fisher13 24 Αυγούστου 2013 #1 Share 24 Αυγούστου 2013 Οπως ξέρετε έχω ήδη στο ενυδρειο μου κιχλιδες Αφρικής αλλα μου αρέσουν πολυ οι κιχλιδες τροφεους και θα ήθελα να τις βαλω στα 300 λίτρα μου ? Τι προτείνετ, να βάλω ? Αν ναι πόσες? 1 η περισσότερα είδη? Απο διακόσμηση κατι ιδιαίτερο ? Απο συμβατότητα με τι αλλα είδη παει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Αυγούστου 2013 #2 Share 25 Αυγούστου 2013 Οπως ξέρετε έχω ήδη στο ενυδρειο μου κιχλιδες Αφρικής αλλα μου αρέσουν πολυ οι κιχλιδες τροφεους και θα ήθελα να τις βαλω στα 300 λίτρα μου ? Τι προτείνετ, να βάλω ? Αν ναι πόσες? 1 η περισσότερα είδη? Απο διακόσμηση κατι ιδιαίτερο ? Απο συμβατότητα με τι αλλα είδη παει? Καλησπέρα! Τα 300 λίτρα είναι οριακά για τροφέους. Θα έλεγα ότι μπορείς να βάλλεις αλλά με επιφυλάξεις. Σίγουρα 1 είδος των 12 ατόμων+. Απο διακόσμιση πέτρες, άμμο, άμμο και πέτρες! Για την συμβατότητα αν και δεν σε ενδιαφέρει γιατί θα βάλεις 1 είδος, δες εδώ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 25 Αυγούστου 2013 #3 Share 25 Αυγούστου 2013 Οριακά όπως λέει ο Παναγιώτης τα 300 λίτρα με σημαντικότερο το μήκος του ενυδρείου να μην είναι κάτω από 1.20. Αν το επιχειρήσεις ,έχοντας στο μυαλό σου για μεγαλύτερο ενυδρείο όταν ενηλικιωθούν, μόνο ένα είδος. Για να καταφέρεις την καλύτερη δυνατή αναλογία αρσ-θηλ ξεκινάς με μια μεγάλη ομάδα μικρών για να καταλήξεις σε μια 12άδα με 1-2 αρσενικά. Για διακόσμηση (εκτός της απαραίτητης άμμου) υπάρχουν 2 απόψεις -πάρα πολλές πέτρες με κρυψώνες κλπ ή ελάχιστες πέτρες σε 2 όγκους και στη μέγιστη απόσταση μεταξύ τους. Η δεύτερη επιλογή λειτούργησε καλύτερα σε μένα (στην πρώτη, ο κυρίαρχος αρσενικός θεωρούσε πάντα όλο το βραχοσύμπλεγμα σαν περιοχή του και τα υπόλοιπα δεινοπαθούσαν). Όλα τα είδη τροφέους υπάρχει περίπτωση να υβριδίσουν μεταξύ τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (ακόμα και τα duboisi). Όμορφα ψάρια, ιδιαίτερα και με προσωπικότητα, με ψηλό βαθμό δυσκολίας αλλά και ενδιαφέροντος στη συντήρηση τους. Καλή επιτυχία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2013 #4 Share 25 Αυγούστου 2013 Οριακά όπως λέει ο Παναγιώτης τα 300 λίτρα με σημαντικότερο το μήκος του ενυδρείου να μην είναι κάτω από 1.20. Αν το επιχειρήσεις ,έχοντας στο μυαλό σου για μεγαλύτερο ενυδρείο όταν ενηλικιωθούν, μόνο ένα είδος. Για να καταφέρεις την καλύτερη δυνατή αναλογία αρσ-θηλ ξεκινάς με μια μεγάλη ομάδα μικρών για να καταλήξεις σε μια 12άδα με 1-2 αρσενικά. Για διακόσμηση (εκτός της απαραίτητης άμμου) υπάρχουν 2 απόψεις -πάρα πολλές πέτρες με κρυψώνες κλπ ή ελάχιστες πέτρες σε 2 όγκους και στη μέγιστη απόσταση μεταξύ τους. Η δεύτερη επιλογή λειτούργησε καλύτερα σε μένα (στην πρώτη, ο κυρίαρχος αρσενικός θεωρούσε πάντα όλο το βραχοσύμπλεγμα σαν περιοχή του και τα υπόλοιπα δεινοπαθούσαν). Όλα τα είδη τροφέους υπάρχει περίπτωση να υβριδίσουν μεταξύ τους κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (ακόμα και τα duboisi). Όμορφα ψάρια, ιδιαίτερα και με προσωπικότητα, με ψηλό βαθμό δυσκολίας αλλά και ενδιαφέροντος στη συντήρηση τους. Καλή επιτυχία! Καλημερα απο που προκυπτει αυτο? στον χαρακτηρα τους ? η ειναι ευαισθητα ψαρια? Και τι πρεπει να εχουμε υποψιν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Αυγούστου 2013 #5 Share 25 Αυγούστου 2013 Καλημερα απο που προκυπτει αυτο? στον χαρακτηρα τους ? η ειναι ευαισθητα ψαρια? Και τι πρεπει να εχουμε υποψιν ? Οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου πιθανόν να βρίσκονται εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086 ,από την άλλη όσον αφορά το μέγεθος του ενυδρείου συμφωνώ οτι πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 cm αλλά κάποιος εδώ μέσα το τόλμησε http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32250 και τα κατάφερε ,βέβαια μιλάμε για χομπίστα με πείρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 25 Αυγούστου 2013 #6 Share 25 Αυγούστου 2013 Προκύπτει και από τα δυο που αναφέρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2013 #7 Share 25 Αυγούστου 2013 Ευχαριστω πολυ. Δηλ.αν καταλαβα καλα.(αλλιως διορθωστε) στρεσαρονται πολυ περισσοτερα απο τις αλλες αφρικανες,Η ιεραρχεια παιζει πολυ πιο σημαντικο ρολο απο τις αλλες αφρικανες,και πρεπει να τρωνε μονο φυτα και καθολου πρωτεινη. Και κατι αλλο.εφοσον πρεπει να στηνουμε τα ενυδρεια αυτα ,σε βουναλακια με ελαχιστη αποσταση 30+ποντους,δημιουργουνται αυτονομα χαρεμια,η τσιλιπουρδιζουν και σε αλλα βουναλακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Αυγούστου 2013 #8 Share 25 Αυγούστου 2013 Ευχαριστω πολυ. Δηλ.αν καταλαβα καλα.(αλλιως διορθωστε) στρεσαρονται πολυ περισσοτερα απο τις αλλες αφρικανες,Η ιεραρχεια παιζει πολυ πιο σημαντικο ρολο απο τις αλλες αφρικανες,και πρεπει να τρωνε μονο φυτα και καθολου πρωτεινη. Και κατι αλλο.εφοσον πρεπει να στηνουμε τα ενυδρεια αυτα ,σε βουναλακια με ελαχιστη αποσταση 30+ποντους,δημιουργουνται αυτονομα χαρεμια,η τσιλιπουρδιζουν και σε αλλα βουναλακια? To Μόνο φυτά και καθόλου πρωτείνη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μερικώς, καθώς ναι μεν είναι φυτοφάγα, αλλά στην φύση τρώνε όστρακα απο τα βράχια και διάφορα άλλα μaλάκια. Μια στο τόσο ίσως να χρειάζονται και ένα πρωτεινικό τάισμα και όχι με τροφές για σαρκοφάγα, αλλά με ισσοροπημένες τροφές για όλα τα είδη όπως πχ τροπικαλ ταγκανικα. Τα θηλυκά πηγαινοέρχονται συνήθως. ΥΓ:Αν και οι φυτοφάγες τροφές έχουν μέσα πρωτείνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Αυγούστου 2013 #9 Share 25 Αυγούστου 2013 To Μόνο φυτά και καθόλου πρωτείνη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μερικώς, καθώς ναι μεν είναι φυτοφάγα, αλλά στην φύση τρώνε όστρακα απο τα βράχια και διάφορα άλλα μaλάκια. Μια στο τόσο ίσως να χρειάζονται και ένα πρωτεινικό τάισμα και όχι με τροφές για σαρκοφάγα, αλλά με ισσοροπημένες τροφές για όλα τα είδη όπως πχ τροπικαλ ταγκανικα. Τα θηλυκά πηγαινοέρχονται συνήθως. ΥΓ:Αν και οι φυτοφάγες τροφές έχουν μέσα πρωτείνες Ακριβώς ισορροπία στη διατροφή ,προσωπικά όταν τις φιλοξενούσα παρότι δεν έδινα tropical tangaynika έδινα όμως μια φορά την εβδομάδα κατεψυγμέμενο mysis ή Krill Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2013 #10 Share 25 Αυγούστου 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 25 Αυγούστου 2013 #11 Share 25 Αυγούστου 2013 Καλημερα απο που προκυπτει αυτο? στον χαρακτηρα τους ? η ειναι ευαισθητα ψαρια? Και τι πρεπει να εχουμε υποψιν ? Είναι ψάρια που περισσότερο από πολλά άλλα, κρατάνε την "άγρια" (όπως στη φύση δηλ.) συμπεριφορά τους. Είναι απαιτητικά σε καθαρό νερό, πλούσιο σε οξυγόνο, καλή κυκλοφορία νερού και σωστές/σταθερές παραμέτρους. Τα υπεράριθμα αρσενικά (ή νεοεισερχόμενα στο ενυδρείο-αν δεν μπουν σωστά) δύσκολα επιβιώνουν. Ευχαριστω πολυ. Δηλ.αν καταλαβα καλα.(αλλιως διορθωστε) στρεσαρονται πολυ περισσοτερα απο τις αλλες αφρικανες,Η ιεραρχεια παιζει πολυ πιο σημαντικο ρολο απο τις αλλες αφρικανες,και πρεπει να τρωνε μονο φυτα και καθολου πρωτεινη. Και κατι αλλο.εφοσον πρεπει να στηνουμε τα ενυδρεια αυτα ,σε βουναλακια με ελαχιστη αποσταση 30+ποντους,δημιουργουνται αυτονομα χαρεμια,η τσιλιπουρδιζουν και σε αλλα βουναλακια? Λάθος συνθήκες νερού, λάθος αναλογίες πληθυσμού, μικρός χώρος, προκαλούν απώλειες/ασθένειες (όπως το Bloat που κατά τη γνώμη μου έχει, αλλά όχι μοναδική, σχέση με την διατροφή). Τα λεγόμενα "φυτοφάγα" tropheus δεν τρέφονται αποκλειστικά με φυτική ύλη αλλά και με πληθώρα μικρών ασπόδυλων/μικροοργανισμών που ζουν μέσα και πάνω στην ύλη που ξεκολλούν/αφαιρούν από τις πέτρες. Η σπιρουλίνα πρέπει να είναι μέρος της διατροφής τους που κυρίως πρέπει να είναι φυτικής προέλευσης αλλά και ζωικής(από ψάρια,γαρίδες κλπ-όχι από θερμόαιμα ζώα). [Είναι λάθος να λέμε "όχι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη". Υπάρχει φυτική και ζωική πρωτεΐνη. Πχ η Tropical spiroulina forte αν θυμάμαι καλά είναι 47% πρωτεΐνη ] Ανέφερα ότι υπάρχουν 2 επιλογές για το στήσιμο της πέτρας (η κάθε μια με τους υποστηριχτές της). Ή κάνεις ένα ενιαίο νταμάρι με πληθώρα κρυψώνων κλπ ή αυτό που λες. Στη 2η περίπτωση το αρσενικό επιλέγει έναν όγκο βράχων (εφόσον έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους)για περιοχή του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Αυγούστου 2013 #12 Share 25 Αυγούστου 2013 Τα είπε όλα ο Κλεόβουλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Αυγούστου 2013 #13 Share 25 Αυγούστου 2013 Και τωρα ερωτηση αρχαριου. Το φασκελωμα ενας ενας παρακαλω Θα μπορουσε να μπει σε ενα 400αρι ,μαζι με 5 καλβους που εχω? μια που τρωνε και αυτα λιγο πρωτεινη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Αυγούστου 2013 #14 Share 25 Αυγούστου 2013 Προσωπικά δεν θα συνδύαζα κάλβους με tropheus ,υπάρχουν λόγοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 25 Αυγούστου 2013 #15 Share 25 Αυγούστου 2013 Και τωρα ερωτηση αρχαριου. Το φασκελωμα ενας ενας παρακαλω Θα μπορουσε να μπει σε ενα 400αρι ,μαζι με 5 καλβους που εχω? μια που τρωνε και αυτα λιγο πρωτεινη. Με κάλβους θα συνδίαζα φροντόζες αλλά σε περισσότερα λίτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος