lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας! Έχω σκοπό να φτιάξω ένα ενυδρείο και θα ήθελα να με βοηθήσετε για να γίνει κάτι σωστό, ώστε και εγώ και τα ψάρια μου να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος! Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για την προετοιμασία και το στήσιμο του ενυδρείου, απλά θα ήθελα την βοήθεια σας για τα ψάρια που θα το επανδρώσουν και το μέγεθος του ενυδρείου που θα χρειαστεί (θα προτιμούσα να μου προτείνεται ένα τελικό μέγεθος ώστε να μην χρειαστεί να αντικαταστήσω το πρώτο). Το μόνο που θα ήθελα για τα ψάρια που θα μου προτείνεται να είναι σχετικά μεγάλα στο τελικό τους μέγεθος (μέχρι περίπου 15 εκ.), αρκετά κινητικά για να είναι όσο το δυνατών πιο δραστήριο το ενυδρείο μου, και θα ήθελα αν είναι δυνατών να μην έχω γέννες. Τα ψάρια που είχα στο μυαλό μου είναι μια ομάδα από albino rainbow shark μιας και ένας φίλος μου έχει στο ενυδρείο του και είναι πολύ δραστήρια και ωραία στην εμφάνιση. Ζητάω βοήθεια από εσάς γιατί η πρώτη μου επαφή με τον petshopa παραλίγο να με οδηγήσει να φύγω από το μαγαζί με ένα gallagher shark και με την μεγάλη κουβέντα: φτάνει γύρο στα 35 εκ. ένα ενυδρείο 100 lt είναι μια χαρά (η σκέψη να αγοράσω gallagher shark έχει φύγει από το μυαλό μου διάβασα το forum σας καθώς και άλλα και πείστηκα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 6 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Καλώς ήρθες.!Πόσα λίτρα ενυδρείο σκέυτεσε να πάρεις? Υ.Γ:Για gallagher το ξεχνας΅ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 6 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Κοίτα και τα τιγράκια μια ομάδα των 10 θα έχει απίστευτη κίνηση μέσα στο ενυδρείο, για πόσα λίτρα όμως σκέφτεσαι δεν μας είπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #4 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Στο μυαλό μου είχα να αγοράσω ενυδρείο γύρο στα 150 λίτρα, το μέγιστο 200, ανάλογα και με τα ψάρια μπορεί να καταλήξω σε κάτι μικρότερο εν τέλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 6 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Από ψάρια τι σου αρέσουν?ψάξε λίγο τις κιχλίδες αφρικής και ζωοτοκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #6 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 (εννοείτε ότι το gallagher το έχω ξεχάσει. εκτός αν κάποτε φτιάξω πισίνα για να το βάλω μέσα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ζωοτόκα δεν θα προτιμούσα δεν θέλω να έχω γέννες για την ώρα και όπως είπα θα ήθελα κάποια μεγαλύτερα ψάρια, μιας και η γυάλα θα είναι κάπως μακριά από εκεί που κυκλοφορώ στο δωμάτιο μου για να μην ενοχλώ τα ψάρια έτσι θα ήθελα να είναι κάπως ευδιάκριτα, τα τιγράκια πάντως φαίνονται καλή επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #8 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Η γνώμη σας για τα albino rainbow shark πια είναι? θα μου τα συνιστούσατε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 6 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Τους ξιφοφορους τους είδες?τα θηλυκά φτάνουν μέχρι 15 εκατοστά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Πολύ ωραίοι οι ξιφοφόροι αλλά μετά τις γέννες πια είναι η διαδικασία? μιας και δεν γνωρίζω, έχω διαβάσει ότι θέλουν δεύτερη γυάλα για να γεννήσουν και δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να τους την προσφέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Kk 6 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο!σε φυτεμένο ενυδρείο με έυκολα φυτά μια χαρά θα είναι!απο τις γέννες θα ζουν τα πιο δυνατά μωρά!δες λίγο το προφίλ τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Στο μυαλό μου είχα να αγοράσω ενυδρείο γύρο στα 150 λίτρα, το μέγιστο 200, ανάλογα και με τα ψάρια μπορεί να καταλήξω σε κάτι μικρότερο εν τέλη Ξεχνα το μικροτερο παρε το μεγαλυτερο που μπορεις και μετα αν εχεις μικρα ψαρια απλα θα ειναι ποιο ανετα μεσα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #13 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Μετά τις γέννες σε βάθος χρόνου δεν θα έχω πρόβλημα χώρου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 #14 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Οχι μην αγχωνεσαι δεν γεννανε και τοσο ευκολα... ασε που δεν θα γλυτωνουν πολλα.. ενω θα μπορεις να χαρισεις κιολας αν δεις οτι αυξανονται πολυ. Εγω 1 χρονο με ξιφοφορους και γκαπυ εχω 3 ψαρακια επιπλεον απο τα αρχικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #15 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Από θέμα φυτών θα προτιμούσα να μην βάλω αρχικά, αυτό είναι πρόβλημα? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αν δεν βαλεις φυτα δεν θα δεις ποτε κανενα μικρο. Προβλημα δεν θα εχεις, αλλα ειναι πολυ καλο ειναι να εχει κατι μεσα.. Πιστευω οτι μολις το δεις αδειο χωρις τιποτα δεν θα σου αρεσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #17 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ζωντανά φυτά εννοώ, στολίδια θα βάλω, πέτρες και πλαστικά φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #18 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Σε πρώτη φάση θα πρέπει να κάνεις το εξής Με βάση το πορτοφόλι σου αλλά και τον χώρο που διαθέτεις πρέπει να αποφασίσεις πόσα λίτρα ενυδρείο θα πάρεις. Άλλο 150 και άλλο 200 έχει διαφορά στην επιλογή των ψαριών. Αλλιώς στο τέλος θα μπερδευτείς με της πολλές υποθετικές προτάσεις που θα ακούσης. Πρέπει λοιπόν να είσαι σίγουρος 100% για το ενυδρείο σου, μελέτα τον χόρω σου, κατελιξε στο μέγεθος που μπωρεις και θέλεις να βάλεις στο σπίτη σου και μετα θα μπορέσουμε να κάνουμε ποιο συγκεκριμένες προτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #19 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Προσανατολίζομαι στο 150άρι, λόγο κόστους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #20 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ωραία 150, τη κύβος, μακρόστενο, έτυμο αγορασμένο, ή αυτόκατασκευή, αν μπορείς δώσε διαστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #21 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 σκέφτομαι για αυτοκατασκευή, μακρόστενο, διαστάσεις δεν ξέρω θα προτιμούσα να μου προτείνει κάποιος με εμπειρία. Ο χώρος που θα μπει δεν έχει σοβαρούς περιορισμούς (120 πλάτος, 90 μήκος, ελεύθερο ύψος ) οπότε θα ήθελα να μου πείτε κάποιες καλές διαστάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #22 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αν σκοπεύεις να βάλεις κάποιο αγοραστό φωτιστικό ή αυτοσχέδιο με λάμπες Τ5 (λεπτές λάμπες φθορίου) τότε δεσμεύεσαι ως προς το μήκος, δηλαδή επειλέγης μήκος 80 ή 100 εκατοστά Αν βάλεις άλλου τύπου λάμπες τότε είστε ποιο ελεύθερος ως προς το μήκος. Αν δεν τα έγραψες ανάποδα μας λες ότι έχεις χώρο για μήκος 90 εκατοστά οπότε πας σε ένα ενυδρείο 80 εκατοστών μήκος. Ποιο συγκεκριμένα θα πρότεινα 80Χ40Χ40 σύνολο σε λίτρα μικτά 128. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #23 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 120 μήκος, 90 πλάτος και ελεύθερο ύψος οπότε μπορώ να το κάνω 100 μήκος και 40 x 40? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris123 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #24 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 sorry τα έγραψα ανάποδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αν πας στο 1 μέτρο τότε θα πρότεινα για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα 100Χ50Χ50 και θα έχεις 250 λίτρα, φυσικά αν θέλεις μπορείς να το κάνεις 100Χ40Χ40 και θα έχεις 160 λίτρα. Η διαφορές στην συντήρηση και στα έξοδα δεν είναι μεγάλες αλλά το αποτέλεσμα στα 250 θα είναι πολύ ποιο όμορφο. Αν θέλεις δίσκους και σκαλάρια τότε θα πρέπει να πας σε ποιο ψηλό ενυδρείο το λιγότερο 60-65 εκατοστά, αν βρεις κοντοπτερα σκαλαρια θα μπορούσες και σε 50 εκατοστά να τα τοποθετήσεις. Τώρα εσύ έχεις τα γένια και τα χτένια και εσύ θα αποφασίσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση μην παίρνεις σήμερα βεβιασμένα την απόφαση σου. Μελέτιστο σκέψου το και σε μια δυο μέρες μας λες τη αποφάσισες. Αν θέλεις άλλες διευκρινίσεις ρώτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος