Jump to content

Μειωση Νιτρικων Με Σκευασματα

submarine1981

Recommended Posts

Χρησιμοποιει κανεις καποιο απο αυτα τα προιοντα για να μειωσει τα νιτρικα?

- AZ-NO3 Nitrate Eliminator

- Reef Biofuel (Brightwell)

Διαβασα οτι ειναι προτιμοτερα απο την χρηση βοτκας(Η βοτκα προκαλει καποια στιγμη βλαβες στον ιστο των κοραλιων)

Εχω νιτρικα αυξημενα 50 ppm (Και φωσφορικα λιγακι τσιμπημενα) και θα ηθελα να τα ριξω με εναν τροπο ετσι ωστε να κανω αλαγες νερου ανα 2 εβδομαδες και τα νιτρικα να ειναι γυρο στα 5-10.

Το θεμα ειναι βεβαια τι συμφαιρει καλητερα απο οικονομικης αποψης αλλα και απο διαθεση χρονου. Δηλαδη οικονομικα συμφαιρει περισσοτερο να αλαζεις νερο καθε εβδομαδα απο το να χρησιμοποιεις τετοια σκευασματα? (Ομως ετσι αφαιρειτε και το Ca ,Mg ,CaCO3 που θα ριχνει η δοσομετρικη) ή με τα σκευασματα αυτα γλυτωνεις χρημα-χρονο και εχεις και καλες συνθηκες στο ενυδρειο? (Και δεν "πετας" τα στοιχεια που ριχνει η δοσομετρικη)

Καλησπερα φιλε.Οσον αφορα το Reef Biofuel(οργανικος ανθρακας) ειναι ενα προιον συνοδευτικο για τα βακτηρια.Δεν ειναι κατι δηλαδη που το ριχνεις μονο του στο ενυδρειο.Καλο ομως ειναι να βαλεις μια ρουτινα στο ενυδρειο σου σχετικα με τις αλλαγες νερου και βαση αυτης να ριθμισεις και τα υπολοιπα. :bigemo_harabe_net-64:

κατσε και διαβασε για τη χρηση οργανικου ανθρακα πριν τουμπαρεις στο φτερο το ενυδρειο σου ριχνωντας τετοιες χημειες.σου μιλαω εκ πειρας.

klaz εχω διαβασει το τι μπορει να γινει σε περιπτωση που ειμαι "ανοιχτοχερης" στις ουσιες αυτες αλλα και με το δυδιμο φωσφορου-νιτρικων. Γενικα μου εχω εμπιστοσυνη. (Οπως ολοι μας μεχρι να την πατησουμε)

Αν καποιος εχει χρησιμοποιησει ας μας πει την εμπειρια του.

και εγω ειχα διαβασει αλλα τα πηρα στα χερια.

για τα συγκεκριμενα ζουμια δεν εχω αποψη.εχω ειχα δουλεψει το nopox by red sea.στην ουσια ομως για το ιδιο πραγμα μιλαμε.

Ειναι πολυ καλο προιον!Το δουλευα πανω απο χρονο.Θελει πολυ καλο διαβασμα του ενυδρειου ομως.Μην πας δηλαδη συμφωνα με την δωση που αναγραφεται στο σκευασμα,αλλα συμφωνα με αυτο που βλεπεις να θελει το ενυδρειο σου στην καθε του φαση.

Γενικά πριν ξεκινήσεις αυτό που θα σου πρότεινα είναι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού…

Με τις εδομαδιαιες αλαγες νερου σκεφτομαι (Τουλαχιστον αυτη την στιγμη....ισως βρω και αλλο ) οτι

- Θα χασω καποια ποσοτητα κωπηποδων και αλλων μικροοργανισμων

- Τα υλικα των δοσομετρικων

- Ισως και το κοστος στο αλατι (Αν και μπορει να ερχετε μια η αλλη με τα ζουμια)

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

Θα πρότεινα πρώτα να βρεις την αιτία των υψηλών νιτρικων πχ μπουκωμενος βράχος , κακή κυκλοφορία, βαρύ ταισμα , μικρό σκιμμερ , πολλά ψάρια και αλλά πολλά.

Η χρήση δοσομετρικων και των υλικών αυτών δηλ η μέθοδος balling απαιτεί εβδομαδιαίες αλλαγές αλλά και με τις αλλαγές νερού δεν χάνεται κάτι δηλ τα υλικά της baling method.

Εχω κάνει χρήση του no pox , είναι αρκετά καλό και ακολούθησα τις οδηγίες στο 1/3.

Εχω χρησιμοποιήσει και vodka αλλά νομίζω ότι το no pox είναι πιο ολοκληρωμένο.

Συμφωνώ ότι δεν είναι για αρχάριους επειδή θέλει καλές μετρήσεις και πολύ καλή παρατήρηση , καθημερινή , μήπως συμβεί κάτι. Κάποιες φορές προκαλεί θολά χρώματα στα sps.

Αυτά ......

Δεν πρόσεξα στο πρώτο πόστ ότι αναφέρεται στο AZ NO3 και σου έγραψα για no pox. Sorry

Θα πρότεινα πρώτα να βρεις την αιτία των υψηλών νιτρικων πχ μπουκωμενος βράχος , κακή κυκλοφορία, βαρύ ταισμα , μικρό σκιμμερ , πολλά ψάρια και αλλά πολλά.

Η χρήση δοσομετρικων και των υλικών αυτών δηλ η μέθοδος balling απαιτεί εβδομαδιαίες αλλαγές αλλά και με τις αλλαγές νερού δεν χάνεται κάτι δηλ τα υλικά της baling method.

Εχω κάνει χρήση του no pox , είναι αρκετά καλό και ακολούθησα τις οδηγίες στο 1/3.

Συμφωνώ ότι δεν είναι για αρχάριους επειδή θέλει καλές μετρήσεις και πολύ καλή παρατήρηση , καθημερινή , μήπως συμβεί κάτι. Κάποιες φορές προκαλεί θολά χρώματα στα sps.

Αυτά ......

συμφωνω με τον ΜΑΝΤΑΛ.θα πρεπει να εντοπισεις τι ειναι αυτο που σου ανεβαζει νιτρικα μιας και αυτο θα σε βοηθησει

να τα μειωσεις.

Την ξερω την αιτια του κακου παιδια....

1ον) Ειμαι ανοιχτοχερης στο ταισμα. Μου αρεσει να βλεπω να τρωνε. Πεφτει μεσα ξηρη,νωπη και ζωντανη τροφη (Οχι ταυτοχρονα). Μερικες φορες αναγκαζομαι να ριξω παραπανω τροφη για να προλαβαινει να τρωει ο γοβιος και κανενας εριμητης γιατι δεν προλαβαινουν τα ζωντανα να φανε. Tα 2 Τang και το wrasse δεν αφηνουν να πεσει τιποτα κατω! Και αναγκαζομαι να ριξω κατι παραπανω για να φανε ολοι.

2ον) Ναι εχω μεγαλη ιχθυοφορτηση.... 130 λιτ με blue tang, yellow tang, clown,firefish, wrasse , goby και κατι γαριδοκαβουροειδη

Σκιμερ θα μπορουσα και καλητερο αλλα δεν το κανω για αλλο λογο.

Γιαυτο σκεφτομαι να καταφυγω σε καποια τετοια μεθοδο.

Αν δεν δοκιμασεις , δεν θα μάθεις.

Αλλά και δεν πάθεις , πάλι δεν θα μάθεις.

Προχωρά λοιπόν , όπως άλλωστε όλοι κάνουμε στο reef .

Προχωρά και εδώ θα είναι όλοι να σε βοηθήσουν , φίλε.

Αν δεν δοκιμασεις , δεν θα μάθεις.

Αλλά και δεν πάθεις , πάλι δεν θα μάθεις.

Προχωρά λοιπόν , όπως άλλωστε όλοι κάνουμε στο reef .

Προχωρά και εδώ θα είναι όλοι να σε βοηθήσουν , φίλε.

+1,συμφωνω σε ολα

Φιλε submarine πολυ μου αρεσε αυτο που ειπες οτι θες να το δοκιμασεις για να εχεις εμπειρια. :bigemo_harabe_net-64:

Οταν καταληξεις ποια συγκεκριμενη μεθοδο θελεις ν'ακολουθησεις ενημερωσε μας! ;)

Προσωπικα χρησιμοποιησα nopox με παρα πολυ καλα αποτελεσματα σε ολους τους τομεις

οπως και βοτκα με την οποια ειδα επισης καλα αποτελεσματα αλλα ειναι λιγο πιο επικινδυνη σε σχεση με το πρωτο,κατα την προσωπικη μου εμπειρια.

Μια συμβουλη πριν τα ξεκινησεις...να παρατηρεις καλα τα κοραλια σου αλλα και κανεις συχνες μετρησεις για να βλεπεις τ'αποτελεσματα της χρησης της οποιασδηποτε μεθοδου διαλεξεις.

Ετσι ακομα και μια "στραβη" να παει να γινει θα την προλαβεις.

Μολις θα την ξεκινησω και εχω καποια αποτελεσματα θα ενημερωσω και με ποιο προιον θα το κανω αλλα και γενικα ολη την διαδικασια με οσο ποιο απλα λογια γινετε. :)

πειράματα , δοκιμές για νέες εμπειριές , διάφορα μαντζούνια , εγώ νομίζω ότι πρέπει να τ' αποφεύγουμε ... :bigemo_harabe_net-88:

βρές την αιτία της αυξησης των νιτρικών και διορθωσε την , άν κι εγώ δεν θεωρώ το 50 υπερβολικά υψηλό για να τρέχεις για γιατροσόφια ,,, :bigemo_harabe_net-64:

το δικό μου ενυδρείο δούλευε για χρόνια μονίμος , με νιτρικά 100 , μόνο την ημέρα της αλλαγής νερού έπεφτε στα 50 -60 και τα όλα τα ζωντανά ήταν τούμπανο .. :bigemo_harabe_net-66:

Αποστολε(navy) μου δεν θα σε ρωτησω τι κοραλια ειχες γιατι θυμαμαι :bigemo_harabe_net-134:

Αυτο που δεν θυμαμαι ειναι αν τα ειχες(ειδικα τα sps) απο την αρχη στα 100 νιτρικα η προσαρμοστηκαν σε αυτη την τιμη με τον καιρο.

Δηλαδη εβαζες καινουγια ακρο στα 100 νιτρικα και πηγαινε σφαιρα απο τη πρωτη μερα?

Γενικοτερα και εγω δεν ειμαι καθολου οπαδος των "πεινασμενων" ενυδρειων(εχω καταληξει οτι τα sps ειναι μεγαλοι πειναλες και

με μεγαλες αναγκες σε τροφη).Και εγω τα καλυτερα αποτελεσματα και γενικοτερα στην υγεια των sps(σε ιστο,πολυποδες,χρωμα,αναπτυξη) την εχω δει με νιτρικα αναμεσα στο 2 με 5 και φωσφορικα λιγο πιο κατω απο 0,03.

Οσες φορες ομως ξεπερναγα τα 10 νιτρικα τα κοραλια(sps) μου το εδειχναν αμεσως.

Δεν θα νεκρωναν(εκτος και αν ηταν αποτομη η ανοδος) αλλά χρωματα και προεκταση στους πολυποδες άλλαζαν αμεσως.

Τωρα τα lps-soft ειναι αλλη υποθεση,εχουν αλλες αντοχες.Αυτα μπορω να επιβεβαιωσω και εγω οτι ηταν σε πολυ καλη κατασταση ακομα και με 25 η' 50 νιτρικα.

πειράματα , δοκιμές για νέες εμπειριές , διάφορα μαντζούνια , εγώ νομίζω ότι πρέπει να τ' αποφεύγουμε ... :bigemo_harabe_net-88:

βρές την αιτία της αυξησης των νιτρικών και διορθωσε την , άν κι εγώ δεν θεωρώ το 50 υπερβολικά υψηλό για να τρέχεις για γιατροσόφια ,,, :bigemo_harabe_net-64:

Σωστά Απόστολε.!

Αποστολε(navy) μου δεν θα σε ρωτησω τι κοραλια ειχες γιατι θυμαμαι :bigemo_harabe_net-134:

Αυτο που δεν θυμαμαι ειναι αν τα ειχες(ειδικα τα sps) απο την αρχη στα 100 νιτρικα η προσαρμοστηκαν σε αυτη την τιμη με τον καιρο.

Δηλαδη εβαζες καινουγια ακρο στα 100 νιτρικα και πηγαινε σφαιρα απο τη πρωτη μερα?

Γενικοτερα και εγω δεν ειμαι καθολου οπαδος των "πεινασμενων" ενυδρειων(εχω καταληξει οτι τα sps ειναι μεγαλοι πειναλες και

με μεγαλες αναγκες σε τροφη).Και εγω τα καλυτερα αποτελεσματα και γενικοτερα στην υγεια των sps(σε ιστο,πολυποδες,χρωμα,αναπτυξη) την εχω δει με νιτρικα αναμεσα στο 2 με 5 και φωσφορικα λιγο πιο κατω απο 0,03.

Οσες φορες ομως ξεπερναγα τα 10 νιτρικα τα κοραλια(sps) μου το εδειχναν αμεσως.

Δεν θα νεκρωναν(εκτος και αν ηταν αποτομη η ανοδος) αλλά χρωματα και προεκταση στους πολυποδες άλλαζαν αμεσως.

Τωρα τα lps-soft ειναι αλλη υποθεση,εχουν αλλες αντοχες.Αυτα μπορω να επιβεβαιωσω και εγω οτι ηταν σε πολυ καλη κατασταση ακομα και με 25 η' 50 νιτρικα.

Επειδή δέν έχω κρατήσει αρχείο μετρήσεων και επειδή το αλτσχάιμερ έχει άρχήσει να κάνει βόλτες στην κουζουλή μου κεφαλή , δέν μπορώ να θυμηθώ την απόλυτη ακρίβεια των μετρήσεων . :bigemo_harabe_net-87: .. :bigemo_harabe_net-90: το μηδέν 0 στά νιτρικά δέν το είδα ποτέ αφού στο τάισμα υπήρξα πολύ χουβαρντάς...... :hysterical:

Τό βέβαιο είναι τα όλα τα sps μπήκαν μικρά και αναπτύχθηκαν στο μέγεθος που ξέρεις εκεί μέσα .. :bigemo_harabe_net-54: .

Μονάχα μία ακροπόρα είχα χάσει όταν η ανεμώνη γουστάρισε μια μέρα να πάει βόλτα πρός τα ψηλά πατώματα του βράχου ... :bigemo_harabe_net-77:

Ηντα λες μπρε συ!!!!!Κοπελι εισαι ακομα!! :bigemo_harabe_net-82:

Ναι τα ειχα την τυχη να τα δω τα γαιδουρια σου! :bigemo_harabe_net-134:

Αρα δηλαδη το 100αρι αποστολε μου ηταν απο το ταισμα?πεεεεες μου τι τα ταιζες!!!χαχα

Παντως νομιζω πως αν δοκιμαζες να βαλεις καινουργια κοραλια σε αυτα τα νιτρικα δεν νομιζω να τα καταφερναν αποστολε μου.

Δεν ξαναφτιαχνεις ενα να κανουμε ενα πειραμα? :bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-134:

Και οχι με χοχλιους....απατεωνες! :bigemo_harabe_net-86:

Ηντα λες μπρε συ!!!!!Κοπελι εισαι ακομα!! :bigemo_harabe_net-82:

Ναι τα ειχα την τυχη να τα δω τα γαιδουρια σου! :bigemo_harabe_net-134:

Αρα δηλαδη το 100αρι αποστολε μου ηταν απο το ταισμα?πεεεεες μου τι τα ταιζες!!!χαχα

Παντως νομιζω πως αν δοκιμαζες να βαλεις καινουργια κοραλια σε αυτα τα νιτρικα δεν νομιζω να τα καταφερναν αποστολε μου.

Δεν ξαναφτιαχνεις ενα να κανουμε ενα πειραμα? :bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-146::bigemo_harabe_net-134:

Και οχι με χοχλιους....απατεωνες! :bigemo_harabe_net-86:

με βρισκει απολυτα συμφωνο η προταση του Μιχαλη

• 2 weeks later...

Αυτά ......

Υπαρχουν βακτηριδια διασπασης ΝΟ3 στον βραχο?? Αυτα μονο στο DSB νομιζω οτι ζουν και οτι ειναι αναεροβια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...