Jump to content

Σύστημα Co2 Με Φυάλη Πυροσβεστήρα

Safarpn

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Διαβάζω κάποιους που διαθέτουν σύστημα DIY με μπουκάλα πυροσβεστήρα και τα σχετικά. Θα ήθελα να μου απαντήσετε τα ακόλουθα:

1) Ποιά τα μειωνεκτήματα του συγκεκριμένου συστήματος αφού/όταν βρίσκεται σε λειτουργία;

2) Που γεμίζουμε τη μπουκάλα και ποιό το κόστος (2κιλη ας πούμε);

3) Πόσο κρατάει μια φυάλη 2κιλη;

4) Τι χρειάζεται να προμηθευτούμε για να κατασκευάσουμε το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος και αν είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας εύκολα....αν πιάνουν και λίγο τα χέρια μας βέβαια;

5) Είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε όσο λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα στο ενυδρείο μας;

6) Σε τι υστερεί το σύστημα αυτό από ένα έτοιμο του εμπορίου;

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Ευχαριστώ.

μμμμμμ.....μου έμειναν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα φίλε. Πάντως το είδος της φυάλης δε το είχα ρωτήσει και να που μια ακόμα απορία μου λύθηκε.

2) Εκει που εχει πυροσβεστηρες συνηθος γεμιζουν και co2,το γεμισμα δεν ειναι ακριβο,νομιζω καπου στα 5 ευρω ειναι,μπορει και λιγοτερα.

3)Αναλογα την χρηση που της κανεις,αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου σου και ποσο co2 ριχνεις μεσα.

4)Πρεπει να αγορασεις οτι και στα υπολοιπα συστηματα co2 με μπουκαλα.

5)Σιγουρα πρεπει να δεις την ημερομηνια ληξης της μπουκαλας.

Οριστε και μερικες ακομα απαντησεις.:P

2) Εκει που εχει πυροσβεστηρες συνηθος γεμιζουν και co2,το γεμισμα δεν ειναι ακριβο,νομιζω καπου στα 5 ευρω ειναι,μπορει και λιγοτερα.

3)Αναλογα την χρηση που της κανεις,αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου σου και ποσο co2 ριχνεις μεσα.

4)Πρεπει να αγορασεις οτι και στα υπολοιπα συστηματα co2 με μπουκαλα.

5)Σιγουρα πρεπει να δεις την ημερομηνια ληξης της μπουκαλας.

Οριστε και μερικες ακομα απαντησεις. :P

Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, Ρυθμιζόμενη βελονοειδής βαλβίδα, βαλβίδα αντεπιστροφής, μανόμετρα, λαστιχάκια, bubble counter....

....είναι κάτι άλλο;

Η διάρκεια της φιάλης εξαρτάται από το μέγεθος όπως καταλαβαίνεις. Υπολόγισε περίπου 1 κιλό CO2 ανά μήνα. Το κόστος γεμίσματος είναι 2€ το κιλό. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
Βασικά

1. Ρυθμιστής πίεσης - Μανόμετρα
  2. Μετρητή φυσαλίδων
  3. Διαχυτήρα
  4. Λαστιχάκι
  5. Aνεπίστροφη βαλβίδα

Προαιρετικά

1. PH Controller
  2. Ηλεκτροβάνα (ο ρυθμιστής που σου έβαλα πιο πάνω έχει ηλεκτροβάνα)
Έγινε επεξεργασία - Skydiver

• 1 month later...

ερωτηση? εχω διαχυτηρα ο οποιος εχω την εντυπωση πως μπουκωνει με καποιο τροπο....δινω πιεση πανω απο 2,3 bar και ισα ισα βγαινει καμια μικρη φουσκαλιτσα.αν αρχισειι να βγαινει φαινεται σαν να ξεμπουκωνει και να βγαινει ολο και ποιο πολυ.....ελπιζω να μην σας μπερδεψα...παιζει να κλεινουν οι ποροι απο αλατα -αλγοι?????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...