εξής: aponogeton madascariensis Rotala rotundifolia Stayrogyne spec Ludwigia Repens Rubin και θα ήθελα γνώμες για την ψαροσύνθεση... σκεπτόμενος να κρατήσω τελικά έναν αριθμό 10 otocyclous και cory(για το κοπαδι) 50 cardinal (και λόγω μικρής ιχθυοφόρτισης και λογω αισθητικής γιατι απο την στιγμη που αποφασησα για cardinal δεν εχουν το καλύτερο κοπαδιασμα και δεν ήθελα να τα μπλέξω με ροδοστομους που κάνουν αρκετοι!) Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 9 Νοεμβρίου 2013 #105 Share 9 Νοεμβρίου 2013 Πολυ ωραίο !!!! Αρε τι κανει το διοξείδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Νοεμβρίου 2013 #106 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικα πιστευω οτι ηδη εχεις αρκετα ψαρια και η γνωμη μου ειναι να μη προσθεσεις αλλα.Το κοπαδι που εχεις τωρα ειναι αρκετα μεγαλο και αν προσθεσεις και αλλα δεν θα δεις κατι παραπανω απο κοπαδιασμα.Οσο για τα φυτα,δεν θα εβγαζα κατι,μ αρεσει οπως ειναι.Το μονο που θα σου πω ειναι να αποφυγεις τις πολλες μεταφυτευσεις γιατι δεν κανουν καλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 10 Νοεμβρίου 2013 #107 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Τωρα ειδα το θεμα σου, πολυ ωραιο ενυδρειο Ηδη εχεις ενα ωραιο μεγαλο κοπαδι με καρδιναλιους, μη μπλεξεις αλλο κοπαδι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 10 Νοεμβρίου 2013 Author #108 Share 10 Νοεμβρίου 2013 (edited) Πολυ ωραίο !!!! Αρε τι κανει το διοξείδιο χα0χ0α0χ Ναρκωτικό!!!Ευχαριστω πολυ Προσωπικα πιστευω οτι ηδη εχεις αρκετα ψαρια και η γνωμη μου ειναι να μη προσθεσεις αλλα.Το κοπαδι που εχεις τωρα ειναι αρκετα μεγαλο και αν προσθεσεις και αλλα δεν θα δεις κατι παραπανω απο κοπαδιασμα.Οσο για τα φυτα,δεν θα εβγαζα κατι,μ αρεσει οπως ειναι.Το μονο που θα σου πω ειναι να αποφυγεις τις πολλες μεταφυτευσεις γιατι δεν κανουν καλο.. Ωραία τα cardinal τα αφηνω ως εχουν....! για τα oto η τα cory δε θα ηταν καλυτερο για αυτα μια ομαδα των 10?Η ειναι υπερβολη?Ναι το προσεξα καθως με τις πρωτες μεταφυτευσεις που εκανα πριν ενα μηνα εμφανησα bga !!απλα σκεφτομουν αν βγαλω καποιο ειδος παραδειγμα και σκεφτομουν την rosefolia η το pogostemon helferi και να βαλω ενα αλλο ειδος αντι αυτης απτα ειδη υπαρχον κλαδευοντας τα οχι να μετακινησω πολλα φυτα!!Ευχαριστω !! Τωρα ειδα το θεμα σου, πολυ ωραιο ενυδρειο Ηδη εχεις ενα ωραιο μεγαλο κοπαδι με καρδιναλιους, μη μπλεξεις αλλο κοπαδι.... Ευχαριστω πολυ! δε θελω να μπλεξω αλλο κοπαδι δε θα το εκανα αυτο με τιποτα.... απλα σκεφτομαι για η να εκανα 50 τα cardinals πραγμα που τελικα δε θα κανω η συμφωνα με τις συμβουλες σας λογω παραμετρων εβγαζα κατι απο τα υπολοιπα η να κανω τα οτο/cory ομαδα των 10!! Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Νοεμβρίου 2013 #109 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Προσωπικα θα εβγαζα τα sae που ουτως η αλλως δεν κανουν για το ενυδρειο σου και θα εβαζα 5 οτος ακομα και τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 10 Νοεμβρίου 2013 Author #110 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Ωραία καλή παρατήρηση γιατί εχουν ειδη αρχίσει να γίνονται κτήνη και να τρώνε οτι άλλο θες εκτός απο άλγη (εννοώ την moss) ^^και οι otos είναι πολύ όμορφα τα οποία πάντα ήθελα να τα φιλοξενώ σε μεγάλη ομάδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Νοεμβρίου 2013 #111 Share 10 Νοεμβρίου 2013 Ναι για τα sae αυτο ειναι αληθεια,οταν μεγαλωνουν δεν τρωνε αλγη και τρωνε και τη μοςς.Ασε που ειναι πολυ υπερκινητικα ψαρια και στρεσσαρουν τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου.Εκτος αυτου δεν κανουν και για το ενυδρειο σου,θελουν μεγαλητερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asplinnos 10 Ιανουαρίου 2014 #112 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Μπράβο πολυ καλός !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Ιανουαρίου 2014 #113 Share 10 Ιανουαρίου 2014 Ναι για τα sae αυτο ειναι αληθεια,οταν μεγαλωνουν δεν τρωνε αλγη και τρωνε και τη μοςς.Ασε που ειναι πολυ υπερκινητικα ψαρια και στρεσσαρουν τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου.Εκτος αυτου δεν κανουν και για το ενυδρειο σου,θελουν μεγαλητερο. +1... πολυ υπερκινητικά ψάρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος