camelot 7 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 γεια σας παιδια θα ηθελα να με βοηθησετε στο πως θα καλλιεργησω τα moss που αναφερω στον τιτλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις ανοιξει θεμα στις καλλιεργειες emersed,εννοεις πως θα τα καλλιεργησεις εκτος νερου η εντος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelot 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 σε λαθος ενοτητα το ανοιξα το θεμα ε? συγνωμη αλλα θελω λιγο μεχρι να προσαρμοστω!θελω να τα καλλιεργησω εντος νερου.αυτο που με απασχολει ειναι αν θελουν ακτινοβολια UVA-B και τι λαμπα μου προτινετε για να βαλω. τις μονες λαμπες που ξερω ειναι αυτες τον ερπετων μιας και μεχρι τωρα μονο με αυτα ασχοληθηκα. αλλα εδω εχω δει και εχει πολλες και διαφορετικες που δεν τα καταλαβαινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Θελεις φωτισμο οπωσδηποτε γι αυτα τα φυτα.Σε τι ενυδρειο τα εχεις,ποσα λιτρα ειναι και τι λαμπες εχεις τωρα (βατ και κελβιν) Έγινε επεξεργασία 10 Σεπτεμβρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelot 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 το ενυδρειο μου ειναι 60L εχω μεσα 3 σαλαμανδρες, το θεμα ειναι οτι αυτες τωρα το καλοκαιρι δεν θελουν πολυ νερο και το νερω τωρα ειναι 13 ποντους και τον χειμωνα θα ειναι στους 20(νερο).αλλα το συνολικο υψος ειναι 35 ποντους.κατι αλλο πως βγαζουμε τα λιτρα του καθε ενυδρειου? (ενας φιλος μου ειπε που ξερει απο αυτα οτι ειναι 60ρι). λαμπα τωρα δεν εχω γιατι οι σαλαμανδρες δεν θελουν καμια λαμπα! οχι οτι αν βαλω θα εχουν θεμα το εχω ρωτησει και το εχω ψαξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Για σαλαμανδρες δεν ξερω να σου πω..ισως πρεπει να ανοιξεις ενα θεμα στην κατηγορια των αμφιβιων. Τα λιτρα του ενυδρειο τα βγαζεις μηκος χ πλατος χ υψος δια 1000. Τα φυτα θελουν οπωσδηποτε φωτισμο,μια λαμπα με 6500 κελβιν και μια με 4500 και υπολογισε οτι αν εχεις πχ 60 λιτρα ενυδρειο χρειαζεσαι τουλαχιστον 30 βατ συνολικου φωτισμου.Αν ειναι ομως μεσα στο νερο ισως χρειαστουν και co2,γι αυτο σου λεω οτι δεν ξερω τι γινετε με τις σαλαμανδρες που εχεις.Δοκιμασε τα τωρα ετσι και βλεπεις αλλα θες οπωσδηποτε φως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelot 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 ναι αυτο με το φως το ξερω απλα δεν ξερω τι φως για αυτο ρωταω πως θα τις ζητησω δυο λαμπες 6500 κελβιν και μια 4500 κελβιν? ειχα σκοπο να παρω μια 60w osram natural..βασικα θα ανοιξω ενα θεμα αν και εχω ενα φιλο που ξερει απο αυτα απλα θα το ανοιξω αν θελει καποιο παιδι απο εδω βοηθεια.απλα εβαλα αληθινα φυτα και εβγαλα τα ψευτικα γιατι δεν μου αρεσουν ;p .επειδη δεν ηξερα μπεικα εδω ειδα και τις γαριδουλες (ψαχνοντας για τα φυτα στο ιντερνετ ) και μου κινησαν την περιεργεια. απλα απο την αγγλια που τα πηρα τα φυτα μου ειπε οτι δεν θελουν φως εγω δεν τον πιστεψα τα εβαλα σε μια λεκανη στον ηλιο και πηραν τα πανω τους οχι ομως και το coral pelia :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Ολα τα ζωντανα φυτα θελουν φως,καποια πολυ και καποια λιγα.Οι λαμπες που σου λεω ειναι φθορισμου ετσι,αλλιως θα μπορουσες να βαλεις μια λαμπα οικονομιας σε ενα φωτιστικο γραφειου με 6500 κελβιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelot 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 μμμ οκ καταλαβα!!! ειδα στο θεμα με τα φυτα οτι τα moss δεν εχουν πολλες απαιτησεις (οχι ολα). γιατι ενα ειδος το christmas moss ειναι μεσεας κατηγοριας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 ναι μονο η java moss ειναι ευκολη απο αυτες που εχεις εσυ,οι αλλες εχουν περισσοτερες απαιτησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelot 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 ναι ε? χμμμ το co2 ειναι το οξυγονο που εχει το νερο ετσι? γιατι το ειδα και σε καψουλες και πουλανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Το co2 ειναι το διοξειδιο του ανθρακα που χρειαζονται τα φυτα για να φωτοσυνθετουν,σε συνδιασμο με το φωτισμο κα τα υγρα λιπασματα. Το co2 το παιρνουμε ειτε σε συστημα με μπουκαλα,ειτε το φτιαχνουμε μονοι μας,ψαξε λιγο τα παλιοτερα θεματα του φορουμ και διαβασε για το co2 για να ξερεις τι γινετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
camelot 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 αααα ωραια θα το ψαξω να δω να το φτιαχνω μονος μου γιατι δεν ξερω αν το βρω ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος