retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #76 Share 24 Αυγούστου 2013 Φίλε retard20 ξέρεις πόσες φορές ενώ αλλά και άλλοι χομπιστες εδώ έχουμε προτείνει ενυδρεία με πολύ μικρό κόστος συντηρήσεις; Ούτε, λιπάσματα, ούτε Co2, ούτε υπόστρομα. Υπάρχουν φυτά που μπορείς να στήσεις ένα τέτοιο ενυδρείο, αλλά υπάρχουν και φυτά που ένα από τα παραπάνω να λείπει τότε δεν επιβιώνουν. Εσυ τη είδους ενυδρείο θες να στήσεις; Φιλε χρηστο το ενυδρειο που θα παρω ειναι το εξης : Διαστάσεις Ενυδρείου: 1000x420x650 -Λίτρα: 273 (καθαρά 200-230 ? θα χρειαστεί για τον υπολογισμό lumen-watt) -Σύστημα φωτισμού: 4x T5/39W 2χarcadia original tropical και 2χarcadia plant pro (μαλλον προς τα εκει οδευω χωρις να ναι κατι ακομα σιγουρο περιμενω κ καποιες συμβουλες η αντιπροτασεις) επισης αποφασισα να προμηθευτω και συστημα co2 χωρις να ξερω ποιο γιατι δεν εχω ιδεα Cabomba caroliniana Cryptocoryne wendtii 'Tropica' Eleocharis parvula ισως βαλω μια cuba απλα να δω τι θα συμβει Hygrophila polysperma 'Rosanervig 1 εως 2 απο οικογενεια Ludwigia Staurogyne Repens Alternanthera reineckii 'Mini' Aponogeton madagascariensis Eusteralis stellata καποιο ειδος rotala Bacopa Australis Hygrophila Pinnatifida alternanthera rosanervig Monosolenium tenerum (erroneously “Pellia”) aponogeton crispus red Pogostemon helferi Crinum calamistratum Egeria Densa fissiden και καποια αλλη moss εδω ειναι ολα τα φυτα που μου αρεσουν και θα θελα να φιλοξενησω τουλαχιστον 7-8 ειδη αυτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Αυγούστου 2013 #77 Share 24 Αυγούστου 2013 Πρέπει να αποφασίσεις ποια φυτά θα βάλεις από εκεί εξαρτάτε και το στήσιμο σου αλλά σου συνιστώ να στήσεις εξ αρχής ένα ενυδρείο που να μπορεί στο μέλλον να φιλοξενήσει δύσκολα φυτά. Το υπόστρωμα είναι για την αρχή ανάλογα με το είδος κρατάει 3-6 μήνες μετά αναλόγως με το στήσιμο του ενυδρείου και την λίπανση μπορεί να αυτοεμπλούτηστεί ή να το εμπλουτίσεις εσύ με ταμπλέτες. Αν στην αρχή δεν βάλεις υπόστρωμά δεν μπορείς να βάλεις απετιτικά φυτά ως προς το ρίζωμα. Αργότερα μπορείς υπό προϋποθέσεις. Πχ όχι βαθιά σκούπα βυθού, και χαλίκι 1-3 χιλιοστά ποιο χοντρόκοκκο όχι. Ο φωτισμός είναι καλός και η arcadia plant pro πόλη καλές λάμπες εγώ είμαι πλήρες ευχαριστημένος όχι μόνο για το φωτισμό τους αλλά και για την διάρκεια ζωής, αλλά το ύψος του ενυδρείου είναι λίγο αυξημένο για κάποια γρασιδάκια αλλά για το μέλλον υπάρχουν πατέντες και για αυτά. Πάντος σίγουρα θα χρειαστείς ανακλαστήρες. Για το CO2 υπολόγισε περίπου ένα 200σάρι πανο κάτω μπορεί να σου κατσει και να βρης ποιο φτηνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #78 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Πρέπει να αποφασίσεις ποια φυτά θα βάλεις από εκεί εξαρτάτε και το στήσιμο σου αλλά σου συνιστώ να στήσεις εξ αρχής ένα ενυδρείο που να μπορεί στο μέλλον να φιλοξενήσει δύσκολα φυτά. Κατασταλάζοντας λιγο στα γρηγορα απο δυσκολα : Rotala macrandra Fissidens fontanus μετρια : Ludwigia glandulosa Alternanthera reineckii 'Mini' Cryptocoryne parva Bacopa australis Aponogeton madagascariensis ευκολα: Staurogyne repens Cryptocoryne wendtii 'Tropica' Ludwigia sp.Eleocharis parvula συμφωνα με την tropica παντα!! Το υπόστρωμα είναι για την αρχή ανάλογα με το είδος κρατάει 3-6 μήνες μετά αναλόγως με το στήσιμο του ενυδρείου και την λίπανση μπορεί να αυτοεμπλούτηστεί ή να το εμπλουτίσεις εσύ με ταμπλέτες. προτιμω να μην προβω στην αγορα του ταμπλετες προηπαρχουν και θα χρησιμοποιηθουν Αν στην αρχή δεν βάλεις υπόστρωμά δεν μπορείς να βάλεις απετιτικά φυτά ως προς το ρίζωμα. Αργότερα μπορείς υπό προϋποθέσεις. Πχ όχι βαθιά σκούπα βυθού, και χαλίκι 1-3 χιλιοστά ποιο χοντρόκοκκο όχι. χαλικι εχω παραγγειλει 1-2 χιλιοστα Ο φωτισμός είναι καλός και η arcadia plant pro πόλη καλές λάμπες εγώ είμαι πλήρες ευχαριστημένος όχι μόνο για το φωτισμό τους αλλά και για την διάρκεια ζωής, αλλά το ύψος του ενυδρείου είναι λίγο αυξημένο για κάποια γρασιδάκια αλλά για το μέλλον υπάρχουν πατέντες και για αυτά. Πάντος σίγουρα θα χρειαστείς ανακλαστήρες. προτεινεις καποιον διαφορετικο συνδυασμο της arcadia? η αυτον που ανεφερα? Για το CO2 υπολόγισε περίπου ένα 200σάρι πανο κάτω μπορεί να σου κατσει και να βρης ποιο φτηνά. Οκ θα το ψαξω αρκετα γιατι ειμαι ασχετος οσο αφορα τα συστηματα αυτα Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #79 Share 24 Αυγούστου 2013 Ταμπλετες στα γρασιδια πως θα βαλεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #80 Share 24 Αυγούστου 2013 Ταμπλετες στα γρασιδια πως θα βαλεις? απλα αναφερω απο τα σιγουρα που θα χρησιμοποιησω... γρασιδια ισως καταφυγω να βαλω αργοτερα τωρα για parvula θα την δοκιμασω αρχικα σιγουρα στην tropica αναφερεται για υπερβολικα ευκολη :S! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #81 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Τα προφιλ εδω τα εχεις δει?Τα δικα μας εχουν και αλλα πραγματα μεσα που της τροπικα δεν εχουν..http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83327 Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 24 Αυγούστου 2013 #82 Share 24 Αυγούστου 2013 Δεν μπορώ να κατάλάβω , την άρνηση σου για το υπόστρωμα, μία φορά θα το πάρεις, μπορείς να κάνεις και μίξη με χαλικάκι απλό για να μην το γεμίσεις όλο με υπόστρωμα ή ακομη να βάλεις το υπόστρωμα εκει οπου θα βάλεις τα δυσκολα φυτά .. Πας είτε σε seachmem το οποίο αφού χάσει τα θρεπτικά τα ξανατραβάει απο το νερό, δεν σου χαλάει ποτέ , ή πάς σε καθαρα υπόστρωμα της tropica ή κάποιας άλλης εταιρίας με το μειονέκτημα , τα θρεπτικά περνάνε στην στήλη του νερού, δεν μπορεις να κάνεις εύκολα μετακινησεις και ξεριζωματα φυτών. Ίσα ίσα που θα σε βοηθήσει σε ελλείψεις των φυτών . Μπορείς να πάρεις απλές λάμπες στην αρχη , για να κάνεις οικονομία.. Το ενυδρείο είναι πολύ ψηλό , για φυτεμένο, το watt / litro που υπολογίζεις δεν ισχύει, είναι απλά ενδεικτικό, το θέμα σε τόσο ψηλό ενυδρείο θέλεις περισσότερο φωτισμό , από τι σε ένα με 15cm χαμηλότερο. Αποφάσισε εσυ , η δες το και σαν πείραμα , το πολύ πολύ το ξεστηνεις και βάζεις κάποιο υπόστρωμα στην συνέχεια.. Θα το δεις και από μόνος σου στην πορεία ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Αυγούστου 2013 #83 Share 24 Αυγούστου 2013 δε ξερω τι θες να πεις αλλα μαλλον δεν καταλαβαινουμε το θεμα συζητησης.... προσπαθω να δω τι επιτυχιες μπορω να εχω με αυτα που σκεφτομαι να διαθεσω και τι ποσοστο επιτυχιας εχουν αλλοι χομπιστες απο δω(καλο να δινεις αρχικα πληροφοριες για το βελτιστο αλλα ας συζητησουμε κ λιγο την εναλλακτικη λυση των πραγματων) επισης διαφωνω στο οτι δε παροτρεινετε τον κοσμο ( σε λογικα πλαισια παντα) να πειραματιστει δινοντας λιγο ελπιδες δεν γινεται να καταριπτουμε και να απογοητευουμε τον κοσμο με τα παντα απο την στιγμη που πολλα ενυδρεια εχουν ποσοστο επιτυχιας(σιγουρα τα στανταρ ανεβαινουν απο καιρο σε καιρο)(το πρωτο μου ενυδρειο ηταν ροζ με πλαστικα ).Το υποστρωμα πολλοι υποστηριζουν οτι ειναι απλα ενα καλο start up οχι οτι ειναι αναγκαιο! Το ποσοστο επιτυχιας που αναφερεις ειναι καθαρα δικο σου κατα ποσο θα ασχοληθεις η οχι. Ολα τα αλλα ειναι παραμετρει που θα σε βοηθησουν να φτασεις σε αυτο το αποταλεσμα. Το οτι παροτρεινουμε για κατι οπως λες τον κοσμο ειναι γιατι το εχουν δοκιμασει και αλλοι χομπιστες και εχει πετυχει ( συμφωνα με αναφορες εδω στο φορουμ ). Δεν προσπαθουμε να απογοητευσουμε κανεναν, αντηθετος να του αναφερουμε τα υπερ και τα κατα. Το υποστωμα δεν σου εχει αναφερει κανεις οτι ειναι αναγκαιο, απλα οτι θα βοηθησει αρκετα τα φυτα σου και ειδικα στην αρχη μεχρει να στρωση ο βυθος και σιγουρα κατι παραπανω στην πορεια του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Αυγούστου 2013 #84 Share 24 Αυγούστου 2013 Τελικα ειδα οτι κατεληξες σε φουλ φυτεμενο, σε ενα αλλο θεμα που ανοιξες. Μπραβο για την επιλογη σου και οτι χρειαστεις εδω ειμασται !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Αυγούστου 2013 #85 Share 24 Αυγούστου 2013 Ριξε και μια ματια εδω. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88030 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #86 Share 24 Αυγούστου 2013 Τα προφιλ εδω τα εχεις δει?Τα δικα μας εχουν και αλλα πραγματα μεσα που της τροπικα δεν εχουν..http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=83327 τα εχω εξετασει και αυτα αλλα δε βλεπω παλι κατι απαιτητικο στο φυτο :S Δεν μπορώ να κατάλάβω , την άρνηση σου για το υπόστρωμα, μία φορά θα το πάρεις, μπορείς να κάνεις και μίξη με χαλικάκι απλό για να μην το γεμίσεις όλο με υπόστρωμα ή ακομη να βάλεις το υπόστρωμα εκει οπου θα βάλεις τα δυσκολα φυτά .. Πας είτε σε seachmem το οποίο αφού χάσει τα θρεπτικά τα ξανατραβάει απο το νερό, δεν σου χαλάει ποτέ , ή πάς σε καθαρα υπόστρωμα της tropica ή κάποιας άλλης εταιρίας με το μειονέκτημα , τα θρεπτικά περνάνε στην στήλη του νερού, δεν μπορεις να κάνεις εύκολα μετακινησεις και ξεριζωματα φυτών. Ίσα ίσα που θα σε βοηθήσει σε ελλείψεις των φυτών . Μπορείς να πάρεις απλές λάμπες στην αρχη , για να κάνεις οικονομία.. Το ενυδρείο είναι πολύ ψηλό , για φυτεμένο, το watt / litro που υπολογίζεις δεν ισχύει, είναι απλά ενδεικτικό, το θέμα σε τόσο ψηλό ενυδρείο θέλεις περισσότερο φωτισμό , από τι σε ένα με 15cm χαμηλότερο. Αποφάσισε εσυ , η δες το και σαν πείραμα , το πολύ πολύ το ξεστηνεις και βάζεις κάποιο υπόστρωμα στην συνέχεια.. Θα το δεις και από μόνος σου στην πορεία ... το υποστρωμα της seachem ειναι σε μορφη χωματος? τωρα για 6 λαμπες ισως αργοτερα αφου αποφασισα για co2 και αγγιζουν τα 200 ευρω Τελικα ειδα οτι κατεληξες σε φουλ φυτεμενο, σε ενα αλλο θεμα που ανοιξες. Μπραβο για την επιλογη σου και οτι χρειαστεις εδω ειμασται !! ειχα καταληξει σε αυτο απλα προσπαθουμε να φτιαξουμε λιγο την συνθεση των φυτων εστω αρχικα ισως περιοριστω σε καποια γρασιδια λιγοτερο απαιτητικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #87 Share 24 Αυγούστου 2013 τα εχω εξετασει και αυτα αλλα δε βλεπω παλι κατι απαιτητικο στο φυτο :S Αν το ειχες εξετασει θα εβλεπες οτι αυτο το φυτο δεν αναπτυσετε ανετα σε χαλικι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #88 Share 24 Αυγούστου 2013 Ριξε και μια ματια εδω. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=88030 χμμμ οσο αφορα τα συστημα ειπα ειμαι ασχετος αυτο ειναι με μπουκαλα πυροσβεστηρα?ακουσα οτι ειναι επικίνδυνη και φοβουμαι λιγο και ειναι πληρης εκτος απο ph controller Η συγκεκριμενη δεν ξερω τι διαβαζω η αν της λειπει κατι που χρειαστω αργοτερα... thnx για το λινκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #89 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Αν το ειχες εξετασει θα εβλεπες οτι αυτο το φυτο δεν αναπτυσετε ανετα σε χαλικι.. μετα μου λες οτι δεν μου σβηνεις τα ονειρα δυσκολευεται ναι αλλα δε νομιζω οτι οσοι το χρησιμοποιούν εχουν χωμα που αναφερετε!! με εχεις καταλαβει οτι τον αγαπω τον Χρηστο !! οχι σιγουρα πρεπει αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι δε θα πιασει.. το δυσκολευεται με την αποτυχια ειναι διαφορετικο Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #90 Share 24 Αυγούστου 2013 μετα μου λες οτι δεν με σβηνεις τα ονειρα δυσκολευεται ναι αλλα δε νομιζω οτι οσοι το χρησιμοποιούν εχουν χωμα που αναφερετε!! Δηλαδη δεν επρεπε να στο πω? Αυτα που γραφονται στο προφιλ ειναι απο εμπειριες χομπιστων με χρονια στο φυτεμενο ενυδρειο,οπως πχ ο Χρηστος...αυτα δεν τα εχει η τροπικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 25 Αυγούστου 2013 #91 Share 25 Αυγούστου 2013 http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 25 Αυγούστου 2013 Author #92 Share 25 Αυγούστου 2013 http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html Οκ thnx η τιμη του περιπου το 5κιλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 25 Αυγούστου 2013 #93 Share 25 Αυγούστου 2013 Για να τελειώνουμε με το θέμα περι ευκολίας και δυσκολίας των φυτών, υπόστρομά κτλ. Σίγουρα αν μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο θα καταλαβαίναμε τα πράγματα διαφορετικά από ότι καταλαβαίνουμε στον γραπτό λόγο, γιατί απλά οι περισσότεροι εδώ δεν κατέχουμε την τέχνη του γραπτού λόγου. Όταν ο ένας γράφει κάτι για το χ φυτό έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα από ότι ενας άλλος Καμιά φορά παίζει ρόλο και η στιγμή και η ψυχολογία μας σε μια απάντηση και θα πω ένα παράδειγμα για να μην κουράσω άλλο. Αν με ρωτήσεις αν μπορεί κάποιος να στηντηρήσει μια κουβα στο ενυδρείο του χωρίς CO2, θα του πω «ναι και βέβαια μπορεί» Αν με ρωτήσει μετά από 1 μήνα ξανά μπορεί να τον απαντήσω «όχι δεν μπορεί» Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί στην πρώτη περίπτωση είχα στο μυαλό μου ότι το φυτό μπορεί απλά να επιβιώσει και χωρίς CO2, μπορεί να μην έχει σωστή ανάπτυξη και σωστό φύλλωμα αλλά θα επιβιώσει. Στην ίδια ερώτηση ένα μήνα μετά μπορεί να έχω στο μυαλό μου την άρτια ανάπτυξη του φυτού γιατί χωρίς CO2 μεγαλώνει αργά με μικρά φυλλαράκια και γενικά ένα κατ΄εμενα έχει ένα άσχημο παρουσιαστικό όποτε αυτομάτως θεωρώ πως όχι χωρίς CO2 δεν γίνεται αυτό το φυτό να αναπτυχθεί γιατί θα είναι ένα φυτό που δεν θα μου θυμίζει την κουβα. Είναι από ποια οπτική γωνία βλέπουμε τα πράγματα, θέλουμε απλά να έχουμε το φυτό στο ενυδρείο μας, ή θέλουμε να μεγαλώνει άρτια, θέλουμε να μεγαλώνει απροβλημάτιστα η να είμαστε συνέχεια πάνω από το κεφάλι του. Επίσης πολλές φορές η οπτική μας γωνία αλλάζει γιατί απλά είμαστε άνθρωποι και όχι υπολογιστές να λέμε κατά λέξη κάθε φορά τα ίδια με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια ψυχολογία. Τώρα για της μάρκες εγώ προσωπικά θεωρώ κορυφαία την Dennerle σε όλα τα προϊόντα της για περίεργα και απαιτητικά φυτά. Για απλά φυτεμένα όποιο λίπασμα και να πάρεις θα σου κάνει δουλειά στα απλά δεν παίζουν ρόλο η μάρκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 25 Αυγούστου 2013 Author #94 Share 25 Αυγούστου 2013 (edited) Για να τελειώνουμε με το θέμα περι ευκολίας και δυσκολίας των φυτών, υπόστρομά κτλ. Σίγουρα αν μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο θα καταλαβαίναμε τα πράγματα διαφορετικά από ότι καταλαβαίνουμε στον γραπτό λόγο, γιατί απλά οι περισσότεροι εδώ δεν κατέχουμε την τέχνη του γραπτού λόγου. Όταν ο ένας γράφει κάτι για το χ φυτό έχει στο μυαλό του άλλα πράγματα από ότι ενας άλλος Καμιά φορά παίζει ρόλο και η στιγμή και η ψυχολογία μας σε μια απάντηση και θα πω ένα παράδειγμα για να μην κουράσω άλλο. Αν με ρωτήσεις αν μπορεί κάποιος να στηντηρήσει μια κουβα στο ενυδρείο του χωρίς CO2, θα του πω «ναι και βέβαια μπορεί» Αν με ρωτήσει μετά από 1 μήνα ξανά μπορεί να τον απαντήσω «όχι δεν μπορεί» Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί στην πρώτη περίπτωση είχα στο μυαλό μου ότι το φυτό μπορεί απλά να επιβιώσει και χωρίς CO2, μπορεί να μην έχει σωστή ανάπτυξη και σωστό φύλλωμα αλλά θα επιβιώσει. Στην ίδια ερώτηση ένα μήνα μετά μπορεί να έχω στο μυαλό μου την άρτια ανάπτυξη του φυτού γιατί χωρίς CO2 μεγαλώνει αργά με μικρά φυλλαράκια και γενικά ένα κατ΄εμενα έχει ένα άσχημο παρουσιαστικό όποτε αυτομάτως θεωρώ πως όχι χωρίς CO2 δεν γίνεται αυτό το φυτό να αναπτυχθεί γιατί θα είναι ένα φυτό που δεν θα μου θυμίζει την κουβα. Είναι από ποια οπτική γωνία βλέπουμε τα πράγματα, θέλουμε απλά να έχουμε το φυτό στο ενυδρείο μας, ή θέλουμε να μεγαλώνει άρτια, θέλουμε να μεγαλώνει απροβλημάτιστα η να είμαστε συνέχεια πάνω από το κεφάλι του. Επίσης πολλές φορές η οπτική μας γωνία αλλάζει γιατί απλά είμαστε άνθρωποι και όχι υπολογιστές να λέμε κατά λέξη κάθε φορά τα ίδια με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια ψυχολογία. Ναι κανείς δεν αμφιβάλλει σ αυτο πιστεύω και σιγουρα ο καθενας εχει διαφορετικές απαιτήσεις (οι οποιες κ μπορει να αλλάζουν καθημερινά ποσο μαλλον στις απαντήσεις που δίνουμε) Τώρα για της μάρκες εγώ προσωπικά θεωρώ κορυφαία την Dennerle σε όλα τα προϊόντα της για περίεργα και απαιτητικά φυτά. Για απλά φυτεμένα όποιο λίπασμα και να πάρεις θα σου κάνει δουλειά στα απλά δεν παίζουν ρόλο η μάρκες. Σιγουρα υπαρχουν και τα εξειδικευμενα εγω παντα ειχα την dennerle και την saechem! επισης Χρηστο για 4χ39 προτείνεις 3χpro plant + 1xtropical της arcadia η 2χ2 ? η pro plant δεν ειναι πιο φωτηνες δεδομενου οτι εχω περισσοτερο υψος? Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος