paul.asty 9 Απριλίου 2014 #51 Share 9 Απριλίου 2014 Αν και ατσαλο οπως λες ειναι πανεμορφο Ποσα molly εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 9 Απριλίου 2014 Author #52 Share 9 Απριλίου 2014 (edited) Ναι ... άτσαλο ... χάλια και αυτό Νίκο ... Ναι ρε συ , η αριστερη μερια ... Τωρα το κλαδεψα καλυτρα ... αλλα βαριεμαι να βγαζω φωτος... Αν και ατσαλο οπως λες ειναι πανεμορφο Ποσα molly εχεις? βρε μην με μπερδευεις ... Πλατυ ειναι .... Ιδέα δεν εχω αναπαραγονται συνέχεια.... Πρεπει να ειναι 30 -40 ? Ισως και παραπάνω. Τα ευκολοτερα ψαρακια , και το ευκολοτερο ενυδρειο. Σκετο νερο βρυσης, gh 24 kh 22 , λιγο co2 , κλαδεμα μονο τα πισω φυτα. Απο λιπανση καλιο και λιγο γενικο seachem . Τα ψαρακια τα εχω αρκετο καιρο, ειχα παρει καποια στιμγη 5 , και τωρα εχουν ξεφυγει , οταν γεμισει πολυ το ενυδρειο , τα δινω και αφηνω μια δεκαρια Έγινε επεξεργασία 9 Απριλίου 2014 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 9 Απριλίου 2014 #53 Share 9 Απριλίου 2014 χαχαχα δικιο αν και λες οτι ειναι ατσαλο εγω δεν πιστευω οτι ειναι ατσαλο αλλα πανεμορφο Τωρα το εξηγησα καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Απριλίου 2014 #54 Share 10 Απριλίου 2014 Χαλιαααααααα!!! Αφου το χεις ρε συ,παραδεξου το τωρα.Οτι και αν κανεις ειναι σουπερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Ιουλίου 2014 #55 Share 22 Ιουλίου 2014 ....ψοφάς κι εσυ να σου κανω κανά photoshop όπως στον rastafarian! Πολυ όμορφο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Ιουλίου 2014 #56 Share 22 Ιουλίου 2014 ....ψοφάς κι εσυ να σου κανω κανά photoshop όπως στον rastafarian! Πολυ όμορφο!!! αχαχαχαχαχα βαλτου τον Τ-Rex να βγαινει απο τα φυτα! Νικο,ριξε ενα κουρεμα ρε φιλε. Σουπερ παντως εχει γινει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 22 Ιουλίου 2014 Author #57 Share 22 Ιουλίου 2014 ....ψοφάς κι εσυ να σου κανω κανά photoshop όπως στον rastafarian! Πολυ όμορφο!!! αχαχαχαχαχα βαλτου τον Τ-Rex να βγαινει απο τα φυτα! Νικο,ριξε ενα κουρεμα ρε φιλε. Σουπερ παντως εχει γινει! Κουρεμένο ειναι αυτο... Αν το δεις σε μια εβδομάδα η ρημαδιασμένη vipivara , θα εχει καλυψει την επιφανεια γιαυτο και τα μπροστινα φυτα εχουν γινει τερατα... Οσο προχωραει το γκαζονακι αργα αργα, μαλλον δεν του αρεσει το σκληρο νερο τοσο θα εμφανιζονται και οι πέτρες ... Εχει μέλλον ακομη... παει σιγα σιγα... Το ενυδρειο πάντως το συγκερκιμένο , ειναι παραμελειμένο παέι μόνο του. Το μονο που κάνω ειναι αλλαγες 60-70 % ανα κυριακη , με νερο δικτυου... Απο λιπανση μονο την κυριακη kno3 κ2so4 και λιγο fleet enema . Την αλλη φορα ειχα δοκιμάσει , εκανα ενα πειραμα... Τα φυτα ητανε ψιλοκιτρινα, οποτε κατι τους ελειπε... Ετσι επιασα σε ενα ποτηρακι και εβαλα 3 κσ kno3 κ2so4 και ιχνοστοιχεια, μετα με συριγγα κατευθεια στον βυθο... Την επομενη μερα ητανε καταπραστινα... Ενω περιμένα να εμφανιστουν αλγες με την υπερδοσολογια αυτη τπτ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 24 Ιουλίου 2014 #58 Share 24 Ιουλίου 2014 Νίκο επειδή τρελένομαι με τα ενυδρεία σου, θέλω να μου λύσεις μερικές απορίες αν γίνεται.... Τι έιναι τα kno3, κ2so4 και fleet enema? Τί θα έλεγες σε ένα αρχάριο ότι θα πρέπει να προσέχει στα φυτά του? Είναι καλό να μπαίνει κάποιο γενικό λίπασμα? Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά ή και κάποια που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πιό εύκολη? Όταν κλαδεύουμε ένα φυτό που έχει βγεί σχεδόν έξω από το νερό σε πιό ύψος του φυτού το κόβουμε? ψηλά, σχετικά χαμηλά ή μάλλον πάει ανάλογα με το αν το φυτό συνεχίζει να μεγαλώνει καθ' ύψος ή βγάζει παρακλάδια? Έχω παρατηρήσει ότι όταν φυτεύω κάτι στο ενυδρείο στην αρχή μου χαλάει και μετά τα νέα του φύλλα είναι μιά χαρά. Τί μπορώ να κάνω για να τα βοηθάω στην αρχή τους? Ελπίζω να μην σε κούρασα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 24 Ιουλίου 2014 Author #59 Share 24 Ιουλίου 2014 (edited) Νίκο επειδή τρελένομαι με τα ενυδρεία σου, θέλω να μου λύσεις μερικές απορίες αν γίνεται.... Τι έιναι τα kno3, κ2so4 και fleet enema? Τί θα έλεγες σε ένα αρχάριο ότι θα πρέπει να προσέχει στα φυτά του? Είναι καλό να μπαίνει κάποιο γενικό λίπασμα? Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά ή και κάποια που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πιό εύκολη? Όταν κλαδεύουμε ένα φυτό που έχει βγεί σχεδόν έξω από το νερό σε πιό ύψος του φυτού το κόβουμε? ψηλά, σχετικά χαμηλά ή μάλλον πάει ανάλογα με το αν το φυτό συνεχίζει να μεγαλώνει καθ' ύψος ή βγάζει παρακλάδια? Έχω παρατηρήσει ότι όταν φυτεύω κάτι στο ενυδρείο στην αρχή μου χαλάει και μετά τα νέα του φύλλα είναι μιά χαρά. Τί μπορώ να κάνω για να τα βοηθάω στην αρχή τους? Ελπίζω να μην σε κούρασα.... Kno3 --) νιτρικό καλιο Κ2so2 θειικο κάλιο Fleet enema ---) φωσφορος Τα 2 πρωτα ειναι απλα υδατοδιαλυτα λιπάσματα , απο γεωργικά ειδη . Το fleet enema το πουλανε στο φαρμακειο ειναι απλά φωσφορος. Γενικά ειναι οικονομικα λιπάσματα , δινεις 20 ευρω και περνας 2-3 χρονια... Ακολουθω διαφορες μεθοδους στα δυο μεγαλα ενυδρεια μου ακολουθω την μεθοδο του Tom barr estimate index οπου η φιλοσοφια του ειναι να παρεχεις στα φυτα τα πάντα οτι χρειαζονται σε περισσιες και καθε εβδομάδα κανεις αλλαγη 50 % ωστε να μηδενισεις το συστημα , σε αλλα ενυδρεια ριχνω απλα λιγο οποτε το θυμηθω , γιατι εκει αναπτυσονται αργα τα φυτα. Ολη η ιστορια στα φυτεμενα ειναι το co2 , μπουκάλα και οχι το υγρο της seachem. Ειναι αλυσιδα, φωτισμος - co2 - λιπάνση, αν κατι απο αυτα λειπει το φυτο δεν προχωράει. Το μονο που μας περιοριζει γενικά ειναι το co2 δεν μπορουμε να παρεχουμε οσο θέλουμε αν εχουμε μεσα και οργανισμους ψαρια γαριδες κτλ. Οπότε στη ουσια οριζεις εσυ την αναπτυξη των φυτων που θελεις με βάση τον φωτισμό και το co2 που μπορεις να παρεχεις και μετα την λίπανση. Οσο αφορα τωρα την λιπανση αν ψαξεις λιγο θα δεις οτι εχει διαφορες μεθοδους,estimate index, pmdd ... Απο ενυδρειο σε ενυδρειο δεν ειναι το ιδιο παιζουν πολλά ρολο. Τωρα για το κλάδεμα , εξαρτάται απο εσένα τι αποτελεσμα θέλεις να πετυχεις... Τι εννοω , αν θελεις να κάνεις πολλά φυτα , αφηνεις το φυτο να πιασει επιφανεια και αν παρατηρησεις θα πεταει περισσοτερα απο πλάγια , κοβεις τα πλαινα καθω και απο επάνω και τα φυτευεις. Εγω παλι επειδη δεν θελω να αναπτυσω πολλά φυτα συνηθως δεν τα αφηνω να αναιβουν επάνω στην επιφανεια , τα παω περιπου μεχρι τα 3/4 του ενυδρειου και τα κοβω απο κάτω , τα ξεριζωνω δηλαδη τα κοβω και ξαναφυτευω. Για το φυτο που σου χαλάει στην αρχη ,ειναι πολλά . Τι φωτισμο εχεις , co2 , υποστρωμα , λιπασνη? Εχε υπόψιν σου οτι τα φυτα τραβάνε θρεπτικά απο τις ρίζες και απο τα φυλλα. Λογικά το χαλάσμα που σου κάνει ειναι επειδη δεν εχεις θρεπτικα στο νερό ή co2 , και με το που βγουνε οι ριζες περνει τα πάνω του. Στο φορουμ εχουν γραψει καποια ωραια αρθακια... ριξε μια ματια http://www.aquazone.gr/forums/topic/56782-o-oeuoeoiuo-oio-oeooaaiyiio-aaioaenaassio/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/51697-oeooaaiyii-aaioaenaassi-eae-aoeuo/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/2348-diy-%CE%BB%CE%AF%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1/ Έγινε επεξεργασία 24 Ιουλίου 2014 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 25 Ιουλίου 2014 #60 Share 25 Ιουλίου 2014 Πρέπει να έχεις διδακτορικό πάνω στο φυτεμένο ενυδρείο. Δεν εξηγείται διαφορετικά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 25 Ιουλίου 2014 #61 Share 25 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ Νίκο!!! Θα πέσει μελέτη το Σ/Κ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 6 Ιουνίου 2015 Author #62 Share 6 Ιουνίου 2015 Αυτο το ενυδρειο εχει μεινει πισω.... Ειχε γίνει ετσι.. αλλα το εχω χαλασει πάλι.... Tωρα ειναι ετσι... Δοκιμάζω το monte carlo πως θα τα παει σε σκληρο νερακι.. Το ενυδρειο τρεχει με estimate index , Eχει πολυ σκληρο νερο, 24 gh 22 kh. Απο φωτισμο εχει μια λαμπα τ5 21watt. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 6 Ιουνίου 2015 #63 Share 6 Ιουνίου 2015 Και αυτό ωραίο είναι! Αν και λίγο αχτένιστο... χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 8 Ιουνίου 2015 #64 Share 8 Ιουνίου 2015 την έχεις και στα άλλα ενυδρεία? ενημέρωνε μας για την εξέλιξη της Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 14 Ιουλίου 2015 Author #65 Share 14 Ιουλίου 2015 Μετα απο ενα μηνα.. . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 14 Ιουλίου 2015 #66 Share 14 Ιουλίου 2015 Απλωσε! Σιγουρα δεν θελει πιο πολυ φως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Ιουλίου 2015 #67 Share 16 Ιουλίου 2015 Καλα τα παει! Το γρασιδι ειναι monte carlo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 16 Ιουλίου 2015 #68 Share 16 Ιουλίου 2015 Καλα τα παει! Το γρασιδι ειναι monte carlo? Ναι Κωστα!Αυτος κ λαμπαδα να βαλει πανω απ το ενυδρειο μια χαρα θα πανε τα φυτα του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 16 Ιουλίου 2015 Author #69 Share 16 Ιουλίου 2015 Απλωσε! Σιγουρα δεν θελει πιο πολυ φως? Οχι ρε συ αστο να πηγαινει σιγα σιγα... Καλα τα παει! Το γρασιδι ειναι monte carlo? Ναι Κωστα. Ναι Κωστα!Αυτος κ λαμπαδα να βαλει πανω απ το ενυδρειο μια χαρα θα πανε τα φυτα του! Το φαγατε ρε .... Το παρατηρησα και εχει γεμισει μαυρη αλγη... Φαινεται και στην τελευταια φωτο. Ο ανεμιστηρας εκανε την δουλεια του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 31 Αυγούστου 2015 #70 Share 31 Αυγούστου 2015 Τιιι εδω δεν εχει παρουσιαση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 1 Σεπτεμβρίου 2015 Author #71 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Τιιι εδω δεν εχει παρουσιαση? Eγινε προσφατα αλλαγή, και δεν ειμαι σιγουρος αν το συνεχισω με αυτο το scape. Ισως μεταφερω φυτα απο τα γαριδαδικα σε αυτο , να αραιωσουν λίγο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 1 Σεπτεμβρίου 2015 #72 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Νίκο και άδειο πάλι είναι όμορφο.... Πως προκαλεί ο ανεμιστήρας την έξαρση άλγης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 1 Σεπτεμβρίου 2015 #73 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Το όνειρό μου ειναι να αποκτήσω κάποτε ενα ενυδρειο θαλασσινό ή ενα σαν το δικό σου. Δυστυχώς ούτε το ενα μπορω να πετύχω ούτε το άλλο για κάποιους λίγους. Κάνεις εκπληκτικά ενυδρεια, μπράβο! ....θα αρκεστω με το Αφρικάνικό μου που το λατρεύω επίσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 1 Σεπτεμβρίου 2015 Author #74 Share 1 Σεπτεμβρίου 2015 Νίκο και άδειο πάλι είναι όμορφο.... Πως προκαλεί ο ανεμιστήρας την έξαρση άλγης? Nα τα παρουμε απο την αρχη, Μετην αυξηση της θερμοκρασιας , αυξανεται και ο μεταβολισμος των φυτων , οπως και καθε ζωντανου. Οποτε τα φυτα εκτος απο περισσοτερα λιπάσματα ,θελουν και περισσοτερο co2. Τωρα ψυχοντας το ενυδρειο με τους ανεμιστηρες , προκαλουμε μεγαλυτερη αναταραξη στην επιφανεια, οποτε και μεγαλυτερη απωλεια co2. Πρεπει να εχουμε στο νου μας πάλι οτι οι ανεμιστηρες δεν δουλευουν συνεχεια, με αποτέλσμα να εχουμε και σκαμπανεβάσματα στο co2 . Γιαυτο αν δεις τα περισσοτερα ατομα εχουν προβλημα το καλοκαιρι με τα φυτα. Το όνειρό μου ειναι να αποκτήσω κάποτε ενα ενυδρειο θαλασσινό ή ενα σαν το δικό σου. Δυστυχώς ούτε το ενα μπορω να πετύχω ούτε το άλλο για κάποιους λίγους. Κάνεις εκπληκτικά ενυδρεια, μπράβο! ....θα αρκεστω με το Αφρικάνικό μου που το λατρεύω επίσης. Και εγω θα ηθελα ενα θαλλασινο , αλλα εκει κοστιζει δεν εχει diy λιπάσματα.και φωτισμό Το συγκεκριμενο ενυδρειο ειναι παραμελημένο... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 12 Δεκεμβρίου 2015 Author #75 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Tελικα και αυτο εγινε πυκνοφυτεμενο , μεταφερα αρκετα φυτα απο τα γαριδαδικα σε αυτο. Εχω χαμηλωσει λιγο το νερο γιατι με το νερο που εχω στην βρυση δεν κανεις και πολλα. Εχει μια τ5 865 39 watt στα 100 λιτρα που ειναι. Το co2 διαχυεται μεσα στο φιλτρο και αλλαγες 15-20 λιτρα ανα εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος