nicpapa 4 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Το ενυδρείο ,τρέχει 2 χρόνια +, είναι περίπου 100 λίτρα, και έχει κάτοικους platy , και γαρίδες... Είναι στενό και κοντό και είναι μέσα σε τοίχο , κρυμμένο... 100-30-30 .. Έπρεπε να αλλάξω οπωσδήποτε το υπόστρωμα γιατί είχε διαλυθεί , είχα βάλει χαλίκι- flourite και το ρημαδιασμένο το soil του oliver knott , μετά από 2 χρόνια , τι σκούπες βυθού εκανα , το soli έχει γίνει σκόνη και με το παραμικρό αιωρείται στο νερό, με αποτέλεσμα να μπουκώνει μες την εβδομάδα το φίλτρο... και να αιωρούνται συνέχεια σωματίδια.. Οπότε πήρα την απόφαση , και επειδή δεν θέλω να κλαδεύω και σε αυτό με τις ώρες είπα να δοκιμάσω την τύχη μου με το iwagumi , μίας και είχα μαζέψει πέτρες από το βουνό πριν κάτι χρόνια και τις είχα να κάθονται. Υπόστρωμα έχω στην άκρη μαύρο φλουριτη , 2 σακουλάκια, και θα βαλω και χαλίκι χαλαζιακό. Το νερό του δικτύου , είναι σκληρό , όποτε από φυτά, glostostigma , tenelus .marsilea , Hydrocotyle,pogostem helferi, starogyne repens , αυτά τα είχα δοκιμάσει σε σκληρό νερό παλαιότερα , πισω σκεφτομαι γιa eleocharis accicularis , δεν το έχω δοκιμάσει σε σκληρό νερό θα δούμε... Είχα φτιάξει ένα προσχέδιο περίπου για ένα φίλο και θα πάω με αυτό ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εσενα θελουμε, εσενα θελουμε! Αντε να δουμε ενα ωραιο iwagami! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 4 Σεπτεμβρίου 2013 #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Καλη επιτυχία φίλε. Ειναι πανεμορφα τα iwagumi. Αν μπορείς βάλε καμμιά φωτό από το στήσιμο σταδιακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 5 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Είμαι σχεδόν σιγουρος οτι με την εμπειρία το μεράκι και την φαντασία που εχεις θα κανεις ωραία πραγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2013 #5 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Νικο,περιμενω να δω τι θα φτιαξεις παλι...Και εγω ψηνομαι πολυ να φτιαξω ενα αλλα να το κανω με την dry start για να τη δοκιμασω κιολας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 5 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Αντε παλι να τις κοψουμε....καλη αρχη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 5 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Επιτέλους στήθηκε....Χρησιμοποιησα μεχρι και το τελευταιο πετραδάκι που ειχα , στην αριστερη μεριά ηθελε μεγαλυτερη πέτρα , αλλα ειναι μακρια μου εκει που τις ειχα βρεί κάποια στιγμη αν τυχει να περνάω , θα μαζεψω μερικές..Ταλαιπωρια η αλλαγή του υποστρώματος... μου εφυγε η μέση, τόσες ωρες απο πάνω του.Εχει απο εχθες που ξεκίνησα ...Τωτα το αφηνω να πάρει μπρος και βλέπω μετά για ψιλλο αλλαγές, το αριστερό φυτο πισω απο τις πέτρες θα φυγει αργότερα , απλα το αφησα για βοηθητικο μιας και είναι γρήγορο.Ακου γνώμες!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 5 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Kαλη αρχή ωραίο γίνεται Το μονο που θα έλεγα την τελευταία αριστερά πέτρα να την γυριζες κάπως αλλιως ίσως η αιχμή της να κοιτάει μπροστά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2013 #9 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μ αρεσει,το μονο που εχω να πω ειναι πως θα ηταν καλυτερα να εβαζες τις πετρες πιο μεσα στο βυθο γιατι καποιες φαινονται σαν να τις εχεις ακουμπησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 5 Σεπτεμβρίου 2013 Author #10 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Kαλη αρχή ωραίο γίνεται Το μονο που θα έλεγα την τελευταία αριστερά πέτρα να την γυριζες κάπως αλλιως ίσως η αιχμή της να κοιτάει μπροστά ? Δυστηχώς δεν χωράει!! το ενυδρειο ειναι μόλις 30cm... Μ αρεσει,το μονο που εχω να πω ειναι πως θα ηταν καλυτερα να εβαζες τις πετρες πιο μεσα στο βυθο γιατι καποιες φαινονται σαν να τις εχεις ακουμπησει. χαχα τα νευρα μου ειχαν παιξει πραγματικά, με τα γκαζονακια οταν παρουν μπρος δεν θα φαίνεται... δεν ειναι λάθος η παρατηρηση σου.. Πραγματικά μαρτυριο, ειναι που ειναι δυσκολο με τις πέτρες να το στήσεις, φαντάσου πως ,ειναι αν δουλευεις μόνο απο την πισω μεριά του ενυδρειου, με 15 πόντους ανοιγμα.,,, δουλευεις στα τυφλά, και μέτα βγαινεις απο την αποθηκη και βλέπεις τί εχεις κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2013 #11 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Να πας να τις φτιαξεις τωρα! Οντως,οταν μεγαλωσουν τα γρασιδια δεν θα φαινεται τιποτα,εχεις κανει καλη δουλεια.Co2 εχεις σ αυτο το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 5 Σεπτεμβρίου 2013 Author #12 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Να πας να τις φτιαξεις τωρα! Οντως,οταν μεγαλωσουν τα γρασιδια δεν θα φαινεται τιποτα,εχεις κανει καλη δουλεια.Co2 εχεις σ αυτο το ενυδρειο? Θα φτιάξουν με το καιρό , απο μόνες τους , ετσι θα έχει και φυσικό αποτέλεσμα... Εντάξει δεν θα πάει και σε διαγωνισμο το ενυδρειάκι, απλα να ναι ομορφο, απλό και ευκολο . Βρε ακομη να μάθεις ?????? Φυτεμένο χωρίς co2 γίνεται??? Πλακα πλάκα εχω μαζεψει 3 μπουκάλες... σε 3 διαφορετικά μερη που εχω τα ενυδρεία.. Καθε μηνα πάω και αλλαζω και μία ... Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω οσμωση εκει που το έχω αυτό , οποτε χρηση νερου δικτυου , εχει και τα λιπασματακια του μέσα, αλλα ειναι πολύ σκληρο, αν θυμαμαι τοτε που το μέτρησα , ειναι tds 400 περιπου δεν θυμαμαι καλά, και gh 24 kh 22 , οποτε καταλαβαινεις , πάω με αφρικάνικο νεράκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2013 #13 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Βρε εγω εχω μαθει οτι φυτεμενο χωρις co2 δεν γινετε,αλλα δεν ειδα πουθενα διαχυτηρα μεσα και παραξενευτικα,γι αυτο σε ρωτησα. Εκτος αν αυτες οι φυσαλιδες που βλεπω δεν ειναι οξυγονο αλλα co2 Παντως οταν παρουν τα πανω τους τα γρασιδια θα γινει πολυ ομορφο!Εχω κρατησει κατι ξυλοπετρες για να φτιαξω ενα iwagumi αλλα θελω να το κανω με τη dry start για να τη δοκιμασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 5 Σεπτεμβρίου 2013 Author #14 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 ξυλοπετρες? Αν ειναι σαν αυτες που ειχα βρει εγω ειναι λίγο τετραγωνισμένες , εκτος και αν βρηκες τίποτα καλες.. Ναι οι φυσαλίδες είναι co2 , προσπαθώ να το ρυθμίσω... είναι μπουκωμένο το ποτηρα ι, θα πάρω ένα μικρό φιλτράκι εσωτερικό, μονο και μόνο για την διάχυση του co2 , γιατί με τα ποτηράκια αν δεν τα έχεις σε συνεχή λειτουργία μπουκώνουν και έχεις αυξομοιώσεις στο co2... Μωρέ καλή η dry start , έχεις φυτά emersed ? Να βάλεις πολλά? Γιατι πάλι με το γέμισμα του ενυδρείου, τα φυτά ζορίζονται... και μπορείς να τσιμπήσεις αλγες... θέλει και εδώ προσοχή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 5 Σεπτεμβρίου 2013 #15 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μπράβο πολύ όμορφο έγινε. Εμένα μου αρέσει και χωρίς πολλά φυτά, οπότε περιμένω να δώ την εξέλιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Σεπτεμβρίου 2013 #16 Share 5 Σεπτεμβρίου 2013 ξυλοπετρες? Αν ειναι σαν αυτες που ειχα βρει εγω ειναι λίγο τετραγωνισμένες , εκτος και αν βρηκες τίποτα καλες.. Ναι οι φυσαλίδες είναι co2 , προσπαθώ να το ρυθμίσω... είναι μπουκωμένο το ποτηρα ι, θα πάρω ένα μικρό φιλτράκι εσωτερικό, μονο και μόνο για την διάχυση του co2 , γιατί με τα ποτηράκια αν δεν τα έχεις σε συνεχή λειτουργία μπουκώνουν και έχεις αυξομοιώσεις στο co2... Μωρέ καλή η dry start , έχεις φυτά emersed ? Να βάλεις πολλά? Γιατι πάλι με το γέμισμα του ενυδρείου, τα φυτά ζορίζονται... και μπορείς να τσιμπήσεις αλγες... θέλει και εδώ προσοχή... Εχω κατι ξυλοπετρες και τις εχω σπασει σε μικροτερα κομματια και εχει διαφορα σχηματα,βεβαια θα το δοκιμασω και αν δεν μου αρεσει θα βρω αλλες,αλλα δεν ξερω τι,δεν θελω να ειναι ασβεστολυθικες. Την dry start θελω να την δοκιμασω,θα παρω γλαστρακια γιατι ετσι και αλλιως ενα 40λιτρο κυβο θα κανω και δεν θα χρειαστω πολυ.Οσο για τις αλγες πιστευω οτι αν το γεμισεις νερο και κανεις 2-3 απανοτες αλλαγες νερου θα τραβιξεις οτι περισσεια θρεπτικων θα βγει στη στηλη του νερου.Θελω να το δοκιμασω για να τα δω και στην πραξη αυτα αν ισχυουν. Οι ατιμοι οι γυαλινοι διαχυτηρες πιανουν και αλγη και μπουκωνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 6 Σεπτεμβρίου 2013 #17 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Νικ πολυ ομορφο και μολις μεγαλοσουβ τα φυτακια θα ειναι σουπερ... Ερωτησουλα τεχνικου χαρακτηρα: πως περνας το διοξιδιο απο εσωτερικο φιλτρο και δεν κανει θορυβο και δεν σου τρωει την φτεροτη με τον καιρο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #18 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Νικ πολυ ομορφο και μολις μεγαλοσουβ τα φυτακια θα ειναι σουπερ... Ερωτησουλα τεχνικου χαρακτηρα: πως περνας το διοξιδιο απο εσωτερικο φιλτρο και δεν κανει θορυβο και δεν σου τρωει την φτεροτη με τον καιρο;; Θόρυβο κάνει, απλά περνω το πιο φθηνό px τύποι sun sun , που έχει 300 lit κυκλφορια, και 3watt κατανάλωση , τρυπάω το φιλτράκι και βάζω το σωληνάκι μέσα στο φίλτρο. Πετυχαίνει σχεδόν την ίδια διάχυση με το ποτηράκι χωρίς να σου μπουκώνει, το πρόβλημα εγώ που έχω δει είναι με τα μανόμετρα , μιας και όλα είναι του ebay ,δεν είναι σταθερά,οταν τα ανοιγοκειλεις με ηλεκτροβάνα, κάθε μέρα έχει άλλη ποσότητα... γιαυτο βλέπεις και κάτι τιμές σε μανομετρα 300-400 ευρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #19 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Θόρυβο κάνει, απλά περνω το πιο φθηνό px τύποι sun sun , που έχει 300 lit κυκλφορια, και 3watt κατανάλωση , τρυπάω το φιλτράκι και βάζω το σωληνάκι μέσα στο φίλτρο. Πετυχαίνει σχεδόν την ίδια διάχυση με το ποτηράκι χωρίς να σου μπουκώνει, το πρόβλημα εγώ που έχω δει είναι με τα μανόμετρα , μιας και όλα είναι του ebay ,δεν είναι σταθερά,οταν τα ανοιγοκειλεις με ηλεκτροβάνα, κάθε μέρα έχει άλλη ποσότητα... γιαυτο βλέπεις και κάτι τιμές σε μανομετρα 300-400 ευρω... Το πρόβλημα το λύνεις απλά, μην ανοιγοκλείνεις την ηλεκροβάνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #20 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Το πρόβλημα το λύνεις απλά, μην ανοιγοκλείνεις την ηλεκροβάνα Κατευθεια να παει στην ευκολη λύση ... Θα την βρώ την ακρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #21 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Στην αρχή είχα και εγώ ηλεκτροβάνα αλλά σε 2 χρόνια μέσα με χάλασε και επειδή τότε δεν είχα άμεσα χρήματα να πάρω άλλη και επειδή ήμουν (και είμαι) ξεχασιάρης να ανοιγοκλείνω χειροκίνητα την φιάλη με το CO2 το άφηνα ανοιχτό, από τότε πέρασαν 20 χρόνια και το μόνο πρόβλημα που έχω είναι η σπάταλη του CO2. Παρεμπιπτόντως και παραδόξως δεν έχω σκαμπανεβάσματα σε Ph παρόλο που το ενυδρείο είναι κατά 85% φυτεμένο και το CO2 λειτουργεί μέρα νύχτα. Τέλος πάντων το ενυδρείο εξελίσσεται μια χαρά αν και θα προτιμούσα (αφού το κατέχεις το σπορ) να έβαζες πιο εξωτικά φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 6 Σεπτεμβρίου 2013 Author #22 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Στην αρχή είχα και εγώ ηλεκτροβάνα αλλά σε 2 χρόνια μέσα με χάλασε και επειδή τότε δεν είχα άμεσα χρήματα να πάρω άλλη και επειδή ήμουν (και είμαι) ξεχασιάρης να ανοιγοκλείνω χειροκίνητα την φιάλη με το CO2 το άφηνα ανοιχτό, από τότε πέρασαν 20 χρόνια και το μόνο πρόβλημα που έχω είναι η σπάταλη του CO2. Παρεμπιπτόντως και παραδόξως δεν έχω σκαμπανεβάσματα σε Ph παρόλο που το ενυδρείο είναι κατά 85% φυτεμένο και το CO2 λειτουργεί μέρα νύχτα. Τέλος πάντων το ενυδρείο εξελίσσεται μια χαρά αν και θα προτιμούσα (αφού το κατέχεις το σπορ) να έβαζες πιο εξωτικά φυτά. Χρηστο , η σπατάλη με συνεχομενο ειναι ενα προβλημα ειδικα αν εχεις μικρη μπουκάλα... Το συστημα με τις ηλετκτροβάνες το δουλευω σε 2 ενυδρεια, μόνο στα μεγαλυτερα που εχω , στα υπολοιπα (γαριδαδικα) εχω συνεχομενη παροχη , χωρις κανένα προβλημα που εχει και ευαισθητες γαρίδες crs .. Το κακό με το συνεχόμενο πάλι εκει που το χάνεις ειναι οταν μειωνεται η πίεση στην μπουκάλα... Πιο δυσκολα ε? Για πες καμία ιδέα, το νερό οπως ανάφερα ειναι κατάλληλο για αφρικάνες, gh 24 kh 22 ph περιπου 7,8 , δεν εχω οσμωση εκει που εχω το ενυδρειο και για να μην πάρω και αλλη παιζω με το νερό της βρυσης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaspelasgos 6 Σεπτεμβρίου 2013 #23 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Πολυ ομορφο !Μπραβο ! Παντως αμα ψαχτεις στο tube υπαρχουν πολλα φυτεμενα χωρις χρηση co2 , Ακομα και εγω 3 χρονια τωρα δε χρησιμοποιησα ποτε CO2 . Aπο οτι εβαλα στο ενυδρειο , μονο cuba δε μπορεσα να κρατησω , ακομα και xmas moss ειχα , βεβαια η αναπτυξη ηταν πολυ ποιο αργη , αλλα παρολα αυτα τα φυτακια μου πηγαιναν καλα ... αυτο που επρεπε να κανω ομως ητανε συχνες αλλαγες νερου (καθε βδομαδα το λιγοτερο) ωστε με την εκχειληση του νερου απο τον κουβα να περναει με φυσικο τροπο co2 . Τωρα μου εχει φυτρωσει η ιδεα για co2 και αυτο γιατι θελω να ασχοληθω και με γρασιδακια οπως cuba και μερικα αλλα "δυσκολα " που πιστευω ομως οτι εκτοξευουν το επιπεδο του ενυδρειου Προς αποφυγη παρεξηγησεων , απειρος ειμαι ακομα και οσο ζω μαθαινω , απλα εκανα μια παρενθεση με αναφορα την εμπειρια μου οτι μπορεις να κανεις ενα απλο φυτεμενο χωρις Co2 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Σεπτεμβρίου 2013 #24 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ το πρόβλημα με της μπουκάλες το έλυσα πολύ προτού την κρίση, όταν όλα ήταν σχετικά φτηνά. Έχω 2 6αλιτρες Amstel, αφού ξεχνάω ότι υπάρχουν μερικές φορές Τώρα στα φυτά προτάσεις έχω αλλά πρώτων δεν κάνουν όλα για σκληρό νερό και δεύτερων μάλλον θα τα βρεις με παραγγελίες από το εξωτερικό σε τιμή εξωφρενική (μεταξύ 10-50 δολάρια). Θα μπορούσα να σου έστελνα μερικές φωτογραφίες από εξωτικά και μη όμορφα φυτά αλλά δεν θέλω να σε μπριζόσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 6 Σεπτεμβρίου 2013 #25 Share 6 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ το πρόβλημα με της μπουκάλες το έλυσα πολύ προτού την κρίση, όταν όλα ήταν σχετικά φτηνά. Έχω 2 6αλιτρες Amstel, αφού ξεχνάω ότι υπάρχουν μερικές φορές Τώρα στα φυτά προτάσεις έχω αλλά πρώτων δεν κάνουν όλα για σκληρό νερό και δεύτερων μάλλον θα τα βρεις με παραγγελίες από το εξωτερικό σε τιμή εξωφρενική (μεταξύ 10-50 δολάρια). Θα μπορούσα να σου έστελνα μερικές φωτογραφίες από εξωτικά και μη όμορφα φυτά αλλά δεν θέλω να σε μπριζόσω Για στειλε να δουμε... ας μπριζωθουμε δεν πειραζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος