math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Σε ενα ενυδρειο 150χ60χ60 που θα ειναι ορατο απο μπροστα και απο το ενα πλαινο τι υλικο προτεινεται, ξυλο με γυαλι στις 2 βιτρινες ή ολο απο γυαλι? Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 6 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 από γυαλί για καθαρά αισθητικούς λόγους , αλλά και αυτό είναι σχετικό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Aν βλεπεις μονο την μια πλευρα και θελεις να κατεβασεις το κοστος κατασκευης και να κερδισεις θερμομονωτικα ξυλο τοτε.Τα ξυλινα ενυδρεια ειναι μια σχεδον αγνωστη πλευρα εδω.Προσοχη βεβαια σε αυτην την περιπτωση στην κατασκευη,δεν ειναι παιχνιδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αν εβλεπα μονο την μια πλευρα η επιλογη θα ηταν απλη... ξυλινο. Αλλα επειδη το θελω γωνιακο το σκεφτομαι λιγο.. Απο αισθητικης αποψης δεν θα εχει διαφορα μιας και οι πλευρες που δεν θα εχουν τζαμι θα ειναι εντοιχισμενες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 6 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι αν κάνεις 2 πλευρές ξύλο και 2 τζάμι θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω ότι αν κάνεις 2 πλευρές ξύλο και 2 τζάμι θα έχεις πρόβλημα. Και οι δισταση σε υψος δεν ειναι ενδεδειγμενη,γιατι υπολογισε οτι θα χασεις απο 10 ποντους πανω και αλλους 10 αποκατω Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Το ξερω οτι ισως υπαρξει προβλημα γιαυτο λεω αν υπαρχει καμια καλη ιδεα να το ξεπερασουμε. Για τον περιορισμο του υψους δεν υπαρχει προβλημα, το καθαρο θελω να ειναι τοσο, το πανω και το κατω μερος θα κρυφτουν με γυψοσανιδα και τα εχω προσβαση απο πισω μονο σε μερος οχι εμφανες. Απο θεμα οικονομιας στην αγορα και στην θερμανση αξιζει σε αυτα τα λιτρα περιπου 500? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Οτι αξιζει,ναι αξιζει,θα εχεις γλυτωσει αρκετα χρηματα,απο γυαλι.Αλλα δεν ειναι και απο τα ευκολοτερα για ναφτιαχτει.Και κατι αλλο που δεν καταλαβες,Η διασταση που δεινεις εσυ,ειναι 540 λιτρα,δινοντας αλλους 20 ποντους υψος,θα φθασεις στα 720 λιτρα,το εχεις υπολογισει?Γιατι θα χασεις απο παντου 10 ποντους οπτικης επιφανειας.Και το μηκος σου θα φαινεται 1,30 περιπου Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2013 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι τα εχω σκεφτει αυτα με τις διαστασεις. Δεν ανεβαινουν τοσο πολυ τα λιτρα 1ον γιατι 10 ποντους χανω μονο απο την δεξια και την πισω αριστερα γωνια και 2ον γιατι δεν χρειαζεται να το γεμισω μεχρι πανω πανω. Οπως και να χει οι διαστασεις ειναι ενδεικτικες... αυτο το ποστ ειναι προ-προ-παρασκευαστικο του ενυδρειου. Επιπλεον σκεφτομαι να βαλω μονοκοματο κυρτο γυαλι στην οψη. Μηπως καταλαβες οτι θα εχει κωλονακι στην γωνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 6 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Νομιζω οτι έχουμε υπερεκτίμηση λίγο την οικονομία που προσφέρουν τα ξύλινα ενυδρεία π,χ 120χ50χ70 με 12αρι τζάμι 170 ευρώ Ποσο ποιο φτηνά δηλαδή θα του παει το ξύλο και ενα κατεβατο υλικά μόνωσης που θέλει ενα ξύλινο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 6 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Η γνωμη μου για τα ξυλινα ειναι,συμφερει πανω απο 1000 λιτρα.Αυριο θα σου πω λεπτομεριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 6 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Η γνωμη μου για τα ξυλινα ειναι,συμφερει πανω απο 1000 λιτρα.Αυριο θα σου πω λεπτομεριες :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Τα 1000 λιτρα δεν τα φτανω με τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloster 6 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ξεκίνα και πάρε τιμές για τζάμια τότε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 6 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Η γνωμη μου για τα ξυλινα ειναι,συμφερει πανω απο 1000 λιτρα.Αυριο θα σου πω λεπτομεριες Σιγουρα Βασιλη,αλλα πιστεψε με,ειδα ξυλινο sump με μηδενικο αναλογικα κοστος.Αν ο φιλος παει σε ορατες πλευρες τζαμι σιγουρα,δεν ειναι το νερο για παιχνιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος