Jump to content

Επιλογή Φωτισμού Για Φυτεμένο Ενυδρείο

bouboulas

Recommended Posts

Γεια σας φιλαράκια. Θέλω την βοήθεια σας για επιλογή λαμπών σε φυτεμένο ενυδρείο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το rio 400. Στο ενυδρείο θα υπάρχει σύστημα co2, χαλίκι μαύρο ψιλό και υπόστρωμα Seachem Flourite Στα φώτα τώρα, σκέπτομαι για 3 χ 80W 6400k (865) DAYLIGHT σαν στάνταρ. Τώρα θέλω να βάλω και άλλες 3 τ5 των 80 βατ και εδώ είναι το κόλλημα. Τι να βάλω ; 3 από αυτές SYLVANIA GRO-LUX T5 FH080W/GRO η 3 απλές 80W 3000k (830) WARM LIGHT-ΘΕΡΜΟ ΛΕΥΚΟ 5700 LUMEN η από αυτές T5 G5 80W 4000k (840) WHITE. Να σημειώσω πως πάω για εύκολα και μέτρια σε δυσκολία φυτά με μεγάλη φυτομαζα. Επίσης η εμπειρία μου σε φυτεμένα ενυδρεία είναι πολύ μικρή και πάω με την βοήθεια του φόρουμ και λίγο στου κασίδη το κεφάλι. Άλλη μια παράμετρος είναι να μειώσω κατά το δυνατών και το κόστος μια που η σωστή συντήρηση φυτεμένου σε αυτά τα λίτρα, γνωρίζω πως είναι δαπανηρή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αν θες να βαλεις 6 λαμπες,εγω θα εβαζα 3 με 6500Κ και 3 με 4500Κ,τα αλλα κελβιν που γραφεις δεν τα βαζουμε γιατι φερνουν αλγες..Ριξε και μια ματια εδω.

rastafarian το θέμα του Χρήστου το έχω διαβάσει αρκετές φορές. Μπορώ να αποφύγω τις Sylvania grolux η είναι μονόδρομος; Με απλές λάμπες τ5 840 θα κάνω δουλειά ; Εννοείτε πως οι 865 είναι στάνταρ.

rastafarian το θέμα του Χρήστου το έχω διαβάσει αρκετές φορές. Μπορώ να αποφύγω τις Sylvania grolux η είναι μονόδρομος; Με απλές λάμπες τ5 840 θα κάνω δουλειά ; Εννοείτε πως οι 865 είναι στάνταρ.

Γιατι εννοειτε πως ειναι στανταρ?

Γιατι εννοειτε πως ειναι στανταρ?

Tο σκέπτομαι σε συνδυασμό με grolux. Καμιά άλλη ολοκληρωμένη πρόταση σε αυτά τα βατ;

παιδιά επειδή προσπαθώ να καταλάβω και εγώ διάφορα πράγματα με τον φωτισμό και διάβασα αυτό το post και είναι όλα κατανοητά η μονή απορία που έχω είναι οι ανακλαστήρες. Μπορούν δηλαδή να παίξουν τον ρόλο μιας επιπλέον λάμπας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...