Jump to content

Filtrarisma

baggelis-larisa

Recommended Posts

kalhspera sto furum!exw ksekinhsei ena enydreio me diastaseis 150x50x60 kapou 400 litra kathara pou tha filoxenisei diskous amirezi k kapoia sterbai!exw ena filtro 2215 ths eheim pou thellw na xrhsimopoihsw kai tha hthela na agorasw akoa ena ths eheimlogw toy oti einai skulia!exete na mou protinetai kapoio pou tha me kalyptei?eyxaristw!

Ξαναγραψτα ολα με πεζους Ελληνικους χαρακτηρες γιατι ειναι κανονισμος του φορουμ!

καλησπερα στο φορουμ!εχω ξεκινησει ενα ενυδρειο με διαστασεις 150χ50χ60 περιπου 400 λιτρα καθαρα!εχω ενα φιλτρο της eheim2215 που θελω να χρησιμοποιησω και να αγορασω και ενα ακομα μαλλον της ιδιας εταιρειας!εχετε κατι να μου προτειναται που να ειναι αξιοπιστο και να καλυψει και τα λιτρα μου?ευχαριστω!

καλησπέρα εγω θα έπαιρνα το fluval fx5 και θα ειχα μονο αυτο!! ξέρω οτι ειναι αξιόπιστο και με ανταλακτικα στην ελλαδα!

Ακομα μεγαλυτερο το Eheim 2080 (απο μοντερνα) ή το eheim 2260 (απο classic) (πολλα βατ ομως το 2ο, περιπου καταναλωση οσο το fx5).

Και κρατας και το 2215 για βοηθεια, το οποιο μπορεις να αντικαταστησεις με μεγαλυτερο καποια στιγμη.

Έγινε επεξεργασία - delta66

δλδ με ενα φιλτρο θα ειμουν καλημενος?το eheim απο οτι βλεπω βγαινει στα 320ε!απο το ebay συμφερει?

Θεωρώ ότι το να έχεις 2 φίλτρα σου εξασφαλίζει περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση ... αστοχίας υλικού.

Εγώ θα έπαιρνα ένα από τα: fluval fx5 & Eheim 2080, που θεωρώ ότι είναι και τα κορυφαία.

Και μαζί με το 2215 θα ήμουν ήσυχος. :thumbup:

Ναι, σίγουρα ειναι καλύτερο να έχεις δύο φίλτρα, μην και γίνει καποια στραβή.

Προσωπικά θα πήγαινα στο 2080 τίγκα στην βιολογία και το 2215 για μηχανική φίλτρανση.

Βγαίνει και φτηνότερα απο € 320,- που ανέφερες.

Ναι, σίγουρα ειναι καλύτερο να έχεις δύο φίλτρα, μην και γίνει καποια στραβή.

Προσωπικά θα πήγαινα στο 2080 τίγκα στην βιολογία και το 2215 για μηχανική φίλτρανση.

Βγαίνει και φτηνότερα απο € 320,- που ανέφερες.

Καλο ειναι τα φιλτρα να εχουν και μηχανικο υλικο για να προστατευει το βιολογικο.

Οχι ξεχωριστα η μηχανικκη απο τη βιολογικη φιλτρανση γιατι η βιολογικη θα γινει μηχανικη αναγκαστικα και θα παει τσαμπα το υλικο.

Καλο ειναι τα φιλτρα να εχουν και μηχανικο υλικο για να προστατευει το βιολογικο.

Οχι ξεχωριστα η μηχανικκη απο τη βιολογικη φιλτρανση γιατι η βιολογικη θα γινει μηχανικη αναγκαστικα και θα παει τσαμπα το υλικο.

Σπύρο πως γίνεται η βιολογική να μετατραπεί σε μηχανική φίλτρανση? Σε ένα εσωτερικό μικρό έχω γεμίσει τον κάδο με matrix και πάνω βάζω βαμβάκι. Θα έχω πρόβλημα? Επειδή ο κάδος είναι σχετικά μικρός είπα να μην βάλω καθόλου μακαρόνι για να έχω περισσότερη βιολογία. Αν είναι όπως τα λές, τι να κάνω?

Σπύρο πως γίνεται η βιολογική να μετατραπεί σε μηχανική φίλτρανση?

Ευκολα.

Δεν υπαρχει αποκλειστικα βιολογικο και μηχανικο υλικο.

Ολα τα υλικα ειναι βιολογικα και μηχανικα.

Ολα κρατανε σκουπιδι και ολα φιλοξενουν βιολογια.

Απλα καποια ειναι καταλλητερα εκ κατασκευης να αποδοδουν καλυτερα ως βιολογικα υλικα (πχ κεραμικα, πορωδες μακαρονι κλπ) και αλλα ως μηχανικα υλικα (πχ σφουγγαρια, λειο μακαρονι κλπ).

Το υλικο που βαζεις στη αρχη της ροης του νερου μετα την εισοδο του στο φιλτρο, γινεται μηχανικο υλικο, αφου τρωει ολα το χονρο σκουπιδι

Και βιολογικο υλικο να βαλεις, σαν μηχανικο θα λειτουργησει αφου θα βουλωσουν οι ποροι του γρηγορα και δεν θα μπορει να φιλοξενησει τις αποικιες βακτηριων που θα μπορουσε, ετσι πως οταν θα ηταν καθαρο απο σκουπιδι.

Ετσι ειναι προτιμοτερο, να βαζεις στην αρχη μηχανικο υλικο οπως το λειο μακαρονι (που δεν βουλωνει αφου δεν εχει πορους), μετα το σφουγγαρι κλπ, για να κρατανε το χοντρο σκουπιδι και να φτανει καθαρο το νερο στο βιολογικο για να κανει την αποτοξικοποιηση αμμωνιας και νιτρωδων, απερισπαστα χωρις να βουλωνει απο σκουπιδι.

Το βαμβακι που εχεις βαλει, ειναι μηχανικο υλικο και κραταει το σκουπιδι, απλα βουλωνει ευκολα και θελει συχνα καθαρισμα/αλλαγη.

Συνηθως το βαζουν στο τελος της ροης για να κραταει τα πολυ ψιλα και κανει κρυσταλλο το νερο.

Αν ειναι τοποθετημενο ετσι ωστε να βγαινει ευκολα (πχ οπως στο εσωτερικο φιλτρο της juwel που ειναι πανω πανω οπως μπαινει το νερο), με μια κινηση μπορει να βγει και να καθαριστει.

Αν ομως ειναι τοποθετημενο πρωτο στη σειρα (για να κραταει το σκουπιδι) μεσα σε σε κλειστο εξωτερικο φιλτρο (που συνηθως η ροη ειναι απο κατω προς τα πανω) τοτε ειναι κατω κατω και πρεπει να βγαζεις ολα τα υλικα για να το καθαριζεις συχνα.

Αν ειναι πανω πανω ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα και δεν βουλωνει πολυ συχνα, αλλα και παλι .... πολλοι το αποφευγουν αν δεν εχουν αιωρουμενα στο νερο και χωρις αυτο.

Ελπιζω να καταλαβες τι εννοοω.

Σε ένα εσωτερικό μικρό έχω γεμίσει τον κάδο με matrix και πάνω βάζω βαμβάκι. Θα έχω πρόβλημα? Επειδή ο κάδος είναι σχετικά μικρός είπα να μην βάλω καθόλου μακαρόνι για να έχω περισσότερη βιολογία. Αν είναι όπως τα λές, τι να κάνω?

Αναλογα τη ροη του νερου, οπως ειπα.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Kατάλαβα Σπύρο, σε ευχαριστώ πολύ.

Αν διαθεσεις χρημα παρε ενα 2080 και καθαρισες απο φιλτρανση μια και καλη!

Αν οχι, κρατα το 2215, και βαλε και ενα 2217 απ την αλλη πλευρα

Με σωστη ιχθυοφορτιση και αλλαγες νερου εισαι μια χαρα

Εχεις απολυτα δικαιο. Λαθος διατυπωση. :bigemo_harabe_net-134:

Κ

Δεν υπαρχει αποκλειστικα βιολογικο και μηχανικο υλικο.

Ολα τα υλικα ειναι βιολογικα και μηχανικα.

Ολα κρατανε σκουπιδι και ολα φιλοξενουν βιολογια.

Απλα καποια ειναι καταλλητερα εκ κατασκευης να αποδοδουν καλυτερα ως βιολογικα υλικα (πχ κεραμικα, πορωδες μακαρονι κλπ) και αλλα ως μηχανικα υλικα (πχ σφουγγαρια, λειο μακαρονι κλπ)

. :bigemo_harabe_net-64: :thaman:

τιμη ξερει καποιοσ για το eheim 2080

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1439

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...