retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #26 Share 22 Αυγούστου 2013 δεν ειναι οτι δεν διαθετω το budget να το παρω κ αυριο το θεμα ειναι η αποφυγη λαθων και πραγματα που μπορεις να αποφυγεις αλλα το εμποριο σ τα περναει σαν αναγκαια!!!ουτε σε μικροτερο θελω να παω σωστο οτι διαφερουν αλλα προσπαθω να αγοραζω οτι μ αρεσει κ οτι βλεπω εκεινη την ωρα απλα για να στησω και να λειτουργησω το ενυδρειο...(για το χαλικι ρωταω γτ βρηκα αυτο που μου αρεσει κ μπορει σε 2 μηνες να μην εχει να παραγγειλω αλλο ενα 5κιλο για παραδειγμα κ δεν ειπα ολες τις απορριες να μου τις λυσεις εσυ συγκεκριμενα αλλα το οτι χρησιμοποιησες 25 κιλα στο δικο σου 120 με βοηθαει να καταλαβω οτι θελω τουλαχιστον το διπλασιο) !!δε λεω κατι παραλογο ρε παιδια. ουτε διαφωνω με τις αποψεις σας κ ουτε θα παρω κεφαλια αν μου πεις μια γνωμη δε χρειαζεται να ναι εκ του ασφαλους!! ουτε μπορω να συμφωνησω σε ολα το υποστρωμα για μενα ειναι καθαρα εμπορικο κ μπορει να αποφευχθει αποψη μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #27 Share 22 Αυγούστου 2013 Για μενα χωρις υποστρωμα γρασιδι δεν μπαινει γιατι ειναι φυτα με απαιτησεις και ταμπλετες εκει δεν μπορεις να βαλεις,αν νομιζεις οτι μπορεις πες μου πως θα το κανεις? Δεν ειμαι ουτε εμπορας ουτε εχω μαγαζι για να σου προτεινω εμπορικα πραγματα σαν αναγκαια,αλλα διαλεγεις δυσκολα φυτα,πως θα τα αναπτυξεις χωρις co2 και με χαμηλο φωτισμο?Πιστευεις οτι γινετε? Οσο για το χαλικι εγω σου ειπα ποσο εβαλα αλλα ειχα υποστρωμα και ο βυθος μου φλατ,εσυ θελεις βουναλακια που εκει θα χρειαστεις παραπανω χαλικι απ οσο αν το εκανες φλατ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 22 Αυγούστου 2013 #28 Share 22 Αυγούστου 2013 Αν θες να κανεις κατι με μικρο μπατζετ σ αυτα τα λιτρα τοτε πας σε ευκολα φυτα που δεν θελουν πολλα πραγματα,εσυ ομως θες δυσκολα που εχουν απαιτησεις. Οσο για τιμες κανεις δεν μπορει να σου πει ποσο θα βγει γιατι οι τιμες αλλαζουν απο μαγαζι σε μαγαζι,μαρκα σε μαρκα και απο αγγελια σε αγγελια,θελει ψαξιμο.στο ειπα και αυτο πρεπει να το κανεις εσυ.Τωρα τα λιτρα τα καθαρα δεν μπορεις να τα βγαλεις,εγω δεν κοιταω καθαρα λιτρα στο φωτισμο πχ,φωτισμο βαζω με τα μεικτα λιτρα.Επισης ζητας να σου πουμε ποσα κιλα χαλικι θα χρειαστεις και σου ειπα πιο πανω οτι αν βαλεις υποστρωμα,που κανονικα χρειαζεσαι θελεις λιγοτερο,αλλα και παλι εξαρτται απο διαβαθμισεις θελεις να κανεις,κανεις δεν θα σου απαντησει με ασφαλεια. Φιλε μου αυτο που σου λεει ο Κωστας και εγω ειναι οτι δεν σε παμε εμεις στα τοπ, αλλα εσυ τη διαθετεις και απο εκει προχωρας.Θα σου αναφερω ενα παραδειγμα. Εχω ενα Rio 240 με δισκους, θα μου αρεσε ομως να εχω ενα 700 λιτρα να ειναι και οι δισκοι ανετα, αλλα λογο οτι δεν τα εχω, εχω αρκεστει σε αυτο. Απλα σου αναφερει περισσοτερο ο Κωστας τι χρειαζεσε στην μια περιπτωση η στην αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #29 Share 22 Αυγούστου 2013 αρα εσυ λες διαφορετικο πραγμα αρκεισαι σ αυτο που ειναι βιωσιμο ο φιλος μας κωστας αν δε κανω λαθος οτι δε θα μεινει τιποτα χωρις co2 και υποστρωμα κ εγω απλα ρωταω με το co2 θα βαρεθω να κουρευω η αλλιως δεν θα επιβιωσουν τα δυσκολα φυτα η θα ναι εκει απλα δε θα αναπτυσσονται στο μεγιστο?λιγο πολυ ολοι ξερουμε οτι τα απαραιτητα ειναι φως - λιπανση - βυθος - co2 αναλογα κ τις απαιτησεις δε ρωταω τα ιδανικα λοιπον και δεν ειναι κακο να κανω μια ερευνα αγορας ουτε ειπα οτι ειστε εμποροι το χουμε παρει λιγο στραβα το ολο θεμα!! chill Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #30 Share 22 Αυγούστου 2013 Εγω δεν σου ειπα οτι δεν θα μεινει τιποτα,απλα καποια φυτα που δεν θελουν πολυ co2 θα επιζησουν και καποια αλλα πχ γρασιδια θα τα χασεις χωρις co2,καποια αλλα θα αναπτυσονται μεν αλλα οχι οπως πρεπει.Εμεις σου λεμε πιο ειναι το σωστο,απο κει και περα εσυ μπορεις να κανεις οτι θες,δικο σου ειναι το ενυδρειο. Ο Δημητρης πιο πανω δεν σου λεει αυτο που εγραψες αλλα σου λεει οτι ο καθενας κανει μεχρι εκει που φτανουν τα οικονομικα του,αν δεν μπορει παει σε κατι πιο ευκολο,δεν ειναι κακο.Ρωτησες και σου απαντησαμε,δεν εχουμε παρει καποιο θεμα στραβα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 23 Αυγούστου 2013 #31 Share 23 Αυγούστου 2013 Παλικαρι μου καλη σου μερα. Οπως σου αναφερει και ο Κωστας δεν υπαρχει θεμα να στραβωσουμε, αλλα προσπαθουμε να σε βοηθησουμε οσο αυτο ειναι εφεικτο. Παρακατω σου παραθετω ενα βιντεο εαν θελεις περιπου να πας σε κατι τετειο οπως διποτε θα χρειαστεις υποστρωμα, φωτισμο, co2, λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 23 Αυγούστου 2013 #32 Share 23 Αυγούστου 2013 Παλικαρι μου καλη σου μερα. Οπως σου αναφερει και ο Κωστας δεν υπαρχει θεμα να στραβωσουμε, αλλα προσπαθουμε να σε βοηθησουμε οσο αυτο ειναι εφεικτο. Παρακατω σου παραθετω ενα βιντεο εαν θελεις περιπου να πας σε κατι τετειο οπως διποτε θα χρειαστεις υποστρωμα, φωτισμο, co2, λιπασματα. Φανταστικό!!! Αυτά βλέπουμε εμείς οι νεότεροι και κολάμε με το hobby ακόμη περισσότερο. Στο θέμα του φίλου μας, μετά από αυτό που είδα εγώ θα έκανα ότι και εσύ (αν φυσικά μπορούσα οικονομικά), αλλιώς θα συμβιβαζόμουν με πιο εύκολα φυτά μιας που το θέμα CO2 μου φαίνεται και εμένα πολύπλοκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 23 Αυγούστου 2013 #33 Share 23 Αυγούστου 2013 Τη σου φαίνεται περίπλοκο στο CO2 πες μας να το απλοποιήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 23 Αυγούστου 2013 #34 Share 23 Αυγούστου 2013 Προσωπικά αυτή την στιγμή δεν το σκέφτομαι καν, γιατί μου λείπει και ο χώρος και το χρήμα, αυτό που εννοούσα όμως (σύμφωνα με τα λίγα που έχω διαβάσει εδώ μέσα) είναι ότι σίγουρα βάζει κανείς ένα επιπλέον σύστημα που με κάποιον τρόπο αυτό πρέπει να το ελέγχει και να το παρακολουθεί. Επίσης απαιτείται λίγος χώρος για τον εξοπλισμό, γιατί αν το ενυδρείο είναι στο σαλόνι για παράδειγμα και δεν έχεις που να κρύψεις την φιάλη, μπορεί να πας για ύπνο στο μπαλκόνι μαζί με το ενυδρείο. Πάντως για να μην χαλάμε το θέμα του φίλου που ενδιαφέρεται υπάρχει κάποιον link με οδηγό για να στήσεις CO2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Αυγούστου 2013 Author #35 Share 23 Αυγούστου 2013 (edited) Παλικαρι μου καλη σου μερα. Οπως σου αναφερει και ο Κωστας δεν υπαρχει θεμα να στραβωσουμε, αλλα προσπαθουμε να σε βοηθησουμε οσο αυτο ειναι εφεικτο. Παρακατω σου παραθετω ενα βιντεο εαν θελεις περιπου να πας σε κατι τετειο οπως διποτε θα χρειαστεις υποστρωμα, φωτισμο, co2, λιπασματα. Καλημερα καλημερα. ωραιο το χεις μπραβο σου!κατι παρομοιο ειχα κανει στο 60 λιτρο που χω βαλει το λινκ σελιδα 1 τωρα δε ξερψ τι ακριβως θελω ισως σαν αυτο με λιγο περισσοτερο γρασιδακι ευχαριστω για τις συμβουλες θα λαβω αρκετα πραγματα υποψην μου! Τη σου φαίνεται περίπλοκο στο CO2 πες μας να το απλοποιήσουμε. Γεια σου χρησταρα αρχηγε <3 το ενυδρειο που με ειχες συμβουλευσει προπερσι δουλευε ρολοι αλλα με τον στρατο πηγε ακλαυτο ! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59212&page=3 η αληθεια ειναι οτι κ εγω βασανιζομαι λιγο στην ιδεα του συστηματος co2 -η αρχικη του τιμη -τι συντηρηση χρειαζεται μετα -τα γεμισματα μπουκαλας -Και οι ρυθμισεις:ωρες που θα ναι ανοιχτο(και πως), ποσες φυσαλιδες ανα λεπτο(κ πως), Για διαρροες.... αλλαγη PH KH :S αυτα νομιζω οτι με απασχολουν Προσωπικά αυτή την στιγμή δεν το σκέφτομαι καν, γιατί μου λείπει και ο χώρος και το χρήμα, αυτό που εννοούσα όμως (σύμφωνα με τα λίγα που έχω διαβάσει εδώ μέσα) είναι ότι σίγουρα βάζει κανείς ένα επιπλέον σύστημα που με κάποιον τρόπο αυτό πρέπει να το ελέγχει και να το παρακολουθεί. Επίσης απαιτείται λίγος χώρος για τον εξοπλισμό, γιατί αν το ενυδρείο είναι στο σαλόνι για παράδειγμα και δεν έχεις που να κρύψεις την φιάλη, μπορεί να πας για ύπνο στο μπαλκόνι μαζί με το ενυδρείο. Πάντως για να μην χαλάμε το θέμα του φίλου που ενδιαφέρεται υπάρχει κάποιον link με οδηγό για να στήσεις CO2? δε χαλαμε κανενα θεμα εφοσον με αφορουν κ μενα αυτα!! επισης βοηθηστε με σε επιλογες δευτερου φιλτρου και αν γνωριζει καποιος ποσα κιλα χαλικι θα χρειαστω στο περιπου με δεδομενο οτι δε με νοιαζει να περισσεψουν 5-8 κιλα και σε περιπτωση 4 η 6 λαμπτηρων ποιες? arcadia pro plants και οι 4-6 η συνδιασμος καποιων!! Έγινε επεξεργασία 23 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 23 Αυγούστου 2013 #36 Share 23 Αυγούστου 2013 Φιλε μου ακομα δεν εχουμε καταλαβει τι ακριβως θελεις για να μπορεσουμε να σου δωσουμε τεκμιριωμενες απαντησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Αυγούστου 2013 Author #37 Share 23 Αυγούστου 2013 Φιλε μου ακομα δεν εχουμε καταλαβει τι ακριβως θελεις για να μπορεσουμε να σου δωσουμε τεκμιριωμενες απαντησεις. επισης βοηθηστε με σε επιλογες δευτερου φιλτρου και αν γνωριζει καποιος ποσα κιλα χαλικι θα χρειαστω στο περιπου με δεδομενο οτι δε με νοιαζει να περισσεψουν 5-8 κιλα και σε περιπτωση 4 η 6 λαμπτηρων ποιες? arcadia pro plants και οι 4-6 η συνδιασμος καποιων!! Θελω αν καποιος μπορει να μου λυσει τις λιγο πιο ευκολες απορίες μου και εχετε καταλαβει... ακομα δεν εχω δεχτει να παω σε λιγοτερο απαιτητικά φυτα περιμενω να μου απαντησει καποιος για τις ερωτησεις που εθεσα για το συστημα co2 και ολες τις παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Αυγούστου 2013 #38 Share 23 Αυγούστου 2013 Καλημερα καλημερα. ωραιο το χεις μπραβο σου!κατι παρομοιο ειχα κανει στο 60 λιτρο που χω βαλει το λινκ σελιδα 1 τωρα δε ξερψ τι ακριβως θελω ισως σαν αυτο με λιγο περισσοτερο γρασιδακι ευχαριστω για τις συμβουλες θα λαβω αρκετα πραγματα υποψην μου! Γεια σου χρησταρα αρχηγε <3 το ενυδρειο που με ειχες συμβουλευσει προπερσι δουλευε ρολοι αλλα με τον στρατο πηγε ακλαυτο ! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59212&page=3 η αληθεια ειναι οτι κ εγω βασανιζομαι λιγο στην ιδεα του συστηματος co2 -η αρχικη του τιμη εξαρταται , πόσο θα βρείς τα μανόμετρα , και την μπουκάλα , αν παρεις κινέζικο γυρω στα 80 ευρώ , αν πάρεις πιο αξιοπιστο βρισκεις και με 300.. -τι συντηρηση χρειαζεται μετα -τα γεμισματα μπουκαλας εξαρτάται πως το δουελευεις , αν πάρεις 2κιλη , σου κρατάει 1-2 μηνες , αν παρεις 4 κιλη 3-4 μηνες., απο τιμές εμένα μου περνουν 5 ευρω το γέμισμα,. -Και οι ρυθμισεις:ωρες που θα ναι ανοιχτο(και πως), ποσες φυσαλιδες ανα λεπτο(κ πως), Για διαρροες.... αλλαγη PH KH :S αυτα νομιζω οτι με απασχολουν Αυτο θα το βρεις με τις μετρησεις σου, τα ψάρια που θα βάλεις , τα φυτά που θα εχεις , το φως που θα τους δώσεις. ... Το καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικό , δεν εχει στανταρ μετρήσεις,.,, δε χαλαμε κανενα θεμα εφοσον με αφορουν κ μενα αυτα!! επισης βοηθηστε με σε επιλογες δευτερου φιλτρου και αν γνωριζει καποιος ποσα κιλα χαλικι θα χρειαστω στο περιπου με δεδομενο οτι δε με νοιαζει να περισσεψουν 5-8 κιλα και σε περιπτωση 4 η 6 λαμπτηρων ποιες? arcadia pro plants και οι 4-6 η συνδιασμος καποιων!! Απο λάμπες μπορεις να πάρεις και απλές osrma η philps... Αν δεν στησεις το ενυδρείο και δεις τις ανάγκες δεν θα βγάλεις ακρη ποτέ... Απο τα φυτά που εβαλες , μονο ανουμπιες και κρυπτοκορινες μπορεις να βάλεις χωρις co2 .. Μπες στο site της seachem και υπολόγισε το ., αυτο ειναι για το flourite , αλλα πανω κάτω το ιδιο , ειναι . http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Αυγούστου 2013 #39 Share 23 Αυγούστου 2013 Φιλε μου εαν θελεις πολυ δυσκολα φυτα, ειναι ολα απαραιτητα, απο το υποστρωμα εως και την μπουκαλα και θελεις δεν θελεις πρεπει να προβληματιστης να πειραματιστεις να διαβασης και να μαθεις, αλλιως αρχισε ποιο χαλαρα με ποιο ευκολα φυτα γιατι περα απο το ολο εξοδο του εξοπλισμου το παγιο σχετικο κοστος συνεχιζει να υπαρχει και η φροντιδα ειναι ποιο απαιτητικη απο ενα απλο φυτεμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 23 Αυγούστου 2013 #40 Share 23 Αυγούστου 2013 Θα σου προτεινα οτι και να διαλεξεις να βαλεις υποστρομα. Γιατι εαν μετα πας για φουλ φυτεμενο με δυσκολα φυτα να μην το ξεστησης για να βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Αυγούστου 2013 Author #41 Share 23 Αυγούστου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις σου θελω λιγο πιο αναλυτικα το ολο θεμα με το co2 γιατι καταλήγω στο να το βαλω στο budget οποτε κ λιγο πως λειτουργει πως ρυθμιζεται και ολα τα συναφη. τα ψαρια δεν με απασχολουν σε πρωτη φαση αφου δω τι παιζει με μετρησεις θα προβω σε αυτη την διαδικασια . το μονο που θα με ευχαριστουσε θα ταν να βαλω τα ηδη υπάρχοντα απο το 60αρι(ramirezi/neon) αν οι μετρήσεις το επιτρεπουν να ναι πιο ανετα!! αν το site ειναι με inches μου βγαζει 4 σακουλες των 7κιλων αλλα αποφασισα να παραγγειλω 50-60 κιλα να μαι απολυτα καλυμμενος Φιλε μου εαν θελεις πολυ δυσκολα φυτα, ειναι ολα απαραιτητα, απο το υποστρωμα εως και την μπουκαλα και θελεις δεν θελεις πρεπει να προβληματιστης να πειραματιστεις να διαβασης και να μαθεις, αλλιως αρχισε ποιο χαλαρα με ποιο ευκολα φυτα γιατι περα απο το ολο εξοδο του εξοπλισμου το παγιο σχετικο κοστος συνεχιζει να υπαρχει και η φροντιδα ειναι ποιο απαιτητικη απο ενα απλο φυτεμενο. διαβαζω χρονια τωρα!!πειραματισμους δεν θα λεγα οτι εχω κανει αρκετους αλλα εχω κανει ορισμενους απλα δεν ειχα τοσο μεγαλο ενυδρειο να δω τι παιζει με υψος,σκιες,λιπανση! και στο 110λιτρα που περασε απο χερι μου δεν ειχα καν φυτα 2 ριζες κ 4-5 ανουμπιες! το κοστος στο χομπι παντα θα υπαρχει κ οσο πιο απαιτητικος εισαι απαιτει κ αυτο λογικο προς το παρον διατίθεμαι να το κανω! Θα σου προτεινα οτι και να διαλεξεις να βαλεις υποστρομα. Γιατι εαν μετα πας για φουλ φυτεμενο με δυσκολα φυτα να μην το ξεστησης για να βαλεις. υποστρωμα αποφασισα πως σιγουρα δε θα βαλω μετα απο πολυ διαβασμα.... και δεν υπηρχε περιπτωση να ξεστηνα για να το κανω :S εκει θα ταν ο μονος λογος να αρκεστω σε κατι πιο ευκολο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Αυγούστου 2013 #42 Share 23 Αυγούστου 2013 Ευχαριστω για τις απαντησεις σου θελω λιγο πιο αναλυτικα το ολο θεμα με το co2 γιατι καταλήγω στο να το βαλω στο budget οποτε κ λιγο πως λειτουργει πως ρυθμιζεται και ολα τα συναφη. τα ψαρια δεν με απασχολουν σε πρωτη φαση αφου δω τι παιζει με μετρησεις θα προβω σε αυτη την διαδικασια . το μονο που θα με ευχαριστουσε θα ταν να βαλω τα ηδη υπάρχοντα απο το 60αρι(ramirezi/neon) αν οι μετρήσεις το επιτρεπουν να ναι πιο ανετα!! αν το site ειναι με inches μου βγαζει 4 σακουλες των 7κιλων αλλα αποφασισα να παραγγειλω 50-60 κιλα να μαι απολυτα καλυμμενος διαβαζω χρονια τωρα!!πειραματισμους δεν θα λεγα οτι εχω κανει αρκετους αλλα εχω κανει ορισμενους απλα δεν ειχα τοσο μεγαλο ενυδρειο να δω τι παιζει με υψος,σκιες,λιπανση! και στο 110λιτρα που περασε απο χερι μου δεν ειχα καν φυτα 2 ριζες κ 4-5 ανουμπιες! το κοστος στο χομπι παντα θα υπαρχει κ οσο πιο απαιτητικος εισαι απαιτει κ αυτο λογικο προς το παρον διατίθεμαι να το κανω! υποστρωμα αποφασισα πως σιγουρα δε θα βαλω μετα απο πολυ διαβασμα.... και δεν υπηρχε περιπτωση να ξεστηνα για να το κανω :S εκει θα ταν ο μονος λογος να αρκεστω σε κατι πιο ευκολο! Να σου πώ απλά ποια μέθοδο λιπανσης σκεφτεσαι να ακολουθήσεις? Εκεί θα δείς και την χρησιμότητα του υποστρώματος... Ασε που βοηθάει στην αρχη σαν μπουστάρισμα στα φυτά. Εγω εβαλα ανακατεμένο flurite , με χαλαζιακο και απο κάτω υποστρωμα της τροπικα. Να ξερεις οτι όσο πιο μεγάλο το φυτεμένο τοσες ποιο πολλές απαιτήσεις από εμάς. Οσο αφορά το co2 , το συνδεεις , διαβάζει ph,. kh , περνεις τον πινακα που ισχυει για το co2 , αν δεν σου κάθεται καλα ο πίνακας υπολογιζεις απο μόνος σου με ψαρια και φυτά, με λιγα λόγια με το μάτι . Απο μεθόδους για το co2 , μπορεις να δοκιμάσεις: 1)Ολη την ημερα παροχή 2) Με controller 31-2 ωρες πριν ανοιξουν τα φώτα και κλεισιμο μια ώρα πριν κλεισουν τα φωτα. Αυτο εξαρτάται απο τον φωτισμό που θα δώσεις , και την λίπανση που θα ακολουθησεις, Δυστηχώς δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο τροπο, δοκιμάσζεις και πάς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Αυγούστου 2013 Author #43 Share 23 Αυγούστου 2013 Να σου πώ απλά ποια μέθοδο λιπανσης σκεφτεσαι να ακολουθήσεις? Εκεί θα δείς και την χρησιμότητα του υποστρώματος... Ασε που βοηθάει στην αρχη σαν μπουστάρισμα στα φυτά. Εγω εβαλα ανακατεμένο flurite , με χαλαζιακο και απο κάτω υποστρωμα της τροπικα. Να ξερεις οτι όσο πιο μεγάλο το φυτεμένο τοσες ποιο πολλές απαιτήσεις από εμάς. Οσο αφορά το co2 , το συνδεεις , διαβάζει ph,. kh , περνεις τον πινακα που ισχυει για το co2 , αν δεν σου κάθεται καλα ο πίνακας υπολογιζεις απο μόνος σου με ψαρια και φυτά, με λιγα λόγια με το μάτι . Απο μεθόδους για το co2 , μπορεις να δοκιμάσεις: 1)Ολη την ημερα παροχή 2) Με controller 31-2 ωρες πριν ανοιξουν τα φώτα και κλεισιμο μια ώρα πριν κλεισουν τα φωτα. Αυτο εξαρτάται απο τον φωτισμό που θα δώσεις , και την λίπανση που θα ακολουθησεις, Δυστηχώς δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο τροπο, δοκιμάσζεις και πάς... Ολη την σειρα seachem σκεφτομαι + ταμπλετες που τα εχω ολα αυτα!! το boost δε το χρειαζομαι απαραιτητα προτιμω να στρωσει ο βυθος φυσικα! δε καταλαβαινω πραγματικα τιποτα απο πινακες που λες.που βρισκω αυτον τον πινακα? οι 3 αυτες εκδοχες ρυθμιζονται ευκολα απο το συστημα?ειμαι ''αδαης σα πευκο'' με οτι εχει να κανει για το co2 !! ο φωτισμος που αρχιζω να καταληγω εφοσον αποφασισα για co2 ειναι 4χ39 watt και ειδα κ αυτο δε ξερω αν θα τις παιρνει www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/t-5-2660/product/sera-plant-color-t5-1.html τις 45 watt το ενυδρειο εχει 1μετρο μηκος και απ οσο θυμαμαι ειναι 85 εκατοστα αυτες που εχει !! αν καποιος γνωριζει ας απαντησει αυτο γτ ειναι πολυ σημαντικο... η αν σ αυτο το μηκος μπορω να αυξησω τα watt και τα lumen απο καποια εταιρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Αυγούστου 2013 #44 Share 23 Αυγούστου 2013 (edited) Ολη την σειρα seachem σκεφτομαι + ταμπλετες που τα εχω ολα αυτα!! το boost δε το χρειαζομαι απαραιτητα προτιμω να στρωσει ο βυθος φυσικα! δε καταλαβαινω πραγματικα τιποτα απο πινακες που λες.που βρισκω αυτον τον πινακα? οι 3 αυτες εκδοχες ρυθμιζονται ευκολα απο το συστημα?ειμαι ''αδαης σα πευκο'' με οτι εχει να κανει για το co2 !! ο φωτισμος που αρχιζω να καταληγω εφοσον αποφασισα για co2 ειναι 4χ39 watt και ειδα κ αυτο δε ξερω αν θα τις παιρνει www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/t-5-2660/product/sera-plant-color-t5-1.html τις 45 watt το ενυδρειο εχει 1μετρο μηκος και απ οσο θυμαμαι ειναι 85 εκατοστα αυτες που εχει !! αν καποιος γνωριζει ας απαντησει αυτο γτ ειναι πολυ σημαντικο... η αν σ αυτο το μηκος μπορω να αυξησω τα watt και τα lumen απο καποια εταιρεια Στα 270 λιτρα θα γίνεις μέτοχος της seachem ... Για τον πίνακα https://www.google.gr/search?q=ph+kh+co2&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=MfEXUszIAoKLtAaJ74DIBg&biw=1280&bih=899&sei=M_EXUpvvJYLFtQajkICoCA οποιo σε βολεύει... Για να σου στρώσει ο βυθός θα πάρει πάνω απο 4+ μήνες, οπότε ξανασκεψου το για υπόστρωμα... Απο το σύστημα,απο μόνο του δεν ρυθμίζονται οι τρεις εκδοχές άλλα από εμάς!!! Επιλεγόυμε την kh οπως ειπα αναλογως ψαρια - φυτά , και μετά επιλέγουμε το ph με βάση το co2 . Δυστηχως σε τοσα λιτρα για γκαζονάκια με αυτον το φωτισμό δυσκολα, ιδιαιτερα αν το ενυδρειο ειναι ψηλό (40+cm ) θέλεις ακομη περισσότερο φωτισμό. Αν ειναι 85 εκατοστά υπολόγισε οτι στην ακρη δεν θα σε καλύπτει τόσο απο φωτισμο. Σε t5 που κυκλοφορουν δεν γνωρίζω να κυκλοφορούν πάνω από 39ςwatt. Έγινε επεξεργασία 23 Αυγούστου 2013 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 23 Αυγούστου 2013 Author #45 Share 23 Αυγούστου 2013 Στα 270 λιτρα θα γίνεις μέτοχος της seachem ... εχεις να προτείνεις κατι καλύτερο? Για τον πίνακα https://www.google.gr/search?q=ph+kh+co2&um=1&ie=UTF-8&hl=el&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=MfEXUszIAoKLtAaJ74DIBg&biw=1280&bih=899&sei=M_EXUpvvJYLFtQajkICoCA οποιo σε βολεύει... αρα αυτο ερχεται μετα.... αλλα μαλλον για τα ψαρια που ανέφερα Για να σου στρώσει ο βυθός θα πάρει πάνω απο 4+ μήνες, οπότε ξανασκεψου το για υπόστρωμα... το γνωριζω αυτο Απο το σύστημα,απο μόνο του δεν ρυθμίζονται οι τρεις εκδοχές άλλα από εμάς!!! Επιλεγόυμε την kh οπως ειπα αναλογως ψαρια - φυτά , και μετά επιλέγουμε το ph με βάση το co2 . εννοω αν ρυθμιζεται ευκολα με το συστημα αυτο τι ωρα να ανοιγει τι ωρα να κλεινει οχι αν το κανει αυτοματα για παραδειγμα να ανοιγει μια ωρα πριν ανοιξει και το φως κ μια ωρα πριν χωρις να σαι απο πανω Δυστηχως σε τοσα λιτρα για γκαζονάκια με αυτον το φωτισμό δυσκολα, ιδιαιτερα αν το ενυδρειο ειναι ψηλό (40+cm ) θέλεις ακομη περισσότερο φωτισμό. γκαζον σκεφτομαι για moss με πατεντα η eleocharis δεν δειχναν τοσο απαιτητικα... Αν ειναι 85 εκατοστά υπολόγισε οτι στην ακρη δεν θα σε καλύπτει τόσο απο φωτισμο. -Διαστάσεις Ενυδρείου: 1000x420x650 ( αρα το υψος 57 με υποστρωμα αντε πες 60 χωρις που ετσι σκεφτομαι)στο πισω μερος θα βαλω κ υψος παραπανω απ οτι μπροστα που θα ναι 5 εκατοστα ελαχιστο! -Λίτρα: 273 (καθαρά 200-230 ?) Σε t5 που κυκλοφορουν δεν γνωρίζω να κυκλοφορούν πάνω από 39ςwatt. ναι κ εγω αυτο ηξερα απλα αλλαξα την λαμπα απο το 60λιτρο κ επεσε το ματι μου στο πινακακι που λεει στις τ5 45watt 89εκατοστα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #46 Share 24 Αυγούστου 2013 Στα 270 λιτρα θα γίνεις μέτοχος της seachem ... Εγω που σχεδιαζω ενα 450 λιτρα θα την αγορασω ολη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Αυγούστου 2013 #47 Share 24 Αυγούστου 2013 Γκαζονακια χωρις υποστρωμα δυστοιχος δυσκολα και δεν μπορεις να βαλεις και ταμπλετες σ αυτα..Οπωτε ξανασκεψου το για υποστρωμα. Εγω που σχεδιαζω ενα 450 λιτρα θα την αγορασω ολη? Αν θες να το κανεις φυτεμενο με απαιτητικα φυτα τοτε θελεις πολλα λεφτα για πολλα πραγματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #48 Share 24 Αυγούστου 2013 (edited) Αν θες να το κανεις φυτεμενο με απαιτητικα φυτα τοτε θελεις πολλα λεφτα για πολλα πραγματα.. Ηδη εχω:Φωτισμο 4χ39, C02 μπουκαλα με ηλεκρομαγνητικη (Περιμενω και το Ph controler) καθως και ψυξη για το καλοκαιρι. Νοιωθω σχετικα ετοιμος απο αποψη εξοπλισμου. Ποσο θα μου κοστιζει το λιπασμα ανα μηνα? Με ενα πρηρες σετ λιπασματα δεν θα περναω 3-4 μηνες? Έγινε επεξεργασία 24 Αυγούστου 2013 - math01141 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 24 Αυγούστου 2013 #49 Share 24 Αυγούστου 2013 ολα σχετικα ειναι.με 4 λαμπες που αναφερεις σε αυτα τα λιτρα για παραδειγμα θα εισαι οριακα για απαιτητικα φυτα. εξαρταται και απο την συνολικη φυτομαζα και τις απαιτησεις της.κανεις δεν μπορει να σου πει με σιγουρια ποσα λιπασματα ακριβως θα ριχνεις και στην ουσια ποσα χρηματα θα χρειαστεις.καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο οπως και καθε χομπιστας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
math01141 24 Αυγούστου 2013 #50 Share 24 Αυγούστου 2013 Ναι το ξερω πλεον καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος