aka68 23 Αυγούστου 2013 #1 Share 23 Αυγούστου 2013 Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να….ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία. Όταν το γάλα φτάνει στο σούπερ μάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει αναπαστεριωθεί 2 φορές. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 23 Αυγούστου 2013 #2 Share 23 Αυγούστου 2013 Για πάτε λόγο στο ψυγείο σας και δείτε αν υπάρχει κάποιος τέτοιος αριθμός... Εγώ όσες φορές κοίταξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Αυγούστου 2013 #3 Share 23 Αυγούστου 2013 Για πάτε λόγο στο ψυγείο σας και δείτε αν υπάρχει κάποιος τέτοιος αριθμός... Εγώ όσες φορές κοίταξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο...Ωστε εσυ παίρνεις όλο το φρέσκο γάλα και αφήνεις τα αλλα με τα νούμερα σε εμάς;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 23 Αυγούστου 2013 #4 Share 23 Αυγούστου 2013 Ωστε εσυ παίρνεις όλο το φρέσκο γάλα και αφήνεις τα αλλα με τα νούμερα σε εμάς;;; χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 23 Αυγούστου 2013 #5 Share 23 Αυγούστου 2013 Για πάτε λόγο στο ψυγείο σας και δείτε αν υπάρχει κάποιος τέτοιος αριθμός... Εγώ όσες φορές κοίταξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο... +1! Ούτε εγώ βρήκα κάτι τέτοιο. Μάλιστα απο κάτω δεν έχει τίποτα! Ούτε γύρω γύρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2013 #6 Share 24 Αυγούστου 2013 Το μόνο που έγραφε σε μένα ήταν μια σειρά αριθμών από το 1-6, αλλά απουσίαζε το 3 !! μήπως είναι και αυτός ένας "αρνητικός" τρόπος να το δηλώνει η κάθε εταιρία? Θα το παρατηρήσω και σε άλλες συσκευασίες να δω αν διαφέρει. Άσχετο με το παραπάνω, αλλά είμαι τυχερός γιατί κοντά μου έχω έναν παραγωγό από ένα χωριό της Κοζάνης (βλάχο) ο οποίος έχει αυθεντικά προϊόντα δικιάς του παραγωγής. Δεν έχω φάει καλύτερο κατσικίσιο τυρί και γάλα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2013 #7 Share 24 Αυγούστου 2013 γαλα πινουν τα φιδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2013 #8 Share 24 Αυγούστου 2013 και τα "μωρά" χα χα χα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2013 #9 Share 24 Αυγούστου 2013 και τα "μωρά" χα χα χα ναι μαλλον και αυτα....χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skydiver 24 Αυγούστου 2013 #10 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Παιδιά πρέπει να είναι λίγο μούφα το θέμα.... Καταρχήν δεν έχουν όλα τα γάλατα αριθμούς. Το δεύτερο όμως και το πιο παράξενο είναι πως αυτά τα υποτιθέμενα νούμερα αναπαστερίωσης δεν υπάρχουν μόνο στις συσκευασίες γάλακτος αλλά γενικότερα σε όλες τις συσκευασίες. Κοίταξα κάποιες συσκευασίες στο σπίτι και πραγματικά έχουν και αυτές όπως για παράδειγμα το αλάτι, το απορρυπαντικό πιάτων και διάφορα άλλα. Ένα άλλο παράξενο επίσης που παρατήρησα είναι ότι γάλα γνωστής αλυσίδας Super Market που υποτίθεται ότι δεν είναι και ΑΑ ποιότητας και φυσικά έχει πολύ χαμηλότερη τιμή από γάλατα γνωστών εταιριών, να έχει το νούμερο 1 ενώ οι εταιρίες να έχουν 3 και 5!!! Μάλιστα 5 είχε εταιρία που φημίζεται για το ποιοτικό γάλα της σε σχέση με τις υπόλοιπες.... Το έψαξα ακόμη πιο πολύ και κοίταξα συσκευασίες εταιριών που έχουν πολύ μικρή παραγωγή και για να βρεις το γάλα τους πρέπει να πας νωρίς το πρωί αλλιώς είναι δύσκολο να βρεις συσκευασία τους στα ράφια. Κι' όμως αυτές οι συσκευασίες είχαν το νούμερο 5!!!! Σε αντίθεση μεγάλες εταιρίες που η παραγωγή τους είναι μεγάλη και βλέπουμε συνέχεια γεμάτα τα ράφια με γάλατα που λήγουν την ίδια ημέρα να έχουν από κάτω το νούμερο 1!!!! Τέλος έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο και είδα ότι αυτοί οι αριθμοί δηλώνουν τον τύπο του υλικού της συσκευασίας.... Δεν ξέρω τελικά αν ισχύει το παραπάνω θέμα που άνοιξε ο φίλος, εγώ απλά παραθέτω κάποια πράγματα που διαπίστωσα ψάχνοντας να δω τι παίζει με το γάλα που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - Skydiver Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 24 Αυγούστου 2013 #11 Share 24 Αυγούστου 2013 Μακαρι να ειναι μουφα ολο αυτο με το γαλα αλλα σιγουρα δεν τα πετανε κιολας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Αυγούστου 2013 #12 Share 24 Αυγούστου 2013 Μακαρι να ειναι μουφα ολο αυτο με το γαλα αλλα σιγουρα δεν τα πετανε κιολας. Γιαουρτάκια, τυροκαφτερές, τυράκια και ούτω καθεξής! ΥΓ: Έχω φίλο που δούλευε στο Ήπειρος, και μου έλεγε ότι όταν τα γάλατα που τους έστελναν πήγαιναν να λήξουν τα έκαναν τυριά, γιαούρτια κλπ κλπ. Για το αν το γάλα αναπαστεριώνεται και επιστρέφει στο σούπερ μάρκετ δεν γνωρίζει καθώς το ήπειρος δεν πουλάει γάλατα, καθώς τα εισάγει απο το εξωτερικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkvotsis 24 Αυγούστου 2013 #13 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Παιδια επειδή τυχαίνει να είναι η δουλειά μου, είμαι αντιπρόσωπος μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας σε πόλη της επαρχίας, θα ήθελα να σας πω ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ειδικά για τις μεγάλες εταιρείες. Σκεφτείτε απλα ότι το ληγμενο γάλα που μαζεύουμε εμείς σήμερα το στέλνουμε πίσω αύριο. Παραμένει μια ολόκληρη μέρα εκτός ψυγείου κ φεύγει από εμένα για την εταιρεία χωρίς ψύξη στο φορτηγό. Άρα εκείνο το γάλα έχει γίνει πλέον νερό κ δεν μπορεί ούτε να ξαναπαστεριωθει αλλά ούτε να γίνει τυρί, γιαούρτι κ οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα μπορούσε να γίνε. Μόνο από μικρές τοπικές γαλακτοβιομηχανία που μαζεύουν άμεσα στον χώρο τους το γάλα μια μέρα πριν λήξει. Όλα τα ληγμένα προϊόντα γίνονται ένας πολτός που παστεριωνεται κ πωλείται για τροφή κυρίως γουρουνιών. Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - gkvotsis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Αυγούστου 2013 #14 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) ....εμένα φίλε μου θα μου επιστρέψεις να διατηρώ τις σοβαρές επιφυλάξεις μου. Στο βωμό του κέρδους κυρίως οι μεγάλες εταιρίες ειναι εκείνες που δε διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία....κι εγω μέσα απο τη δουλειά μου γνωρίζω πολλα πράγματα, δεν είμαι τουρίστας!.....και δεν ειναι καθόλου αντρίκιο να κατηγορεί κάποιος για τέτοιες ενέργειες τις μικρές γαλακτοβιομηχανίες αποκλείοντας τους βασικούς υπόπτους, τις μεγάλες εταιρίες! Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 24 Αυγούστου 2013 #15 Share 24 Αυγούστου 2013 ....εμένα φίλε μου θα μου επιστρέψεις να διατηρώ τις σοβαρές επιφυλάξεις μου. Στο βωμό του κέρδους κυρίως οι μεγάλες εταιρίες ειναι εκείνες που δε διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία....κι εγω μέσα απο τη δουλειά μου γνωρίζω πολλα πράγματα, δεν είμαι τουρίστας! Εδώ και στις ειδήσεις πόσες φορές έχουνε πει για μουχλιασμένα γιαούρτια πασίγνωστης εταιρείας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkvotsis 24 Αυγούστου 2013 #16 Share 24 Αυγούστου 2013 ....εμένα φίλε μου θα μου επιστρέψεις να διατηρώ τις σοβαρές επιφυλάξεις μου. Στο βωμό του κέρδους κυρίως οι μεγάλες εταιρίες ειναι εκείνες που δε διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία....κι εγω μέσα απο τη δουλειά μου γνωρίζω πολλα πράγματα, δεν είμαι τουρίστας!.....και δεν ειναι καθόλου αντρίκιο να κατηγορεί κάποιος για τέτοιες ενέργειες τις μικρές γαλακτοβιομηχανίες αποκλείοντας τους βασικούς υπόπτους, τις μεγάλες εταιρίες! Φυσικά και μπορείς να έχεις τις επιφυλάξεις σου, εγώ λέω αυτό που ξέρω κ βλέπω. Νομίζω ότι το γράφω πολύ καθαρά "Αυτό θα μπορούσε να γίνει" Δεν κατηγόρησα καμία εταιρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Αυγούστου 2013 #17 Share 24 Αυγούστου 2013 Φυσικά και μπορείς να έχεις τις επιφυλάξεις σου, εγώ λέω αυτό που ξέρω κ βλέπω. Νομίζω ότι το γράφω πολύ καθαρά "Αυτό θα μπορούσε να γίνει" Δεν κατηγόρησα καμία εταιρεία. Είσαι σίγουρος ότι "αυτό δε θα γινόταν ποτέ στις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες"; Αν όχι τότε έπρεπε να αναφερθείς σε όλες τις εταιρίες. Αν ναι, τότε μάλλον δε τα βλέπεις όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2013 #18 Share 24 Αυγούστου 2013 Κοίτα τι μαθαίνει κανείς για τις βιομηχανίες γάλακτος σε ένα ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Αυγούστου 2013 #19 Share 24 Αυγούστου 2013 Αίολε βλέπω ότι τονίζεις τη φράση ενυδρειακό φόρουμ και αντιλαμβάνομαι το λόγο. Στα θέματα γενικού ενδιαφέροντος δε μπορούμε να συζητάμε και θέματα άσχετα με το χόμπι; Αλλωστε γι' αυτο και ο συγκεκριμένος τίτλος, σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2013 #20 Share 24 Αυγούστου 2013 Σωστά, αλλά να μη φτάσουμε σε αντιπαραθέσεις και καταλήξουμε σε καβγάδες για το γάλα !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 24 Αυγούστου 2013 #21 Share 24 Αυγούστου 2013 Απο πολύ κολλητό φίλο, που δούλευε πριν καμιά 15αρια χρόνια σε μεγάλη εταιρεία, σταμάτησα να πίνω σοκολατούχο γάλα οταν έμαθα κάποιες "μικρές" λεπτομέρειες.... Δυστυχώς η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν πάει το άθλημα πολύ μπροστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Αυγούστου 2013 #22 Share 24 Αυγούστου 2013 Ε όχι βρε φίλε. Βέβαια φυσικά και μπορούμε να διαφωνούμε, έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε αλλα προσωπικά να τσακωθώ εδώ μέσα, όχι, δε θα το κάνω ποτε. Ξέρω πότε να σταματώ μια συζήτηση οταν βαίνει προς καυγά. Την καληνύχτα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 24 Αυγούστου 2013 #23 Share 24 Αυγούστου 2013 Απο πολύ κολλητό φίλο, που δούλευε πριν καμιά 15αρια χρόνια σε μεγάλη εταιρεία, σταμάτησα να πίνω σοκολατούχο γάλα οταν έμαθα κάποιες "μικρές" λεπτομέρειες.... Δυστυχώς η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν πάει το άθλημα πολύ μπροστά Ρε φιλαράκι, μόλις τελείωσα ενα μπουκάλι σοκολατούχο......μη μου κάνεις τέτοια τώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Αυγούστου 2013 #24 Share 24 Αυγούστου 2013 Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να συμφωνούμε όλοι με όλους... απλά το αναφέρω ώστε να προσέξουμε 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gkvotsis 24 Αυγούστου 2013 #25 Share 24 Αυγούστου 2013 Δεν νομίζω να είπα κάτι παρεξηγησιμο. Εξήγησα την διαδικασία που υπάρχει. Ένα ληγμενο γαλα μετά από 24 ώρες στους 35 βαθμούς δεν ξαναγίνεται σίγουρα γάλα ούτε κάτι άλλο. Αλλά ένα γάλα που μαζεύτηκε πριν την ημ. ληξης του χωρίς να παρεμβάλλεται τπτ άλλο είναι νόμιμο κ μπορεί να γίνει πχ παγωτό... Όσο για το σοκολατουχο, σχεδόν δεν είναι γάλα... Υπάρχει όμως μικρή γαλακτοβιομηχανία που κάνει σοκολατουχο από φρέσκο γάλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος