retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) καλησπέρα και πάλι!!το project άλλαξε, οι συγκυρίες τα φέραν έτσι και απέκτησα αισίως το rio 180!! το οποίο λειτουργεί με τα εξής:συνθήκες νερού :no3=10-15no2=0nh3=06d>7d gh-dt-th6kh7,2 ph διακόσμηση:πέτρες λάβας, ξύλα, μοπάνιχαλίκι κοκκομετρίας 1-1.8 mmΦιλτρανση:jbl 700efluval 205στρωμενα απο 3-4 χρονια ενυδρειο!οργανισμοί:3 ραμιρεζι που ηταν στο μικρο4 cory albino που ηταν στο μικροκαι 15 cardinals3 helena1 Nerite Snail φυτά:java mosscryptocorinecabomba carolinianaanubia nanaanubia barteriLindernia rotundifolia egeria densa ,alternathera rosafilia ,riccia echinodorus ozelot κερατοφυλλο nymphea lotus + μια 'cuba' για δοκιμή(δε βλεπω να την βγάζει αρχικά λογω cory και μετα λόγω βυθου φωτισμού και co2 !!! λιπανση (βοηθεια εδω) : excel(4μλ την ημερα) - potassium(10μλ που σπαω σε δόσεις των 2μλ μερα παρα μερα) - trace(6 μλ! δόσεις των 1μλ την εβδομαδα) και μια σταλιά flourish(1μλ) να πάρουν λιγο τα πάνω τους γιατί λόγω ατυχήματος τα χα σε συσκότιση 3 μέρες και δε ρίχνω ακόμα (iron) αν δε το γεμίσω πρώτα με φυτά.(2 ταμπλετες flourish σπασμενα στα 4 διασπαρτα!)φωτισμός:daylight brilliant 6500kelvin (3900 lumen) και μια colour plant 4500kevin (1900 lumen)και ανακλαστήρες jbl (φωτοπεριοδος αρχικα 9 ωρες καλα ειναι η να αυξησω η να αφησω??)οπότε τώρα καθώς στρώνει ο βυθός... σε 3-4 μήνες θελω να φτάσω το αποτέλεσμα που χα ζητήσει στο προηγούμενο ποστ, με απαιτητικά φυτά (βασικά όλων των ειδών) με σύστημα co2 και προσθήκη 1χ39watt ή 2χ39watt([προτάσεις) με πατέντα απο δω και πέρα... εδώ θέλω παλι συμβουλή και τα φώτα σας!!!επίσης θέλω συμβουλές για τους οργανισμούς γιατι μπήκαν ολα απο σπόντα λογω το οτι έσπασε το ενυδρείο που τα φιλοξενούσε(πηγα να το σηκωσω με 10 λιτρα νερο και 15κιλα περιπου χαλικι $!@#%@)!επίσης εχω βάλει αγγελία για φυτα θέλω αρκετά γρήγορης ανάπτυξης αρχικά να αποφύγω τις αλγες οπως egeria densa,κερατοφυλλο.καλο διάβασμα (φωτογραφιες αυριο)!! Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #2 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Επισης θα θελα να ρωτησω αν μπορει να με καλυψει ενα συστημα της nutrafin η κατι τετοιο αρχικα για το 4μηνο που θα μαι σιγουρα μονο με excel http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=127996&t=temartic_e&userid=seAUOvFMLLC1XFRRotLYT4EShkb0RCGWFV6 φωτογραφιες http://i40.tinypic.com/1hyu4y.jpg http://i39.tinypic.com/4l6ond.jpg http://i39.tinypic.com/316qdc0.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτα τα συστηματα δεν κανουν δουλεια και ειδικα σε τοσο μεγαλα ενυδρεια.Ειχα δοκιμασει ενα παρομοιο με μπουκαλιτσα σε 40λιτρο,διαφορα στα φυτα δεν ειδα και ηταν και ταλαιπορια γιατι επρεπε να εισαι απο πανω για να το ανοιγεις και να το κλεινεις,για μενα ειναι πεταμενα λεφτα. Στο διχτακι τι εχεις μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτα τα συστηματα δεν κανουν δουλεια και ειδικα σε τοσο μεγαλα ενυδρεια.Ειχα δοκιμασει ενα παρομοιο με μπουκαλιτσα σε 40λιτρο,διαφορα στα φυτα δεν ειδα και ηταν και ταλαιπορια γιατι επρεπε να εισαι απο πανω για να το ανοιγεις και να το κλεινεις,για μενα ειναι πεταμενα λεφτα. Στο διχτακι τι εχεις μεσα? ok δεκτό άρα συνεχίζω με excel μέχρι να προβώ στην αγορά του ολοκληρωμενου συστήματος co2(λογικα σε κανα 3μηνο-4μηνο max)? απλά ΦΟΒΑΜΑΙ την egeria densa και το κερατοφυλλο λήγω με το excel αν και προς το παρόν δεν εχω πρόβλημα λογικά επειδή δε το παρακάνω η θα χω πρόβλημα αργότερα... θα δούμε!!Στο διχτακι το οποίο είναι τεράστιο και θα κοπεί έχω βάλει riccia αλλά περιμένω να παραλάβω απο μια αγγελία άλλη μια ποσότητα riccia θα την βάλω μάλλον και αυτή εκεί...! οπότε μην προβώ ούτε σε αγορά φωτισμού που είχα στο νου μου πριν πάρω το σύστημα co2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αν παρεις τωρα φωτιστικο χωρις να εχεις co2 μπορει να εχεις προβλημα με αλγες.Αν παρεις πρωτα το co2,μπορεις να το βαλεις να ριχνει χαμηλα στην αρχη μεχρι να παρεις το φωτιστικο σου και μετα να το βαλεις στη κανονικη ποσοτητα. Με το excel ισως εχεις προβλημα με αυτα τα φυτα που ανεφερες, Την riccia την εχεις χημα μεσα η την εχεις δεσει σε καμια πετρα και απο πανω εχεις το διχτακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Αν παρεις τωρα φωτιστικο χωρις να εχεις co2 μπορει να εχεις προβλημα με αλγες.Αν παρεις πρωτα το co2,μπορεις να το βαλεις να ριχνει χαμηλα στην αρχη μεχρι να παρεις το φωτιστικο σου και μετα να το βαλεις στη κανονικη ποσοτητα. Με το excel ισως εχεις προβλημα με αυτα τα φυτα που ανεφερες, Την riccia την εχεις χημα μεσα η την εχεις δεσει σε καμια πετρα και απο πανω εχεις το διχτακι? Ναι τις φοβάμαι τις έξω από δω οπότε δε κάνω κινήσεις σκεφτόμουνα να πάρω τίλος του μήνα το φωτιστικό μαζί με jbl bio160 που βρήκα με 30ευρω στο net(αλλα με γείωσες )!!την έχω δέσει με πετονιά αλλά σε μια δοκιμή να βάλω την πέτρα πίσω στο ενυδρείο μόνο με πετονιά έφυγαν πάνω πολλά κομμάτια οπότε έβαλα και το διχτακι και οταν παρω την ποσότητα την αλλη σκέφτομαι να την δέσω με οριακό δίχτυ γιατί μεγαλώνει μονο κάθετα και δεν απλώνει κάτι θα σκεφτώ!!δεν υπάρχει άλλη λύση τοτε δε μπορ να μην βάζω ούτε excel απο την στιγμή που αρχιζω και φυτεύω να ριξω την ποσοτητα απο 4ml σε 2ml καθημερινά η 4 μερα παρα μερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Την ποσοτητα θα την σπασεις σε καθημερινη δοση του excel και θα κανεις το σταυρο σου να μη λιωσουν τα φυτα.. Εγω σου ειπα για ενα παρομοιο συστημα που ειχα και το δοκιμασα,δεν εχεις σταθερη ροη co2,πρεπει να εισαι απο πανω για το ανοιξε-κλεισε και στην τελικη με το κοστος που θα εχεις αλλαζοντας μπουκαλακια αν τα κρατησεις εχεις παρει το μισο ολοκληρομενο συστημα στους 4-5 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Την ποσοτητα θα την σπασεις σε καθημερινη δοση του excel και θα κανεις το σταυρο σου να μη λιωσουν τα φυτα.. Εγω σου ειπα για ενα παρομοιο συστημα που ειχα και το δοκιμασα,δεν εχεις σταθερη ροη co2,πρεπει να εισαι απο πανω για το ανοιξε-κλεισε και στην τελικη με το κοστος που θα εχεις αλλαζοντας μπουκαλακια αν τα κρατησεις εχεις παρει το μισο ολοκληρομενο συστημα στους 4-5 μηνες. Την ποσότητα την ρίχνω καθημερινά προς το παρόν αλλά όπως είπα φοβάμαι και σκέφτομαι το μέρα παρά μέρα συγκεκριμένα για το excel μήπως έτσι δίνω μια ανάπαυλα και δε πάθουν κατι αν γνωρίζεις αλλιώς σημαντική μείωση και καθημερινή χρήση!! Αυτο σιγουρα δε μπορώ να το κάνω διότι ειμαι στην δουλειά και δεν εχω την πολυτέλεια να το κάνω ειδικά το να ακολουθήσω την μέθοδο να ξανά ανοίγει λιγο πριν ανοίξουν τα φωτα.... πες οκ να κλείνει το βράδυ... αν και διάβασα οτι σε 180 λίτρα ενα τέτοιο σύστημα δεν επιβαρύνει τις μετρήσεις γιατί δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο για τα χρήματα δε νομίζω 'απλά' είναι 30 ευρώ και μετά βάζεις την κλασσική συνταγή ειναι σαν diy δεν είναι μπουκάλα το μείγμα αγοράζεις αν θες αλλά μπορείς να κάνεις και το δικο σου...(σαν της nutrafin ενα πραμα) τα συστήματα με τις μικρο μπουκάλες κ αυτα τα διαβασα ολα και ειδα οτι δε κάνουν τιποτα... (αλλά αν είναι να μην κάνει δουλειά τι να το κάνω?πίστευα οτι απο το τίποτα θα ταν κάτι για τα φυτά ) Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 8 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ακομα χειροτερα αν θα φτιαξεις μειγμα.Καταρχην θα δωσεις για αρχη 30 ευρω τζαμπα γιατι μετα θα δουλευει σαν diy,φτιαξε απο την αρχη ενα diy για να τελειωνεις.Μετα,αυτοι οι διαχυτηρες δεν δουλευουν με diy,θελουν πιεση και το diy δεν θα στη βγαζει.Με το diy δεν εχεις σταθερη ροη και μετα αρχονται οι αλγες.Το diy δεν κανει για τα λιτρα σου,ειναι για μικροτερα ενυδρεια.Με το diy που γραφω εννοω το μειγμα που θα φτιαχνεις μετα με μαγια.Εγω θα το πηγαινα με λιγο φωτισμο και excel για τωρα και μετα θα επαιρνα ενα ολοκληρομενο συστημα και ενα φωτιστικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ακομα χειροτερα αν θα φτιαξεις μειγμα.Καταρχην θα δωσεις για αρχη 30 ευρω τζαμπα γιατι μετα θα δουλευει σαν diy,φτιαξε απο την αρχη ενα diy για να τελειωνεις.Μετα,αυτοι οι διαχυτηρες δεν δουλευουν με diy,θελουν πιεση και το diy δεν θα στη βγαζει.Με το diy δεν εχεις σταθερη ροη και μετα αρχονται οι αλγες.Το diy δεν κανει για τα λιτρα σου,ειναι για μικροτερα ενυδρεια.Με το diy που γραφω εννοω το μειγμα που θα φτιαχνεις μετα με μαγια.Εγω θα το πηγαινα με λιγο φωτισμο και excel για τωρα και μετα θα επαιρνα ενα ολοκληρομενο συστημα και ενα φωτιστικο. αρα το αφηνουμε καταλαβα... ελεγα απλα μπας και με 30 ευρω η εστω με μηδεν εξοδα και diy εκανα κατι μια συνεισφορά στα φυτα βρε αδερφε αλλα το αφηνουμε και βαδιζουμε με περιπου 0,5watt και excel!! ευχαριστω γιατι με βγαζεις κ απο κοπο απλα ηθελα απεγνωσμένα μεσα μου αν δωσω κατι στα φυτα (εχουμε φυγει πια απο τα λογια του αερα που 'θυμωνα' λιγο παραπανω στις συζητησεις μας γιατι πλεον ολα γινονται πραξη και δε θελω λαθως κινησεις )!! οσο για τον φωτισμο γιατι μετα απο διαβασμα για το rio180 λενε οτι αυτος ο φωτισμός ειναι αρκετά καλός γιατι ειναι και κοντο... να πάω για 2χ39 η για 1χ39? οι περισσοτεροι που βλεπω βαζαν +1 οι 2 με βολεύουν πιο πολυ γιατι δε θα χρειαστώ πατέντα... αλλα μηπως ειναι πολυ βαζοντας ως παραγοντα το υψος γιατι στο πισω μερος των 2γωνιων εχω βαλει ισως και 10-12 εκ χαλικι μονο μπροστα και μεση παιζει 5-6 εκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Πολυ ωραιο φιλε μου. Το κερατοφυλο που εχεις δεξεια δεν φυτευεται, το εχεις ελευθερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #12 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Πολυ ωραιο φιλε μου. Το κερατοφυλο που εχεις δεξεια δεν φυτευεται, το εχεις ελευθερο. ευχαριστώ πολύ! ναι το κερατοφυλο ειναι μπερδεμένο στην ρίζα και οχι φυτεμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #14 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 θελω πληροφορίες για co2 συστήματα.... κόστος (ολοκληρωμένου καλύτερά... μην με βάζετε να συνδέω) θελω μια ολοκληρωμενη αποψη(χωρις πυροσβεστικα συστηματα) με καλη μπουκαλα και αν υπαρχει κατι τετοιο σε καποιο σαιτ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.aquaristic.net/Aquarium-CO2-Anlage-Set/ Αυτο σαν μια αποψη. Οποιο συστημα και να παρεις υποχρεωτικα θα χρειαστει να το συναρμολογισεις εσυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #16 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.aquaristic.net/Aquarium-CO2-Anlage-Set/ Αυτο σαν μια αποψη. Οποιο συστημα και να παρεις υποχρεωτικα θα χρειαστει να το συναρμολογισεις εσυ. μυρίζομαι ανατίναξη αυτην ειχα υποψιν μου την ιδια! ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Εαν δεν το συνδεσεις σωστα θα το καταλαβεις γιατι ο χωρος θα μυριζει διοξειδιο. Δεν ειναι και τιποτα φοβερο η συναρμολογιση του μην νομιζεις, απλα θελει σταθερα βηματα. Οταν ολοι πρωτοβαλαμε νομιζεις γνωριζαμε, μαθαμε! Αμα σφιξεις σωστα τις ενωσεις και τις σωληνωσεις ( οχι να τις σπασεις ) δεν εχεις θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Εαν δεν το συνδεσεις σωστα θα το καταλαβεις γιατι ο χωρος θα μυριζει διοξειδιο. Δεν ειναι και τιποτα φοβερο η συναρμολογιση του μην νομιζεις, απλα θελει σταθερα βηματα. Οταν ολοι πρωτοβαλαμε νομιζεις γνωριζαμε, μαθαμε! Αμα σφιξεις σωστα τις ενωσεις και τις σωληνωσεις ( οχι να τις σπασεις ) δεν εχεις θεμα. Το CO2 είναι άοσμο, άχρωμο και άγευστο, χαμπάρι δεν θα πάρει αν έχει διαρροές, Αν θέλουμε α ελέγξουμε της ενδεχόμενες διαρροές τότε τα μέρη που δεν παθαίνουν τίποτα τα βουτάμε στο νερό και παρατηρούμε αν βγάζουν φυσαλίδες και της ενώσεις κοντά στο μανόμετρο της πασαλείβουμε με λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και παρατηρούμε αν βγάζουν φυσαλίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #19 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Απο την σύγχυση παρηγγειλα αυτο τελικα http://fish.aquaristic.net/en/Technical ... valve.htmlδε ξερω ποσο καλη επιλογη ειναι τελικά..έχετε ιδέα πόσο θα κάνει να έρθει ? 1-2 βδομάδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Μια χαρα ειναι νομιζω!Ποσο σου πηγε με τα μεταφορικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Grand Total: € 163,96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #23 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι αρκετά καλή τιμή!γνωρίζει κάποιος αν χρειάζομαι κάτι άλλο εκτός του phμετρου? Επισης αρχισα ηδη να βαζω δυσκολα φυτα θα αντεξουν 7-12 μερες που θα κανει να ερθει και αλλες 12 να μπει και το έξτρα φωτιστικό ? απ οτι διαβασα δε θα εχω προβλημα γιατι θελουν το χρονο τους ετσι κ αλλιώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Βιαζεσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #25 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Βιαζεσε... http://tinypic.com/view.php?pic=29ghgme&s=5 http://tinypic.com/view.php?pic=2cbs7b&s=5 http://tinypic.com/view.php?pic=e6ytlt&s=5 http://tinypic.com/view.php?pic=33eoqdk&s=5 χ0αχ0α0χ πάντα!!με έπιασε τρελα παλι!! Αλλα στο ερώτημα μου ? ούτως η άλλος τα φυτά δε θέλουν 1-2 βδομάδες να να ριζώσουν και να προσαρμοστούν στις δικές μου συνθήκες? Επισης ειχα ενα μικρο προβλημα με την παραγγελια που τελικα ισως εξελιχθει σε καλο.... δε μπορουν να μου στειλουν την μπουκαλα(γεματη!δεν μπορουσε το συστημα να κανει calculate την μεταφορα και μου εβγαινε επιβάρυνση 35 ευρω) οποτε θα παω σε ελληνικα καταστημα να ψαξω... ποια καταστηματα υπαρχουν που πουλανε ασφαλής μπουκάλες(οχι πυροσβεστηρα τροποποιημενο) και μπορω να πηγαινω να μου τις γεμιζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος