Jump to content

Απο Αφρικανο Σε Θαλασσινος

satkingr

Recommended Posts

Γιατί σε χαλάει το made in china ρε συ Παναγιώτη! τουλάχιστον οι κινέζοι σου λένε ότι είναι από αυτούς! και δεν σου το πασάρουν για γερμανικό ενώ κατασκευάζεται στα "δριμύκλανα" μόνο και μόνο για να σου το πουλήσουν και να μείνεις ευχαριστημένος!

Σε αυτό δεν αντιλέγω, αλλά πιστεύω έχει να κάνει και με το μυαλό πιο πολύ! Τι εννοώ. Άλλο μας φαίνεται πχ να λέει made in germany και άλλο made in china. Eγώ προσωπικά νιώθω μια ασφάλεια με το germany :D

Τα περισσότερα made in China είναι, (εκεί κατασκευάζονται τουλάχιστον) άσχετα αν γράφουν επάνω Germany η ΕU,,,,, απλά αλλάζουν τα υλικά και οι προδιαγραφές σύμφωνα με αυτές που έχουν θέσει η εταιρίες στα κινέζικα εργοστάσια.

Εγώ πάντως Παναγιώτη προτιμώ να γράφει made in china παρά να έχουν γράψει germany και να είναι diy πιστή αντιγραφή αξιόπιστου προϊόντος με αμφιβόλου προέλευσης υλικά χωρίς εγγύηση χωρίς manual, συσκευασία και τα σχετικά :bigemo_harabe_net-134:

Ας ερθουμε παλι στα ενυδρειακα και ας αφησουμε τους κινεζους ισυχους....θα φτερνιζονται οι ανθρωποι.... :bigemo_harabe_net-74::bigemo_harabe_net-74:

η καταγραφες των 3 ημερων που τρεχει το ενυδρειο... (απο το γνωστο καταγραφικο www.seneye.com )

Screenshot2013-10-04at105313mumu.png

Screenshot2013-10-04at105245mumu.png

Screenshot2013-10-04at105231mumu.png

Screenshot2013-10-04at105300mumu.png

Screenshot2013-10-04at105219mumu.png

Screenshot2013-10-04at105253mumu.png

Εγώ πάντως Παναγιώτη προτιμώ να γράφει made in china παρά να έχουν γράψει germany και να είναι diy πιστή αντιγραφή αξιόπιστου προϊόντος με αμφιβόλου προέλευσης υλικά χωρίς εγγύηση χωρίς manual, συσκευασία και τα σχετικά :bigemo_harabe_net-134:

Εγώ πάλι προτιμώ να είναι καλή, αξιόπιστη και δουλεμένη αντιγραφή χωρίς να υστερεί κάπου και να μην χρειάζεται να χρυσοπληρώνω την μάρκα, το οποίο να σου δίνει εγγύηση και να έχει και βασικά Parts του που να είναι Made in germany ;)

• Like 1

ευτυχως πλεον στην αγορα υπαρχουν λυσεις

για ολα τα γουστα αλλα το σημαντικοτερο για

ολα τα πορτοφολια.

Έτσι ακριβώς!

Όποιος ψάχνει βρίσκει!! :bigemo_harabe_net-64:

Σημερα μετα απο 3ωρη διακοπη ρευματος (πρεπει να βαλω το ups μεσα στην βδομαδα) οταν ηρθε το ρευμα ψιλοπλημιρισαμε... το κακο ειναι οτι δεν ξερω απο που...

ενυδρειο οκ

φιλτρο οκ

σκιμμερ οκ

αυτοματη αναπληρωση δεν υπαρχει...

στο καπελο του σκιμμερ η σταθμη ηταν στο σημειο που την αφησα το πρωι...

η οσμοση ειναι εκτος...

θα σπασει το κεφαλη μου...

εντομεταξη εχει παισει και λιγο η σταθμη στο ενυδρειο...

τι μπορει να προκαλεσε η διακοπη ρευματος????

Όπως τα λες Βασίλη είναι σαν να ζεις στη "ζώνη του Λυκόφως" !!!..... για να μη σπας λοιπόν το κεφάλι σου, κάνε μια "τεχνητή" διακοπή ρεύματος να δεις αν ευθύνεται αυτή και από που προέκυψε η διαρροή !!!

Ή από κάποιο σωληνάκι του φίλτρου θα είναι ή από το skimmer, μιας που απέκλεισες την όσμωση.....

εχω κανει τα παντα..δεν γινετε τιποτα....δεν ξερω....

ξανα εγινε 3 ωρη διακοπη αλλα ουτε σταγονα....

δεν ξερωωωωωωω!!!!!!

λοιπον....

καταρχην σκουριασανε τα παντα... πιο γρηγορα απο την πρωτη φορα....

DSC_1878.jpg

κατα δευτερον τοποθετηθηκε ups για αυτονομια φιλτρου,σκιμμερ,κυκλωφοριτων και υπολογιστη ο οποιος υποστηριζει το προγραμμα του seneye και τον μετεορολογικο σταθμο.... αυτονομια του ups ειναι κοντα στα 230 λεπτα...

DSC_1876.jpg

DSC_1875.jpg

το ups ειναι ενα NRG PRO 1500va on-line

οποτε σε καθε περιπτωση οταν γινει διακοπη ειμαι καλημενος 3,5 ωρες τουλαχιστον....

Πολυ περιεργο Βασιλη...

οντος!!!! :bigemo_harabe_net-88::bigemo_harabe_net-88::bigemo_harabe_net-88:

έμαθες αν το νερό ήταν αλμυρό ή γλυκό?......

υπάρχει κάποια άλλη "πηγή" εκεί κοντά που θα μπορούσε να έχει διαρροή?... μπορεί να μην ήταν από το ενυδρείο τελικά

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ τότε είναι ότι με την επιστροφή του ρεύματος κάτι παίχτηκε με το skimmer και πέταξε νερό με κάποιο τρόπο....

ναι μεν ήταν τυχαίο αλλά μπορεί να ξαναγίνει σε διακοπή

Βασιλη βλεπω οτι η διατομικη εχει καλυψει τα παντα.... λογικο για ενα νεοστημενο ενυδρειο.

Μεσα εχεις μονο αυτους τους δυο κυκλοφορητες που βλεπω?

Εαν ναι τοτε νομιζω πως θες εναν ακομα σιγουρα καθως επισης και τους δυο αυτους να τους βαλεις να "κοιταν" στα βραχια και οχι στην επιφανεια.

Δημιουργοντας μεγαλυτερη ροη πανω στις επιφανειες που εχουν διατομικη καθως και ενισχυοντας την κυκλοφορια σου δεν θα σε ξαναενοχλησει η "σκουρια"...

Τα περι "20 φορες τα λιτρα σου" για την κυκλοφορια νομιζω πως πεθαναν εδω και αρκετο καιρο... οσο περισσοτερο τοσο αποδοτικοτερο... φυσικα παντα μεσα στα πλασια του λογικου.

Βρε κάν'το πλυντήριοοοο!Τσουνααααμιιιιιι!έχει δίκιο ο Ζίο!Βάλε την κυκλοφορία να κοιτάει πιο χαμηλά!Εγώ με το που ενίσχησα την κυκλοφορία μου είδα άλλα πράγματα στο ενυδρείο!Δώσε κύμα στον λαό (παν μέτρον άριστον όμως ε;)!

τα εχω προσορινα πανω...τεσταρω την εξατμηση!!!!

Βασιλη θα συμφωνησω με το γιαννη και τον κωστα,οσον αφορα στην κυκλοφορια :bigemo_harabe_net-64:

Επισης σιγα σιγα(αναλογα και τις μετρησεις σου) θα πρεπει να βαλεις και σαλιγκαρακια.

Θα σε βοηθησουν παρα πολυ να φυγει και γρηγορα και χωρις ιδιαιτερο κοπο.

Το νερο το βρηκες μπροστα-πισω απο το ενυδρειο?Κοντα στο σκιμμερ?

Σορρυ αν το ανεφερες πιο πισω και δεν το ειδα!

Α και το ενυδρειο το εχεις κλειστο με καπακι?

To ups ηταν ακριβο?

Θα κρατησει δλ 3,5 ωρες με ολα αυτα πανω?Με βαζεις στην πριζα...αν ειναι και φθηνο μαλλον θα παρω κ εγω ενα!

Βασιλη θα συμφωνησω με το γιαννη και τον κωστα,οσον αφορα στην κυκλοφορια :bigemo_harabe_net-64:

Επισης σιγα σιγα(αναλογα και τις μετρησεις σου) θα πρεπει να βαλεις και σαλιγκαρακια.

Θα σε βοηθησουν παρα πολυ να φυγει και γρηγορα και χωρις ιδιαιτερο κοπο.

Το νερο το βρηκες μπροστα-πισω απο το ενυδρειο?Κοντα στο σκιμμερ?

Σορρυ αν το ανεφερες πιο πισω και δεν το ειδα!

Α και το ενυδρειο το εχεις κλειστο με καπακι?

To ups ηταν ακριβο?

Θα κρατησει δλ 3,5 ωρες με ολα αυτα πανω?Με βαζεις στην πριζα...αν ειναι και φθηνο μαλλον θα παρω κ εγω ενα!

τα νερα μπορω να πω οτι ''ξεκινουσαν-τελιωναν'' κατω απο το σκιμμερ διπλα στο φιλτρο... οχι το ενυδρειο ειναι ανοιχτο απο πανω...

καλα μην φανταστεις 65 watt ειναι ολο το φορτιο...

κοιτα αυτο το usp επειδει ειναι on line (δλδ κανει και σταθεροποιησει 230volt σταθερα) ειναι λιγο αλμυρο...900 ευρω... αλλα αν αποθασισεις θα με πεις να σε στειλω στην πηγη να παρεις usp σε πολυ καλη τιμη...

για φτηνα θα δεις direct... πες μου εσυ και το κανονιζω εγω!!!!

σαλιγγαρια ε??

Σαλιγκαααααρια...σαλιγκαααααρια!Πολλά και διάφορα!Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο για το ενυδρείο και το υπόστρωμα του!Βαλε nassarius,trochus,turbo...βάλε να το κρατάνε καθαρό!!

Mηπως σε καποιο σημειο απο αυτα που εδεσες κατα την συναρμολογηση του,δεν "κουμπωσε" καλα και ετρεξε απο εκει το νερο?

Αν ηταν κοντα στο σκιμμερ απο εκει θα εγινει η δουλεια,τωρα πως ακριβως ελπιζω να το μαθεις ωστε να μην ανησυχεις

μηπως επαναληφθει.

Μηπως δεν ειχες κλεισει καλα το φιλτρο?

Ναι,καμια +20αρια- σαλιγκαρακια!

Θα σε βοηθησουν σε πολυ μεγαλο βαθμο με τις αλγες.

Τα θεωρω απαραιτητα στο συνεργειο καθαρισμου βασιλη.

:death::death::death: ....με πεθανες με την τιμη του ups! :hysterical:

Παντως μου αρεσει πολυ που εχεις "γκατζετωμενο" το ενυδρειο!

Ποιος σε κολλησε αραγε! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...