Jump to content

Απο Αφρικανο Σε Θαλασσινος

satkingr

Recommended Posts

ε ? πως ? τι?

Το είχα πάθει και εγώ με διαρροή με το σκίμμερ απο χαζομάρα μου και ξύπνησα το πρωί με 20 λίτρα στο πάτωμα.

Τσέκαρε καλά το σκίμμερ, είναι απο τους 1ους υπόπτους.

Mηπως σε καποιο σημειο απο αυτα που εδεσες κατα την συναρμολογηση του,δεν "κουμπωσε" καλα και ετρεξε απο εκει το νερο?

Αν ηταν κοντα στο σκιμμερ απο εκει θα εγινει η δουλεια,τωρα πως ακριβως ελπιζω να το μαθεις ωστε να μην ανησυχεις

μηπως επαναληφθει.

Μηπως δεν ειχες κλεισει καλα το φιλτρο?

Ναι,καμια +20αρια- σαλιγκαρακια!

Θα σε βοηθησουν σε πολυ μεγαλο βαθμο με τις αλγες.

Τα θεωρω απαραιτητα στο συνεργειο καθαρισμου βασιλη.

:death::death::death: ....με πεθανες με την τιμη του ups! :hysterical:

Παντως μου αρεσει πολυ που εχεις "γκατζετωμενο" το ενυδρειο!

Ποιος σε κολλησε αραγε! :P

τι 20???? πας καλα....χαχαχα... με το 5 να τα βρω παει 20Χ5=100 ευρω για σαλιγκαρια????

ε ? πως ? τι?

πολυ πριν σε γνωρισω ειμουν τρελος με τα γκατζετακια... τωρα ηρθε και απεγινε με την γνωριμια μας!!!!

Το είχα πάθει και εγώ με διαρροή με το σκίμμερ απο χαζομάρα μου και ξύπνησα το πρωί με 20 λίτρα στο πάτωμα.

Τσέκαρε καλά το σκίμμερ, είναι απο τους 1ους υπόπτους.

εχω τσεκαριστει ολα απο 10 φορες!!!

χαχαχα....βασιλη γι'αυτο σου εγραψα +20-!

Το στοκαρισμα σε σαλιγκαρια μπορει να γινει σιγα σιγα γιατι οντως ειναι απο τους ακριβους οργανισμους ενω δεν

ειναι απο τα ζωντανα που θα χαζευουμε ολη τη μερα.Ειναι ομως ακρως απαραιτητα και οσο πιο νωρις τα βαλεις να δουλεψουν

με τις αλγες τοσο το καλυτερο.Αν βρει τις καταλληλες συνθηκες και δεν αφαιρεθει με καποιο τροπο,οποιαδηποτε αλγη μπορει να γινει προβλημα.

Ξεκινα π.χ με 10(5 turbo κ 5 trochus).

Οπως ειπε και ο κωστας,καλο θα ειναι να βαλεις και διαφορετικα ειδη(ακομα και για την αμμο).

Ευτυχως που ο βαγγελης μενει μακρυα....θε με ειχε προσυλητισει! :hysterical:

τι 20???? πας καλα....χαχαχα... με το 5 να τα βρω παει 20Χ5=100 ευρω για σαλιγκαρια????

http://aquario.gr/live-stock/thalassinou/inverts/seasnails.html

Για αρχή βάλε 10 και με το καλό θα γεννήσουν.

Πολυ καλες οι προτασεις του παναγιωτη και σε τιμη και τα δυο τελευταια ειδη ειναι απο τα πιο "δουλευταραδικα" οσον αφορα στις αλγες.

Έγινε επεξεργασία - mad23

ποσο γρηγορη ειναι η αποστολη ομως..το λεω για το τι θα φτασει ζωντανω!!!!

Την ίδια μέρα παραλαμβάνεις με το ΚΤΕΛ... 6-7 ώρες κάνει

και το κοστος αποστολης?

7 ευρώ νομίζω

πολυ καλα ειναι νομιζω....

Επειδή περιμένω και εγώ αύριο να μου στείλουν μερικά σαλιγκάρια και μια γαρίδα, είναι 7 ευρώ τα μεταφορικά του ΚΤΕΛ και 3 ευρώ το πακετάρισμα :)

Θα σου πω εντυπώσεις από το πακετάρισμα όταν έρθουν αύριο, αν και πιστεύω πως πολλά παιδιά έχουν πάρει ζωντανά και έχουν μείνει ευχαριστημένοι! :)

Έγινε επεξεργασία - nick_d

με τις μετρησεις που εχω μπορω να βαλω σαλιγκαρια???

οι τιμες μου ειναι στην υπογραφη μου...

Θα σε συμβούλευα να κάνεις ακόμα λιγάκι υπομονή...!Από τις μετρήσεις πάντως δείχνεις πως πας καλά!

ΥΦ.Το ασβέστιο θα πέσει λόγω κοραλλίνης...το μαγνήσιο πρέπει κάπως να κατέβει λογάκι...!

Έγινε επεξεργασία - kostaskappa

Ακόμα όχι. Άσε λίγο τα νιτρίτ σου να πέσουν και μετά. Οι υψηλές τιμές ασβεστίου μην σε ανησυχούν. Θα πέσουν μόνες τους, αλλά και έτσι να μείνουν καλά είναι.

καλημερα σας...

Διαβαζω ξανα διαβαζω για κουραρισμενους βραχους.... αλλα δεν μπορεσα να βρω τι ειναι ο κουραρισμενος βραχος...

θα μου εξηγηση καποιος???

ευχαριστω

Έγινε επεξεργασία - satkingr

Όταν βάζουμε στο ενυδρείο μας νέο ζωντανό βράχο και μείνει στο ενυδρείο μας με καλή κυκλοφορία και skimming σε ένα διάστημα λίγων εβδομάδων ή και λιγότερο η αμμωνία θα μηδενιστεί λόγω της ενδυνάμωσης των βακτηριακών αποικιών, και έπειτα ο βράχος θα είναι έτοιμος να απονιτροποιήσει. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «κουράρισμα».

Με λίγα λόγια είναι το στρώσιμο ή του βράχου.

Όταν βάζουμε στο ενυδρείο μας νέο ζωντανό βράχο και μείνει στο ενυδρείο μας με καλή κυκλοφορία και skimming σε ένα διάστημα λίγων εβδομάδων ή και λιγότερο η αμμωνία θα μηδενιστεί λόγω της ενδυνάμωσης των βακτηριακών αποικιών, και έπειτα ο βράχος θα είναι έτοιμος να απονιτροποιήσει. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «κουράρισμα».

Με λίγα λόγια είναι το στρώσιμο ή του βράχου.

Σωστος ο παναγιωτης.

Γινεται συνηθως ομως εκτος κεντρικου ενυδρειου σε δεξαμενες-κουβαδες η' καποιο χωρο αποθηκευσης.

Επισης θελει και αρκετες αλλαγες νερου.

Ακομα δεν ταιζουν σχεδον καθολου ωστε οποιοιδηποτε ανεπιθυμητοι οργανισμοι να

πεθανουν αφου δεν θα εχουν τροφη.

Μια πολυ βασικη προυποθεση ομως ειναι να μην παρεχουμε πολυ φως(οι περισσοτεροι δεν βαζουν καθολου και μαλιστα επιδιωκουν να ειναι τελειως σκοτεινο ωστε να αυξησουν τις πιθανοτητες να νεκρωσουν ολες οι αλγες) στην δεξαμενη που γινεται το κουραρισμα.

Πως παει το ενυδρειο βασιλη?

Υποχωρησε καθολου η διατομικη?

Έγινε επεξεργασία - mad23

καλη αρχη να προσθεσω βαλε και ενα γοβιο αυτον που δεν συκωνετε απο την αμμο και δεν θα μεινει τιποτα sexuata goby.εκπληκτικη οργανωση μπραβο. :bigemo_harabe_net-64:

Σωστος ο παναγιωτης.

Γινεται συνηθως ομως εκτος κεντρικου ενυδρειου σε δεξαμενες-κουβαδες η' καποιο χωρο αποθηκευσης.

Επισης θελει και αρκετες αλλαγες νερου.

Ακομα δεν ταιζουν σχεδον καθολου ωστε οποιοιδηποτε ανεπιθυμητοι οργανισμοι να

πεθανουν αφου δεν θα εχουν τροφη.

Μια πολυ βασικη προυποθεση ομως ειναι να μην παρεχουμε πολυ φως(οι περισσοτεροι δεν βαζουν καθολου και μαλιστα επιδιωκουν να ειναι τελειως σκοτεινο ωστε να αυξησουν τις πιθανοτητες να νεκρωσουν ολες οι αλγες) στην δεξαμενη που γινεται το κουραρισμα.

Πως παει το ενυδρειο βασιλη?

Υποχωρησε καθολου η διατομικη?

καλα παει... ελπιζω απο βδομαδα να μπουν και τα πρωτα ζωντανα αν το επιτρεψουν και οι μετρησεις βεβαια...

η διατομικη αρχηζει να υποχωρη σιγα σιγα...

καλη αρχη να προσθεσω βαλε και ενα γοβιο αυτον που δεν συκωνετε απο την αμμο και δεν θα μεινει τιποτα sexuata goby.εκπληκτικη οργανωση μπραβο. :bigemo_harabe_net-64:

θα το εχω στον νου μου....

σε ευχαριστω πολυ!!!

γυρνοντας σπιτι τωρα το απογευμα διαπιστοσα οτι η διατπομικη εχει υποχωριση κατα πολυ...

διεκρινα καπια σημεια τα οποια ειναι πιο κιτρινα...

τι μπορει να ειναι??

DSC_1913copy.jpg

DSC_1912copy.jpg

DSC_1911copy.jpg

καθος αρχιζε να εμφανιζετε η διατομικη αρχησε να καληπτει και των σενσορα απο το seneye... τωρα που αρχησε να φευγει η διατομικη αρχησε και η ανοδος των par καθος φευγη και απο τον σενσορα...

Screenshot2013-10-19at102816mumu.png

λοιπον οι μετρησεις πριν απο λιγο...

θερμ: 26,5

αλατ: 1025

Ph : 8,2

KH : 9,6

Ca : 500

Mg : 1500

Po4 : -

No2 : 0

No3 : 10≂20

NH3/4 : 0

νομιζω οτι τα πραγματα πανε καλα... απο βδομαδα λεω να βαλω τα πρωτα ζωντανα...!!!! :bigemo_harabe_net-66::bigemo_harabe_net-66::bigemo_harabe_net-66::bigemo_harabe_net-95::bigemo_harabe_net-95::bigemo_harabe_net-95::bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-94::bigemo_harabe_net-78::bigemo_harabe_net-78::bigemo_harabe_net-78:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...