Jump to content

15 Λίτρα

Lenia

Recommended Posts

Τότε μπορείς να πας σε έτοιμο σύστημα με ανεμιστηράκι.

μου δείχνεις ένα σε παρακαλw?

μου δείχνεις ένα σε παρακαλw?

απο την στιγμη που εχεις τον θερμαντηρα για τον χειμωνα,δεν σε απασχολει αμμεσα το θεμα με τα ανεμιστηρακια γιατι χρειαζονται για το καλοκαιρι για να ριχνουν την θερμοκρασια,υπαρχουν μαγαζια που πουλανε,απο την στιγμη που εχεις μικρο ενυδρειο μπορεις να παρεις κατι τετοιο130038.jpg

απλά θέλω να είμαι σίγουρη για το καλοκαίρι.

και για το 60 λιτρο;

αυτο καλο ειναι για τα χρυσοψαρα, και ενα μικροτερο για τον μονομαχο;

Να ρωτησω κατι βασικο?

Με την εξατμιση του νερο το καλοκαιρι τι θα κανεις? Και σε τοσο μικρο ενυδρειο θα εχεις θεμα....

θα ερχομαι ετσι και αλλιως μια στις 15 μερες και θα γεμιζω

Σε 15 μερες...δεν θα υπαρχει σταλα νερο μεσα σε τοσα λιγα λιτρα...

Εκτος αυτου αν συμπληρωνεις νερο απο τη βρυση σου οι σκληροτητες στο ενυδρειο σου θα πανε στο θεο..πραγμα οχι καλο για μονομαχο και γενικα για ψαρια που δεν θελουν σκληρο νερο.

Σε 15 λιτρα οι συνθικες αλλαζουν παρα πολυ ευκολα και ειναι πολυ δυσκολο να τις κρατησουμε σταθερες.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

ειχα ρωτησει για 15 λιτρα και μου ειχαν πει καλα, τωρα τι εγινε; αμαν δλδ

Σε 15 μερες...δεν θα υπαρχει σταλα νερο μεσα σε τοσα λιγα λιτρα...

Εκτος αυτου αν συμπληρωνεις νερο απο τη βρυση σου οι σκληροτητες στο ενυδρειο σου θα πανε στο θεο..πραγμα οχι καλο για μονομαχο και γενικα για ψαρια που δεν θελουν σκληρο νερο.

Σε 15 λιτρα οι συνθικες αλλαζουν παρα πολυ ευκολα και ειναι πολυ δυσκολο να τις κρατησουμε σταθερες.

μια κ το εθιξες ραστα να ρωτησω,επειδη κ τον χειμωνα εχουμε εξατμιση λογω θερμαντηρα κ χρειαζεται αναπληρωση πως μπορουμε να την κανουμε χωρις να ανεβαζουμε τις σκληροτιτες?απο βρυση υπαρχει θεμα.αν δεν εχεις α/ο?

Ακριβως..σου ειχαν πει καλα...δες την απαντηση μου μερικες σελιδες πιο πριν και θα καταλαβεις...

Γι αυτο φωναζω να διαβαζετε τα παλιοτερα ποστ..ολα εκει ειναι κρυμμενα..

αναπληρωτες νερου δεν υπαρχουν;

μια κ το εθιξες ραστα να ρωτησω,επειδη κ τον χειμωνα εχουμε εξατμιση λογω θερμαντηρα κ χρειαζεται αναπληρωση πως μπορουμε να την κανουμε χωρις να ανεβαζουμε τις σκληροτιτες?απο βρυση υπαρχει θεμα.αν δεν εχεις α/ο?

Μπορεις να φτιαχνεις νερο απο τυρφη και να το αποθηκευεις,ομως αυτο θελει και κυκλοφορητη για να μη μενει το νερο στασιμο.

Μια αλλη λυση την οποια δεν προτεινω ειναι το απιονισμενο νερο.

Τα μικρα ενυδρεια εχουν περισσοτερη εξατμιση απο τα μεγαλα,βεβαια παιζει ρολο αν υπαρχει και καπακι.

• Like 1

αναπληρωτες νερου δεν υπαρχουν;

Ναι μπορεις να φτιαξεις,αλλα τι νερο θα βαζεις?

τα ανεμιστηρακια αυτα για τα χρυσοψαρα νομιζω ειναι για ενυδρειο 160λιτρων εγω εχω πολυ εξατμηση και το χειμωνα αλλα με απιονισμενο νερο το συμπληρωνω καθε τρεις μερες και επισης πριν το ριξω βαζω ph controler 7,5

το νερο το εχω ελεγξει , ειναι καλο...πως μπορω να φτιαξω;

τα ανεμιστηρακια αυτα για τα χρυσοψαρα νομιζω ειναι για ενυδρειο 160λιτρων εγω εχω πολυ εξατμηση και το χειμωνα αλλα με απιονισμενο νερο το συμπληρωνω καθε τρεις μερες και επισης πριν το ριξω βαζω ph controler 7,5

ph controler που βαζεις?Αυτο το βαζουμε σε co2...μηπως μπερδευεσαι με κατι αλλο?

Απιονισμενο δεν προτεινω γιατι δεν ξερουμε την προελευση του,πως φτιαχτικε και που φυλαχτικε μεχρι να ερθει στα χερια μας..

Μπορεις να φτιαχνεις νερο απο τυρφη και να το αποθηκευεις,ομως αυτο θελει και κυκλοφορητη για να μη μενει το νερο στασιμο.

Μια αλλη λυση την οποια δεν προτεινω ειναι το απιονισμενο νερο.

Τα μικρα ενυδρεια εχουν περισσοτερη εξατμιση απο τα μεγαλα,βεβαια παιζει ρολο αν υπαρχει και καπακι.

ωχ παναγια μου :blink: δυσκολο κ με την εξατμιση...εχω καπακι κ γενικα δεν εχω μεγαλη απωλεια αλλα καλο ειναι να ξερουμε γενικα τι πρεπει να γινεται

και γω εχω καπακι...γενικα στο μεγαλο δεν εχω ιδιαιτερη εξατμιση ουτε το καλοκαιρι...

το νερο το εχω ελεγξει , ειναι καλο...πως μπορω να φτιαξω;

Λοιπον,παμε παλι...Οταν το νερο εξατμιζετε μενουν τα αλατα στο νερο του ενυδρειο μας..οταν εσυ συμπληρωσεις με νερο βρυσης ριχνεις νερο+αλατα+τα αλατα που υπαρχαν μεσα στο ενυδρειο απο το νερο που εξατμιστικε.Αυτα τα +αλατα ανεβαζουν τις σκληροτητες του ενυδρειου σου.Οπωτε οτι νερο και να εχει η βρυση μας δεν μπορουμε να συμπληρωνουμε απο αυτο αν εχουμε ψαρια που δεν θελουν σκληρο νερο...Καταλαβες τωρα?:)

• Like 1

και γω εχω καπακι...γενικα στο μεγαλο δεν εχω ιδιαιτερη εξατμιση ουτε το καλοκαιρι...

Αν εχεις καπακι δεν μπορεις να βαλεις τα ανεμηστηρακια που σου εδειξαν πιο πανω,αυτα πιανουν στο τζαμι σε ενυδρεια χωρις καπακι!

μηπως εννοεις ph buffers?χημικο που κατεβαζει το ph

ph controler που βαζεις?Αυτο το βαζουμε σε co2...μηπως μπερδευεσαι με κατι αλλο?

Απιονισμενο δεν προτεινω γιατι δεν ξερουμε την προελευση του,πως φτιαχτικε και που φυλαχτικε μεχρι να ερθει στα χερια μας..

ειναι ενα σκευασμα σαν αντιχλωριο που εχει ph διαφορες τιμες εγω παιρνω το 7,5 και μολις κανω μετρισεις ειναι παντα στο 7,5 ! ισως να δοκιμασω και με βρυσης νερο δεν ξερω..

μηπως εννοεις ph buffers?χημικο που κατεβαζει το ph

οχι ειναι σκευασμα που εχει τιμες ph

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...