piki 24 Αυγούστου 2013 #1 Share 24 Αυγούστου 2013 εχω παρατηρησει οτι ο μονομαχος μου πηγαινει κ αραζει οπου βρει..μεχρι κ στο φιλτρο τον ειδα να καθεται κολλημενος ακινητος.(νομιζα οτι ψοφησε κ κατατρομαξα)αυτο ειναι φυσιολογικο?ειναι μικρος σε ηλικια,παιζει αυτο καποιο ρολο?οταν ειχα χρυσοψαρο ηταν πολυ κινητικο,ενω τωρα βλεπω τον μονομαχο να μην ειναι τοσο κ ανησυχω.δεν εχω δει ομως κατι που να υποδηλωνει ασθενεια η κατι αλλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 24 Αυγούστου 2013 #2 Share 24 Αυγούστου 2013 είναι λογικό αυτό... Οι μονομάχοι είναι ψάρια τα οποία δεν κινούνται πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Αυγούστου 2013 #3 Share 24 Αυγούστου 2013 είναι λογικό αυτό... Οι μονομάχοι είναι ψάρια τα οποία δεν κινούνται πολύ! Διαφωνώ. Ο δικός μου στο 54λιτρο "κόβει" βόλτες συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 24 Αυγούστου 2013 Author #4 Share 24 Αυγούστου 2013 και μενα δεν ειναι μικρο το ενυδρειο,30 λιτρα αλλα αυτος οπου δει ξυλο,φυτο,φιλτρο,πανω ειναι.δεν λεω οτι δεν κοβει κ βολτες αλλα γενικα ειναι αραχτος πολυ.ελπιζω να μην εχει κατι... :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #5 Share 24 Αυγούστου 2013 είναι λογικό αυτό... Οι μονομάχοι είναι ψάρια τα οποία δεν κινούνται πολύ! Αυτο που λες δεν ισχυει φιλε μου,οι μονομαχοι μια χαρα κινητικοι ειναι. Φιλη,τι φιλτρο εχεις και με τι ροη?Μετρησεις εχουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 24 Αυγούστου 2013 Author #6 Share 24 Αυγούστου 2013 το φιλτρο ειναι SEN JP-012F,εκανα μετριση πριν λιγο αμμωνια 0 ειχα ομως λιγο ανεβασμενα νιτρικα 0,3.εχω ετοιμασει να κανω μερικη αλλαγη νερου.εσεις τι με συμβουλευετε?λεω να προσθεσω κ βακτιρια που εχω.τα Aquarium Balancer Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #7 Share 24 Αυγούστου 2013 Το φιλτρο σου ειναι μεγαλο για μονομαχοενυδρειο και εχει πολυ ροη,οι μονομαχοι θελουν πολυ μικρη ροη φιλτρου.Γυρισε το spray bar να χτυπα το τζαμι γιατι ισως να ειναι αυτο που τον ενοχλει. Επισης νιτρικα 0,3 δεν ειναι τιποτα..κανονικα θα επρεπε να εχεις απο 5-20.Θα ηθελα να μου δωσεις μετρησεις για αμμωνια,νο2 και νο3,να μου πεις ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,με τι τροπο το εστρωσες και τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 24 Αυγούστου 2013 Author #8 Share 24 Αυγούστου 2013 ναι το εχω κανει αυτο με το spray bar,επισης εχω μειωσει την ροη με ενυδρειακο βαμβακι.δεν βλεπω να εχει σχεδον καθολου αναταραξη στην επιφανεια του νερου.εκανα λαθος οταν ειπα για τις μετρισεις,εχω αμμωνια 0,no2 0,3 k no3 15.το ενυδρειο τρεχει ενα μηνα τωρα κ το εστρωσα με βακτηρια εμποριου της microbe-lift.ειναι η πρωτη φορα που μου βγαινουν ανεβασμενα τα νο2,παντα στις μετρισεις ειχα 0.τι να κανω?να κανω αλλαγη νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 24 Αυγούστου 2013 Author #9 Share 24 Αυγούστου 2013 επισης το φιλτρο εχει μινι σιποραχ,μπλε σφουγαρι κ ενυδριακο βαμβακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #10 Share 24 Αυγούστου 2013 Οκ,οι μετρησεις σου ειναι σχετικα καλες,λιγο το νο2 να πεσει και εισαι οκ.Κανε μια αλλαγουλα και μετρα,λογικα θα εχει μηδενισει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 24 Αυγούστου 2013 Author #11 Share 24 Αυγούστου 2013 εκανα μια αλλαγη της ταξης του 30% περιπου κ μετρησα οντως 0 εδειξε.θα κανω κ αυριο μια μετρηση κ βλεπουμε.ελπιζω να μην ξανανεβει.να βαλω κ μια δοση βακτηρια?το συγκεκριμενο λεει οτι εξαφανιζει τα νιτρικα κ την αμμωνια.βεβαια εβαλα χ8ες μια δοση γιατι λεει μια φορα την εβδομαδα.αν βαλω κ σημερα θα υπαρχει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Αυγούστου 2013 #12 Share 24 Αυγούστου 2013 Βαλέ και μια δόση για τα λίτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 24 Αυγούστου 2013 Author #13 Share 24 Αυγούστου 2013 οκ θα βαλω,ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 25 Αυγούστου 2013 Author #14 Share 25 Αυγούστου 2013 τελικα νομιζω οτι το φιλτρο ειναι αυτο που ενοχλει τον μονομαχο μου κ ειναι ετσι ...σταματησα το φιλτρο για να κανω αλλαγη νερου κ τοτε παρατηρησα οτι αρχισε να κοβει βολτες κ μετα που το ανοιξα αρχισε να κρυβεται παλι...εχω βαλει το spray bar να βαραει το τζαμι κ εχω μειωσει την ροη με βαμβακι ενυδρειακο(τοποθετησα πανω πανω)τι αλλο μπορω να κανω?φοβαμαι μην παθει τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Αυγούστου 2013 #15 Share 26 Αυγούστου 2013 Μπορεις να αγορασεις ενα πιο μικρο φιλτρο φιλτρο με μικροτερη ροη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 26 Αυγούστου 2013 Μπορεις να αγορασεις ενα πιο μικρο φιλτρο φιλτρο με μικροτερη ροη. εχεις να μου προτινεις καποιο?αυτο θεωρεις οτι ειναι πιο καταλληλο?Resun Mini κ τι κανω με το στρωσιμο του φιλτρου?βαζω τα παλια στο νεο?δεν θα διαταραχτει η βιολογια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Αυγούστου 2013 #17 Share 26 Αυγούστου 2013 εχεις να μου προτινεις καποιο?αυτο θεωρεις οτι ειναι πιο καταλληλο?Resun Mini κ τι κανω με το στρωσιμο του φιλτρου?βαζω τα παλια στο νεο?δεν θα διαταραχτει η βιολογια? Αυτο ειναι καλυτερο νομιζω,εχει πιο χαμηλη ροη.Με το στρωσιμο δεν χρειαζεται να κανεις κατι,απλα θα βαλεις τα υλικα απο το αλλο φιλτρο σ αυτο και εισαι ετοιμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 26 Αυγούστου 2013 Author #18 Share 26 Αυγούστου 2013 ενταξει θα δοκιμασω αυτο να δουμε μηπως ειναι καλυτερο.εξαλλου δεν ειναι ακριβο.να βρει ο μονομαχουλης μου την ησυχια του κ γω τον υπνο μου γιατι συνεχεια φοβαμαι μην παθει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 28 Αυγούστου 2013 Author #19 Share 28 Αυγούστου 2013 Το φιλτρο σου ειναι μεγαλο για μονομαχοενυδρειο και εχει πολυ ροη,οι μονομαχοι θελουν πολυ μικρη ροη φιλτρου.Γυρισε το spray bar να χτυπα το τζαμι γιατι ισως να ειναι αυτο που τον ενοχλει. Επισης νιτρικα 0,3 δεν ειναι τιποτα..κανονικα θα επρεπε να εχεις απο 5-20.Θα ηθελα να μου δωσεις μετρησεις για αμμωνια,νο2 και νο3,να μου πεις ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου,με τι τροπο το εστρωσες και τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος