lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #26 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 μάλλον θα πάρω 160lt (ακόμα υπό σκέψη) θα του βάλω μέσα τα βασικά για να δουλέψει το φίλτρο και μετά από καιρό θα δω για τα ψάρια (πόσο να το αφήσω έχω ακούσει από 20 μέρες έως 1 μήνα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Σεπτεμβρίου 2013 #27 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μεχρι να αποφασησεις τι θα κανεις διαβασε εδω τα υπομνηματα για τους αρχαριους και ειδικα για τον κυκλο του αζωτου Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 7 Σεπτεμβρίου 2013 Author #28 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Αντί για λάμπες φθορίου έχω διαβάσει για αδιάβροχες ταινίες led. Ποια είναι η άποψη σας; Με αυτές μπορώ να ξεφύγω από τους περιορισμούς στο μήκος! Σας ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα βοήθεια ήταν πολύ σημαντική! Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 7 Σεπτεμβρίου 2013 #29 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικα πας σε DIY ή σε ετοιμο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 7 Σεπτεμβρίου 2013 Author #30 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 DIY Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 7 Σεπτεμβρίου 2013 #31 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις υποψιν σου οτι θα χρειαστει να φτιαξεις και καπακι για το ενυδρειο ετσι? Τα λεδ δεν σε περιοριζουν αλλα και οι λαμπες δεν ειναι προβλημα. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ακριβως το μηκος του ενυδρειου ακομα και 20 ποντους ποιο κοντες οκ εισαι. Δες τι μηκος θες το ενυδρειο και τσεκαρε το μηκος απο τις τ5 αν χρειαστει το κονταινεις η το μακραινεις 10 ποντους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Σεπτεμβρίου 2013 #32 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Θα ήθελα να κάνω άλλη μια ερώτηση. Αντί για λάμπες φθορίου έχω διαβάσει για αδιάβροχες ταινίες led. Ποια είναι η άποψη σας; Με αυτές μπορώ να ξεφύγω από τους περιορισμούς στο μήκος! Σας ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα βοήθεια ήταν πολύ σημαντική! Να έχεις στο μυαλό σου, ότι με τις ταινίες αυτές, δεν θα μπορείς να έχεις φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 7 Σεπτεμβρίου 2013 Author #33 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, σίγουρα θα φτιάξω καπάκι, απλά η ερώτηση μου για τα led είναι, γιατί ξέρω ότι το φως είναι απαραίτητο στην σωστή ανάπτυξη των ψαριών και γι΄αυτό ρωτάω αν είναι κατάλληλο το φως από ταινία led. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 7 Σεπτεμβρίου 2013 Author #34 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν έχω προς το παρόν στο νου μου να φυτέψω το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 7 Σεπτεμβρίου 2013 #35 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, σίγουρα θα φτιάξω καπάκι, απλά η ερώτηση μου για τα led είναι, γιατί ξέρω ότι το φως είναι απαραίτητο στην σωστή ανάπτυξη των ψαριών και γι΄αυτό ρωτάω αν είναι κατάλληλο το φως από ταινία led. Εξαρτάται από τα ψάρια που θα βάλεις. Για παράδειγμα στα ενυδρεία με κιχλίδες, ο φωτισμός μπορεί και να είναι χαμηλότερος σε σχέση με άλλα στησίματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 7 Σεπτεμβρίου 2013 Author #36 Share 7 Σεπτεμβρίου 2013 Από αυτά που έχω διαβάσει προσανατολίζομαι σε Guppiew και ξιφοφόρους (από ένα χαρέμι) καθώς και κάποιους γλύφτες ή σαλιγκάρια (θα ήθελα την γνώμη σας για αυτήν την επιλογή). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #37 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας ξανά. Τελικά αποφάσισα ότι το ενυδρείο θα είναι 150lt και χωρίς ζωντανά φυτά. και έχω άλλες τρεις ερωτήσεις να σας κάνω. 1) Στο ενυδρείο θα μπει ένα χαρέμι Guppies και θέλω να μου πείτε ποιο να είναι το άλλο χαρέμι που θα βάλω. Από τα άρθρα σας που διάβασα έχω τρεις εναλλακτικές, Platy, Swordtail, ή Mollies. 2) Για 150άρι ενυδρείο με Guppies, εσωτερικό φίλτρο με ισχύ 1000lt/h είναι καλό; 3) και τέλος για φωτισμό στο ενυδρείο με αυτήν την ledοταινία http://lampini.gr/tainia-led-7.2w-30smd-thermo-stegani-ip67.html είναι καλό το χρώμα φωτός που βγάζει και πόσα μέτρα να βάλω; ευχαριστώ εκ τον προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 9 Σεπτεμβρίου 2013 #38 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε γρηγορη αποψη μου ειναι να βαλεις αληθινα φυτα στο ενυδρειο σου: εχτος του οτι θα μοιαζει πιο ομορφο τα φυτα αποροφουν τα νιτρικα αλατα... Εξαλλου φυτα χαμηλων απαιτησεων ειναι ευκολα στη συντηρηση, δεν χρειαζονται πολυ φως, θελουν λιγο λιπασμα κ αυτο με τσιγκουνια και μειωνουν στα ψαρακια το στρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 9 Σεπτεμβρίου 2013 Author #39 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 Για φυτά με χαμηλές απαιτήσεις σε CO2 χρειάζεται κάποια συμπλήρωση στο νερό ή απλά οι αλλαγές του νερού αρκούν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giokarakannas 9 Σεπτεμβρίου 2013 #40 Share 9 Σεπτεμβρίου 2013 οχι κανονικα τις ευδομαδιαιες αλλαγες και λιγο λιπασμα στο βυθο. και φωτισμο να ξερεις οτι η αναλογια ειναι 0,3 -0,5watt ανα λιτρο για φυτα με χαμηλες απαιτησεις, πχ για 100 λιτρα θα θελεις λαμπες 30 - 50 watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος