Jump to content

Τα Καινούρια Ψάρια Πρέπει Να Μπαίνουν Σε Καραντίνα ;

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα. Όταν αγοράζουμε καινούρια ψάρια, πριν τα βάλουμε στο ενυδρείο μας πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα; Αν πρέπει να μπαίνουν, πως και με τι φάρμακα; Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με τα φυτά;

Φίλε γεια σου, δεν νομιζω πως πρεπει. πρεπει απλα να κανεις την γνωστη προσαρμογη με την σακουλα

Το ιδανικο ειναι ,παντα να τα περναμε απο καραντινα,διχως φαρμακα,για τυχον μεταδοτικες ασθαινιες ,που μπορει να εχει ο καινουργιος κατοικος.

Πχ.αν εγω τωρα μετα απο 4 χρονια κοπου και αγωνιας,για να τα φερω σε τετοια μεγεθη,ηθελα να προσθεσω ενα ψαρι,θα το περνουσα 100% απο καραντινα,δεν θα ρισκαρα με τιποτα.

Για τα φυτα οχι

Αν τα έβαζα σε καραντίνα για καμιά εβδομάδα με esha 2000 θα ήταν κακό; Πρόσφατα πείρα κάτι νεον από χομπιστα και ταυτόχρονα κάτι κλαδέματα από ένα άλλο παιδί. Μετά την καθορισμένη προσαρμογή τα έβαλα στο ενυδρείο μου. Μετά από μια εβδομάδα περίπου τα ψαριά που έχω στο ενυδρείο μου, ροδοστομους και νέον, παρουσίασαν σημάδια στα λέπια και ψωροφαγομενες ουρές. Ενώ πριν βάλω τα νέον και τα φυτά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα Γιαυτο και ρωτώ αν θα ήταν καλό να γίνετε μια προληπτική θεραπεία με το παραπάνω φάρμακο. Να σημειώσω πως τα ψαράκια που πείρα ήταν φαινομενικά σε άριστη κατάσταση.

Το ιδανικο ειναι ,παντα να τα περναμε απο καραντινα,διχως φαρμακα,για τυχον μεταδοτικες ασθαινιες ,που μπορει να εχει ο καινουργιος κατοικος.

Πχ.αν εγω τωρα μετα απο 4 χρονια κοπου και αγωνιας,για να τα φερω σε τετοια μεγεθη,ηθελα να προσθεσω ενα ψαρι,θα το περνουσα 100% απο καραντινα,δεν θα ρισκαρα με τιποτα.

Για τα φυτα οχι

για τα φυτά γιατί όχι! θα μπορούσαν να μεταφέρουν διάφορους λαθρεπιβάτες!

για τα φυτά γιατί όχι! θα μπορούσαν να μεταφέρουν διάφορους λαθρεπιβάτες!

Με την καραντινα δεν εξαφανιζονται οι λαθρεπιβατες,Αν θελεις να μην τους βαλεις μεσα,υπαρχει αλλος τροπος.Ασχετα κατα την δικη μου αποψη,καθε ενυδρειο πρεπει να τους εχει,γιατι ειναι αυτοματος συναγερμος,αν κατι δεν παει καλα με το νερο.

Κανενα φαρμακο μεσα στην καραντινα φιλε μου,σε μια εβδομαδα δειχνει πολλα το ψαρι,αλλα παντα υπαρχει και η στραβη

Με την καραντινα δεν εξαφανιζονται οι λαθρεπιβατες,Αν θελεις να μην τους βαλεις μεσα,υπαρχει αλλος τροπος.Ασχετα κατα την δικη μου αποψη,καθε ενυδρειο πρεπει να τους εχει,γιατι ειναι αυτοματος συναγερμος,αν κατι δεν παει καλα με το νερο.

Κανενα φαρμακο μεσα στην καραντινα φιλε μου,σε μια εβδομαδα δειχνει πολλα το ψαρι,αλλα παντα υπαρχει και η στραβη

Το esha 2000 σύμφωνα με τα γραφόμενα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά. Αν είναι να μπουν στην καραντίνα για μια εβδομάδα γιατί να μην μπει και το φάρμακο προληπτικά, και τέλος αν έχει κάτι το ζωντανό ίσως προλάβουμε να το θεραπεύουμε από το να πεθάνει δεν είναι καλύτερα;

Φίλε μου, προληπτικά κα χωρίς κάποια ένδειξη δε δίνουμε φάρμακο... γιατί να ταλαιπωρούμε τα ψαράκια;

Αυτό το φάρμακο δλδ θεραπεύει τα πάντα;

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Φίλε μου, προληπτικά κα χωρίς κάποια ένδειξη δε δίνουμε φάρμακο... γιατί να ταλαιπωρούμε τα ψαράκια;

Αυτό το φάρμακο δλδ θεραπεύει τα πάντα;

Από ότι γράφει πάνω κάνει για ένα μεγάλο ποσοστό ασθενειών. Καθώς και για απομυκητιαση. Δεν έχεις άδικο, με το ζόρι θεραπεία για κάτι που δεν ξέρουμε αν υπάρχει, δεν γίνετε. Οπότε τι κάνουμε; Ναι στην καραντίνα με ίδιες συνθήκες με το ενυδρείο μας και χωρίς φάρμακα; Κανονική προσαρμογή και μπλουμ μέσα και ο θεός να βάλει το χέρι του; Αυτό ρωτώ, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την εισαγωγή νέων ψαριών και φυτών στο ενυδρείο.

Για τα φυτα οχι

+1000.

Αν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα παρακάτω θεωρώ πως η ύπαρξη καραντίνας και η χρήση της θα μας γλυτώσει από πολλούς μπελάδες, και ασθένειες μιας και είναι προτιμότερο να προλαμβάνουμε παρα να θεραπεύουμε.

Ενυδρείο καραντίνας ανάλογο με το κύριο ενυδρείο και το μέγεθος των ψαριών που φιλοξενούμε. Προτιμότερο είναι η μη ύπαρξη βυθού ώστε να μπορούμε εύκολα να καθαρίζουμε. Φίλτρο στρωμένο, και ικανό βιολογικά να ανταπεξέλθει στο φορτίο που θα βάλουμε στο ενυδρείο της καραντίνας, μιας και χρειάζεται απόλυτη σταθερότητα συνθηκών και παραμέτρων του νερού. Χαμηλός φωτισμός μιας και τα άρρωστα ψάρια, ή και αυτά που έχουμε πρόσφατα εισάγει στο ενυδρείο μας βρίσκονται σε κατάσταση στρές και προτιμούν σκοτεινά σημεία. Επίσης πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούμαι όταν κάνουμε θεραπείες είναι φωτοευαίσθητα.

Απαραίτητη η αεραντλία μιας και η χρήση των περισσοτέρων φαρμακων απαιτεί καλή οξυγόνωση.

Φάρμακα καλό είναι να χρησιμοποιούμε όταν είναι απαραίτητα και μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...