Lenia 6 Οκτωβρίου 2013 Author #101 Share 6 Οκτωβρίου 2013 και δηλαδη η λυση με το καπακι ποια ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2013 #102 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Ρε παιδια,μη ριχνετε χημικα μεσα στα ενυδρεια σας..αν θελετε να ριξετε το ph υπαρχουν φυσικοι τροποι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2013 #103 Share 6 Οκτωβρίου 2013 και δηλαδη η λυση με το καπακι ποια ειναι; Να κανεις πατεντα και να βαλεις εκει ανεμηστηρακια απο pc..αλλα παλι θα εχεις εξατμιση,αυτο δεν το γλυτωνεις εχεις δεν εχεις καπακι,απλα με καπακι εχεις λιγοτερη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenia 6 Οκτωβρίου 2013 Author #104 Share 6 Οκτωβρίου 2013 ναι οκ...αναπληρωτη θα παρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2013 #105 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Παμε παλι...με τι νερο θα αναπληρωνεις αυτο της εξατμισης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 6 Οκτωβρίου 2013 #106 Share 6 Οκτωβρίου 2013 ναι οκ...αναπληρωτη θα παρω και πιο το νοημα?ο αναπληρωτης ειναι μηχανιμα αν δεν κανω λαθος(ειμαι κ αρχαρια)δεν επεξεργαζεται το νερο..το θεμα ειναι τι επεξεργασια θα κανεις στο νερο για να μην ανεβαζει σκληροτητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Οκτωβρίου 2013 #107 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Αναπληρωτης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 6 Οκτωβρίου 2013 #108 Share 6 Οκτωβρίου 2013 Μπορεις να φτιαχνεις νερο απο τυρφη και να το αποθηκευεις,ομως αυτο θελει και κυκλοφορητη για να μη μενει το νερο στασιμο. Μια αλλη λυση την οποια δεν προτεινω ειναι το απιονισμενο νερο. Τα μικρα ενυδρεια εχουν περισσοτερη εξατμιση απο τα μεγαλα,βεβαια παιζει ρολο αν υπαρχει και καπακι. Το θέμα με την εξάτμιση του νερού τόσο καιρό δεν το γνώριζα και είναι τόσο σημαντικό! Μέχρι τότε όποτε αναπλήρωνα, απλά έβαζα νερό βρύσης αποχλωριωμένο. Λογικά αυτό παίζει ρόλο στην σκληρότητα του νερού μου αφού δεν έχω ασβεστολιθικό χαλίκι... Τώρα θα δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Οκτωβρίου 2013 #109 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Το θέμα με την εξάτμιση του νερού τόσο καιρό δεν το γνώριζα και είναι τόσο σημαντικό! Μέχρι τότε όποτε αναπλήρωνα, απλά έβαζα νερό βρύσης αποχλωριωμένο. Λογικά αυτό παίζει ρόλο στην σκληρότητα του νερού μου αφού δεν έχω ασβεστολιθικό χαλίκι... Τώρα θα δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ! Και βεβαια παιζει ρολο αυτο,γι αυτο βλεπουμε και αλατα στα τζαμια του ενυδρειου μας.Οταν συμπληρωνεις νερο στο ενυδρειο αποτην βρυση,κανεις το νερο σου ακομα πιο σκληρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 7 Οκτωβρίου 2013 #110 Share 7 Οκτωβρίου 2013 Η λύση σε αυτό είναι αναπλήρωση με αντίστροφη όσμωση, σε κάποια αναλογία να φανταστώ; Γιατί όλα τα κρύου νερού με ανεμιστήρες έχουν μεγάλη εξάτμιση το καλοκαίρι και αναγκαστικά συμπληρώνουμε νερό από τη βρύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Οκτωβρίου 2013 #111 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Και βεβαια παιζει ρολο αυτο,γι αυτο βλεπουμε και αλατα στα τζαμια του ενυδρειου μας.Οταν συμπληρωνεις νερο στο ενυδρειο αποτην βρυση,κανεις το νερο σου ακομα πιο σκληρο. Σήμερα αναπλήρωσα νερό στο ενυδρείο του μονομάχου. Το ετοίμασα με τύρφη. Η σκληρότητα στο ενυδρείο ήταν στο 9 ενώ στο νερό της αναπλήρωσης 7. Είχα ετοιμάσει άλλο νερό με τύρφη πριν 2 μέρες αλλά χτες μέτρησα αμμωνία 1, οπότε το πέταξα και έβαλα άλλο, αυτό με το οποίο αναπλήρωσα τώρα. Από εδώ και πέρα θα προετοιμάζω με τύρφη το νερό της αλλαγής αλλά και της αναπλήρωσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #112 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Αναπληρωση γιατι κανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Οκτωβρίου 2013 #113 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Μήπως χρησιμοποίησα λάθος λέξη; Εννοώ ότι συμπλήρωσα νερό γιατί η στάθμη χαμήλωσε λόγω εξάτμισης, προφανώς από τη χρήση θερμοστάτη. Είναι κάτι άλλο η αναπλήρωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #114 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Και βεβαια παιζει ρολο αυτο,γι αυτο βλεπουμε και αλατα στα τζαμια του ενυδρειου μας.Οταν συμπληρωνεις νερο στο ενυδρειο αποτην βρυση,κανεις το νερο σου ακομα πιο σκληρο. Μα βρε Καλλιροη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Οκτωβρίου 2013 #115 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Συμπλήρωσα με νερό που μαλάκωσα με τύρφη. Έκανα κάτι λάθος; Δεν αρκεί αυτό; Χρειάζομαι αντίστροφη όσμωση ή είναι κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #116 Share 9 Οκτωβρίου 2013 (edited) Τα αλατα παραμενουν. Δεν αλλαζεις νερο ωστε να ανανεωθει. Απλα βαζεις κι αλλα αλατα! Σε μια εβδομαδα μεχρι την καθιερωμενη αλλαγη ποσο πεφτει η σταθμη; 2 αντε 3 ποντους και πολυ λεω. Τι θα παθει το ψαρι; Τιποτα! Έγινε επεξεργασία 9 Οκτωβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Οκτωβρίου 2013 #117 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Δεν παίζει ρόλο το ότι έβαλα πιο μαλακό νερό; Σ'ευχαριστώ πάντως, την επόμενη φορά θα κάνω όπως μου προτείνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Οκτωβρίου 2013 #118 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Το ότι έβαλες μαλακό νερό, ίσως βοηθήσει στο να μην ανέβουν υπερβολικά γρήγορα οι τιμές. Αν η πτώση της στάθμης, είναι όση λέει ο Θοδωρής, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που θέλω να τονίσω με την ευκαιρία, είναι τα "προβλήματα" που μπορούν να παρουσιαστούν πιο εύκολα σε ένα μικρό ενυδρείο παρά σε ένα μεγαλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Οκτωβρίου 2013 #119 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Το ότι έβαλες μαλακό νερό, ίσως βοηθήσει στο να μην ανέβουν υπερβολικά γρήγορα οι τιμές. Αν η πτώση της στάθμης, είναι όση λέει ο Θοδωρής, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που θέλω να τονίσω με την ευκαιρία, είναι τα "προβλήματα" που μπορούν να παρουσιαστούν πιο εύκολα σε ένα μικρό ενυδρείο παρά σε ένα μεγαλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Οκτωβρίου 2013 #120 Share 9 Οκτωβρίου 2013 Κι εγώ το βλέπω στην πράξη, στο μεγάλο ενυδρείο δεν έχω προβλήματα, στο μικρό συνεχώς προσπαθώ να φτιάξω ιδανικές συνθήκες. Θα μάθω όμως και με τη βοήθειά σας θα τα καταφέρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Οκτωβρίου 2013 #121 Share 9 Οκτωβρίου 2013 (edited) Καθώς και με διάβασμα και υπομονή , όπως κάνεις τώρα. Έγινε επεξεργασία 9 Οκτωβρίου 2013 - dpap 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος