Jump to content

Προς Εξερεύνηση Των Μύθων.

Recommended Posts

Όπως πολυ σωστα ειπε ο rik γινεται αλλα με κάποιες προϋποθέσεις, τις προϋποθέσεις αυτες τις ανέλυσαν ο Χρήστος και ο Rastafarian πολυ καλα. Όμως οπως εύκολα καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε αυτα αποτελούν ειδικές περιπτώσεις και μάλιστα πολυ ειδικές με βάση τι εχουμε ως εικόνα ενα ενυδρειο 500 λίτρα, και φυσικα ενα τετοιο ενυδρειο με την ανάλογη κανονική ιχθυοφορτωση δεν θα αντέξει με την βοήθεια τέτοιας φιλτρανσης ειδικα αν το συντηρεί κάποιος αρχαριος. Τα περι αποδείξεων για το αν αποτελούν συκοφαντίες τα λεγόμενα περι του αντιθέτου, νομιζω πως μαλλον φαντάζουν ανόητα. Ο κυριος Σταμάτης προσπαθεί να στηρίξει την άποψη του σε ειδικές περιπτώσεις. Μπορούμε να φτιάξουμε άπειρες τέτοιες μικρες περιπτώσεις και να φέρουμε ως σωστή οποιαδήποτε μέθοδο θελουμε. Το χειρότερο ομως ειναι πως κάποια άτομα προσπαθούν συνεχεια σε καθε θεμα να φέρουν την συζήτηση σε διαπληκτισμό, καποια στιγμη αυτο πρεπει να σταματήσει.

Οι κυκλοφοριτες ειναι ενα θεμα, αλλα ας κανουμε ενα παραδειγμα σε θεωριτικο και πρακτικο επιπεδο.

Οπως προανεφερα εχουμε ενα σπιτι 100 τετραγωνικων και εχουμε μεσα ανεμηστηρες παντου ενω ολα τα παραθυρα ειναι κλειστα και μοναδικο εξαερισμο στο χωρο ενα ανεμηστηρακι εξαερισμου μπανιου. Πιστευεται οτι αρκει για τον σωστο αερισμο του χωρου. Ισως εαν μενει ενα ατομο αρκει αλλα εαν μαζευτει μια ομαδα ανθρωπων;

Αχαχουχααααααααααα................................................ :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Αχαχουχααααααααααα................................................ :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

:hysterical::hysterical::hysterical::hysterical::hysterical::hysterical:

................. Ο κυριος Σταμάτης προσπαθεί να στηρίξει την άποψη του σε ειδικές περιπτώσεις. ......................

Όχι κάνεις λάθος .

Η κουβέντα μου πάρθηκε απο κάποια ειδική περίπτωση που υποψιάζομαι οτι κάποιος νεος στο χόμπι μας είπε οτι του έδωσαν κάποιο ενυδρείο και είχε και κάποιο φίλτρο με ροή 400 λίτρα την ώρα και δεν είχε χρήματα για να αγοράσει άλλο και ρώτησε αν μπορεί να το δουλέψει . Οι απαντήσεις που πήρε ήταν απαγορευτικές απο τα άλλα μέλη εδω και μπήκα εγω και του έγραψα ότι αν βάλει νερό στο κρασί του και δεν φορτώσει το ενυδρείο οτι μπορεί και με αυτό το φίλτρο να το δουλέψει . Τότε κάποιος έφερε αντίρρηση και απάντησα οτι ακόμα και 500άρι ενυδρείο θα μπορούσε να κρατήσει το 400άρι φίλτρο .

Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν θυμάμαι καλά , αλλα πιστεύω οτι αυτή η περίπτωση είναι , αν θυμάται κάποιος που είναι ας βάλει το λίνκ να το δούμε .

Τέλος πάντων το θυμήθηκε ο kixlidatos και επειδή θεώρησε οτι έκανα λάθος το έγραψε και έγραψα και ξαναγράψαμε όλοι μας και γίναμε όπως γίναμε .

Οταν παίρνεις μια φράση μου απο μια ειδική περίπτωση και τη χρησιμοποιείς γενικά , τι θα πρέπει εγω να κάνω ;

Πες μου έτσι αντικειμενικά που τα βλέπεις ποιό απ έξω δεν θα πρέπει να απαντήσω ;

Κοιταξτε ετσι οπως το λετε και στην συγκεκριμένη περιπτωση θα συμφωνούσα μαζι σας.

Έγινε επεξεργασία - hms

Οι κυκλοφοριτες ειναι ενα θεμα, αλλα ας κανουμε ενα παραδειγμα σε θεωριτικο και πρακτικο επιπεδο.

Οπως προανεφερα εχουμε ενα σπιτι 100 τετραγωνικων και εχουμε μεσα ανεμηστηρες παντου ενω ολα τα παραθυρα ειναι κλειστα και μοναδικο εξαερισμο στο χωρο ενα ανεμηστηρακι εξαερισμου μπανιου. Πιστευεται οτι αρκει για τον σωστο αερισμο του χωρου. Ισως εαν μενει ενα ατομο αρκει αλλα εαν μαζευτει μια ομαδα ανθρωπων;

Πολυ σωστά το λές , γι αυτό κι εγω απ την αρχή έγραψα οτι απο την αρχή όπως τέθηκε το ερώτημα ήταν μισό και συμπλήρωσα

Αν ήμουν εγω θα ρώταγα , για ποιό είδος ενυδρείου μιλάμε , με τι ψάρια , πόσα ψάρια , με ποιό βιολογικό υλικό , με ποιά χωρητικότητα σε καθαρό βιολογικό υλικό .

Γινετε, υπο προυποθεσεις ομως και εφοσων δεν σας ενδιαφερει η υγειηνη. Θα εχεται δει τις δυο αγγλιδες που πανε σε σπιτια οπου δεν εχουν καθαριστει ποτε το τη μικροβια μαζευουν απο τον χωρο. Με 400 λιτρα μοτερ ποια ακριβως ειναι η λεγομενη καλη κυκλοφορια. Τυπου λιμνης η βουρκου; το υποστρωμα λειτουργει σαν βιολογικο και μηχανικο υλικο και με τον καιρο μαζευει πραμα και κυανοβακτηρια.

δεν ξέρω αν το έχω εκλάβει σωστά αλλά εν ολίγοις θες να πεις ότι γίνετε δε αλλά το ενυδρείο δεν θα είναι υγιές και αργά ή γρήγορα θα έχουμε προβλήματα.

Εγώ λέω οτι μπορείς αν έχεις ένα ενυδρείο που να χαίρει άκρας υγείας.

Σε ένα ατελές σύστημα όπως είναι το ενυδρείο μας πρέπει να παρεμβαίνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ένα βιολογικό φίλτρο κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά. Μετατρέπει την αμμωνία σε ακίνδυνο ΝΟ3.

προσπερνώ το ενδεχόμενο να έχουμε φίλτρο που αποσυνθέτει το ΝΟ3 γιατί είναι πραγματικά δύσκολοχρηστω αυτό το φίλτρο.

Αν όμως το ενυδρείο μου εξαιτίας των φυτών και των λίγων ρύπων από τα λίγα ψάρια δεν χρειάζεται μεγάλο αριθμώ βακτήριον τότε που ωφελεί το φίλτρο πέρα από την κυκλοφορία του νερού;

δεν είπαμε ότι δεν θα το φροντίζουμε, και αλλαγές νερού θα γίνονται και σκούπα βυθού θα μπαίνει αν μαζευτεί μεγάλος όγκος από ιζήματα και κυκλοφοριτες θα υπάρχουνε.

Για να πιστό ότι χρειάζομαι πάντοτε φίλτρο ανεξαρτήτως το είδος του ενυδρείου πρέπει κάποιος να μου πει μια λειτουργία του φίλτρου που δεν μπορώ να την έχω χωρίς αυτό αλλιώς μιλάμε υποθετικά.

το φίλτρο μας παρέχει μόνο ένα μεγάλο χώρο που οξυγονώνετε και στον οποίο μπορούν να αποικίσουν τα βακτήρια και να κάνουν την δουλεία τους δεν έχει καμιά άλλη επιπρόσθετη λειτουργία που επαναλαμβάνω δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτό.

οι περισσότεροι λόγο μιας χ νοοτροπίας θέλουμε τα ενυδρεία μας γεμάτα και για αυτό το αξεσουάρ φίλτρο είναι πλέον απαρέτιτο, αλλά πάντοτε θα υπάρχουν και αυτοί που έχουν μικρή ιχθυοφόρτηση και το φίλτρο τους είναι περιττό ή τους αρκή ένα πολύ ποιο μικρο σε σχέση με τα λίτρα τους.

εγώ είμαι οπαδός της μικρής ιχθυοφόρτησης και είτε με φίλτρο είτε χωρίς ποτέ δεν είχα προβλήματα και αρρώστιες και για αυτό η εμπειρία μου στις ασθένειες είναι μηδενική.και δεν μπορώ να ξεχωρίσω το οοτιουμ από το ικ

Αυτη την ιδεολογία περι λιγων ψαριων προσπαθώ να περάσσω όχι όμως να επιβάλω.

δηλαδή χρήστο είχες ενυδρείο χωρίς καθόλου φίλτρο?

με κυκλοφορητη?

μπορείς να γίνεις ποιό συγκεκριμένος?

χρόνο λειτουργίας λίτρα και ιχθυοφόρτιση?

Εγώ νομίζω , άποψη μου πάντα, πως 500 λίτρο με μια 30-80 ψάρια τετρα, με 400 λίτρα κυκλοφορία φίλτρο , σε φυτεμένο ενυδρείο μπορούμε, να κρατήσουμε άνετα,..

Εγω σκεφτομουν το επομενο 400λιτρο που θα εφτιαχνα να το ετρεχα με τα υπαρχον , φιλτρα που εχω 2 ecco pro 2036 ...

.

Τα φυτά απο την άλλη μεριά, δεν χρειάζονται τρομερή ροή,ισα ισα απλά να εχει μια πολυ πολυ μικρη ροή,και με το φίλτρο αυτό μια χαρά θα είναι.

Δεν ειναι μόνο το φιλρο, και στον βυθό μας εχουμε βακτηρια!!!

Τρέχω εδω και 2 μηνες 15 τετρα, σε 30 λίτρο ενυδρείο,χωρις υπόστρωμα , με μονό αεροφιλτρο , και κάθε μερα ταίζω ζωντανη τρόφη, ενα κομμάτακι..

Και τα ψαράκια γενοβολάνε συνέχεια,, ακομη και μερικά μικρα που μου ξεφευγουν μεγάλωνουν εκει , εως να τα φανε οι γονείς..

Σε όλα τα ενυδρεία μου αν τα δεις δεν κουνιέται φύλλο....

και φίλτρα να έχω δυνατά, τα βάζω να χτυπάνε στα τζάμια, ή στα γαριδάδικα, που εχω τα κρεμαστά τα τρέχω όσο πιο χαμηλά γίνεται...

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Να συμπληρώσω, αποψη μου το ξαναλέω , καλύτερα να εχουμε περισσότερα λίτρα βιολογικό υλικό, παρά μεγάλη κυκλοφορία και λίγα λίτρα σε υλικά!!!

Οταν λεω υλικά,εννοω το καθε τι που μπορει να αναπυτχει βιολογια, να εχει με λιγα λογια μποιλικους πορους και επιφάνεια, αυτο μπορει να είναι σφουγγάρι εως και πετραδάκι πορωδες...

Αφου στα φυτεμένα και με τα φιλτρα , που παρεχουμε συνηθως υπερβολη, δεν προλαβαινουν να αναπτυχθουν νιτρικά, και προσθετουμε εμείς!

Αυτο ειναι το φιλτρο σε ενα ενυδρειο, 462 λιτρων , ο κάτοχος του ειναι ο Tom bar, πυκνοφυτεμένο ενυδρειο, που εχει τρέξει και με 100 neon tetra.. γαριδες ...

post-47325-0-07354600-1381864531_thumb.jpg

δηλαδή χρήστο είχες ενυδρείο χωρίς καθόλου φίλτρο?

με κυκλοφορητη?

μπορείς να γίνεις ποιό συγκεκριμένος?

χρόνο λειτουργίας λίτρα και ιχθυοφόρτιση?

και βέβαια μπορώ

όχι ένα αλλά πάνω από 5 ενυδρεία είχα στο παρελθών κάποια δούλεψαν ένα χρόνο κάποια 3-4 το ένα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς φίλτρο..

Ίσος να έχεις αντιληφθεί ότι έχω τρέλα με τα φυτά. όταν προ κρίσης είχα πολλά φυτά για να τα συντηρήσω εκτός από τα ιχνοστοιχεία ήθελα και νιτιρκα κάτι που μου το πρόσφεραν εν μέρη τα ψάρια.

Αν έτυχε να διαβάσεις λίγο στο φυτεμένο θα δεις ότι αρκετή στα φυτεμένα τους ενυδρεία χρησιμοποιούσουν Kno δηλαδή είχαν έλλειψη νιτρικών, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να κάνουν ποτές αλλαγές νερού, κάνουν όμως για άλλους λόγους.

Αναλυτικά είχα 2 100λιτρα, και τρία 60αλιτρα χωρίς φίλτρα.

τα 60αλιτρα είχαν μέσα καπυ και ετλες σε και εγώ δεν ξέρω πόσα γιατί γεννούσαν συνέχεια και δώριζα. τα έτλες με τα είχε δώσει ο φίλος ο bokostas πριν χρόνια και ακόμη τα έχω σε ενυδρείο χωρίς φίλτρο.

Στο ένα 100λιτρο είχα μέσα 20 καρδινάλιους, στο άλλο 100λιτρο είχα μέσα 4 SAE με την ελπίδα μπας και ζευγαρώσουν.

μόνο στο 350 είχα φίλτρο γιατί αυτό λόγο γέννας από σκαλάρια ανά διαστήματα φιλοξενούσε έως και 100 μικρά μεγέθους από δεκάλεπτου εως πενηντάρικου.

Ακόμη ποιο παλιά όταν είχα 6 περλγκουραμι σε 200 λίτρα με ένα ψεύτικο κρεμαστό φίλτρο που περισσότερο έκαμνε για κυκλοφορητής παρά για φίλτρο γιατί μέσα είχε μόνο σφουγγάρι και η απόδοση του ήταν 100 λίτρα ανα ώρα αν θυμάμαι καλά.

Τώρα θα ξανά στήσω και άλλο ενυδρείο χωρίς φίλτρο και απλά δεν ξέρω τη ψάρια θα βάλω μέσα.

Τέλος αν αρχίσω να λέω περιπτώσεις ενυδρείων χωρίς φίλτρο ή με πολύ μικρο φίλτρο δεν θα έχω τέλος. Ίσος να πει κάποιος ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου και απαντώ ψάξτε και βρέστε παλιά ενυδρειακα βιβλία, εκεί θα δειτε να γίνεται αναφορά στα ενυδρεία χωρίς φίλτρο. Τα ενυδρεία χωρίς φίλτρο δεν είναι κάτι το καινούργιο αλλά κάτι το ποιο παλιό και από τα ενυδρεία με τα φίλτρα.

και ρωτώ όταν έχω ένα φουλ φυτεμένο και ακόμη και αρκετά ψάρια να έχει μέσα όταν δεν μπορώ να καλύψω της ανάγκες των νιτρικών γιατί να έχω και φίλτρο;

και μην ξεχνάς όσο και να μην θέλω αν μου φαν τα νιτρικά τα βακτήρια αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω γιατί αυτά υπάρχουν παντού πάνω στα φυτά στον βυθό και στα διακοσμιτκά,

δεν ξέρω αν πρέπει να γίνω ακόμη ποιο αναλυτικός και να πάμε σε μαθηματικές πράξεις.

Παιδια το ιδιο πραγμα λεμε. Ολα ειναι θεμα προυποθεσεων. Στο παραδειγμα αναφερω χοντρικα οτι με ενα ατομο πχ δεν εχουμε προβλημα αλλα εαν ο πλυθισμος ξεπερασει καποια ορια τοτε τα πραγματα αρχιζουν να δυσκολευουν. Το θεμα περι αντλιας δεν μας απασχολει μονο για την βιολογια αλλα και για την μηχανικη φιλτρανση, και οι περισσοτερες αποικιες αναπτυσωνται εκει που υπαρχει και περισσοτερη τροφη δηλαδη βρωμια δηλαδη στον χωρο του φιλτρου. Εαν λοιπον δεν υπαρχει και η καταλληλη φιλτρανση τοτε τα περισσοτερα αποβλητα θα μεινουν στην στηλη και θα συνηπαρχουν με τα ψαρια ενας μεγαλως αριθμος και παθογονων οργανισμων οπου μπορουν να ειναι πιθανη αιτια ασθενιων. Σιγουρα ενα φυτεμενο βοηθα πολυ αλλα οπως και να εχει σιγουρα ειναι θεμα ισοροποιων. Αν εχεις πχ οσκαρ ειναι προβλημα, αν εχεις ζοωτοκα ως καποιο χ αριθμο δεν εχεις θεμα.

Χρήστο , αυτά που λες ότι είναι παντού , στα φυτά στο βυθό κτλ, είναι οι αποικίες των βακτηρίων που διασπούν την αμμωνία σε πρώτο λόγο ;

Να πω επισης οτι σκουπα δεν κανω ποια εδω και παρα πολυ καιρο γιατι με καλυπτει η σωστη κυκλοφορια. Επισης στο φυτεμενο εχω και εναν επιπλεων κυκλοφοριτη γιατι ειναι ζουγκλα η κατασταση και καπου μου εκοβαν τα φυτα την κυκλοφορια ενω στο 500αρι με τα οσκαρ εχω μονο ζεολιθο για βυθο και τα κλοουνοψαρα τον οργωνουν ολοι μερα, πολυ πιθανον και να τον τρωνε σε καποια ποσοτητα.

Αυτό κάνω πως δεν το διάβασα, αλλάζει όλα έχω διαβάσει μέχρι τώρα... :w00t:

Ναι αυτά ειναι παντου δεν ειναι μόνο στα φιλτρα μας....

Σκουπα γιατί να κανεις σε φυτεμενο ?

Απλα πρεπει να ελενξεις τα φυτά , τον φωτισμό ωστε τα κατω φυλλα να μην σαπιζουν....

και βέβαια μπορώ

όχι ένα αλλά πάνω από 5 ενυδρεία είχα στο παρελθών κάποια δούλεψαν ένα χρόνο κάποια 3-4 το ένα συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς φίλτρο..

Ίσος να έχεις αντιληφθεί ότι έχω τρέλα με τα φυτά. όταν προ κρίσης είχα πολλά φυτά για να τα συντηρήσω εκτός από τα ιχνοστοιχεία ήθελα και νιτιρκα κάτι που μου το πρόσφεραν εν μέρη τα ψάρια.

Αν έτυχε να διαβάσεις λίγο στο φυτεμένο θα δεις ότι αρκετή στα φυτεμένα τους ενυδρεία χρησιμοποιούσουν Kno δηλαδή είχαν έλλειψη νιτρικών, θεωρητικά δεν θα έπρεπε να κάνουν ποτές αλλαγές νερού, κάνουν όμως για άλλους λόγους.

Αναλυτικά είχα 2 100λιτρα, και τρία 60αλιτρα χωρίς φίλτρα.

τα 60αλιτρα είχαν μέσα καπυ και ετλες σε και εγώ δεν ξέρω πόσα γιατί γεννούσαν συνέχεια και δώριζα. τα έτλες με τα είχε δώσει ο φίλος ο bokostas πριν χρόνια και ακόμη τα έχω σε ενυδρείο χωρίς φίλτρο.

Στο ένα 100λιτρο είχα μέσα 20 καρδινάλιους, στο άλλο 100λιτρο είχα μέσα 4 SAE με την ελπίδα μπας και ζευγαρώσουν.

μόνο στο 350 είχα φίλτρο γιατί αυτό λόγο γέννας από σκαλάρια ανά διαστήματα φιλοξενούσε έως και 100 μικρά μεγέθους από δεκάλεπτου εως πενηντάρικου.

Ακόμη ποιο παλιά όταν είχα 6 περλγκουραμι σε 200 λίτρα με ένα ψεύτικο κρεμαστό φίλτρο που περισσότερο έκαμνε για κυκλοφορητής παρά για φίλτρο γιατί μέσα είχε μόνο σφουγγάρι και η απόδοση του ήταν 100 λίτρα ανα ώρα αν θυμάμαι καλά.

Τώρα θα ξανά στήσω και άλλο ενυδρείο χωρίς φίλτρο και απλά δεν ξέρω τη ψάρια θα βάλω μέσα.

Τέλος αν αρχίσω να λέω περιπτώσεις ενυδρείων χωρίς φίλτρο ή με πολύ μικρο φίλτρο δεν θα έχω τέλος. Ίσος να πει κάποιος ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου και απαντώ ψάξτε και βρέστε παλιά ενυδρειακα βιβλία, εκεί θα δειτε να γίνεται αναφορά στα ενυδρεία χωρίς φίλτρο. Τα ενυδρεία χωρίς φίλτρο δεν είναι κάτι το καινούργιο αλλά κάτι το ποιο παλιό και από τα ενυδρεία με τα φίλτρα.

και ρωτώ όταν έχω ένα φουλ φυτεμένο και ακόμη και αρκετά ψάρια να έχει μέσα όταν δεν μπορώ να καλύψω της ανάγκες των νιτρικών γιατί να έχω και φίλτρο;

και μην ξεχνάς όσο και να μην θέλω αν μου φαν τα νιτρικά τα βακτήρια αυτό δεν μπορώ να το αποφύγω γιατί αυτά υπάρχουν παντού πάνω στα φυτά στον βυθό και στα διακοσμιτκά,

δεν ξέρω αν πρέπει να γίνω ακόμη ποιο αναλυτικός και να πάμε σε μαθηματικές πράξεις.

Χωρίς κυκλοφορητής, η φίλτρο ή και αεραντλία?

Με το χέρι ρε συ ανακατεύεις το νερό ? :P

Χρήστο , αυτά που λες ότι είναι παντού , στα φυτά στο βυθό κτλ, είναι οι αποικίες των βακτηρίων που διασπούν την αμμωνία σε πρώτο λόγο ;

Ναι αυτά ειναι παντου δεν ειναι μόνο στα φιλτρα μας....

Να πω επισης οτι σκουπα δεν κανω ποια εδω και παρα πολυ καιρο γιατι με καλυπτει η σωστη κυκλοφορια. Επισης στο φυτεμενο εχω και εναν επιπλεων κυκλοφοριτη γιατι ειναι ζουγκλα η κατασταση και καπου μου εκοβαν τα φυτα την κυκλοφορια ενω στο 500αρι με τα οσκαρ εχω μονο ζεολιθο για βυθο και τα κλοουνοψαρα τον οργωνουν ολοι μερα, πολυ πιθανον και να τον τρωνε σε καποια ποσοτητα.

Σκουπα γιατί να κανεις σε φυτεμενο ?

Απλα πρεπει να ελενξεις τα φυτά , τον φωτισμό ωστε τα κατω φυλλα να μην σαπιζουν....

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

.....Ολα ειναι θεμα προυποθεσεων............

:thumbup:

Πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις ακόμα και σε αυτες που θεωρούμε σαν στάνταρ .

Γνωρίζω ότι τα βακτήρια είναι παντού Νίκο. :)

Το ζήτημα λοιπόν είναι πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένας ικανός αριθμός που θα "σηκώνει" τους ρύπους ;

Φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετός , επίσης δεν θα είναι καλό να αναταράσσουμε το περιβάλλον του ενυδρείου ;

Νικο ανεφερα την σκουπα γιατι το ανεφερε ο Χρηστος ποιο πανω.

Παιδια ενα απλο παραδειγμα που εχουμε συναντησει πολλες φορες ειναι οταν αρχαριοι οπου ενω εχουν στρωμενο το ενυδρειο τους, συνεχιζουν να μετρανε συνεχια νιτρωδη. Δεν εχουν φυτα με εναν σημαντικο αριθμο μικροψαριων στο 80αρι τους το οποιο το φιλτρο τους περιεχει μονο σφουγγαρακι. Εκει φαινεται το οριο της επιφανειας αποικησεις των βακτηριδιων και μολις βαλουν λιγο βιολογικο υλικο μετα απο 2,3 μερες το πολυ ολα γυρνουν στην εντελεια και τα νιτρωδη εξαφανιζονται δια μαγιας.

Αλλο παραδειγμα ειναι οταν καποιο ψαρι πεθανει να μετρανε νιτρωδη γιατι και παλι να ειναι οριακα απο θεμα βιολογιας.

Απο την αλλη Χρηστο τα νιτρικα μπορουμε να τα εχουμε σαν παραγωγη και απο το φιλτρο μας, γιατι πρεπει να εχουμε τα αποβλητα μεσα στο ενυδρειο μας;

Γνωρίζω ότι τα βακτήρια είναι παντού Νίκο. :)

Το ζήτημα λοιπόν είναι πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθεί ένας ικανός αριθμός που θα "σηκώνει" τους ρύπους ;

Φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετός , επίσης δεν θα είναι καλό να αναταράσσουμε το περιβάλλον του ενυδρείου ;

4-5 μηνες.. νομίζω ειναι αρκετο διάστημα..,. για να αναπτυχθει στο χαλικι...

Νικο ανεφερα την σκουπα γιατι το ανεφερε ο Χρηστος ποιο πανω.

Παιδια ενα απλο παραδειγμα που εχουμε συναντησει πολλες φορες ειναι οταν αρχαριοι οπου ενω εχουν στρωμενο το ενυδρειο τους, συνεχιζουν να μετρανε συνεχια νιτρωδη. Δεν εχουν φυτα με εναν σημαντικο αριθμο μικροψαριων στο 80αρι τους το οποιο το φιλτρο τους περιεχει μονο σφουγγαρακι. Εκει φαινεται το οριο της επιφανειας αποικησεις των βακτηριδιων και μολις βαλουν λιγο βιολογικο υλικο μετα απο 2,3 μερες το πολυ ολα γυρνουν στην εντελεια και τα νιτρωδη εξαφανιζονται δια μαγιας.

Αλλο παραδειγμα ειναι οταν καποιο ψαρι πεθανει να μετρανε νιτρωδη γιατι και παλι να ειναι οριακα απο θεμα βιολογιας.

Απο την αλλη Χρηστο τα νιτρικα μπορουμε να τα εχουμε σαν παραγωγη και απο το φιλτρο μας, γιατι πρεπει να εχουμε τα αποβλητα μεσα στο ενυδρειο μας;

Μηπως ομως φταιει οτι σε νεα ενυδρεια δεν ειναι στρωμένος ο βυθός?

Ναι και εγω ειμαι υπερ της φιλτρανσης εστω και ελαχιστης ωστε να καθαριζει το νερο.. και να μην μενουν αιωρουμενα σωαματιδια, εκτος και αν κάνουμε μεγάλες αλλαγες συχνα..

Παλι για ενα πυκνωφυτεμένο, δυστηχως δεν επαρκουν τα νιτρικά απο τα ζωντανά, γιαυτο και προσθέτουμε σε σκονη ή λιπασμα... ( παντα σε λογκικη μιλάμε ιχθυοφορτιση)...

Χωρίς κυκλοφορητής, η φίλτρο ή και αεραντλία?

Με το χέρι ρε συ ανακατεύεις το νερό ? :P

εννοείτε πως αν χρειαστεί βάζω σκούπα (σπάνια), κάνω αλλαγές νερού ανά τακτά διαστήματα και έχω και κυκλοφοριτη, ....αααα έχω και καλοριφερ και CO2 με απλά λόγια όλα είναι νορμάλ μόνο το φίλτρο και η αεραντλια λείπει

Τα ενυδρεία τα ξεκινάς έτσι Χρήστο ( χωρίς φίλτρο εννοώ :) ) , τα φυτεύεις αρκετά από τις πρώτες ημέρες και βάζεις "ρύπους" σταδιακά ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...