Jump to content

Ο Μονομάχος Βαρυστομάχιασε!

kalliroi

Recommended Posts

Δυστυχώς σήμερα το πρωί τον παρατάισα τον μονομαχούλη μου και τώρα του έχει πρηστεί η κοιλίτσα. Θα πρέπει να τον αφήσω νηστικό μέχρι να του ξεπρηστεί ή περισσότερο; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Έχω πάρει τις παρακάτω τροφές αλλά δεν ξέρω πόσο θα πρέπει να του δίνω:

1. Τροφή για μονομάχους σε φυλλαράκια

2. Τροφή για μονομάχους σε κόκκους

3. Αποξηραμένα σκουληκάκια (bloodworms)

4. Κατεψυγμένη τροφή (λάρβες κουνουπιών λέγεται, αν δεν κάνω λάθος; )

Σήμερα το πρωί του έδωσα από την τροφή σε κόκκους. Στις οδηγίες λέει ότι του δίνω όσο συνεχίζει να τρώει. Γενικά με προβληματίζει το θέμα της τροφής γιατί δεν ξέρω πόσο να του δίνω από την κάθε τροφή και κάθε πότε. Για παράδειγμα όσον αφορά την κατεψυγμένη τροφή μου είπαν να μην δίνω παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα κι έτσι εναλλάσσω τις υπόλοιπες κάθε μέρα. Μου φαίνεται ότι του έχει πρηστεί πολύ και φοβάμαι μην πάθει τίποτα. :(

στα ψαρακια δινουμε τοση τροφη οση μπορουν να φανε σε 2-3 λεπτα με μετρο παντα δεν ταιζουμε συνεχεια γιατι ολο ζητανε!!αν ειναι βαρυστομαχια διαιτα και δως του λιγο βρασμενο αποφλοιωμενο αρακα!!μια φωτογραφια θα βοηθουσε αν εβαζες!!

Χτες ήταν ημέρα νηστείας για τα ψάρια και σήμερα είχα προγραμματίσει να τους δώσω αρακά. Ξεχάστηκα όμως και του έδωσα κανονική τροφή και μάλιστα παραπάνω από όσο έπρεπε. Ό,τι έπεσε στο βυθό το μάζεψα με τη σκούπα, άντε να μου ξέμεινε ένας κόκκος!

post-55442-0-25148000-1378297145_thumb.jpg

Πάντως η συμπεριφορά του είναι όπως πάντα, μία κολυμπάει, μία αράζει. Δίαιτα κάνω μέχρι να ξεφουσκώσει και μετά τον ταϊζω αρακά; Αύριο είναι η μέρα που τους δίνω βιταμίνες. Στις οδηγίες λένε ότι μπορώ να ρίξω και μέσα στο νερό τις βιταμίνες αρκεί να μην έχει φως. Να το κάνω έτσι;

καλυτερα στη τροφη μην ταισεις μια δυο μερες να δεις τι γινεται!!

Οκ, δεν ταίζω και θα τον παρακολουθώ... Σ'ευχαριστώ πολύ! :)

Καλλιροη αν συνεχισει ετσι σημαινει οτι εχει προβλημα. Ταιζε πολλες φορες απο λιγο!

Πρώτη φορά μου συνέβη και εύχομαι και τελευταία! Άλλη φορά θα κάθομαι από πάνω του και θα τον ταίζω ένα ένα. Απλά δεν ξέρω πόσο να δώσω ώστε να το τρώει σε ένα με δύο λεπτά. Σκέφτηκα να βάλω χρονόμετρο για δύο λεπτά και να του δίνω ένα ένα τα κομματάκια μετρώντας πόσο τρώει. Προς το παρόν νηστεία και μόλις ξεφουσκώσει αρακά.

Ενα μεγαλο κομματι καντο 2-3 μικρα ανα 3 φορες την ημερα δεν χρειαζεται παραπανω! Το αντιστοιχο σε κοκους οι bloodworms κτλ κτλ! 2-3 κομματακια τροφη ειναι αρκετα!

Σ'ευχαριστώ πολύ! Εγώ τον τάιζα γενικά πολύ περισσότερο αλλά σήμερα το παράκανα και τρόμαξα! Δεν ήξερα ότι μιλάμε για τόσο μικρές ποσότητες. :poster_oops:

Τι νομιζεις οτι στην φυση τρωει περισσοτερο; :bigemo_harabe_net-55:

Τοσο και φτανει! Ενα μικρο ψαρακι ειναι ποσο να φαει πια! :bigemo_harabe_net-75:

Έχεις δίκιο. Συνήθισα τα χρυσόψαρα μου φαίνεται που είναι γουρουνάκια και τρώνε τον αγλέουρα! Τώρα κοιμάται. Θα τον δω και αύριο πως είναι. Διάβασα ότι επειδή είναι επιρρεπείς στη δυσκοιλιότητα καλό είναι να μουλιάζουμε πρώτα την τροφή. Αυτός έχω παρατηρήσει πως προτιμά να τρώει από την επιφάνεια και δεν τιμά την τροφή που πέφτει στο βυθό. Μέρχι τώρα δεν μούλιαζα την τροφή, να το κάνω ώστε να βυθίζεται;

Καλυτερο θα ειναι. Εγω ριχνω σε ενα μικρο μπολακι την τροφη που θελω να δωσω και υστερα λιγο νερο και μετα στο ενυδρειο!

Έτσι κάνω με τα χρυσόψαρα. Θα το κάνω και με τον μονομάχο λοιπόν, αλλά θα προσπαθήσω όσο πιο λίγο-λίγο γίνεται. :)

Καλημέρα, τον άφησα μία μέρα νηστικό και η κοιλίτσα του ξεπρήστηκε! Χτες το πρωί τον τάισα αρακά. Μου φάνηκε πολύ ένα ολόκληρο μπιζέλι, του έδωσα τρεις μικρές μπουκίτσες και το υπόλοιπο πήγε στα χρυσόψαρα! Έπειτα δεν τον τάισα άλλο.

Τώρα μου φαίνεται καλά, τον έβγαλα φωτογραφία για να κάνω σύγκριση:

4/9 (η μέρα που βαρυστομάχιασε)

post-55442-0-40047900-1378547108_thumb.jpg

5/9 (νηστεία)

post-55442-0-10183600-1378547155_thumb.jpg

6/9 τον τάισα λίγο αρακά

και σήμερα 7/9 θα τον ταίσω αλλά προσεκτικά

post-55442-0-71814700-1378546418_thumb.jpg

Του έδωσα 3 αποξηραμένα bloodworms τα οποία μούλιασα σε 3 σταγόνες βιταμίνες. Τα έφαγε σχεδόν από το χέρι μου, πρέπει να πεινούσε ο καημένος.

Μέτρησα αμμωνία σήμερα και ήταν 0,5. Δεν τον ταίζω άλλο σήμερα και ετοίμασα να κάνω μία μικρή αλλαγή νερού. Θα πάρω και τις υπόλοιπες μετρήσεις να δω και στα άλλα τι γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...