giokarakannas 7 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 σκεφτομαι να βαλω δυο ριζες μοπανι 40 εκατοστων στο ενυδρειο μου 360 λιτρων. θελω να ξερω αν θα επηρεασουν τις τιμες του νερου του ενυδρειου. ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 7 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=76778 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 7 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 να το βαλω να μουλιασει σε λεκανη για 2-3 μερες πριν την τοποθετηση του στο ενυδρειο? επισης με αυτο το τροπο δεν θα βουλιαξει πιο ευκολα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι βαλτο! Μολις βλεπεις το νερο και γινεται καφε χυνε το, ξεπλενε το ξυλο και βαζε καινουριο νερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 7 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι απλα θα πάρει περισσότερες μερες να βουλιάξει, ή μπορείς με πέτρες να τα στερεωσεις κατεύθιαν στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι απλα θα πάρει περισσότερες μερες να βουλιάξει, ή μπορείς με πέτρες να τα στερεωσεις κατεύθιαν στο ενυδρείο. Σχετικά με τη σταθεροποίηση στο βυθό του συγκεκριμένου ξύλου (mopani) είναι δεδομένη, καθώς το συγκεκριμένο ξύλο έχει τέτοια πυκνότητα ώστε να είναι "βαρύ" και να βουλιάζει κατευθείαν (το έχω δοκιμάσει και σε μεγάλα κομμάτια mopani καθώς και σε μικρότερα τμήματα μήκους λίγο περισσότερο από 15 εκατοστά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Σεπτεμβρίου 2013 #7 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) να το βαλω να μουλιασει σε λεκανη για 2-3 μερες πριν την τοποθετηση του στο ενυδρειο? επισης με αυτο το τροπο δεν θα βουλιαξει πιο ευκολα???? καθαρά ενημερωτικά (αν και πιστεύω ότι θα το ξέρεις ήδη ή θα έχουν προλάβει να σε ενημερώσουν οι εμπειρότεροι και παλιότεροι χομπίστες), όσες μέρες και να το έχεις σε κουβά, χρώμα και τανίνες θα σου βγάλει και στο ενυδρείο σου. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο μεγάλο είναι το ξύλο (όσο μεγαλύτερο κομμάτι τόσο περισσότερο καιρό θα κάνει να μη σου καφετίζει το νερό). Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 καθαρά ενημερωτικά (αν και πιστεύω ότι θα το ξέρεις ήδη ή θα έχουν προλάβει να σε ενημερώσουν οι εμπειρότεροι και παλιότεροι χομπίστες), όσες μέρες και να το έχεις σε κουβά, χρώμα και τανίνες θα σου βγάλει και στο ενυδρείο σου. Εξαρτάται βέβαια και από το πόσο μεγάλο είναι το ξύλο (όσο μεγαλύτερο κομμάτι τόσο περισσότερο καιρό θα κάνει να μη σου καφετίζει το νερό). τα ξυλα τα ειχε χομπυστας σε ενυδρειο του απο τον οποιο τα αγορασα. θα ξανακαφετισει και το δικο μου νερο? γνωμη σου ειναι να μην τα βαλω καθολου σε νερο να μουλιασουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 8 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξυλα τα ειχε χομπυστας σε ενυδρειο του απο τον οποιο τα αγορασα. θα ξανακαφετισει και το δικο μου νερο? γνωμη σου ειναι να μην τα βαλω καθολου σε νερο να μουλιασουν? Αααα, κατάλαβα ότι ήταν καινούργιο αγορασμένο και θα έμπαινε για πρώτη φορά σε ενυδρείο.... τότε βάλε τα να μουλιάσουν κανονικά 1-2 μέρες σε καυτό νερό μέσα σε κουβά προληπτικά και είσαι άρχοντας Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 8 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 8 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 8 Σεπτεμβρίου 2013 Με το καυτο νερο που σου λεει ο Πανος ειναι για να απομακρινεις τα μικροβοια που μπορει να εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #12 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Με το καυτο νερο που σου λεει ο Πανος ειναι για να απομακρινεις τα μικροβοια που μπορει να εχει. το γνωριζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 9 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 το γνωριζω ...και μετά αφού το τοποθετήσεις στο ενυδρείο σου ξέρεις..... φωτογραφίες! εμείς είμαστε λίγο ματάκηδες xexe Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 9 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Πάντως πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή ενυδρείακού ξύλου για το ενυδρείο σου! Είναι φυσικά και θέμα γούστου ή αναλογα το aquascaping που θα φτιάξεις η τελική επιλογή του είδους, αλλά η δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως πρόκειται μακράν για το καλύτερο ενυδρειακό είδος ξύλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 οταν ολοκληρωθει το ενυδρειο και μπουν ολα θα κανω και την αναλογη παρουσιαση παιδια!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #16 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Πάντως πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή ενυδρείακού ξύλου για το ενυδρείο σου! Είναι φυσικά και θέμα γούστου ή αναλογα το aquascaping που θα φτιάξεις η τελική επιλογή του είδους, αλλά η δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως πρόκειται μακράν για το καλύτερο ενυδρειακό είδος ξύλου εσυ αν ησουν στη θεση μου τι διακοσμηση θα εκανες;;; απο φυτα και αλλα... για δωσε ιδεες Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 10 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 εσυ αν ησουν στη θεση μου τι διακοσμηση θα εκανες;;; απο φυτα και αλλα... για δωσε ιδεες Άσε, μη με ρωτάς εμένα είμαι φυτόκαμμένος από χέρι άσε που είμαι κακή επιρροή xexe.. αν είχα τα 360 λίτρα σου θα έκαναν πράσινο πάρτυ μέσα τα φυτά (για να πάρεις μια ιδέα τι σου λέω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80937&p=776290) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 12 Σεπτεμβρίου 2013 Author #18 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 διαβασα στο αρθρο για τα ζωοτοκα οτι ειναι καλο να αποφευγεται η εισαγωγη ξυλων που μειωνουν το PH. στην δικη μου περιπτωση με τις ριζες μοπανι θα ηταν καλυτερα να μην τις βαλω καν αν ειναι να βαλω ζοωτοκα; πειτε για παραδειγμα οτι εβαλα σημερα τις ριζες μαζι με τα φυτα και περιμενω να περασουν 15-20 μερες για να βαλω πχ για πρωτη δοση 2 χαρεμια γκαπις θα υπαρχει προβλημα με το PH? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Σε τοσα λιτρα ουτε που θα το επιρεασει το ph σου,τα ξυλα δεν ριχνουν πολυ το ph. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 12 Σεπτεμβρίου 2013 Author #20 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Μιλουμε για 330 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν θα εχεις προβλημα σε τοσα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 12 Σεπτεμβρίου 2013 Author #22 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 19 Σεπτεμβρίου 2013 Author #23 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 ρε παιδια εβαλα τις ριζες στο ενυδρειο εδω και μια ευδομαδα και εκανα και 2-3 αλλαγες νερου και το νερο μου δεν λει να γινει κρυσταλλινο.. γνωριζετε ποσο καιρο θα κανει να καθαρισει το νερο. τα ξυλα ειναι μεγαλα σε μεγεθος 30-40 εκατοστα το καθενα σε 300 λιτρα καθαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 19 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 19 Σεπτεμβρίου 2013 Υπομονή... Μια εβδομάδα είναι πολύ λίγος καιρός για mopani. Τουλάχιστον μήνα ή και παραπάνω για να καθαρίσει κάπως το νερό. Μάλλον λόγω μεγέθους,τα έβαλες κατευθείαν στο ενυδρείο χωρίς να τα μουλιασεις κάπου αλλού, σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 20 Σεπτεμβρίου 2013 Author #25 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 οχι μουλιαζαν για 5-6 μερες με καθημερινη αλλαγη νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος