Jump to content

Τροφή Και Μονομαχος

piki

Recommended Posts

ξερει καποιος να μου πει ποσο μπορει ενας μονομαχος να ζησει χωρις τροφη?

Πείραμα θες να κάνεις ή θα λέιψεις απο το σπίτι κάποιες μέρες και ρωτάς? Για 3-4 μέρες δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα....Για πιο πολύ δεν ξέρω και δεν θα ηθελα να μάθω...:)

εννοειται οτι δεν κανω πειραματα!απλα θελω να ξερω για την περιπτωση που λειψω κ δεν εχω καποιον να ταισει το ψαρι.

εννοειται οτι δεν κανω πειραματα!απλα θελω να ξερω για την περιπτωση που λειψω κ δεν εχω καποιον να ταισει το ψαρι.

Αν λείψεις πολλές μέρες και δεν βρείς κανένα να σε εξυπηρετήσει τότε αναγκαστικά θα πάρεις αυτόματη ταίστρα. Για 3-4 μέρες όπως είπα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αλλη ενελλακτική είναι οι ταμπλέτες που διαλύονται αργά στο νερό αλλα δεν τις έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω λεπτομέρειες

θα το εχω υποψην μου,σε ευχαριστω!

Να είσαι καλά και ρώτα ότι θες, σε πόσα λίτρα τον έχεις τον μονομάχο σου? Δεν βλέπω κάτι στο προφίλ σου..

σε 30 λιτρα τον εχω,εχω αρχισει να βαζω κ φυτα.ενα μηνα τρεχει το ενυδρειο.δεν βλεπεις κατι στο προφιλ μου γιατι οταν ειχα φραφτει στο φορουμ δεν ειχα ενυδρειο ακομα.γραφτηκα για να ενημερωθω για καποια πραγματα.τωρα δεν ξερω πως μπορω να αλλαξω αυτο που ειχα γραψει τοτε κ να βαλω πλιροφοριεσ για το ενυδρειο που εχω τωρα.

σε 30 λιτρα τον εχω,Αρχοντα τον έχεις εχω αρχισει να βαζω κ φυτα.ενα μηνα τρεχει το ενυδρειο.δεν βλεπεις κατι στο προφιλ μου γιατι οταν ειχα φραφτει στο φορουμ δεν ειχα ενυδρειο ακομα.γραφτηκα για να ενημερωθω για καποια πραγματα.τωρα δεν ξερω πως μπορω να αλλαξω αυτο που ειχα γραψει τοτε κ να βαλω πλιροφοριεσ για το ενυδρειο που εχω τωρα. Θα πας πάνω δεξιά στο user name σου ''piki''. Θα κανεις κλικ και θα ανοίξει μια καρτέλα. Η πρωτη επιλογη είναι ''το προφίλ μου''. Κάνεις κλικ ξανά και μετά πάνω δεξιά θα γράφει ''επεξεργασία του προφίλ μου'' Μπαίνεις εκεί και αλλάζεις ότι θέλεις. :)

ευχαριστω!θα το αλλαξω!μια κ σε βρηκα ευκαιρο να σε ρωτησω...εχω ενα θεμα με το φιλτρο μου..νομιζω οτι εχει μεγαλη ροη..και τρομαζει τον μονομαχο κ κρυβεται ενω οταν το κλεινω για να αλλαξω το νερο βγαινει κ κοβει βολτες.εχω γυρισει το spray bar στο τζαμι κ εχω βαλει κ ενυδρειακο βαμβακι πανα πανω που βγαινει το νερο..τι αλλο να κανω?φοβαμαι μην παθουν τιποτα τα πτερυγια του...το φιλτρο ειναι SEN JP-012F

Υπάρχει μεγάλη ανατάραξη στην επιφάνεια ακόμη και με το spraybar?

Υπάρχει μεγάλη ανατάραξη στην επιφάνεια ακόμη και με το spraybar?

το θεμα ειναι οτι στην επιφανεια ισα που κουνιεται το νερο..ομως κατω βλεπω να κουνιουνται τα φυτα κ γενικα μου δινει την εντυπωση οτι ζοριζεται να κολυμπησει..οταν πηγαινει προς το φιλτρο τον παρασερνει καπως..

To φίλτρο που έχεις γυρνάει 300λιτρα νερού την ώρα. Η ροή με τον καιρό μειώνεται καθώς και αν εχεις ''μπουκώσει'' τον κάδο του. Τι υλικά εχεις βάλει στον κάδο? Μόνο αυτά που είχε στη συσκευασία όταν το πήρες ή πρόσθεσες κι άλλα? Για τα λίτρα σου το φίλτρο δεν είναι και υπερβολικά μεγάλο. Το ψαράκι είναι συνέχεια κρυμμένο όταν δουλεύει το φίλτρο ή κάθεται κάποιες στιγμές και μετά απο λίγο ξανακολυμπάει? Οι μονομάχοι συχνά ξεκουράζονται για λίγο και μετά συνεχίζουν. Αν είναι όμως συνέχεια νωθρός δεν είναι καλό σημάδι

εχω βγαλει οτι ειχε μεσα κ εχω βαλει μινι σιποραξ,μπλε σφουγαρι κ ενυδριακο βαμβακι.οχι κοβει βολτες δεν ειναι κρυμενος συνεχεια κ ειναι ζωηρος.απλα παρατηρησα οτι τον παρασυρει καπως το ρευμα κ δυσκολευετε.βεβαια να σειμειωσω οτι ειναι μικρος.2 μηνων περιπου.ισως για αυτο να δυσκολευετε καπως.

Μπορεί να.σου αντέξει και.μια.βδομάδα χαλαρά χωρίς τροφή απλά.όταν είναι να φύγεις ρίξε λίγο παραπάνω και αυτή η τροφή.που δε θα φάει θα κατακαθισει κάτω και.όταν ψάξει το βυθό θα τη βρει!!! Επειδή.ασχολούμαι αρκετά χρόνια με.Μονομάχους στο.λέω.και το έχω.μελετήσει το θέμα με.τη συμπεριφορά του στη τροφή είναι από τα λίγα.ψάρια που δε.τρώει μέχρι.σκασμού!

Μπορεί να.σου αντέξει και.μια.βδομάδα χαλαρά χωρίς τροφή απλά.όταν είναι να φύγεις ρίξε λίγο παραπάνω και αυτή η τροφή.που δε θα φάει θα κατακαθισει κάτω και.όταν ψάξει το βυθό θα τη βρει!!! Επειδή.ασχολούμαι αρκετά χρόνια με.Μονομάχους στο.λέω.και το έχω.μελετήσει το θέμα με.τη συμπεριφορά του στη τροφή είναι από τα λίγα.ψάρια που δε.τρώει μέχρι.σκασμού!

πράγματι με καλές συνθήκες νερού και καλο ταισμα πριν την νηστεία μπορει να αντέξει μια βδομάδα και παραπανω χωρις τροφή. τωρα για δεν θα σε συμβουλευα να ρίξεις τροφή που θα κάτσει στο ενυδρειο ώστε να την φάει τις επόμενες μερες γιατι αυτο μόνο περισσότερα προβλήματα μπορει να δημιουργήσει!!!!

Όταν λέω να ρίξει παραπάνω δε λέω να ρίξει όλο το δοχείο μέσα , να ρίξει την ποσότητα που ρίχνει και λίγο ακόμα !!! Εγώ έχω φύγει δύο 12 ημέρα και έκανα αυτό και ήταν μια χαρά !!! Αλλά το καλοκαίρι αν δεν έχει αυτόματο σύστημα συμπληρωσεις νερού πάνω από 7 μέρες θα δεις το ενυδρείο άδειο σχεδόν στις 10 ο Μονομάχος θα παίζει με τις πέτρες XD καλό είναι.αν φύγεις να.το δώσεις το ενυδρείο μιας που είναι μικρό σε.κάποιο δικό σου άτομο.αν είναι να.λείψεις πάνω από 7 μέρες !!!

Μη ριξεις παραπανω τροφη στο ενυδρειο!Ο μονομαχος θα αντεξει μια εβδομαδα αταιστος!

Παιδια,προσεχουμε τι προτεινουμε,το ενυδρειο της φιλης ειναι φρεσκο,τρεχει ενα μηνα και το συστημα δεν εχει σταθεροποιηθει ακομα.Αν ριξει παραπανω τροφη και μεινει αφαγωτη θα ανεβει αμμωνια πολυ γρηγορα και σε τοσα λιγα λιτρα.Λιγο προσοχη λοιπον στις προτασεις μας!

Καλά κοίτα επειδή το.έχω.κάνει.και.σε.κατακαινουριο ενυδρείο έκανα και.μετρήσεις.πριν.και.μετά !!! Οι μετρήσεις ήταν.ίδιες!!! Δε θα.πρότεινα.ποτέ κάτι που δεν έχω.κάνει.και ξέρω στάνταρ τι θα γίνει !!!

Καλά κοίτα επειδή το.έχω.κάνει.και.σε.κατακαινουριο ενυδρείο έκανα και.μετρήσεις.πριν.και.μετά !!! Οι μετρήσεις ήταν.ίδιες!!! Δε θα.πρότεινα.ποτέ κάτι που δεν έχω.κάνει.και ξέρω στάνταρ τι θα γίνει !!!

Ναι φιλε αλλα δεν ειναι σωστο να προτεινεις τετοια πραγματα,να ριξει παραπανω τροφη και να μεινει στο πατο για να την φαει το ψαρι.Και αν δεν την φαει τι γινετε?Και που ξερεις ποσο τροφη θα ριξει ο αλλος?

Επειδη ολα αυτα δεν τα γνωριζουμε καλο ειναι να μη προτεινουμε τετοια πραγματα!

ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια αλλα δεν προκειται να το κουνησω απο το ενυδρειο!μου ανεβαινουν τα νο2 και το παρακολουθω καθημερινα με μετρισεις κ κανω κ καποιες αλαγες νερου.μεχρι να τα μηδενησω δεν το κουναω ρουπι απο τον μονομαχουλη μου!!!!!!!!τροφη δεν θα εβαζα ποτε παραπανω για να κατσει στον μπατο.την φοβαμαι για αμμωνια.

ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια αλλα δεν προκειται να το κουνησω απο το ενυδρειο!μου ανεβαινουν τα νο2 και το παρακολουθω καθημερινα με μετρισεις κ κανω κ καποιες αλαγες νερου.μεχρι να τα μηδενησω δεν το κουναω ρουπι απο τον μονομαχουλη μου!!!!!!!!τροφη δεν θα εβαζα ποτε παραπανω για να κατσει στον μπατο.την φοβαμαι για αμμωνια.

Και μετα σου λεει ο αλλος να βαλεις παραπανω τροφη!Γι αυτο λεω και φωναζω συνεχεια να προσεχουμε τι προτεινουμε..

εχεις απολυτο δικιο,σε ενα νεοσυστατο ενυδρειο μπορουν να ερθουν ολα τουμπα απο την μια στιγμη στην αλλη κ αν ειναι και λιγα λιτρα ακομα χειροτερα..η τροφη η πλεοναζουσα μονο προβληματα θα μου δημιουργουσε(εχω ηδη με τα νο2,η αμμωνια μου ελειπε)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...