Jump to content

Ερωτηση Για Νεο Ενυδρειο!

Recommended Posts

Καλησπερα! Σημερα μου ηρθε το καινουριο μου ενυδρειο 120 λιτρων! το ετοιμασα και εχω ξεκινησει τη διαδικασια στρωσιματος! Ο μονομαχος της ξαδερφης μου ειναι σε μια γυαλα των τριων λιτρων! Οταν στρωσει το ενυδρειο θα της δωσω το τρεχων δικο μου 50λιτρων...!Ειναι καλυτερα να βαλω τον μονομαχο σε αυτο που στρωνω τωρα? Να σημειωσω οτι εχει fin rot αυτος τωρα και του κανουμε θεραπεια με μελαφιξ χθες ξεκινησαμε! Πιστευω θα ειναι καλυτερα απο τη γυαλα.... τι λετε???

Καλη αρχη φιλε μου. Αν καταλαβα καλα,καλυτερα να μην βαλεις το αρρωστο ψαρακι σε καινουριο ενυδρειο!

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Θοδωρή.. Συνέχισε το στρώσιμο και όταν με το καλό είσαι έτοιμος βάζετε τον Μονομάχο στο 50λιτρο

Μαλιστα...! Απλα ελεγα ρε παιδια μηπως ηταν καλυτερα για το ψαρακι.....! Γτ για να στρωσει το ενυδρειο θα μου φαει καμια 20αρια μερες μηπως δεν τη βγαλει το ψαρακι.....! Σημερα ειναι η τριτη μερα που κανουμε θεραπεια με μελαφιξ.... αλλα δεν βλεπω καποια βελτιωση ακομα...!

Με το μελαφιξ θα δεις βελτιωση τουλαχιστον μετα απο μια εβδομαδα κα μπορει να χρειαστει να συνεχισεις την θεραπεια και για δευτερη.Κανονικα πουθενα δεν ειναι καλα το ψαρι,ουτε στο αστρωτο ενυδρειο ουτε στη γυαλα γιατι θελει καλες συνθικες νερου και καθαρο νερο.Αν το βαλεις στο αστρωτο θα φαει ολο τον κυκλο του αζωτου και πιθανον θα γινει χειροτερα,στη γυαλα παλι δεν εχει φιλτρο οπωτε δεν μπορουμε να μιλαμε για σταθερες συνθικες και καθαρο νερο..Βιταμινες του δινετε?Ταιζεται με πολλες τροφες?

Με το μελαφιξ θα δεις βελτιωση τουλαχιστον μετα απο μια εβδομαδα κα μπορει να χρειαστει να συνεχισεις την θεραπεια και για δευτερη.Κανονικα πουθενα δεν ειναι καλα το ψαρι,ουτε στο αστρωτο ενυδρειο ουτε στη γυαλα γιατι θελει καλες συνθικες νερου και καθαρο νερο.Αν το βαλεις στο αστρωτο θα φαει ολο τον κυκλο του αζωτου και πιθανον θα γινει χειροτερα,στη γυαλα παλι δεν εχει φιλτρο οπωτε δεν μπορουμε να μιλαμε για σταθερες συνθικες και καθαρο νερο..Βιταμινες του δινετε?Ταιζεται με πολλες τροφες?

Α! Οποτε θα περιμενω να περασει η εβδομαδα.... και βλεπω! βιταμινες του δινουμε μια φορα την εβδομαδα! και τροφες μια μερα σκουληκια μια μερα αυτη που δινω σε ολα! Να ρωτησω κατι rastafarian.... Ειδα ενα θεμα που ειχε ανοιξει το μελος ΣΤΑΜΑΤΗΣ που ελεγε τροπους στρωσιματος του ενυδρειου... και ακολουθησα εναν απο αυτους που ηταν με ετοιμα βακτηρια.....! Τα βακτηρια που εχω γραφουν οτι τη μια μερα τα ριχνεις μεσα και την αλλη μερα βαζεις ψαρακια με μετρο βεβαια! Εγω χθες εριξα τα βακτηρια και πριν λιγο εριξα τα δυο γκουραμι μεσα (χωρις να ταισω για δυο μερες) για κανα 2 εβδομαδες και μετα σιγα σιγα να βαλω και τα αλλα μεσα...... το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα οποτε σκεφτηκα οτι τι αμμωνια να ανεβασουν μονο 2 γκουραμι....? φυσικα θα παιρνω μετρησεις ανα δευτερη μερα για να ειμαι σιγουρος! Εκανα καπου λαθος? Δεν καταλαβα αυτο που λες με τον κυκλο του αζωτου.........!

Δεν εχω χρησιμποποιησει ποτε αυτο τον τροπο,εγω στρωνω αλλιως το ενυδρειο μου αλλα γενικα πρεπει να ακολουθησεις τις οδηγιες του καθε σκευασματος.Κυκλος του αζωτου ειναι το στρωσιμο..

Οσο για τον μονομαχο,να ταιζεις περισσοτερες τροφες και την ιδια μερα,πχ μεσημερι bloodworms και βραδυ κατι αλλο και την επομενη αλλες.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Οκ αν και απο το σκευασμα που εχω δεν εχω καποιο παραπονο.... γτ τοτε που ειχα το ατυχημα με το τσιπουρο το ενυδρειο μου εστρωσε παλι αμεσως σχεδον σε 4 μερες (αν και δεν το ειχα αποστειρωσει με το πλυσιμο).... σχετικα με βαση τις μετρησεις! Τεσπα! οσο για τον μονομαχο που λες....να τον ταιζουμε τοσο συχνα?? Ειμασταν λιγο συγκρατημενοι με το ταισμα για να μην ανεβει η αμμωνια.....! Αν ειναι ετσι να το ταιζουμε πιο συχνα! Τωρα τον ταιζαμε μια με δυο φορες την ημερα.....!

2 φορες την ημερα ταισμα ειναι καλα.

Το ενυδρειο σου ειχε στρωσει γρηγορα γιατι υπηρχαν ηδη οι αποικιες βακτηριδιων στο φιλτρο αλλα και μεσα στο ενυδρειο.Δεν εχει σχεση με αυτο που κανεις τωρα.

Μαλιστα καταλαβα....! Να ρωτησω κατι αλλο.... οι αποικιες των βακτηριων ποσο καιρο ζουν εξω απο το νερο? Ρωταω γτ το ενυδρειο το πηρα απο μελος του φορουμ ο οποιος αν θυμαμαι καλα δεν το ειχε αδειασει μεχρι την τελευταια μερα που μου το εστειλε.....! Ειναι με εξωτερικο φιλτρο......! Που σημαινει οτι το ενυδρειο εμεινε 2 μερες χωρις νερο...... υπαρχει περιπτωση να ειναι ακομα ζωντανα τα βακτηρια...?

Τωρα εδω δεν μπορω να σου απαντησω με σιγουρια..παιζουν πολλοι παραγωντες και ενας απο αυτους ειναι η θερμοκρασια στην οποια βρησκονταν.Αυτα μονο οι μετρησεις θα στα δειξουν.

Μαλιστα.....! Μετρησεις κανω. Εκανα χθες οι οποιες βγηκαν καλες αφου μια μερα δουλευε! Δεν εχω μετρησει αμμωνια γτ δεν εχω υγρο μετρησης της αμμωνιας περιμενω να μου ερθει απο τριτη! Τα γκουραμι παντως μια χαρα τα βλεπω..... εξερευνουν το ενυδρειο!

Ποσταρω εδω για να μην ανοιξω καινουριο θεμα! Μετραω με στικς στο καινουριο ενυδρειο και το ph μου ειναι 7,5! Αυτο εγινε τωρα που αλλαξαν πηγη στην περιοχη μου... πρωτα ηταν 7! Αυτη τη στιγμη εχω τα δυο τα γκουραμι μεσα....... απο αναζητησεις που εκανα βλεπω οτι τα γκουραμι ζουν σε συνθηκες ph 6-8! Τα τιγρακια ομως που θα βαλω αργοτερα αλλες σελιδες λενε 6,5 αλλες 7,5 αλλες 6,5-8 και εχω μπερδευτει! να το αφησω ως εχει η χρειαζεται να το κατεβασω?

7,5 με στικς.....να περιμένεις να ειναι 8,5 με υγρά τεστ. Πρέπει να το κατεβάσεις και να πάρεις υγρά τεστ για πιο αξιόπιστη μέτρηση.

7,5 με στικς.....να περιμένεις να ειναι 8,5 με υγρά τεστ. Πρέπει να το κατεβάσεις και να πάρεις υγρά τεστ για πιο αξιόπιστη μέτρηση.

Κοιτα δεν νομιζω να εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση....... τουλαχιστον αυτα που εχω εγω......! σε συγκριση που εχω κανει με τα υγρα τεστ η διαφορα ηταν 0,2-0,5! Γτ ομως να ειναι προς τα πανω η αποκλιση και οχι προς τα κατω?? Η παραθεση μου ειναι καλοπροαιρετη μην παρεξηγηθω! δεν αμφισβητω κανεναν.....!

Ποια στικς έχεις; Εγω με τα στικς μετρούσα 7,5 και με τα υγρα την ιδια στιγμη μετρούσε 8,5-9. Μη σου φαίνεται παράξενο. Τώρα που κάνω απο περιέργεια μετρήσεις, μετράω 6 με τα στικς και 6,8 με τα υγρα τεστ αφου έχω καιρό που βάζω νερο απο α/ο. Για δοκίμασε να το μετρήσεις με υγρα απο κάποιον φίλο σου η πήγαινε λίγο νερο απο το ενυδρειο σου σε ενα πετ σοπ να σου το μετρήσουν. Προς τα κάτω πάντως, μέχρι στιγμής κάνεις δεν έχει δει απόκλιση και δε νομίζω να δει κανείς ποτε.

Ποια στικς έχεις; Εγω με τα στικς μετρούσα 7,5 και με τα υγρα την ιδια στιγμη μετρούσε 8,5-9. Μη σου φαίνεται παράξενο. Τώρα που κάνω απο περιέργεια μετρήσεις, μετράω 6 με τα στικς και 6,8 με τα υγρα τεστ αφου έχω καιρό που βάζω νερο απο α/ο. Για δοκίμασε να το μετρήσεις με υγρα απο κάποιον φίλο σου η πήγαινε λίγο νερο απο το ενυδρειο σου σε ενα πετ σοπ να σου το μετρήσουν. Προς τα κάτω πάντως, μέχρι στιγμής κάνεις δεν έχει δει απόκλιση και δε νομίζω να δει κανείς ποτε.

Μαλιστα! Τι να σου πω τα δικα μου ειναι της aquarium munster και πιο παλια που τα ειχα συγκρινει με υγρα ενος φιλου ηταν οση σου ειπα η αποκλιση! Τεσπα μπορει και να ειναι ετσι οπως το λες παραγγειλα μολις υγρο τεστ γτ περιμενω και αμμωνιας να μου ερθει! Αυτο το α/ο συσκευη ειναι? πως μπορω να κατεβασω το ph? υπαρχει καποιο υγρο?

Τα στικς εχουν μεγαλη αποκληση,εγω μετρουσα 6.8 και με υγρα 8!

Και το 7.5 ειναι υψιλο για γκουραμι,επεισης γκουραμι με τιγρακια δεν πανε,τα τιγρακια θα τσακισουν τις κεραιες των γκουραμι,ασε που θελουν και πιο σκληρο νερο.

Τα στικς εχουν μεγαλη αποκληση,εγω μετρουσα 6.8 και με υγρα 8!

Και το 7.5 ειναι υψιλο για γκουραμι,επεισης γκουραμι με τιγρακια δεν πανε,τα τιγρακια θα τσακισουν τις κεραιες των γκουραμι,ασε που θελουν και πιο σκληρο νερο.

Αυτο το εχουμε ξανασυζητησει rastafarian και το ξερω αλλα στην δικια μου περιπτωση το πιστευεις οτι τα γκουραμι κυνηγουν τα τιγρακια? ισως τα γκουραμι που εχω να εχουν επιθετικο χαρακτηρα... δεν ξερω αλλα δεν εχω δει ποτε τιγρακι να πειραζει γκουραμι! Θα μετρησω την τριτη-τεταρτη που θα μου ερθουν τα υγρα και θα σας πω....! Πως μπορω να κατεβασβ το ph?υπαρχει καποιο υγρο?

Οπως σου είπε ο Rastafarian με α/ο ή τύρφη. Μη βάλεις σκευάσματα που κυκλοφορούν....για πολλούς λόγους.

Μαλιστα...! Λοιπον διαβαζοντας τα θεματα που ειπε ο rastafarian και ειδικα αυτο με την συσκευη α/ο μου ηρθε αμεσως στο μυαλο ενα φιλτρο που εχει απεναντι η θεια μου η οποια το εχει πληρωσει 750 ευρω! Μπαινει στη βρυση και λειτουργει με το ρευμα! Πηγα αμεσως μιας και δεν κρατιομουν και μετρησα το νερο απο αυτο το φιλτρο! και εχει ph 7 με τα στικς παλι....! Θα μετρησω και αυτο βεβαια με τα υγρα και μετα θα πω με σιγουρια το οτιδηποτε! Αυτο το φιλτρο το ειχε παρει γτ το νερο της περιοχης παλια ειχε πολυ χλωριο σε σημειο να μυριζει! Τωρα ομως δεν ξερω αν ''φιλτραρει'' και κατι αλλο το οποιο δεν θα επρεπε....1 Στην περιπτωση που ειναι οκ το ph να βαζω απο εκει?? η μπορει να λειπουν και καποια αλλα στοιχεια που τα ψαρια τα χρειαζονται?

Δε νομίζω να κρατάει όλα τα ιχνοστοιχεια του νερού που χρειάζονται και τα ψάρια. Πιστεύω θα είσαι οκ. Αν όμως παίρνεις κάθε εβδομάδα αρκετα λίτρα απο τη θεία σου δε νομίζω να σε βάλει ξανά στο σπίτι μιας και θα χρειάζεται πιο συχνή αλλαγη το φιλτρο της αρα πιο πολλα έξοδα χαχαχαχα. Τα φίλτρα αυτα αφήνουν νερο πόσιμο φυσικά άρα κατάλληλο και για τα ψάρια. Κανε μια μέτρηση με υγρα και τα ξαναλέμε....αν και πιστεύω ότι με τα υγρα θα το βγάλεις περίπου στο 7,7 - 7,8.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Δε νομίζω να κρατάει όλα τα ιχνοστοιχεια του νερού που χρειάζονται και τα ψάρια. Πιστεύω θα είσαι οκ. Αν όμως παίρνεις κάθε εβδομάδα αρκετα λίτρα απο τη θεία σου δε νομίζω να σε βάλει ξανά στο σπίτι μιας και θα χρειάζεται πιο συχνή αλλαγη το φιλτρο της αρα πιο πολλα έξοδα χαχαχαχα. Τα φίλτρα αυτα αφήνουν νερο πόσιμο φυσικά άρα κατάλληλο και για τα ψάρια. Κανε μια μέτρηση με υγρα και τα ξαναλέμε....αν και πιστεύω ότι με τα υγρα θα το βγάλεις περίπου στο 7,7 - 7,8.

Και γω αυτο πιστευω οτι ειναι καταληλο....! θα το μετρησω και θα πραξω αναλογα......! για το θεμα του νερου το πολυ πολυ να της δινω και γω κατι οταν ερχεται ο λογαριασμος δεν λεει κατι.... ειναι καλη θεια δεν μου χαλαει χατηρι! Προσωρινα εχουν προβλημα τα ψαρια?? μεχρι τεταρτη που θα μου ερθουν τα υγρα..... αν και δεν μπορω να κανω κατι για να ριξω το ph αμεσα......!

Πρόβλημα δε θα έχουν, όχι. Αν πάλι η διαφορα του ph ειναι μεγάλη με του δικού σου νερου, καλο θα ειναι να το ρίξεις σταδιακά και όχι με τη μια γιατι θα την ακούσουν τα ψάρια σου. Εγω πάλι θα σου πρότεινα α/ο. Εγω σώθηκα με αυτή. Πρέπει να βρεις μια λύση μόνιμη. Η θεία σου θα λείπει κάποια στιγμη απο το σπίτι και τότε τι; Θα σταματήσεις τις αλλαγές μέχρι να επιστρέψει; Αν και όπως σου είπα δε νομίζω να ειναι όπως τα περιμένεις τα πράγματα. Δες το όμως.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...