Jump to content

Μειωση Νιτρικων Με Σκευασματα

submarine1981

Recommended Posts

Τωρα ειδα οτι εχετε ξαναγραψει στο θεμα. Δεν σας προλαβα ω ρε κουμπαροι :bigemo_harabe_net-82:

Ναι ζουν σε χαμηλα επιπεδα οξυγονου Complex. Ριχνω και prodibio digest ανα 15 μερες που απο οσο διαβασα περιεχει τετοιου ειδους βακτηρια. Βρησκομαι στην 17 μερα που ριχνω βοτκα και δεν εχω δει καμια διαφορα. Περιμενω παντος και ακολουθω ενα πρωτοκολο που εχω βρει στο ιντερνετ απο ξενο site. Αυτη την στιγμη ριχνω 2 ml καθε μερα και συνεχιζω μεχρι να δω διαφορα και να βρω την δοσολογια. Ολα τα κραταω σε αρχειο excel και οταν τελειωσω και εχω θετικα αποτελεσματα θα τα αναρτησω εδω για να τα εχουμε ολοι.

Οποτε ευγενειε κατελληξες στην επιλογη της βοτκας ε?

Προσεχε πολυ παντως!

Κανε καθημερινες μετρησεις ωστε να εχεις αμεση και ακριβης εικονα για τα αποτελεσματα.

Ετσι αν παει να γινει μια "στραβη" θα μπορεσεις να την προλαβεις.

Προσωπικα την βοτκα,δεν την βρηκα καλη επιλογη.

Ειναι σιγουρα αποτελεσματικη οσον αφορα στα νιτρικα,αλλα αν για καποιο λογο αποκλινεις απο τη ρουτινα(εστω και εν αγνοια σου)

μπορει να εχει αρνητικα αποτελεσματα.

Μολις δεις αποτελεσμα(πολυ πρν φτασεις στο μηδεν,αν αυτο επιδιωκεις) με τα νιτρικα σου μειωσε την ποσοτητα(οπως λεει και το πρωτοκολο).

Ακομα καλυτερα θα ειναι να κανεις εκτος απο μικροτερη τη δοση,να κανεις και λιγοτερο συστηματικη τη χρηση της γενικοτερα.

Έγινε επεξεργασία - mad23

• 1 month later...

Ας επανελθουμε στο θεμα για να ενημερωσω την κατασταση.

Εχω σταθεροποιησει την δοση εδω και 10 μερες και πλεων χρησιμοποιω δοσομετρικη για αυτο το θεμα. Εχω κρατησει σε exel τις καθημερινες μετρησεις καθως και την ποσοτητα που εριχνα. Αν χρειαστει κανεις να ποσταρω τις πληροφοριες εδω (τα εχω σε exel) και αν χρειαστει κανεις να ανατρεξει να δει το τι εχω κανει.

Τα νιτρικα ειναι σταθερα στο 2 και δεν μου εχει παρουσιαστει κανενα προβλημα. Στο φαγητο ειμαι σπαταλος τοσο σε ζωντανες τροφες οσο και νωπες.

Μια ερωτηση που θα περιμενα να μου κανετε ειναι αν ειδα διαφορα με πριν που δεν χρησιμοποιουσα την βοτκα. Η απαντηση ειναι λιγο δυσκολο να δωθει καθως την ιδια περιοδο αλαξα και λαμπες στο ενυδρειο. Τα κοραλια ειναι αρκετα ζωντανα με χρωματα (Μιλαμε για LPS , ζωανθους, μανιταρια και 2-3 SPS) αλλα αυτο πιστευω ειναι ο συνδιασμος βοτκας (χαμηλα νικτρικα σε σχεση με πριν που ειχα πανω απο 25ppm ΝΟ3) και την αντικατασταση των λαμπων.

Επειδη διαβασα διαφορα και σε φορουμ του εξωτερικου αλλα και εδω σε Ελληνικα θα ηθελα να πω οτι δεν διαπιστωσα καμια θολουρα στο νερο , καμια περιεργη συμπεριφορα στα ψαρια (παροτι παρεκαμψα το πρωτοκολο και εβαλα ενα τσακ παραπανω σε δοση) παρα μονο οτι το σκιμερ εβγαζε αρκετη βρωμια που δεν ειχε καμια σχεση με πριν.(ας πουμε σαν να αυξηθηκε η αποδοση του σκιμερ ενα πραμα). Θα ανεβασω και φωτογραφιες στην στηλη "ενυδρεια μελων" με την πρωτη ευκαιρια να δειτε το πως ειναι η παρουσα κατασταση.

Πλεων ο επωμενος προβληματισμος μου ειναι αν ο LED φωτισμος ειναι καλητερος,αποδοτικοτερος και οικονομικοτερος σε σχεση με τις Τ5. (Ετοιμαστειτε να σας ρωταω παλι σαν αρχαριος :bigemo_harabe_net-134: )

Ευχαριστουμε φιλε disc για το update!

Οταν εφτασες την τιμη των νιτρικων στο 2 εκοψες τη δοση στο μισο?

Προσωπικα για τα Led φιλε μου σαν αποκλειστικη πηγη φωτισμου του ενυδρειου,δεν εχω καλη αποψη.

Το καλυτερο αν σου ειναι ευκολο στο πρακτικο-τεχνικο κομματι,ειναι να τα συνδυασεις τ5+led.

Θα πας σε κατι ετοιμο η ' θα δοκιμασεις να φτιαξεις κατι εσυ?

Ανοιξε ενα θεμα ωστε να σου δωσουν συμβουλες και τα παιδια που το εχουν με τα diy :thumbup:

Μπραβο ευγενειε...ειναι ενα σημειο που αρκετοι τη πατανε και "στεγνωνουν" το ενυδρειο :bigemo_harabe_net-64:

Μην επαναπαυτεις ομως και παντα μετρησεις τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα οσο χρησιμοποιεις τη βοτκα.

Θα συνεχισεις να τη προσθετεις καθημερινα η' θα το αραιωσεις?

Προς το παρων την εχω σε δοσομετρηκη και ριχνει καθημερινα τα 2 ml. Αργοτερα το εχω σκεφτει αυτο, το να αραιωσω την δοση αλλα θα εξαρτηθει παντα το πως θα κυμανθουν τα νιτρικα. Η δοσομετρικη παντος με κανει να μην το σκεφτομαι το θεμα της αραιωσης.

Δεν βρηκα καποια δυσκολια παντος στην μεθοδο αυτη. Υπομονη θελει και λιγες γνωσεις για το πως δουλευει ενα συστημα με οργανισμους (Βακτηρια στην συγκεκριμενη περιπτωση) που αναπαραγωνται και καταναλωνουν αυτο που τους παρεχεις σαν "τροφη". Οπωτε παιζεις με την ποσοτητα της τροφης και ρυθμηζεις τον αριθμο του πλυθησμου. Και τα αποτελεσματα φαινονται απο τα ΝΟ3 :)

• 3 weeks later...
MAd23 said

Οσες φορες ομως ξεπερναγα τα 10 νιτρικα τα κοραλια(sps) μου το εδειχναν αμεσως.

Δεν θα νεκρωναν(εκτος και αν ηταν αποτομη η ανοδος) αλλά χρωματα και προεκταση στους πολυποδες άλλαζαν αμεσως.

IMHO "διαβάζεις" λάθος την εικόνα. Περισσότερα νιτρικά = περισσότερη τροφή και επομένως μείωση στους πολύποδες και καφέτιασμα. Αλλά πρέπει να είσαι πολύ "τυχερός" για να έχεις νεκρώσεις. Και ΙΜΗΟ και με 100 δεν θα σου πεθάνει το ενυδρείο

Έγινε επεξεργασία - sps4ever

Βασικα οπως ειχα αναφερει ποιο πριν με "ετρωγε" η περιεργεια να δοκιμασω την βοτκα. Μου ειχε πει και ενας φιλος να μου δωσει ενα σκευασμα γνωστης εταιριας για να μειωσω τα νικτρικα ομως εγω ηθελα να δοκιμασω την βοτκα :) Θα "εσκαγα" αν δεν την δοκιμαζα :) Παντος μου δουλευει το ενυδρειο ρολοΐ. (φαινεται και στις φωτος που εχω αναρτησει εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=87365&page=3 .

Για τα νιτρικα που λες στον Mad πως το εξηγεις αυτο το "Νιτρικα= περισσοτερη τροφη" ?

IMHO "διαβάζεις" λάθος την εικόνα. Περισσότερα νιτρικά = περισσότερη τροφή και επομένως μείωση στους πολύποδες και καφέτιασμα. Αλλά πρέπει να είσαι πολύ "τυχερός" για να έχεις νεκρώσεις. Και ΙΜΗΟ και με 100 δεν θα σου πεθάνει το ενυδρείο

Καλα τη διαβαζω την εικονα νικο :thumbup:

Αλλωστε ανεφερα... "αλλά χρωματα και προεκταση στους πολυποδες άλλαζαν αμεσως".

Εννοοντας αυτο ακριβως...καφετισμα στα κοραλια.Στο μονο που διαφωνω ειναι στους πολυποδες.

Προσωπικα οταν ανεβαινα πανω απο τα 10 οι πολυποδες μαζευονταν...

Γενικοτερα οι περισσοτερες οι περισσοτερες αναφορες σε ανοδο νιτρικων,οσον αφορα στους πολυποδες,μιλανε για "μαζεμα".

Το οτι μερικα ενυδρεια δεν εχουν προβλημα ενω λειτουργησαν με 100 νιτρικα δεν τα κανει κανονα αλλα σε αρκετα μεγαλο βαθμο....εξαιρεση.

Και αυτο δεν συνεβει απο την αρχη αλλα προσαρμοστηκαν τα ζωντανα σταδιακα.

Δεν πιστευω οτι υπαρχουν πολλες ακρο που θα μπουν στα 100 νιτρικα και θα προσαρμοστουν ευκολα

Νομιζω ειναι ευρεως γνωστο πως κυριως τα sps ευημερουν αναμεσα στα 2 με 5 νιτρικα.

Γι'αυτο και ολοι κυνηγανε να εχουν χαμηλες τιμες σε αυτη τη μετρηση.

.

Αν μιλαμε γενικοτερα και οσον αφορα κυριως στα Lps-soft συμφωνω σε μεγαλο βαθμο oτι δεν θα εχουν καποιο προβλημα.

Αν λες για μενα Κωστα θα ηθελα παρα πολυ να φτιαξω refugium αλλα δεν μπορω αυτη την στιγμη λογο χωρου. Εσυ εχεις στο δικο σου? (Καμια φωτο να δουμε :) ? )

Αυτο που εχω κανει ,και το εχω ακομα και τωρα που χρησιμοποιω βοτκα ειναι οτι τον ενα θαλαμο πισω στο φιλτρο τον εχω ολο γεματο με chaeto. Μεσα εκει ειναι φουλ σε κωπηποδα,δεκαποδα,gamarus και οτι αλλο θες.

Κάπως έτσι λειτουργώ κι εγώ!Αυτό στην ουσία είναι ένα μικρό refugium!Πάντως αν θες άμεσα αποτελέσματα,βάλε caulerpa!Πολύ πιο γρήγορη ανάπτυξη!;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...