retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #51 Share 24 Αυγούστου 2013 Εγω που σχεδιαζω ενα 450 λιτρα θα την αγορασω ολη? welcome to the club!! εγω λεω να μαζευτούμε μερικοί ακομα να γινουμε μέτοχοι Γκαζονακια χωρις υποστρωμα δυστοιχος δυσκολα και δεν μπορεις να βαλεις και ταμπλετες σ αυτα..Οπωτε ξανασκεψου το για υποστρωμα. Αν θες να το κανεις φυτεμενο με απαιτητικα φυτα τοτε θελεις πολλα λεφτα για πολλα πραγματα.. αφου μου λετε δυσκολα cuba με co2 και 4χ39 λεω να παιξω με καμια moss με πατεντα κατω και απλα να δοκιμασω κατι θεωρητικα ευκολο σαν την eleocharis parvula και οτι γινει... ολα σχετικα ειναι.με 4 λαμπες που αναφερεις σε αυτα τα λιτρα για παραδειγμα θα εισαι οριακα για απαιτητικα φυτα. εξαρταται και απο την συνολικη φυτομαζα και τις απαιτησεις της.κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια ποσα λιπασματα ακριβως θα ριχνεις και στην ουσια ποσα χρηματα θα χρειαστεις.καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο οπως και καθε χομπιστας. πως γινεται με 4χ39 σε 450 να ναι οριακα ο φιλος ''math'' και εγω με τα μισα λιτρα με τον ιδιο φωτισμο να συζηταμε να παω σε 6χ39 :S με μπερδευετε κ γιατι αναφερα την seachem και το συζηταμε αυτο δηλαδη υπαρχει και καποια αλλη εναλλακτικη με εξισου τοσο 'δυνατα' οσο σκευασματα οσο αυτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2013 #52 Share 24 Αυγούστου 2013 κ γιατι αναφερα την seachem και το συζηταμε αυτο δηλαδη υπαρχει και καποια αλλη εναλλακτικη με εξισου τοσο 'δυνατα' οσο σκευασματα οσο αυτη? brightwell επισης πολυ δυνατη σαν εταιρεια. δεν νομιζω οτι υπαρχουν αλλες επωνυμες μαρκες λιπασματων δοκιμασμενες αλλα και αξιοπιστες, Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #53 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Για χαλακι δες και αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=84311 Παντως προτεινω να βαλεις υποστρωμα γιατι ειναι κατι στο οποιο δεν μπορεις να επεμβεις ευκολα μετα... Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #54 Share 24 Αυγούστου 2013 Ηδη εχω:Φωτισμο 4χ39, C02 μπουκαλα με ηλεκρομαγνητικη (Περιμενω και το Ph controler) καθως και ψυξη για το καλοκαιρι. Νοιωθω σχετικα ετοιμος απο αποψη εξοπλισμου. Ποσο θα μου κοστιζει το λιπασμα ανα μηνα? Με ενα πρηρες σετ λιπασματα δεν θα περναω 3-4 μηνες? 4χ39=156W..σε 450 λιτρα που λες οτι εχεις...δεν κανεις τιποτα δυστοιχος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #55 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Αν εχω φυτα σε ολο το μηκος του ενυδρειου οχι αν εχω στο μισο ομως? Και αν εχω τα φυτα σχετικα ψηλα κοντα στην επιφανεια? Και αν δεν βαλω φυτα με πλλες απαιτησεις σε φως? Ειναι πολλα που παιζουν ρολο και πορισμα θα βγει μονο μολις στηθει το ενυδρειο. Ετσι κι αλλιως θα τον αυξησω παντως με αλλα 4χ39.. Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #56 Share 24 Αυγούστου 2013 Με το φωτισμο που γραφεις πας σε πολυ ευκολα φυτα,ουτε ο,5w/lt δεν εχεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #57 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Με ανακλαστηρες δεν παω σε ισοδυναμο συστημα 300watt? Το λεω γιατι απο οτι εχω διαβασει δινουν μεχρι και 100% επιπλεον φως. Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #58 Share 24 Αυγούστου 2013 Με ανακλαστηρες δεν παω σε ισοδυναμο συστημα 300watt? Το λεω γιατι απο οτι εχω διαβασει δινουν μεχρι και 100% επιπλεον φως. Δεν ισχυει κατι τετοιο,οι ανακλαστηρες δεν σου δινουν παραπανω βατ,απλα συγκεντρωνουν το φως και το αντανακλουν.Οπως και να εχει θες τουλαχιστον αλλο τοσο φωτισμο για πεις οτι βαζεις μετρια φυτα,αλλιως πας σε ευκολα. Το ειπα και πιο πανω,σε τοσα λιτρα αν θες απαιτητικα φυτα θες και χρημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #59 Share 24 Αυγούστου 2013 Προφανως και δεν σου δινουν Watt... H συγκεντρωση του φωτισμου και η αντανακλαση ομως που παρεχουν τι αποτελεσμα εχει? Εχει το ιδιο αποτελεμα με ενα συστημα περισσοτερων watt.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #60 Share 24 Αυγούστου 2013 Οχι φιλε μου,απλα την στελνει σε ενα σημειο,αν ηταν ετσι θα βαζαμε 1 λαμπα και 5 ανακλαστηρες και θα ειχαμε την ισχυ της λαμπας επι 5.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #61 Share 24 Αυγούστου 2013 Οι λαμπες δεν ειναι κυλινδρικες? Δεν εκπεμπουν το φως ομοιομορφα? Το φως που φευγει προς τα πανω (προς την μερια που ειναι το καπακι) δεν ειναι το 50%? Αν δεν εχεις ανακλαστηρα παει στα φυτα? Αν εχεις παει ενα κομματι του πισω στο ενυδρειο?Παει... αρα εχεις αμεσα αυξηση του φωτισμου... Λογικο δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #62 Share 24 Αυγούστου 2013 Το 50% του φωτος που φευγει οπως λες,ο ανακλαστηρας το ξαναστελνει πισω,δηλαδη παλι την ιδια ισχυ εχεις,δεν αυξανει τιποτα,παλι 156βατ ισχυ θα εχεις,δεν θα σου αυξησει κατι,αυτο ειναι που μας ενδιαφερει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #63 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Το 50% του φωτος που φευγει οπως λες,ο ανακλαστηρας το ξαναστελνει πισω,δηλαδη παλι την ιδια ισχυ εχεις,δεν αυξανει τιποτα,παλι 156βατ ισχυ θα εχεις,δεν θα σου αυξησει κατι,αυτο ειναι που μας ενδιαφερει! Αν δεν υπηρχε ο ανακλαστηρας θα ειχαμε δηλαδη στα φυτα την μιση ισχυ απο τις λαμπες? Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #64 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Ισως ναι,αλλα το φως πιστευω οτι αντανακλα ετσι και αλλιως,απλα με ανακλαστηρα ειναι καλυτερα τα πραγματα,οχι ομως οτι σου διπλασιαζει την ισχυ,η ισχης ειναι η ιδια. Συνηθος ομως ολα τα ενυδρεια εχουν ανακλαστηρα,εκτος και αν το καπακι ειναι diy. Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #65 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) brightwell επισης πολυ δυνατη σαν εταιρεια. δεν νομιζω οτι υπαρχουν αλλες επωνυμες μαρκες λιπασματων δοκιμασμενες αλλα και αξιοπιστες, δεν την ειχα υποψην μου ευχαριστω θα το κοιταξω αλλα ειναι φθηνοτερη η το ιδιο και το αυτο διαφορα τυπου 1 ευρω? Για χαλακι δες και αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=84311 Παντως προτεινω να βαλεις υποστρωμα γιατι ειναι κατι στο οποιο δεν μπορεις να επεμβεις ευκολα μετα... Ευχαριστω για την επισημανση το εχω ηδη στο νου μου αν δεις πιο πισω τα φυτακια που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω οχι ολα βεβαια μερικα ειναι για εναλλακτικα σαφως κ οχι ολα επισης παραθετω ενα ποστ ενος παιδιου που ειχε πολυ καλα αποτελεσματα για τα watt του ανα λιτρο χωρις υποστρωμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=62554&page=1 μην τα ισοπεδωνουμε ολα πιστευω οτι γινομαστε καταναλωτικα θυματα πολλες φορες χωρις να χρειαζεται αναγκαια οτι θα υπαρξει διαφορα ναι αλλα οχι και αναποφευκτο Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #66 Share 24 Αυγούστου 2013 δεν την ειχα υποψην μου ευχαριστω θα το κοιταξω αλλα ειναι φθηνοτερη η το ιδιο και το αυτο διαφορα τυπου 1 ευρω? Ευχαριστω για την επισημανση το εχω ηδη στο νου μου αν δεις πιο πισω τα φυτακια που σκεφτομαι να χρησιμοποιησω οχι ολα βεβαια μερικα ειναι για εναλλακτικα σαφως κ οχι ολα επισης παραθετω ενα ποστ ενος παιδιου που ειχε πολυ καλα αποτελεσματα για τα watt του ανα λιτρο χωρις υποστρωμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=62554&page=1 μην τα ισοπεδωνουμε ολα πιστευω οτι γινομαστε καταναλωτικα θυματα πολλες φορες χωρις να χρειαζεται αναγκαια οτι θα υπαρξει διαφορα ναι αλλα οχι και αναποφευκτο Φιλε,αν νομιζεις οτι προσπαθουμε να σου πουμε να παρεις αχρηστα πραγματα τοτε τι να πω.. Το ενυδρειο ειναι δικο σου,εμεις σου ειπαμε τι πρεπει να εχεις,απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα αν θα τα ακολουθησεις η οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #67 Share 24 Αυγούστου 2013 Φιλε,αν νομιζεις οτι προσπαθουμε να σου πουμε να παρεις αχρηστα πραγματα τοτε τι να πω.. Το ενυδρειο ειναι δικο σου,εμεις σου ειπαμε τι πρεπει να εχεις,απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα αν θα τα ακολουθησεις η οχι. δε ξερω τι θες να πεις αλλα μαλλον δεν καταλαβαινουμε το θεμα συζητησης.... προσπαθω να δω τι επιτυχιες μπορω να εχω με αυτα που σκεφτομαι να διαθεσω και τι ποσοστο επιτυχιας εχουν αλλοι χομπιστες απο δω(καλο να δινεις αρχικα πληροφοριες για το βελτιστο αλλα ας συζητησουμε κ λιγο την εναλλακτικη λυση των πραγματων) επισης διαφωνω στο οτι δε παροτρεινετε τον κοσμο ( σε λογικα πλαισια παντα) να πειραματιστει δινοντας λιγο ελπιδες δεν γινεται να καταριπτουμε και να απογοητευουμε τον κοσμο με τα παντα απο την στιγμη που πολλα ενυδρεια εχουν ποσοστο επιτυχιας(σιγουρα τα στανταρ ανεβαινουν απο καιρο σε καιρο)(το πρωτο μου ενυδρειο ηταν ροζ με πλαστικα ).Το υποστρωμα πολλοι υποστηριζουν οτι ειναι απλα ενα καλο start up οχι οτι ειναι αναγκαιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #68 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) δε ξερω τι θες να πεις αλλα μαλλον δεν καταλαβαινουμε το θεμα συζητησης.... προσπαθω να δω τι επιτυχιες μπορω να εχω με αυτα που σκεφτομαι να διαθεσω και τι ποσοστο επιτυχιας εχουν αλλοι χομπιστες απο δω(καλο να δινεις αρχικα πληροφοριες για το βελτιστο αλλα ας συζητησουμε κ λιγο την εναλλακτικη λυση των πραγματων) επισης διαφωνω στο οτι δε παροτρεινετε τον κοσμο ( σε λογικα πλαισια παντα) να πειραματιστει δινοντας λιγο ελπιδες δεν γινεται να καταριπτουμε και να απογοητευουμε τον κοσμο με τα παντα απο την στιγμη που πολλα ενυδρεια εχουν ποσοστο επιτυχιας(σιγουρα τα στανταρ ανεβαινουν απο καιρο σε καιρο)(το πρωτο μου ενυδρειο ηταν ροζ με πλαστικα ).Το υποστρωμα πολλοι υποστηριζουν οτι ειναι απλα ενα καλο start up οχι οτι ειναι αναγκαιο! Κανε αυτα που θες και πες μας τα αποτελεσματα φιλος,εμεις σου ειπαμε αυτα που πρεπει να κανεις αναλογα με τα φυτα που εγραψες.Απο κει και περα πειραματισου και δες τι θα βγει,μη περιμενεις ομως να σου πουμε αυτο που θες εσυ ν ακουσεις,οτι ναι θα παει σουπερ με το φωτισμο που θες,ναι θα παει σουπερ χωρις co2,ναι θα παει σουπερ χωρις υποστρωμα.Εμεις λεμε αυτο που πρεπει και το τι ειναι το σωστο,απο κει και περα ειναι θεμα δικο σου αν θα το ακολουθησεις η οχι και δεν απογοητευουμε κανεναν,εσυ θες απαιτητικα φυτα με λιγα πραγματα,ε αυτο δεν γινετε φιλε! Οσο για το υποστρωμα,ειναι αναγκαιο αν θες γρασιδια δυστοιχος! Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Αυγούστου 2013 #69 Share 24 Αυγούστου 2013 Αν υποθέσουμε πως μια λάμπα φθορίου βγάζει 1000 Lux, τότε λόγο τους σχήματός της αυτά τα Lux εκπέμπονται προς όλες της κατευθύνσεις. Αν χωρίσουμε την λάμπα νοητά οριζόντια τότε 500 Lux πάνε προς τα πάνω και 500 προς τα κάτω. Αρα όταν λέμε ότι έχουμε μια λάμπα με 1000 Lux στο ενυδρείο μας στην πραγματικότητα φωτίζουμε το ενυδρείο με 500 Lux και κάτι παραπάνω από της αντανακλάσεις του καπακιού. Αν τώρα βάλουμε στην λάμπα έναν ανακλαστήρα τότε δεν αυξάνουμε την απόδοση της λάμπας αλλά στέλνουμε τα υπόληπτα Lux στην σωστή κατεύθυνση, αν ο ανακλαστήρας είναι καλός τότε άνετε θα έχουμε αύξηση τον Lux κατά 100% προς την κατεύθυνση που θέλουμε, δηλαδή 1000 Lux προς τα κάτω. Τώρα λόγο ότι το φως το συγκεντρώνουμε μπορεί να εισέλθει ποιο βαθιά με αποτέλεσμα να έχουμε πλασματική αύξηση τον Lux στο βυθό εως και 200% με ανακλαστήρα σε σύγκριση χωρίς ανακλαστήρα. Αυτά που γράφω δεν είναι θεωρητικά αλλά αποδεδειγμένα και πρακτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 24 Αυγούστου 2013 Author #70 Share 24 Αυγούστου 2013 Κανε αυτα που θες και πες μας τα αποτελεσματα φιλος,εμεις σου ειπαμε αυτα που πρεπει να κανεις αναλογα με τα φυτα που εγραψες.Απο κει και περα πειραματισου και δες τι θα βγει,μη περιμενεις ομως να σου πουμε αυτο που θες εσυ ν ακουσεις,οτι ναι θα παει σουπερ με το φωτισμο που θες,ναι θα παει σουπερ χωρις co2,ναι θα παει σουπερ χωρις υποστρωμα.Εμεις λεμε αυτο που πρεπει και το τι ειναι το σωστο,απο κει και περα ειναι θεμα δικο σου αν θα το ακολουθησεις η οχι και δεν απογοητευουμε κανεναν,εσυ θες απαιτητικα φυτα με λιγα πραγματα,ε αυτο δεν γινετε φιλε! Οσο για το υποστρωμα,ειναι αναγκαιο αν θες γρασιδια δυστοιχος! Εσυ μου φαινεται οτι δε δεχεσαι καποια πραγματα και εισαι τελειως κατηγορηματικος!με το co2 συμβιβαστηκα οκ δεν συμβιβαζομαι ομως οτι δε μπορει να λειτουργησει η να παει καλα χωρις υποστρωμα! επισης το οτι μου χεις πει την αποψη σου την δεχομαι απλα περιμενω απαντησεις και απο αλλους ωστε να καταληξω αν 30-40% μου γραψει οτι τα εχει καταφερει πολυ απλα δε θα χρησιμοποιησω 6χ39 η υποστρωμα αν ερθουν αλλοι τοσοι κ μου πουν θα φας ακυρο ισως το ξανα σκεφτω αλλα δε βγαινουν συμπερασματα μιλωντας μονο εσυ κ εγω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #71 Share 24 Αυγούστου 2013 Για κοιτα τις απαντησεις και των υπολοιπων που εχουν γραψει εδω να δεις τι λενε... Και πες μου και κατι,χωρις υποστρωμα πως θα βαλεις γρασιδια?απο που θα τρεφονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Αυγούστου 2013 #72 Share 24 Αυγούστου 2013 Φίλε retard20 ξέρεις πόσες φορές ενώ αλλά και άλλοι χομπιστες εδώ έχουμε προτείνει ενυδρεία με πολύ μικρό κόστος συντηρήσεις; Ούτε, λιπάσματα, ούτε Co2, ούτε υπόστρομα. Υπάρχουν φυτά που μπορείς να στήσεις ένα τέτοιο ενυδρείο, αλλά υπάρχουν και φυτά που ένα από τα παραπάνω να λείπει τότε δεν επιβιώνουν. Εσυ τη είδους ενυδρείο θες να στήσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Αυγούστου 2013 #73 Share 24 Αυγούστου 2013 Για κοιτα τις απαντησεις και των υπολοιπων που εχουν γραψει εδω να δεις τι λενε... Και πες μου και κατι,χωρις υποστρωμα πως θα βαλεις γρασιδια?απο που θα τρεφονται? Κώστα σε πιάνω αδιάβαστο ξέχασες τη λέγαμε; Εγώ συντηρώ την ελεοχάρης, την κούβα και την κριπτοκορίνα πραβα χωρίς υπόστροφά και ταμπλέτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #74 Share 24 Αυγούστου 2013 Κώστα σε πιάνω αδιάβαστο ξέχασες τη λέγαμε; Εγώ συντηρώ την ελεοχάρης, την κούβα και την κριπτοκορίνα πραβα χωρίς υπόστροφά και ταμπλέτες. Εγω δεν ξεχασα τι λεγαμε Χρηστο αλλα το δικο σου ενυδρειο τρεχει κατι χρονια και ο βυθος απο ολα αυτα που εχει πιασει εχει γινει το καλυτερο υποστρωμα,οτι και να βαλεις θα πιασει.Αν θελει ο φιλος να περιμενει κανα χρονο και μετα να βαλει γρασιδια τοτε παω πασο και χωρις υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #75 Share 24 Αυγούστου 2013 Ενα καλο υποστρωμα ποσο κραταει χοντρικα? Με αυξημενη φυτομαζα και πρεπον υψος στο υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος