Jump to content

Ετοιμασια Νερου Για Αλλαγη!!


Recommended Posts

Εδω και 3 χρονια οταν κανω αλλαγη νερου δεν ετοιμαζω το νερο με αντιχλωριο και απλα οταν γεμιζω το ενυδρειο βαζω τοτε αντιχλωριο χωρις κανενα προβλημα!Θα πρεπει να ετοιμαζω απο πριν?θα ειναι καλυτερα?Τωρα κατι αλλο διαβασα τις οδηγιες στο esklarin και λεει οτι προσθετουμε αντιχλωριο και μετα απο λιγο το ριχνουμε και αυτο!Ισχυει ετσι δεν ειναι?

Ευχαριστω :)

Link to comment
Share on other sites

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα βαρελι απο αυτα που βαζουν τροφιμα μεσα,να το γεμιζεις νερο,να προσθετεις αντιχλωριο και να βαζεις και εναν θερμοστατη μεσα.Οταν το νερο ερθει στη θερμοκρασια του ενυδρειου κανεις αλλαγη νερου.Ετσι που το κανεις εσυ μπορει να εχεις διαφορες στην θερμοκρασια και δεν ειανι και το καλυτερο πραγμα..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το αφήνω απ' την παρασκευή το βράδυ μέχρι την κυριακή το μεσημέρι που κάνω την αλλαγή.

Με αντλία μέσα για να κουνιέται το νερό και να μην είναι στάσιμο.

Άλλοι το αφήνουν μια βδομάδα..

Link to comment
Share on other sites

Αν ριξεις αντιχλωριο μερικες ωρες ειναι αρκετες,αν δεν ριξεις ενα 24ωρο το χρειαζεται αλλα θελει αντλια η αεραντλια για να μην μεινει στασιμο το νερο.

Link to comment
Share on other sites

Το νερο της αλλαγης πρεπει να εχει ιδιες παραμετρους με το νερ του ενυδρειου (θερμοκρασια, pH GH KH) για να αποφευχθουν θερμικα και οσμοτικα σοκ.

Η προετοιμασια του νερου ειναι χρησιμη λοιπον και για αλλους λογους εκτος της αποχλωριωσης.

Φευγουν τα αερια και ισορροπει.

Ενω, αν το νερο της βρυσης σου ειναι ποιοτικο και ποσιμο (πχ οπως της Αθηνας) δεν χρειαζεται καν αντιχλωριο, αφου το χλωριο εξατμιζεται σε μερικς ωρες αν βαλεις το νερο να μεινει σε ανοιχτο δοχειο, και ακομα γρηγοροτερα αν του βαλεις μια αεραντλια/αεροπετρα να το αναταρασει.

Με αεραντλια, σε 4-5 ωρες μπορεις να κανεις αλλαγη (εκτος κι αν κανεις επεξεργασια του νερου με τυρφη κλπ, οπου χρειαζεται μερες για να ειναι ετοιμο).

Χωρις αεραντλια, σε 10-12 ωρες.

Προσοχη ομως μη αφηνεις το νερο της βρυσης να μεινει ακινητο πανω απο 24 ωρες,. Αναπτυσονται παθογονα βακτηρια.

Αν μενει πανω απο 24 ωρες, πρεπει να υπαρχει κυκλοφορητης, φιλτρο ή αεραντλια να το ανακινει συνεχως.

Για τυ ρυθμιση της θερμοκρασιας (που ειναι το μονο που θελει ρυθμιση οταν εχουμε ενυδρειο με νερο βρυσης και δεν μαλακωνουμε το νερο με τυρφη κλπ ή δεν το σκληραινουμε) το μονο που χρειαζεται ειναι να μεινειτο δοχειο σε θερμοκρασια χωρου.

Αν το νερο του ενυδρειου μας, εχει πολυ μεγαλυτερη θερμοκρασια απο του χωρου, τοτε μαλλον (τοο χειμωνα) χρειαζεται να θερμανθει και το νερο της αλλαγης.

Καλο ειναι να μη χρησιμοποιουμε νερο απο το θερμοσιφωνο, αν δεν ειναι σε πολυ κατασταση και δεν θα το εμπιστευομαστε να το πιναμε ή να μαγειρευαμε με αυτο.

Μπορει να εχει πιασει σκουρια μεσα κλπ.

Ενας δυνατος θερμαντηρας για λιγες ωρες αρκει. (ή καποια οικονομμικη αντισταση)

Γενικα δεν πρεπει να πεσει η θερμοκρασια πανω απο 2-3C στο ενυδρειο και μαλιστα αποτομα (για αυτο η εισαγωγη του νερου πρεπει να γινεεται πολυ αργα πχ 20-40 λεπτα).

Η ανοδος του νερου ειναι πιο επικινδυνη και δεν πρεπει να ανεβει πανω απο 1C (πχ το καλοκαιρι αν αφησουμε το νερο να προετοιμαστει πολλες ωρες μπορει να ειναι πιο ζεστο απο του ενυδρειου - ιδιως οταν εχουμε ψυξη στο ενυδρειο).,

Για αυτο πρεπει να κανουμε την αλλαγη πριν ζεσταθει πολυ το νερο.

Σε αυτην την περιπτωση, αν δεν συμπληρωθουν οι ωρες για την αποχλωριωση με αερισμο του νερου, βαζουμε και λιγο αντιχλωριο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παρα πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!!! :) στην επομενη αλλαγη θα το κανω ετσι και οσο θα εχω ενυδρεια!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...