Jump to content

Κόλπο Για Να Γνωρίζετε Πόσες Φορές Έχει Παστεριωθεί Το Γάλα

Recommended Posts

Παιδες εγγυημενα δεν ισχυουν τα παραπανω,ειναι απλα ενας ακομα αστικος μυθος.Σε αλυσιδα σουπερ μαρκετ δουλευω.Προφανως γνωριζω καλα οτι το γαλα δεν επαναπαστεριωνεται ουτε κατα διανυα,δεν θα ηταν και δυνατον αφου απο τις τρεις μεγαλυτερες αυτη τη στιγμη γαλακτοβιομηχανιες ,η μια δεν παιρνει καν επιστροφες, τα πεταμε στα σκουπιδια οσα ληξουν,ενω για τις αλλες δυο παιρνει μεν επιστροφες ο χονδρεμπορος και τις πεταει εκεινος περνωντας μια πιστωση της ταξης του1 με 2% για τον ''κοπο΄΄ του..Επιπλεον οταν πια δωθουν ,οσα δινονται, πισω οχι με παστεριωση ουτε με σχαση του πυρηνα δεν ξαναγινονται γαλατα..Γενικα ,επειδη εχουμε και εισαγωμενα ,γερμανικα και ιταλικα ,γαλακτοκομικα υπογραφω οτι σε ποιοτητα τα Ελληνικα ειναι ετη φωτος μπροστα (ασχετα αν οι πρωτες υλες δεν ειναι μονο ελληνικες).Αποδειξη η μεγαλη ζητηση που εχουν εξω αυτη τη στιγμη,ειδικα στην Αμερικη το Greek style yogurt κανει θραυση.

• Like 1

Πάντως κι εγώ πιστεύω οτι είναι αστικός μύθος και το συμπέρασμα το βγάζω ( εκτός του ότι ο γαλατάς μου με διαβεβαίωσε οτι πετάγετε το γάλα ) απ το γεγονός οτι οι επιστροφές στα ψιλικατζίδικα γίνονται κάθε εβδομάδα και δύο αρκετές φορές.

Συν ότι τα ληγμένα φυλάσονται όπου νάνε με αποτέλεσμα αρκετές φορές να σκάνε οι συσκευασίες .

Δεν μπορεί ενα τόσο αλιωμένο και ευαίσθητο προιόν να χρησιμοποιηθεί για δευτερη φορά .

• Like 1

Παιδια επειδή τυχαίνει να είναι η δουλειά μου, είμαι αντιπρόσωπος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας σε πόλη της επαρχίας, θα ήθελα να σας πω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ειδικά για τις μεγάλες εταιρείες. Σκεφτείτε απλα ότι το ληγμενο γάλα που μαζεύουμε εμείς σήμερα το στέλνουμε πίσω αύριο. Παραμένει μια ολόκληρη μέρα εκτός ψυγείου κ φεύγει από εμένα για την εταιρεία χωρίς ψύξη στο φορτηγό. Άρα εκείνο το γάλα έχει γίνει πλέον νερό κ δεν μπορεί ούτε να ξαναπαστεριωθει αλλά ούτε να γίνει τυρί, γιαούρτι κ οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα μπορούσε να γίνε. Μόνο από μικρές τοπικές γαλακτοβιομηχανία που μαζεύουν άμεσα στον χώρο τους το γάλα μια μέρα πριν λήξει. Όλα τα ληγμένα προϊόντα γίνονται ένας πολτός που παστεριωνεται κ πωλείται για τροφή κυρίως γουρουνιών.

αυτή την ενημέρωση έχω και εγω απο δικό μου φίλο που εργάζεται σε γαλακτοβιομηχανία!

• Like 1

Δεν νομίζω να είπα κάτι παρεξηγησιμο. Εξήγησα την διαδικασία που υπάρχει. Ένα ληγμενο γαλα μετά από 24 ώρες στους 35 βαθμούς δεν ξαναγίνεται σίγουρα γάλα ούτε κάτι άλλο. Αλλά ένα γάλα που μαζεύτηκε πριν την ημ. ληξης του χωρίς να παρεμβάλλεται τπτ άλλο είναι νόμιμο κ μπορεί να γίνει πχ παγωτό... Όσο για το σοκολατουχο, σχεδόν δεν είναι γάλα... Υπάρχει όμως μικρή γαλακτοβιομηχανία που κάνει σοκολατουχο από φρέσκο γάλα...

εε πες μας ποια ειναι διότι το σοκολατουχο το τσακιζω!

εε πες μας ποια ειναι διότι το σοκολατουχο το τσακιζω!

φτιαξτο μονος σου.

Το έτοιμο σοκολατούχο γάλα συνήθως έχει πάρα πολλή ζάχαρη και συντηρητικά, καλύτερα να το φτιάχνουμε μόνοι μας και να ξέρουμε ότι είναι φρέσκο και με καλύτερα υλικά. Και όσοι βιάζονται και θέλουν να έχουν ένα έτοιμο μείγμα μπορούν να ανακατέψουν γάλα σε σκόνη, κακάο, ζάχαρη, προαιρετικά καφέ ή κάποιο άλλο υλικό της αρεσκείας τους σε σκόνη και να το αποθηκεύσουν σε ένα βάζο ή δοχείο. Όταν θέλεις να πιεις το σοκολατούχο σου ρόφημα ή τον καφε μόκα που προτιμάς απλά προσθέτεις νερό και το φτιάχνεις! :)

Πέρα από το τι γίνεται με τα αλλοιωμενα γάλατα, εγώ θα ήθελα να τονίσω με πόση ευκολία (να μη πω αφέλεια) υιοθετούμε ή/και αναπαράγουμε θέματα που κυκλοφορούν σε διάφορα site και blog, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να ελέγχουμε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα! Τα περισσότερο από αυτά είναι φτιαχτά ή παραποιημένα. Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι...

• Like 1

Πέρα από το τι γίνεται με τα αλλοιωμενα γάλατα, εγώ θα ήθελα να τονίσω με πόση ευκολία (να μη πω αφέλεια) υιοθετούμε ή/και αναπαράγουμε θέματα που κυκλοφορούν σε διάφορα site και blog, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να ελέγχουμε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα! Τα περισσότερο από αυτά είναι φτιαχτά ή παραποιημένα. Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι...

Συμφωνώ απόλυτα!

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο αριθμός 5 και γι' αυτό έκανα την παραπάνω έρευνα όπως σας έγραψα. Μου φάνηκε αδιανόητο να έχει λήξει ένα <<φρέσκο>> γάλα 4 φορές και να ξαναμπαίνει στα ράφια για κατανάλωση.... :bigemo_harabe_net-88:

Γι'αυτό πίνουμε μπύρες και δεν αγχωνόμαστε! :drunk:

• Like 1

χαχαχαχα! και τσίπουρα!

Join the club ..και τις πινουμε και απαστεριωτες χαχαχχαχ

οσο για τα blog νομιζω οτι εγιναν η καταρα της ενημερωσης,κριμα γιατι μια μερα θα ερθει η λογοκρισια στο διαδικτυο και θα τη θεωρησουμε και επιβεβλημενη,το τι ανοησια αναπαραγεται καθημερινα και ποσο καποιοι ανθρωποι την υιοθετουν αβασανιστα δεν λεγεται.Σε μια σοβαρη κοινωνια οι μισοι blogger θα ηταν μεσα..

Έγινε επεξεργασία - Synagridas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...