Jump to content

Tan’s Reef

TAN

Recommended Posts

Ας παρουσιάσω και εγώ με την σειρά μου κάποιες πρόσφατες φωτογραφίες από το reef μου. :thumbup:

Εξαιρετικο αν και απο τις φωτογραφιες δεν φαινεται η μαγεια του :thumbup:

Οποιος δεν το εχει δει απο κοντα δεν μπορει να καταλαβει οτι πραγματικα μιλαμε για ενα ενυδρειο-πινακα! Η ολη κατασκευη του επιπλου και της κορνιζας του σε συνδιασμο με την εσοχη που βρισκεται και φυσικα τα υπεροχα ζωντανα δημιουργει τον πιο ζωντανο πινακα!!

Μπραβο Θαναση !! Εις ανωτερα :)

Έχω καιρό να το δω το ενυδρείο σου Θάνο, οι φώτο το δείχνουν καταπληκτικό αλλά είμαι σίγουρος ότι από κοντά θα είναι σαφώς καλύτερο!!!! :thumbup::):band:

Αστερι μου............................. :):band::hysterical:

Καθε φορα που το βλεπω ειναι ακομα πιο ομορφο!!! :thumbup:

πανέμορφο . :thumbup::):band: .

. υπέροχα κοραλλιά ..και πολύ καλή τοποθέτηση ..

πες μας και δυο λογια για τον φωτισμό , κυκλοφο :hysterical: ρία νερού . φιλτράρισμα , παραμέτρους νερού.. κλπ

.. καλή συνέχεια .. !

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια. Δυστυχώς στης photo δεν έχω και το φόρτε μου . :thumbup:

Και μια φωτογραφία από το refigium αφού η κλάρα (Lactoria cornuta) ήθελε να ποζάρει. :)

πες μας και δυο λογια για τον φωτισμό , κυκλοφο ρία νερού . φιλτράρισμα , παραμέτρους νερού.. κλπ

To κεντρικό φωτιστικό είναι της Icecap (250w) και φοράει μια Hamilton στα 14000k

Σαν υποβοήθηση παίζουν και δυο Τ5 54W arcadia στα 14000k. :)

Τολμώ να πω ότι με την Hamilton είμαι υπέρ ευχαριστημένος και μαλλον σε αυτο το θεμα ο πειραματισμός έλαβε τέλος .... :thumbup:

Το φιλτράρισμα αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο ο ζωντανός βράχος περίπου 90 κιλά μαζί με αυτόν του refigium όπως ακόμα και το dsb του refigium που από την στιγμή που άρχιζε να παίζει σωστά όλα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Την κυκλοφορία στο ενυδρείο αναλαμβάνουν

δυο κυκλοφοριτές Tunze nanostream 6045 και ένας κυκλοφοριτής Τunze 6060 σε συνδυασμό με την επιστροφή από το sump 3500 Λ με την eheim 1262.

Στο θέμα skimmer τελικά παρέμεινα στο Aqua Medic Turboflotor 5000 shorty που εδώ και κάποια χρόνια έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του βιοφορτιου . :band:

παράμετροι νερού

Αμμωνία -νιτρώδη 0

Νιτρικά 10

PH 8.2π - 8 β

Φωσφορικά 0

Ασβέστιο 400

Μαγνήσιο 1500

Ανθρακικότητα 10-11

ευχαριστώ. :thumbup: .

.. και πως κρατάς τις τιμές σε ασβέστιο alk μαγνήσιο ?

τι υπόστρωμα έχεις στο κυρίως ενυδρείο και τι διαστάσεις έχει τι dsb στο refugium? ..

..

το κλάρα φαντάζομαι βγαίνει από το <κουκλάρα> :)

Επιτέλους φτιάξε μας !!! :thumbup::):band:

Δείξε μας και sub και panoramic και εξοπλισμό :hysterical:

Τι υλικό ρίχνεις στο reactor και έχεις τοσο υψηλό μαγνήσιο? Ο ρεακτορας είναι ενός σταδίου γιαυτό το χαμηλό σχετικά ph? Extra ζουμάκια ρίχνεις? Τι και κάθε πότε? Από ψαράκια τι παίζει μόνο τα εικονιζόμενα?

Μη μας τα δίνεις με το τσιγκέλι δώστα μας μαζεμένα να το ευχαριστηθούμε :thumbup::D

Πανέμορφο Θανάση! Τα συγχαρητήριά μου!!

Έχω πολύ καιρό να το δω από κοντά και η εξέλιξή του είναι θεαματική.

Μπραβο Θαναση και απο μενα!!

Τα κοραλακια σου ειναι πανεμορφα!!

Θαναση, παρολο την ελλειψη χρονου λογο των υποχρεωσεων σου, το ριφακι σου εινα αστερι. Αν και οι φωτο το αδικουν καπως. Ειναι πολυ ποιο ομορφο και γεματο απο κοντα!! Το ενυδρειο ειναι κουκλι, οχι τοσο γιατι εχεις ενα ειδος και θελεις μονο για αυτο το ειδος συνθηκες. Αλλα γιατι εχεις ενα ενυδρειο με απο ολα, και ολα πανε καλα!! Αυτο ειναι δυσκολο κατορθωμα. Και οσοι εχουν παρομοια ενυδρεια γνωριζουν γιατι μιλαω.. :band::hysterical::thumbup:

Τι υλικό ρίχνεις στο reactor και έχεις τοσο υψηλό μαγνήσιο? Ο ρεακτορας είναι ενός σταδίου γιαυτό το χαμηλό σχετικά ph? Extra ζουμάκια ρίχνεις? Τι και κάθε πότε? Από ψαράκια τι παίζει μόνο τα εικονιζόμενα?

Γιατι Ανδρεα μου, χαθηκαν τα παραδοσιακα ζουμακια για τετοιες τιμες? Με σωστη χρηση κανουν θαυματα. Απλα σου ερχεται λιγο....πολυ ποιο ακριβα. Βεβαια δεν θελω να παρω την απαντηση απο το Θαναση αλλα οταν μπει ο reactor(ερχεται...η ωρα), ετοιμαστειτε για μεγαλα πραγματα!! :thumbup::)

Οι γνώσεις η εμπειρία και πάνω απ' όλα η αγάπη του Θανάση για το reef (και όχι μόνο) αντικατοπτρίζονται και σε αυτό το υπέροχο ενυδρείο.

:thumbup::):band::hysterical::thumbup:

Θανάση τα συνχαρητήρια και από εμένα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφο.Ιδιαίτερη συμπάθεια τρέφω και για την κλάρα σου ''Lactoria cornuta'' .... Πολύ όμορφη.. :thumbup:

Οποιος δεν το εχει δει απο κοντα δεν μπορει να καταλαβει οτι πραγματικα μιλαμε για ενα ενυδρειο-πινακα! Η ολη κατασκευη του επιπλου και της κορνιζας του σε συνδιασμο με την εσοχη που βρισκεται και φυσικα τα υπεροχα ζωντανα δημιουργει τον πιο ζωντανο πινακα!!

:band:

είχα την τύχη να το δω από κοντά και θα συμφωνήσω απόλυτα!!

είναι πραγματικά υπέροχο..

με αγάπη, πολύ μεράκι, και φροντίδα..

να το χαίρεσαι Θανάση και να το καμαρώνεις..

εσύ και η οικογένεια σου.. :)

panoramic panoramic.. :thumbup:

Τςςςςςςςςςςςςςςςς !!!!!!!!!!!!!!!!!

Τέλειο !!!!!!!!!!

Ένα μπράβο και απο εμένα.

Η κλάρα τη ρόλο παίζει μέσα στο φίλτρο?

Γιάννος Σάββα

Θανάση ... τα λόγια περιττεύουν :thumbup::)

Πάντως η κλάρα το έχει μέσα της ε;

Φοβερή φωτογένεια :band:

Για δώσε μας λίγες πληροφορίες για αυτήν. Την έχεις μόνη της εκεί για να μην στρεσάρεται;

Απλά εξαιρετικό συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει (αν και για το Θαλασσινό δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα) αλλά η φωτογραφίες τα λέν όλα και πάλι ΜΠΡΑΒΟ

.. και πως κρατάς τις τιμές σε ασβέστιο alk μαγνήσιο ?

τι υπόστρωμα έχεις στο κυρίως ενυδρείο και τι διαστάσεις έχει τι dsb στο refugium? ..

Τι υλικό ρίχνεις στο reactor και έχεις τοσο υψηλό μαγνήσιο? Ο ρεακτορας είναι ενός σταδίου γιαυτό το χαμηλό σχετικά ph? Extra ζουμάκια ρίχνεις? Τι και κάθε πότε?

Προς το παρόν όλες οι τιμές κρατιούνται με ζουμάκια και σκόνες σε συνδυασμό εβδομαδιαίες αλλαγές περίπου το 60% του όγκου του ενυδρείου με μπουσταρισμενο νεράκι που έχει τις επιθυμητές τιμες.Μεσα στον μήνα μπαίνει επιτέλους σε λειτουργία και ο calcium reactor που θα με ανακουφίσει σημαντικά ειδικά την τσεπούλα μου από κάποια ζουμιά. :thumbup:

Τάσο μου το υπόστρωμα στο κύριος ενυδρείο είναι στα 5cm και στο refigium στα 13cm.

Η κλάρα τη ρόλο παίζει μέσα στο φίλτρο?

Η κλάρα Γιάννο ζει στο refigium προσωρινά μέχρι να μεγαλώσει λίγο και να μεταφερθεί στο fish only.

Βαλε μας και μια panoramic
Δείξε μας και sub και panoramic και εξοπλισμό

Να και μια panoramic ειδικά για τους φίλους μου Αντρέα και Χρήστο

Και μια από το subακι μου.

Μερικές ακόμα photo για να μην φωνάζει ο Αντρέας σχετικά με το τσιγκέλι.. :)

Κάποια από τα clamακια μου. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...