Jump to content

Ερωτηση Για Νεο Ενυδρειο!

Recommended Posts

Πρόβλημα δε θα έχουν, όχι. Αν πάλι η διαφορα του ph ειναι μεγάλη με του δικού σου νερου, καλο θα ειναι να το ρίξεις σταδιακά και όχι με τη μια γιατι θα την ακούσουν τα ψάρια σου. Εγω πάλι θα σου πρότεινα α/ο. Εγω σώθηκα με αυτή. Πρέπει να βρεις μια λύση μόνιμη. Η θεία σου θα λείπει κάποια στιγμη απο το σπίτι και τότε τι; Θα σταματήσεις τις αλλαγές μέχρι να επιστρέψει; Αν και όπως σου είπα δε νομίζω να ειναι όπως τα περιμένεις τα πράγματα. Δες το όμως.

Εχεις δικιο....... :thumbup: τι παιζει απο τιμες με αυτες τις συσκευες?

Εγω την πήρα 75€ περίπου με 150άρα μεμβράνη και flash kit. Πολυ καλη. Είμαι πολυ ευχαριστημένος. Μπορείς να βρεις και μεταχειρισμένη απο τις αγγελίες απο χομπίστα που την πουλάει. Βάλε μια αγγελία και ζήτα. Εγω στην αρχή ήμουν αρνητικός στην όσμωση και άκουσα τα παιδια εδώ μέσα και πήρα μια μονάδα. Οταν σου λέω σώθηκα το εννοώ. Έχω ξενοιάσει απο το θεμα του μαλακού νερου. Έχω φέρει τις σκληρότητες και το ph εκει που ήθελα και τώρα απλα το διατηρώ σε αυτα τα επίπεδα.

Μαλιστα..... δεν ειναι και φθηνη......! τεσπα κατσε να μετρησω με υγρα τεστ και απο κει και περα βλεποντας και κανοντας......! Να ρωτησω κατι αλλο μιας και σε ειδα απολυτο..... γτ αποκλειεις τα σκευασματα?

Δε βάζω σκευάσματα στο ενυδρειο μου γενικά (πέρα απο φάρμακο αν χρειαστει και δε γινεται αλλιώς) για να πετύχω κάτι που μπορω να το κάνω με άλλους τρόπους πιο φυσικούς και ακίνδυνους. Είμαι της άποψης ότι όλα αυτα μπορει να έχουν αρνητικές επιπτώσεις τα ψάρια μας (μάλλον σίγουρα έχουν τουλάχιστον μακροχρόνια). Δεύτερον, σε κάθε αλλαγη νερου φαντάζομαι θε πρέπει να ρίχνεις και απο το σκεύασμα που ρίχνει το ph. Στον οικονομικό τομέα λοιπόν, σε κάποιο χρόνο θα έχω ξεπεράσει τα χρήματα που θα έδινα για την α/ο ( και αν είσαι σε περιοχή που δεν έχεις κοντά σου κατάστημα για να το αγοράσεις και αναγκάζεσαι να το παραγγέλνεις ηλεκτρονικά, με τα έξοδα αποστολής η τιμή ανεβαίνει). Μη νομίζεις ότι ειναι ακριβή. Για σκέψου το λίγο. Τα δίνεις μια φορά και ξενοιάζεις μια για πάντα με το θεμα σκληρότητας νερου.

Μαλιστα.....! Ποια ειναι η διαδικασια για να φτιαξεις το νερο και ποσος χρονος απαιτειται? το ποσο θα το κατεβασεις ειναι στανταρ η το καθοριζεις εσυ?

Εξαρτάται απο κάποιους παράγοντες ο χρονος. Δηλαδη τι μεμβράνη έχεις ας πούμε. Π.χ. άλλο να έχεις 50άρα μεμβράνη άλλο 150άρα και άλλο 200άρα. Επίσης ανάλογα με την πίεση που έχει το δίκτυο στο σπίτι σου. Για να καταλάβεις, εγω έχω 150άρα μεμβράνη (πολυ καλή) αλλα δεν έχω πίεση στο δίκτυο. Τα τριάντα λίτρα τα παίρνω σε 2 ώρες. Ενας φίλος που έχει 100άρα μεμβράνη αλλα έχει πολυ καλη πίεση στο δίκτυο, τα παίρνει και σε μισή ώρα. Φαντάσου με 150άρα τι θα έκανε. Η διαδικασία ειναι απλή. Συνδέεις τη μονάδα στη βρύση που θέλεις ή την κάνεις μόνιμη εγκατάσταση παρα πολυ εύκολα μόνος σου και ανοίγεις τη βρύση. Ενα λάστιχο στο βαρέλι προετοιμασίας και το καλο στην αποχέτευση ή σε δεύτερο βαρέλι για να χρησιμοποιήσεις το νερό που χάνεις κάπου αλλού (πότισμα, καζανάκι, πλύσιμο μπαλκόνι κτλ). Μόλις πάρεις τα λίτρα που θέλεις κλείνεις τη βρύση και τελειωσες. Το νερο μόλις πάρει την ιδια θερμοκρασία με του ενυδρειου (κανονίζεις τον τροπο πχ με θερμοστάτη) ειναι έτοιμο για την αλλαγη. Εννοείται ότι κάποιο ποσοστό θα ειναι νερο βρύσης που περιέχει τα απαραίτητα ιχνοστοιχεια και θα βάλεις προηγουμένως αντιχλωριο ή θα το αφήσεις μια μέρα στο βαρέλι με αεραντλία για να φύγει το χλωριο μονο του. Κάνοντας πειράματα με τις ποσότητες, σε 5-6 αλλαγές θα βρεις και το ποσοστό νερού όσμωσης και βρύσης που θα πρέπει να βάζεις στο βαρέλι για να κάνεις την αλλαγη του νερου και να έχεις τις σκληρότητες και το ph που επιθυμείς.

Εξαρτάται απο κάποιους παράγοντες ο χρονος. Δηλαδη τι μεμβράνη έχεις ας πούμε. Π.χ. άλλο να έχεις 50άρα μεμβράνη άλλο 150άρα και άλλο 200άρα. Επίσης ανάλογα με την πίεση που έχει το δίκτυο στο σπίτι σου. Για να καταλάβεις, εγω έχω 150άρα μεμβράνη (πολυ καλή) αλλα δεν έχω πίεση στο δίκτυο. Τα τριάντα λίτρα τα παίρνω σε 2 ώρες. Ενας φίλος που έχει 100άρα μεμβράνη αλλα έχει πολυ καλη πίεση στο δίκτυο, τα παίρνει και σε μισή ώρα. Φαντάσου με 150άρα τι θα έκανε. Η διαδικασία ειναι απλή. Συνδέεις τη μονάδα στη βρύση που θέλεις ή την κάνεις μόνιμη εγκατάσταση παρα πολυ εύκολα μόνος σου και ανοίγεις τη βρύση. Ενα λάστιχο στο βαρέλι προετοιμασίας και το καλο στην αποχέτευση ή σε δεύτερο βαρέλι για να χρησιμοποιήσεις το νερό που χάνεις κάπου αλλού (πότισμα, καζανάκι, πλύσιμο μπαλκόνι κτλ). Μόλις πάρεις τα λίτρα που θέλεις κλείνεις τη βρύση και τελειωσες. Το νερο μόλις πάρει την ιδια θερμοκρασία με του ενυδρειου (κανονίζεις τον τροπο πχ με θερμοστάτη) ειναι έτοιμο για την αλλαγη. Εννοείται ότι κάποιο ποσοστό θα ειναι νερο βρύσης που περιέχει τα απαραίτητα ιχνοστοιχεια και θα βάλεις προηγουμένως αντιχλωριο ή θα το αφήσεις μια μέρα στο βαρέλι με αεραντλία για να φύγει το χλωριο μονο του. Κάνοντας πειράματα με τις ποσότητες, σε 5-6 αλλαγές θα βρεις και το ποσοστό νερού όσμωσης και βρύσης που θα πρέπει να βάζεις στο βαρέλι για να κάνεις την αλλαγη του νερου και να έχεις τις σκληρότητες και το ph που επιθυμείς.

Καταλαβα..... κοιτα απο πιεση δεν μπορω να πω οτι σκοτωνει αλλα ειναι ανεκτη.....τεσπα ειναι λιγο βαβουρα......αλλα αν δεν ειναι οκ το Ph της θειας δε βλεπω αλλη λυση......Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου! Καλο βραδυ!

Καταλαβα..... κοιτα απο πιεση δεν μπορω να πω οτι σκοτωνει αλλα ειναι ανεκτη.....τεσπα ειναι λιγο βαβουρα......αλλα αν δεν ειναι οκ το Ph της θειας δε βλεπω αλλη λυση......Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου! Καλο βραδυ!

Καλησπερα.,.....! ποσταρω εδω μιας και συζητηθηκε για να μην ανοιγω νεο θεμα! Σημερα μου ηρθαν τα υγρα τεστ.....! λοιπον το ενυδρειο τρεχει απο την παρασκευη το βραδυ οπου το γεμισα και του εριξα και ετοιμα βακτηριδια! Το σαββατο εβαλα τα δυο γκουραμι και σημερα μετρησα:

NH4 ->0

NO2->0

NO3->-+5

Gh->10

Kh->12

Ph->7.6

To ph το ειχα μετρησει και με στικς και το ειχα βγαλει 7,3-7.5 η αποκλιση δηλ ειναι 0,2 περιπου! Τα υγρα ειναι της sera!

Αυτο οσο αφορα την αποκλιση υγρα με στικς τουλαχιστον σε αυτα που εχω εγω για να μην παρω κανενα στο λαιμο μου!

Τωρα με βαση τις μετρησεις να ριξω και τα 3 τιγρακια μεσα η θα ανεβασει καμια αμμωνια στο θεο? το ενυδρειο οπως ανεφερα ειναι 120λιτρα 95 περιπου καθαρα! Θα ηταν καλυτερα να το αφησω καμια εβδομαδα ακομα μονο με τα γκουραμι? τα βακτηρια δεν λενε για ιχθυοφορτιση απλα λενε οτι βαζουμε ψαρια με μετρο....

Α και κτ ακομα.... το ph αν το αφησω ως εχει.... τι επιπτωσεις θα εχω?

Έγινε επεξεργασία - karatasis

Τι γκουραμι εχεις βαλει;

Επειδη δεν ξερω ονομασιες ειναι ενα τετοιο: http://4.bp.blogspot.com/-_sXUn7oFw1Y/TesQDJNvvTI/AAAAAAAAA78/Rv3Afh1KP4s/s1600/%25CF%2587%25CF%2587%25CF%2587.jpg

Και ενα τετοιο: http://www.malawicichlidhomepage.com/other/310104dwarf_gourami03.jpg

και τα κλασικα τογρακια ενα τιγρε και 2 πρασινα....!

Τα gourami θέλουν μαλακό νερό. Εγώ επίσης το βλέπω σα λάθος να βάλεις δύο γουραμι αρσενικά μιας κατα πάσα πιθανότητα και το pearl είναι αρσενικό (ένας λόγος επιπλέον) αφού το dwarf είναι σίγουρα. Θα πέφτει πολύ ξύλο......με το υψηλό ph που έχεις μεσα οι επιπτώσεις θα είναι να μη περνάνε καλά τα ψάρια σου και να έχεις και τίποτα απώλειες. Πέρα απ' αυτό, τα τιγράκια θα τα ξετινάξουν τα γκουράμι στον τσαμπουκά.....το πρώτο σου γκουράμι είναι pearl gourami και το άλλο dwarf gourami (κοινές ονομασίες).

Καλησπερα.,.....! ποσταρω εδω μιας και συζητηθηκε για να μην ανοιγω νεο θεμα! Σημερα μου ηρθαν τα υγρα τεστ.....! λοιπον το ενυδρειο τρεχει απο την παρασκευη το βραδυ οπου το γεμισα και του εριξα και ετοιμα βακτηριδια! Το σαββατο εβαλα τα δυο γκουραμι και σημερα μετρησα:

NH4 ->0

NO2->0

NO3->-+5

Gh->10

Kh->12

Ph->7.6

To ph το ειχα μετρησει και με στικς και το ειχα βγαλει 7,3-7.5 η αποκλιση δηλ ειναι 0,2 περιπου! Τα υγρα ειναι της sera!

Αυτο οσο αφορα την αποκλιση υγρα με στικς τουλαχιστον σε αυτα που εχω εγω για να μην παρω κανενα στο λαιμο μου!

Τωρα με βαση τις μετρησεις να ριξω και τα 3 τιγρακια μεσα η θα ανεβασει καμια αμμωνια στο θεο? το ενυδρειο οπως ανεφερα ειναι 120λιτρα 95 περιπου καθαρα! Θα ηταν καλυτερα να το αφησω καμια εβδομαδα ακομα μονο με τα γκουραμι? τα βακτηρια δεν λενε για ιχθυοφορτιση απλα λενε οτι βαζουμε ψαρια με μετρο....

Α και κτ ακομα.... το ph αν το αφησω ως εχει.... τι επιπτωσεις θα εχω?

Ποιά στικς έχεις;;; μου κάνει εντύπωση η τόσο μικρή απόκλιση γιατί τα υγρά τεστ που έχω εγώ της sera είναι!

Τα gourami θέλουν μαλακό νερό. Εγώ επίσης το βλέπω σα λάθος να βάλεις δύο γουραμι αρσενικά μιας κατα πάσα πιθανότητα και το pearl είναι αρσενικό (ένας λόγος επιπλέον) αφού το dwarf είναι σίγουρα. Θα πέφτει πολύ ξύλο......με το υψηλό ph που έχεις μεσα οι επιπτώσεις θα είναι να μη περνάνε καλά τα ψάρια σου και να έχεις και τίποτα απώλειες. Πέρα απ' αυτό, τα τιγράκια θα τα ξετινάξουν τα γκουράμι στον τσαμπουκά.....το πρώτο σου γκουράμι είναι pearl gourami και το άλλο dwarf gourami (κοινές ονομασίες).

Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. Αυτα που λεει ο Πανος. Πανο με καλυψες τελειως! Καλο ειναι να βρεις ενα ειδος γκουραμι που σου αρεσει και να βαλεις χαρεμι. Επισης επειδη τα γκουραμι ειναι σχετικα ησυχα ψαρια τα αεικινητα και τσαμπουκαλεμενα τιγρακια θα τα ενοχλουν αν μην τι αλλο!

Αυτο το γνωριζω.... για τα τιγρακια και τα γκουραμι...... αλλα εχω ξαναπει οτι κατα περιεργη συμπτωση τα τιγρακια δεν ενοχλουν καθολου τα γκουραμι ισα ισα οτι τα γκουραμι ενοχλουν τα τιγρακια.......αν δω κατι βγαζω τα γκουραμι και αφηνω μονο τα τιγρακια........ Τι εννοεις θελουν μαλακο νερο? υψηλο η χαμηλο ph? Τα τιγρακια θα εχουν προβλημα με το 7,5 ph?? Γτ σε σελιδες που εχω δει αλλες λενε οτι τα τιγρακια ζουν σε ph 6-8 αλλες 6,5-7 και εχω ψιλομπερδευτει! Τα γκουραμι δεν ξερω αν ειναι αρσενικα.... οι φωτο δεν ειναι απο τα δικα μου αλλα σαν τα δικα μου και 2 μηνες που τα εχω παιζουν μαζι δεν εχω δει τσαμπουκαδες! Οσο για τα στικς λεγοντται aquarium munster γερμανικα ειναι!

Το dwarf gourami που έχεις ειναι αρσενικο. Τέτοια χρώματα μονο αρσενικο έχει. Τα θυληκά ειναι άχρωμα. Για το pearl δε θα σου πω με σιγουριά αλλα παίζει να ειναι θυληκο. Μαλακό νερο εννοούμε με χαμηλό ph. Οταν διαβάζεις στο προφίλ του ψαριου ότι θέλουν ph 6-8 να υπολογίζεις πάντα στη μέση. Το 6 και το 8 ειναι οριακά και με τα όρια δεν ειναι καλο να παίζουμε....by the way μήπως το αγαπημένο παιχνίδι των γκουράμι είναι το κηνυγητό;

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Το dwarf gourami που έχεις ειναι αρσενικο. Τέτοια χρώματα μονο αρσενικο έχει. Τα θυληκά ειναι άχρωμα. Για το pearl δε θα σου πω με σιγουριά αλλα πιστεύω ότι ειναι αρσενικο και αυτο. Μαλακό νερο εννοούμε με χαμηλό ph. Οταν διαβάζεις στο προφίλ του ψαριου ότι θέλουν ph 6-8 να υπολογίζεις πάντα στη μέση. Το 6 και το 8 ειναι οριακά και με τα όρια δεν ειναι καλο να παίζουμε....by the way μήπως το αγαπημένο παιχνίδι των γκουράμι είναι το κηνυγητό;

Μαλλον θυληκο ειναι τοτε γτ δεν εχει τοσο εντονα χρωματα.......! Δεν κυνηγιονται..... απλα κολυμπουν διπλα διπλα ηρεμα.... παει το ενα μπρστα στο αλλο και απλωνει τις κεραιες και γενικα δεν εχουν θεμα μεταξυ τους αλλα ουτε και με τα τιγρακια ισι ισα οταν τα ταιζω τα γκουραμι κυνηγουν τα τιγρακια ορισμενες φορες..... αφου να φανταστεις..... και μου εχει κανει εντυπωση καμια φορα που πεφτει ξυλο τιγρακι με τιγρακι μπαινει στη μεση το γκουραμι το μεγαλο...... :bigemo_harabe_net-76: και τα χωριζει.....! Τωρα γισ το ph τα τιγρακια ειναι οκ με 7,5 ph?? γτ αυτα μ αρεσουν πιο πολυ αν ειναι να κρατησω αυτα και να τα δωσω τα γκουραμι....!

Έγινε επεξεργασία - karatasis

Μαλλον θυληκο ειναι τοτε γτ δεν εχει τοσο εντονα χρωματα.......! Δεν κυνηγιονται..... απλα κολυμπουν διπλα διπλα ηρεμα.... παει το ενα μπρστα στο αλλο και απλωνει τις κεραιες και γενικα δεν εχουν θεμα μεταξυ τους αλλα ουτε και με τα τιγρακια ισι ισα οταν τα ταιζω τα γκουραμι κυνηγουν τα τιγρακια ορισμενες φορες..... αφου να φανταστεις..... και μου εχει κανει εντυπωση καμια φορα που πεφτει ξυλο τιγρακι με τιγρακι μπαινει στη μεση το γκουραμι το μεγαλο...... :bigemo_harabe_net-76: και τα χωριζει.....! Τωρα γισ το ph τα τιγρακια ειναι οκ με 7,5 ph?? γτ αυτα μ αρεσουν πιο πολυ αν ειναι να κρατησω αυτα και να τα δωσω τα γκουραμι....!

www.seriouslyfish.com/species/puntius-tetrazona/

θέλουν όξινο προς ουδέτερο....7 θα έλεγα εγώ. Να υπολογίζεις κάπου στη μέση από αυτό που σου δίνει το προφιλ. Το site που σου έβαλα είναι από τα πιο αξιόπιστα.

www.seriouslyfish.com/species/puntius-tetrazona/

θέλουν όξινο προς ουδέτερο....7 θα έλεγα εγώ. Να υπολογίζεις κάπου στη μέση από αυτό που σου δίνει το προφιλ. Το site που σου έβαλα είναι από τα πιο αξιόπιστα.

Μαλιστα... οποτε και με 7,5 προσωρινα μια χαρα θα ειναι......! Ευχαριστω πολυ φιλε μου.... για το θεμα να τα βαλω η να περιμενω λιγο ακομα εχεις να με συμβουλεψεις κατι?

Δωσε κανα δυο μερες και βαλε τα! Αν το περλ γκουραμι ( το μεγαλο δηλαδη ) ειναι εντονα πορτοκαλι στην κοιλια, ειναι αρσενικο. Αν οχι ειναι θυληκο! Αν οντως κρατησεις τα τιγρακια βαλε κανα δυο τρια ακομη!

Δωσε κανα δυο μερες και βαλε τα! Αν το περλ γκουραμι ( το μεγαλο δηλαδη ) ειναι εντονα πορτοκαλι στην κοιλια, ειναι αρσενικο. Αν οχι ειναι θυληκο! Αν οντως κρατησεις τα τιγρακια βαλε κανα δυο τρια ακομη!

Μαλλον θυληκο ειναι τοτε........!Αν ειναι ανεβαζω και καμια φωτο! για τα τιγρακια το ξερω.... εχω υποψην μου να βαλω αλλα 5 μεσα! Απλα περιμενω να μου φερει ο πετσοπας τα ruby barb που εχουν πολυ ωραια χρωματα..... και κανα αλμπινο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...