Jump to content

Gourami Με Πρόβλημα (Το Χάνω)!

Recommended Posts

Καλησπέρα. Το ένα από τα δυο θυληκά Gourami που μου έμειναν (καθόσον ένα ακόμα είχα χάσει σε αδιευκρίνιστο χρόνο) βρίσκεται στο βυθό σε πλάγια θέση. Που και που προσπαθεί να κινηθεί, σαν να σπαρταράει αλλά δε μπορεί να πάει πουθενά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα: 110 καθαρά
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εξωτερικό EHEIM 2213 με δυπ σφουγγαρια, μακαρονι, υαλοβάμβακα
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): τρέχει από 1/4/13
- Ψάρια (είδη και αριθμός): 13 Καρδινάλιοι, ζευγάρι Apistogramma με περίπου 8 μωρά ενός μηνός, δυο ακόμα Gourami (αρσενικό - θυληκο)
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Τάισμα δυο φορές τη μέρα με βιταμίνες που και που. Αλλαγή νερού κάθε 7 μέρες το 30% με όσμωση σε ποσοστό 75 - 80%

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: 6,8
- KH: 3
- GH: 4
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0
- ΝΟ3 (νιτρικά): 1
- Θερμοκρασία: 26 σταθερά
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: Αμμωνία, ΝΟ2, ΝΟ3, ΚΗ, GH
-Strips:
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: Gourami θυληκό
- Ιστορικό Ψαριού: το έχω από 28/5/13
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Έχει γρήγορη αναπνοή, κάθεται σε πλάγια θέση στο βυθό και που και που προσπαθεί να κινηθεί χωρίς αποτέλεσμα. Δε φέρει σημαδια στο σώμα του.
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Όσο το έχω δεν παρουσίασε τίποτα

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -
-Δοσολογία: -
-Χρόνος Χρήσης:-
-Αναλυτική περιγραφή: -

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
1. (img) ...photo1... (/img)
2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

ίσως είχα μια απότομη πτώση του ph μέσα σε μια εβδομάδα (από 7,2 σε 6,8) μετά την τελευταία αλλαγή νερού που αύξησα το νερό απο α/ο.

Πρις λίγο καιρό, δε μπορώ να ξέρω πότε, έχασα ακόμα ένα θυληκό.

Το συγκεκριμένο είναι μικρότερο σε μέγεθος από το άλλο θυληκό0 και εκείνο το κυνηγούσε συνέχεια όπως και τα Apisto λόγω των μωρών τους.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

φιλε μου εχει παρασιτο εσωτερικα και μαλλον του εχει πιασει και τα βρανχια για αυτο και αναπνεει γρηγορα.ταιζεις με σκορδο και βιταμινες καμια αλλαγη νερου συχνοτερη και περιμενεις,παντως σε αυτες τις περιπτωσεις η επαναφορα ειναι δυσκολη.Ευχομαι να βγει νικητης και εσυ χαρουμενος.

Το έχω σε γεννήστρα μέσα στο ενυδρειο. Πριν απο λίγη ώρα φαινόταν κάπως καλύτερα αν και έκανε κάτι περίεργες κωλοτουμπες. Σχεδόν κολύμπησε κανονικά. Απο τη στιγμη που έσβησαν τα φώτα, ειναι πεσμένο μέσα στη γεννήστρα πλάγια και αναπνέει υπερβολικά γρήγορα. Δε βλέπω να βγάζει το βράδυ. Μπορεί και σε λίγα λεπτα να τελειώσει. Το θεμα ειναι αν πρέπει ή έπρεπε ήδη να το είχα βγάλει απο το ενυδρειο. Υπάρχει περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας και στα αλλα ψάρια; Ευχαριστω.

εγω θα σου ελεγα βγαλτο υπαρχει κινδυνος αλλα και οσο ειναι μεσα ο ιδιος κινδυνος ειναι εφοσον ειναι αρωστο και μαλιστα χειροτεευει καθε μισαωρο.σε μια ωρα πιθανον να εχει ειδη φυγει.

Πάνο πως πάει το ψαράκι?

Πριν από λίγο μας χαιρέτησε φίλε :bigemo_harabe_net-127:

Κρίμα ρε εσύ. Κοίτα όμως μήπως χρειάζεται καμιά απολύμανση το ενυδρείο σου όμως να σώσεις τα υπόλοιπα. Αν έκανες θεραπεία ίσως θα πρέπει να την συνεχίσεις.

Δεν έχω κάτι εκτός από Esha2000 και Exit. Το Esha2000 είναι φάρμακο και για πρόληψη έτσι δεν είναι; να κάνω μια θεραπεία με αυτό;

Δεν έχω κάτι εκτός από Esha2000 και Exit. Το Esha2000 είναι φάρμακο και για πρόληψη έτσι δεν είναι; να κάνω μια θεραπεία με αυτό;

Δεν τα ξέρω τόσο καλά για να σου απαντήσω θετικά. περίμενε κάποιον περισσότερο ειδικό σε αυτά.

Exεις παρατηρησει κατι σε καποιο αλλο ψαρι; Καμια φορα τα ψαρακια βγαζουν και ασθενειες λογω του στρες. Οπως ειπες το κυνηγουσε το αλλο θυληκο και ισως γιαυτο και να ασθενησε. Εγω προσωπικα θα σε συμβουλευα να μην ριξεις χωρις λογο καποιο φαρμακο μεσα στο ενυδρειο! Ο καλυτερος τροπος για να αποφευγουμε τις ασθενειες ειναι η καλη ποιοτητα νερου και η ενισχυση του ανοσοποιητικου των ψαριων! Κανε μια αλλαγη νερου εφοσον το ειχες το ψαρι μεσα σε γεννηστρα στο ενυδρειο και δινε τους βιταμινες 1-2 φορες την εβδομαδα!

Αυτα απο προσωπικη μου εμπειρια!

Τα υπόλοιπα ψάρια ειναι μια χαρα, δεν έχω παρατηρήσει καμία αλλαγη σε κίνηση, συμπεριφορά, όρεξη κτλ. Το ψάρι αυτο είχε φάει πολυ κυνηγητό τόσο απο το θυληκό οσο και το αρσενικο του ίδιου είδους. Ήταν και πιο μικρόσωμο και του την πέφτανε συνεχώς. Θα κάνω αλλαγη νερου και βλέπουμε. Ευχαριστώ.

Κρίμα ρε φίλε! Για πες μου όμως που τα βρήκες τα θηλυκά gourami ; Δυσκολεύτηκες να τα πετύχεις ή απλά έτυχε;

Κρίμα ρε φίλε! Για πες μου όμως που τα βρήκες τα θηλυκά gourami ; Δυσκολεύτηκες να τα πετύχεις ή απλά έτυχε;

Τι εννοείς; Αν δυσκολεύτηκα να τα βρω στη αγορα;

Πολυ εύκολα. Είπα στον πετσοπά ότι θέλω ενα αρσενικο και τρία θυληκά και σε μια εβδομάδα μου είχε 5 αρσενικά και καμία δεκαριά θυληκά για να διαλέξω. Γιατι ρωτάς; Ειναι δύσκολο να τα βρει κάποιος; Εγω τα βρήκα στην Κοζάνη να φανταστείς.

αφου σου βρηκε στην κοζανη θυληκα και τοσο συντομα(και μαλιστα ηξερε και να τα ξεχωριζει στο φυλλο τους)...παρε τον πετσοπα απο το μπρατσο και πανε στο κοντινοτερο καζινο και παιξτα ολα στο 0 πρασινο.......

Ρε παιδιά, έχω ακόμα μια. Με 3 χιλιαρικακια δικιά σας οποίος τη θέλει! Χαχαχαχαχα!!!

Εγώ προτιμώ να έλθω στο καζίνο μαζί σου.

Εγώ προτιμώ να έλθω στο καζίνο μαζί σου.

σοφη επιλογη!!

Συνηθως επειδη οι θυληκες ειναι αχρωμες τα πετσοπ δεν τις φερνουν. Αλλα δεν ειναι κανονας αυτο.

Βασικά και να φέρουν θηλυκές, το πιο πιθανό είναι να τους μείνουν, ακριβώς επειδή είναι άχρωμες.

Χεχεχε οχι οσο υπαρχουν ανθρωποι που ενδιαφερονται για τα ψαρια και οχι για τα χρωματα! Παντως αυτος ειναι ο κυριος λογος, οτι τους μενουν. Παντως εδω Αθηνα ξερω πολλα μαγαζια που φερνουν και θυληκιες!

Αυτό μου είχε πει και ο πετσοπάς. Δηλαδη ότι δε φέρνουν θυληκά επειδη δεν έχουν χρωμα άρα δεν έχουν και ζήτηση. Μονο κατόπιν παραγγελίας. Τα αρσενικά βέβαια έχουν άλλη χάρη με την πληθώρα χρωμάτων ανάλογα το είδος αλλα τι να το κάνεις που δε μπορείς να βάλεις μονο αρσενικά γιατι θα το κάνεις ρινγκ το ενυδρειο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...