Jump to content

Ανταγωνισμός Διατροφής

Lenia

Recommended Posts

Γειά σας. εδώ και μέρες με το black moor το ταιζω στο στομα γιατι ειναι πιο αργο. Φοβαμαι μηπως αυτο επηρρεασει την νηκτικυ κυστη σχετικα με την επιφανειά, τι λετε;

Το σωστό είναι να μην τρώει από την επιφάνεια αλλά βυθιζόμενη γιατί όντως θα παρουσιάσει πρόβλημα με την νυκτική κύστη. Όσο για το ότι δεν προλαβαίνει, και εγώ τις πρώτες μέρες που το έβαλα έκανα προσπάθεια για να φάει, μετά όμως από μερικές μέρες βρήκε μόνο του τον τρόπο και τώρα προλαβαίνει και τρώει μια χαρά.

Έγινε επεξεργασία - pptom

Και εγώ πολύ αρχάριος είμαι, απλά το συγκριμένο θέμα το έζησα πριν 3 μήνες.

δηλαδη τωρα τον αφηνω να του τρωει ο αλλος ολη την τροφη;;

Δεν θα πάθει κάτι αν δεν φάει πολύ για μερικές μέρες, δεν προλαβαίνει να φάει τίποτα;

Απλά παρακολούθησε το, και μην τον ταίζεις συνέχεια στο στόμα γιατί δεν θα μάθει να ψάχνει σωστά.

ok, οχι απλα πως να το πω δεν προλαβαινει και τα τρωει ολα ο κομητης

Τάιζε βυθιζόμενη τροφή και σιγά σιγά θα μάθει. Τουλάχιστον με το δικό μου αυτό έγινε και τώρα τρώει κανονικά.

Και από τα δικά μου χρυσόψαρα, το μικρό (oranda red cap) στην αρχή δεν προλάβαινε να φάει όσο ο μεγάλος ο φαταούλας (κοινό χρυσόψαρο). Οπότε έπαιρνα τη λαβίδα που έχω για τα φυτά και του έριχνα την τροφή κοντά του, την στιγμή που ο μεγάλος έτρωγε τη δική του. Τώρα πια έμαθε κι ο μικρός πως να τρώει και μάλιστα παρατήρησα ότι αντιγράφει τη συμπεριφορά του μεγάλου! Πλέον τα ταίζω κανονικά και τα δύο, έχουν ήδη μεγαλώσει σε ένα μήνα, ο μικρός είναι σαν κινούμενο γιουβαρλάκι και ο μεγάλος σαν σαρδέλα! :P Μάλιστα ο μεγάλος καμιά φορά πάει και τον σπρώχνει τον μικρό την ώρα του φαγητού, αλλά εκείνος απλά τον γράφει και συνεχίζει το μασαμπούκιασμα! Κι αν τον πρήξει πολύ, χώνεται στα ξύλα και στα φυτά. B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...