karatasis 4 Σεπτεμβρίου 2013 #1 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ....! Πηρα χθες μια ριζα απο πετ σοπ η οποια με βαση καποιες αναζητησεις που εκανα και καποιες φωτο που ειδα πρεπει να ειναι mopani!(ο πετσοπας δεν ηξερε να μου πει τι ειναι απλα μου ειπε οτι ειναι αφρικανικη). Την εχω απο χθες το πρωι σε κουβα με καυτο νερο απο θερμοσιφωνα με ενδιαμεσα 2 αλλαγες....! Απο οτι βλεπω σταματησε να βγαζει χρωμα... οχι τελειως αλλα δεν ειναι εκεινο το ''τσαι'' που εβγαζε στην αρχη! Λεω σημερα να τη ριξω μεσα...... χρειαζεται βρασιμο η καποια αλλη επεξεργασια? Κ κατι ακομα... καπου διαβασα οτι οι ριζες κατεβαζουν και λιγο το ph...ισχυει κατι τετοιο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Σεπτεμβρίου 2013 #2 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Η πτώση του ph ειναι παρα πολυ μικρή. Μη περιμένεις να δεις καμία σπουδαία διαφορα. Εγω βράσιμο την έκανα αλλα δεν ειναι απαραιτητο απο οσο ξέρω, αν την πλύνεις με καυτό νερο δε θα έχεις πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 4 Σεπτεμβρίου 2013 Author #3 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Η πτώση του ph ειναι παρα πολυ μικρή. Μη περιμένεις να δεις καμία σπουδαία διαφορα. Εγω βράσιμο την έκανα αλλα δεν ειναι απαραιτητο απο οσο ξέρω, αν την πλύνεις με καυτό νερο δε θα έχεις πρόβλημα. Καταλαβα.....! Απο καυτο νερο(75'C) εχει φαει μπολικο....! Νταξει για το ph το ξερω δεν περιμενω να δω καμια μοναδα διαφορα αλλα 0,2-0,3 αφου εχω 7,5 τωρα αν παω στο 7,1-7,2 ειμαι κομπλε για τα τιγρακια! Κατι ακομα αν βγαλει και αλλο χρωμα μεσα στο ενυδρειο υπαρχει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 4 Σεπτεμβρίου 2013 #4 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Καθόλου. Άλλοι θα σκότωναν γι' αυτο το χρωμα. Σε λίγο καιρο με τις αλλαγές νερου που θα κάνεις θα φύγει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 4 Σεπτεμβρίου 2013 Author #5 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Καθόλου. Άλλοι θα σκότωναν γι' αυτο το χρωμα. Σε λίγο καιρο με τις αλλαγές νερου που θα κάνεις θα φύγει. Οκ... Ευχαριστω πολυ φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 4 Σεπτεμβρίου 2013 #6 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα στο φορουμ....! Πηρα χθες μια ριζα απο πετ σοπ η οποια με βαση καποιες αναζητησεις που εκανα και καποιες φωτο που ειδα πρεπει να ειναι mopani!(ο πετσοπας δεν ηξερε να μου πει τι ειναι απλα μου ειπε οτι ειναι αφρικανικη). Την εχω απο χθες το πρωι σε κουβα με καυτο νερο απο θερμοσιφωνα με ενδιαμεσα 2 αλλαγες....! Απο οτι βλεπω σταματησε να βγαζει χρωμα... οχι τελειως αλλα δεν ειναι εκεινο το ''τσαι'' που εβγαζε στην αρχη! Λεω σημερα να τη ριξω μεσα...... χρειαζεται βρασιμο η καποια αλλη επεξεργασια? Κ κατι ακομα... καπου διαβασα οτι οι ριζες κατεβαζουν και λιγο το ph...ισχυει κατι τετοιο?? αν την βαλεις μεσα στο ενυδρειο θα επιπλεει μεχρι να ρουφηξει νερο κ να κατσει στον μπατο,αν θελεις πλακωσε την με μια πετρα για να κατσει η ας την να επιπλεει Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 4 Σεπτεμβρίου 2013 Author #7 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 αν την βαλεις μεσα στο ενυδρειο θα επιπλεει μεχρι να ρουφηξει νερο κ να κατσει στον μπατο,αν θελεις πλακωσε την με μια πετρα για να κατσει η ας την να επιπλεει Καλως την πατριωτισα....! Το ηξερα αυτο.... γι αυτο την εβαλα στον κουβα για να ρουφηξει νερο! μολις την εβαλα μεσα...... εκατσε πολυ ωραια στο ενυδρειο και δεν επιπλεει καθολου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 4 Σεπτεμβρίου 2013 #8 Share 4 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) αν την βαλεις μεσα στο ενυδρειο θα επιπλεει μεχρι να ρουφηξει νερο κ να κατσει στον μπατο,αν θελεις πλακωσε την με μια πετρα για να κατσει η ας την να επιπλεει πολύ σωστό αυτό που λες αλλά δεν ισχύει για το mopani Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου 2013 - nospanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #9 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα και απο μενα! ποσταρω εδω γα να μην ανοιγω καινουριο θεμα.....! εχω την ριζα μου μεσα στο ενυδρειο κοντα 10 μερες..... τις πρωτες μερες παρολο που την ειχα στον κουβα 2 μερες καφετισε λιγο το νερο του ενυδρειου που απο οτι μου ειπαν τα παιδια εδω μεσα ειναι φυσιολογικο και ακινδυνο! Απο χθες ομως εχει βγαλει μια στρωση σαν χνουδι ασπρο το οποιο ειναι περοπου στα 2 εκατοστα παχος και πανε τα ψαρια και ειτε τι τσιμπουν ειτε κολαει επανω τους για καποιο χρονικο διαστημα και τα βλεπω λιγο νευρικα μετα....εχει καποιο προβλημα? να το αφαιρεσω? η ειναι οκ και αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 10 Σεπτεμβρίου 2013 #10 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Συμβαίνει σχεδόν πάντα οταν εισάγεις ξύλο στο ενυδρειο. Μύκητες ειναι και ειναι ακίνδυνοι. Με τον καιρο και με υπομονή απο εσενα, θα φύγουν μόνοι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 10 Σεπτεμβρίου 2013 Author #11 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 Συμβαίνει σχεδόν πάντα οταν εισάγεις ξύλο στο ενυδρειο. Μύκητες ειναι και ειναι ακίνδυνοι. Με τον καιρο και με υπομονή απο εσενα, θα φύγουν μόνοι τους. Α! οκ εμενα δεν με ενοχλουν... τα ψαρια μηπως ενοχλουν αν δεν υπαρχει προβλημα με τα ψαρια οκ! Ισα ισα εμενα να σου πω την αληθεια μ αρεσουν γτ φαινονται σαν καπνος πανω απο το ξυλο....! Ευχαριστω φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Σεπτεμβρίου 2013 #12 Share 10 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80879&p=739265 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος