retard20 22 Αυγούστου 2013 #1 Share 22 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα στην παρέα! Μετά από μια μεγάλη αποχή λόγω στρατιωτικών καθηκόντων, θέλω να επιστρέψω δυναμικά με την απόκτηση ενός νέου ενυδρείου που παραθέτω παρακάτω και θα χρειαστώ την πολύτιμη βοηθειά σας ξανά!! Το project αυτό θα υλοποιηθεί στην διάρκεια 3-4 μηνών για να μην κάνω τα λάθη που έκανα σα νέος χομπίστας και να μην κάνω σπατάλες και υπερβολές και να κατασταλάξω αν θα κάνω κάποιο στιλ aquascape ή ό,τι κάτσει για πιο φυσικό. Project: -Διαστάσεις Ενυδρείου: 1000x420x650 -Λίτρα: 273 (καθαρά 200-230 ? θα χρειαστεί για τον υπολογισμό lumen-watt) -Σύστημα φωτισμού: 2x T5/39W +αγορά ενός ακόμη φωτιστικού 2x T5/39W (Θα χρειαστω περισσοτερο φωτισμο για Full φυτεμενο με δυσκολα φυτα???Ποιες λαμπες και απο που??) -το υπάρχον εξωτερικό φίλτρο JBL E700i + ακόμη ένα εξωτερικό φίλτρο( εδώ θα χρειαστώ απόψεις fluval/eheim/jbl και με τι κυκλοφορία/ώρα) -υπόστρωμα κοκκομετρίας 1-2 mm μαύρο (πόσα κιλά πιστεύετε ότι χρειάζομαι, εχω παραγγείλει 30kg) -ταμπλέτες flourish + όλη την σειρά υγρών λιπασμάτων -Διακόσμηση: -πέτρες λάβας και 1-2 ξύλου -θέλω να βρω μια ωραία μεγάλη ρίζα με διακλαδώσεις(βοηθήστε με να βρω και που έχουμε 4 μήνες μπροστά μας ) Ερωτήσεις: 1)οτι επισήμανα με χρώμα 2) επίσης δεν εχω κατασταλάξει αν θα βάλω 3d backround είτε diy είτε έτοιμο αποψεις η γυναίκα φωνάζει λέει οτι γίνεται σα κουτί και χάνει βάθος εμένα πάντα μ άρεσαν 3)co2 θέλω να το αποφύγω... κατά πόσο ειναι εφικτό και ποιό το κόστος του? 4) εχω μια τεράστια γκάμα φυτών που θέλω θα την postαρω μετα γιατι θα κλάψετε :P 5) μη βαριέστε να διαβάσετε το post μου <3 Εχω κάποια εμπειρία και έχω διαβάσει ολα τα thread ξανά να τα φρεσκάρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #2 Share 22 Αυγούστου 2013 Καλησπέρα στην παρέα! Μετά από μια μεγάλη αποχή λόγω στρατιωτικών καθηκόντων, θέλω να επιστρέψω δυναμικά με την απόκτηση ενός νέου ενυδρείου που παραθέτω παρακάτω και θα χρειαστώ την πολύτιμη βοηθειά σας ξανά!! Το project αυτό θα υλοποιηθεί στην διάρκεια 3-4 μηνών για να μην κάνω τα λάθη που έκανα σα νέος χομπίστας και να μην κάνω σπατάλες και υπερβολές και να κατασταλάξω αν θα κάνω κάποιο στιλ aquascape ή ό,τι κάτσει για πιο φυσικό. Project: -Διαστάσεις Ενυδρείου: 1000x420x650 -Λίτρα: 273 (καθαρά 200-230 ? θα χρειαστεί για τον υπολογισμό lumen-watt) -Σύστημα φωτισμού: 2x T5/39W +αγορά ενός ακόμη φωτιστικού 2x T5/39W (Θα χρειαστω περισσοτερο φωτισμο για Full φυτεμενο με δυσκολα φυτα???Ποιες λαμπες και απο που??) -το υπάρχον εξωτερικό φίλτρο JBL E700i + ακόμη ένα εξωτερικό φίλτρο( εδώ θα χρειαστώ απόψεις fluval/eheim/jbl και με τι κυκλοφορία/ώρα) -υπόστρωμα κοκκομετρίας 1-2 mm μαύρο (πόσα κιλά πιστεύετε ότι χρειάζομαι, εχω παραγγείλει 30kg) -ταμπλέτες flourish + όλη την σειρά υγρών λιπασμάτων -Διακόσμηση: -πέτρες λάβας και 1-2 ξύλου -θέλω να βρω μια ωραία μεγάλη ρίζα με διακλαδώσεις(βοηθήστε με να βρω και που έχουμε 4 μήνες μπροστά μας ) Ερωτήσεις: 1)οτι επισήμανα με χρώμα 2) επίσης δεν εχω κατασταλάξει αν θα βάλω 3d backround είτε diy είτε έτοιμο αποψεις η γυναίκα φωνάζει λέει οτι γίνεται σα κουτί και χάνει βάθος εμένα πάντα μ άρεσαν 3)co2 θέλω να το αποφύγω... κατά πόσο ειναι εφικτό και ποιό το κόστος του? 4) εχω μια τεράστια γκάμα φυτών που θέλω θα την postαρω μετα γιατι θα κλάψετε :P 5) μη βαριέστε να διαβάσετε το post μου <3 Εχω κάποια εμπειρία και έχω διαβάσει ολα τα thread ξανά να τα φρεσκάρω Ξεκιναω μ αυτα που ειναι με κοκκινο.Αν θες δυσκολα φυτα χρειαζεσαι οπωσδηποτε co2 και πολυ καλο φωτισμο,παραπνω απο αυτον που γραφεις.Εισαι ετοιμος να το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #3 Share 22 Αυγούστου 2013 (edited) Το χω ξανά κάνει με επιτυχια σε μικρότερο ενυδρείο και είμαι έτοιμος για περισσότερο φωτισμό πάντα ημουν δυστακτικός με το co2 για κάποιο λογο και ακόμη είμαι γι αυτό ρωταω κατα ποσο ειναι εφικτο να το αποφυγω κ ας με βαλεις πανω απο το ενυδρειο με excel καθημερινα επισης δωσμου μια ενδεικτικη τιμη για co2 σε παρακαλω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=59212&page=3 4x39watt δε κανουν με 6x39watt ειμαστε καλά?ποσο δυσκολο ειναι να βρω τα φυτα που θελω γιατι θα εκπλαγεις Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #4 Share 22 Αυγούστου 2013 Excel σε τοσα λιτρα θελεις κανα βαρελι και παλι δεν θα δεις τρελη διαφορα.Οι τιμες του ολοκληρομενου συστηματος παιζουν αναλογα τι θα βαλεις,δεν μπορω να σου πω τιμη γιατι δεν ξερω ακριβως,υπολογισε περιπου στο 150αρι,δες ομως και τις αγγελιες γιατι μπορει να βρεις κατι. Αν μου πεις και τι φυτα θες,θα σου πω τι φωτισμο θες και αν τα βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #5 Share 22 Αυγούστου 2013 Cabomba caroliniana Cladophora aegagrophilaCryptocoryne wendtii 'Tropica' (1τη επιλογη) - Cryptocoryne wendtii ''brown' Cryptocoryne Wendtii ''green'Egeria DensaEleocharis parvulaHygrophila polysperma 'Rosanervig'Ludwigia repens 'Rubin' + Ludwigia sp. +Ludwigia GlandulosaSagittaria SubulataStaurogyne RepensAlternanthera reineckii 'Mini'Cryptocoryne parva+ Eleocharis sp. 'mini'Aponogeton madagascariensisEusteralis stellata (Pogostemon stellata) - rotala rotundifoliaRotala macrandra +'purple' (Lilacina)Bacopa Australis +Hygrophila Pinnatifida +alternanthera rosanervig +Fontinalis Antipyretica Wilow - Taxyphyllum Barbieri (Java Moss) -Taxiphyllum Sp. 'spiky' - Fissidens fontanus - Riccia Fluitans - Vesicularia dubyana 'Christmas' - Vesicularia Ferriei 'weeping'lindernia rotundifoliaMonosolenium tenerum (erroneously “Pellia”)aponogeton crispus redPogostemon helferiCrinum calamistratum τα κοκκινα ειναι αυτα που θελω τρελα!! μην φανταστεις οτι τα θελω ολα απλα δε ξερω τι θα βρω οταν θα το φτιαχνω κ ποια θα μπορω να παραγγειλω απο καταστηματα ο λογος που δε θελω να βαλω co2 δε μπορω αυτα με τις μπουκαλες γεμισμα μπλα μπλα!!!δε σκαμπαζω μια για φυσαλιδες ανα λεπτο κ τετοια πρεπει να χεις τελειωσει πανεπιστημιο.... κλεισε βραδυ βαλε πρωι ζυγησε την μπουκαλα γεμισε την και πολλα λεφτα ενω ηδη θα παω για πολλα καθε φωτιστικο +80ευρω + ενυδρειο κ πιο πολυ θελω να το συζητησω γτ οπως αναγραφω θα υλοποιηθει σε 3-4 μηνες ας πουμε πηρα το χαλικι τωρα τον αλλο μηνα ενα φωτιστικο κ μετα ενυδρειο με βαση κλπ!!! εκτος αν τα παρω ολα μαζι και μου κανουν καποιο discount θα το δω αυτο παντως θα γινει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #6 Share 22 Αυγούστου 2013 Cabomba caroliniana-Το βρισκεις Cladophora aegagrophila-Το βρισκεις Cryptocoryne wendtii 'Tropica' (1τη επιλογη) - Cryptocoryne wendtii ''brown' Cryptocoryne Wendtii ''green'Τα βρισκεις Egeria Densa-Το βρισκεις Eleocharis parvula-Το βρισκεις Hygrophila polysperma 'Rosanervig'-Το βρισκεις Ludwigia repens 'Rubin' + Ludwigia sp. +Ludwigia Glandulosa-Το βρισκεις Sagittaria Subulata-Το βρισκεις Staurogyne Repens-Το βρισκεις Alternanthera reineckii 'Mini'-Το βρισκεις Cryptocoryne parva+-Το βρισκεις Eleocharis sp. 'mini'-Το βρισκεις Aponogeton madagascariensis-Το βρισκεις Eusteralis stellata (Pogostemon stellata) - rotala rotundifolia-Το βρισκεις Rotala macrandra +'purple' (Lilacina)-Το βρισκεις Bacopa Australis +-Το βρισκεις Hygrophila Pinnatifida +Δεν ξερω αν το βρισκεις alternanthera rosanervig +Το βρισκεις Fontinalis Antipyretica Wilow - Ebay Taxyphyllum Barbieri (Java Moss) -Το βρισκεις Taxiphyllum Sp. 'spikyEbay ' - Fissidens fontanus - Ebay Riccia Fluitans - Το βρισκεις Vesicularia dubyana 'Christmas' - Ebay Vesicularia Ferriei 'weeping'Ebay lindernia rotundifoliaΔεν ξερω αν το βρισκεις Monosolenium tenerum (erroneously “Pellia”)Το βρισκεις aponogeton crispus redΤο βρισκεις Pogostemon helferiΤο βρισκεις Crinum calamistratumΤο βρισκεις τα κοκκινα ειναι αυτα που θελω τρελα!! μην φανταστεις οτι τα θελω ολα απλα δε ξερω τι θα βρω οταν θα το φτιαχνω κ ποια θα μπορω να παραγγειλω απο καταστηματα ο λογος που δε θελω να βαλω co2 δε μπορω αυτα με τις μπουκαλες γεμισμα μπλα μπλα!!!δε σκαμπαζω μια για φυσαλιδες ανα λεπτο κ τετοια πρεπει να χεις τελειωσει πανεπιστημιο.... κλεισε βραδυ βαλε πρωι ζυγησε την μπουκαλα γεμισε την και πολλα λεφτα ενω ηδη θα παω για πολλα καθε φωτιστικο +80ευρω + ενυδρειο κ πιο πολυ θελω να το συζητησω γτ οπως αναγραφω θα υλοποιηθει σε 3-4 μηνες ας πουμε πηρα το χαλικι τωρα τον αλλο μηνα ενα φωτιστικο κ μετα ενυδρειο με βαση κλπ!!! εκτος αν τα παρω ολα μαζι και μου κανουν καποιο discount θα το δω αυτο παντως θα γινει!!! Χωρις co2 ξεχνας πολλα απο αυτα τα φυτα και επισης θελεις και παραπανω φωτισμο,με αυτα που εγραψες πιο πανω εισαι περιπου στο 0.5w/lt και πρεπει να πας παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #7 Share 22 Αυγούστου 2013 (edited) 273 λιτρα ειναι το ενυδρειο και πανω εχω απορια ποσο θα βγει καθαρα.... κ ποσο χαλικι θελω γτ εχω παραγγειλει 30 κιλα οποτε αμεσως παμε 240 + πετρες + ξυλα σιγουρα 200-230 πιστευω αρα 4χ39 παει στα 0,67-0,7 τωρα με τα lumen αναλογα τις λαμπες που απ οσο ξερω ειναι καλυτερο να το δουμε ετσι αφου δεν τα εχω στα χερια μου τωρα κ να προβω σε σωστες αγορες παντως κ το 6χ39 ειναι εφικτο να γινει δε ξερω αν θα ναι υπερβολη... δε ξερω τι λες κ εσυ!!! χωρις co2 και μονο καθημερινη χρηση excel τι ξεχναω?? τα γρασιδια? για καποιο λογο ειμαι πολυ αρνητικα προιδεασμενος με το co2 απλα ειμαι... και πιστευω ειναι διαδικασια μεγαλη για τον χαρακτηρα μου αλλα ισως κ να παω για co2 θελω ιδεες κ αποψεις Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #8 Share 22 Αυγούστου 2013 6χ39 μια χαρα ειναι,μπορεις να ξεκινησεις με 4χ39 και βλεπεις στην πορεια πως θα πηγαινουν τα φυτα σου. Με excel δεν θα δεις μεγαλη διαφορα και σε τοσα λιτρα δεν σε συμφερει,θελεις ενα βαρελι,με τα λεφτα που θα δωσεις στα excel παιρνεις συστημα co2 ανετα και θα κανεις σωστη δουλεια.Δεν ειναι τιποτα,στην αρχη μπορει να δυσκολευτεις λιγο αλλα μετα θα εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #9 Share 22 Αυγούστου 2013 Ξεχασα να σου πω οτι θα χρειαστεις και υποστρωμα κατω απο το χαλικι ειδικα για τα γρασιδια αλλα και για καποια αλλα φυτα που θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #10 Share 22 Αυγούστου 2013 (edited) Οκ θα περιμενω να ακουσω 2-3 τιμες κ απο καποιον που εχει κ πως στο καλο τις γεμιζεις και που να μου προτεινουν γενικα... παντως σιγουρα σε κατι πανετοιμο!!δεν ειμαι για τετοια θα ανατιναξω κανα σπιτι επικινδυνα αυτα για μενα δε πιανουν τα χερια μου!!!Οσο για το υποστρωμα θυμαμαι κ συγκεκριμενα απο τον Χρηστο οτι δεν ειναι απαραιτητο σιγουρα βοηθαει και boostαρει στην αρχη δεδομενου οτι το ενυδρειο για να στρωθει ο βυθος θελει 3-6 μηνες θα προτιμουσα να βαλω τις ταμπλετες τις flourish οπως ειχα κανει στο 60lt αλλα μπορω κ να παρω αυτο δε με βασανιζει τοσο και 6χ39 ευκολακι το σκεφτομουν βαση οτι το ενυδρειο ειναι κ αρκετα ψηλο αν δεις τις διαστασεις παραπανω!!χμμμμ αυτο το co2..... !!!ποσο χαλικι περιπου θα χρειαστω 30 κιλα η να χω να κανω τα κολπα μου με το τοπιο ? και τι φιλτρο να εβαζα μαζι με το jbl? χωρις co2 τι να ξεχασω απο φυτα? θελω να μου λυθουν αρκετες αποριες ωστε να καταληξω κ εγω η κ να συμβιβαστω!! με ''λιγα'' λογια γυρισα απο στρατο για να σας τα πρηξω Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #11 Share 22 Αυγούστου 2013 Το υποστρωμα θα βοηθησει πολυ τα φυτα και ειδικα τα γρασιδια θελουν οπωσδηποτε!Αλλιως θα πρεπει να περιμενεις πολυ για να βαλεις απαιτητικα φυτα χωρις υποστρωμα.Οσο για τις ταμπλετες,στα γρασιδια δεν μπορεις να βαλεις.Καλητερα να βαλεις υποστρωμα για να εισαι κομπλε! 3Ο κιλα χαλικι νομιζω οτι ειναι πολυ λιγα και ειδικα αν δεν βαλεις υποστρωμα απο κατω.Εγω αν θυμαμαι καλα στο δικο το 110 και με διαστασεις πατου 80χ40 ειχα βαλει 15-20 κιλα χαλικι της ιδιας κοκκομετριας και απο κατω ειχα και υποστρωμα. Αν δεν θες co2 και δεις τι θα σου σβησω απο τη λιστα θα στεναχωριθεις.. Co2 θα παρεις ολοκληρομενο συστημα και απλα θα γεμιζεις την μπουκαλα οταν χρειαζεται,την πας σε μαγαζια που γεμιζουν η σε μαγαζια με πυροσβεστικα ειδη,δεν ειναι τιποτα τρελο. Μη μπερδευεις το 60αρι μ αυτο,εδω εισαι στα 4πλασια λιτρα και με απαιτητικα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 22 Αυγούστου 2013 Μαλιστα... με 50-60κιλα δηλαδη ειμαι ενταξει θελω κ λιγο περισσευμα(παντως με 60 κιλα πεφτω στα οσα αναγραφεται κ στο ενυδρειο ενδεικτικα 200 λιτρα οποτε με το φως ανερχομαι στα 0.78 σωστα??) να παιξω λιγο κ ας μου μεινει θελω να κανω λιγο βουνο πισω να δωσω βαθος!!! το μονο που με χαλαει στο υποστρωμα ειναι μην ανεβαινει το χωμα πανω με την σκουπα βυθου αν κ πρεπει να μαι πισω γτ στα video βλεπω κατι σαν κοκκους σαν ταμπλετες anyway!!150 ευρω λες το co2 δηλαδη με τι μπουκαλα 5κιλα η αλλαγη της κοστιζει 1-2 ευρω το κιλο που διαβαζα?δηλαδη το θεμα ειναι απλα να αποκτησεις το συστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #13 Share 22 Αυγούστου 2013 Τα καθαρα λιτρα δεν μπορεις να τα υπολογισεις τωρα ακριβως,παντως αν πας σε υποστρωμα πρεπει να εχεις 4-5εκ παχος χαλικιου και 2-3εκ παχος υποστρωματος,δηλαδη παχος βυθου 7-8εκ.Τωρα μ αυτο που θες να κανεις δεν ξερω ποσο ακριβως θα χρειαστεις. Μπουκαλα 2κιλη και οταν αδειαζει την γεμιζεις,τωρα ποσο παει το γεμισμα δεν ξερω αλλα δεν ειναι και ακριβο.Το θεμα ειναι να παρεις το συστημα και να το σεταρεις σωστα,δηλαδη εκει που το θες εσυ αναλογα με τα φυτα που εχεις μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #14 Share 22 Αυγούστου 2013 το ζήτημα είναι ότι πέφτεις πολύ σε λίτρα, οπότε υποθετικά μιλώντας οτι θα μπουν 60 κιλά + ξυλα και τέτοια κατ εμέ με τίποτα πάνω απο 220 λιτρα. άρα watt/lt 0.6-0.7 έτσι γλιτώνω ένα φωτιστικό και 2 λάμπες που είναι 100+ ευρώ οπότε το σύστημα μπορώ να το πάρω. Οπότε με co2 και τα watt που αναγράφω είμαι καλυμμένος με όλα τα φυτά που γράφω? και μήπως μπορείς να μου πεις για την συντήρηση του συστήματος, ή είναι μόνο η μπουκάλα μετα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #15 Share 22 Αυγούστου 2013 Απο το υποθετικα μεχρι το σιγουρο απεχουμε,γι αυτο σου λεω να αρχισεις με 4χ39 και να δεις πως πανε τα φυτα σου και αν δεις οτι δεν πανε καλα παιρνεις και το αλλο. Νομιζω στο συστημα ειναι μονοη μπουκαλα που θελει γεμισμα,αντε και κανενα λαστιχο.Προσεξε ομως,εγω σου ειπα μια τιμη για ενα απλο συστημα,αν θες πχ και ph controler ανεβαινεις σε τιμη..Ψαξτο λιγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 22 Αυγούστου 2013 (edited) με κατεστρεψες... μου αλλαζεις ολο το concept..... αυτα ειναι που δε μπορω με τα συστηματα!!με κατι που θα ετοιμαστει σε 4 μηνες βαση εμπειριων μιλαμε δε μιλαμε με σιγουρια το καθε ενυδρειο ξεχωριστα ειναι ενα οικοσυστημα αλλα θα ζητησει σε μενα αλλα σε σενα μιλαμε με γενικους κανονες κ μπουσουλες που ακολοθουμε οποτε χωρανε υποθεσεις..(ως γνωστων γινονται συζητησεις κ παρα οτι κ αν σου λενε ειναι σωστο κ σενα σου φανταζει λαθος θα πραξεις ετσι μεχρι να φας fail η να δικαιωθεις ) αν θα ζητησουν τα φυτα περισσοτερο φως πως να τους αντισταθεις πρεπει να τους το δωσεις! Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #17 Share 22 Αυγούστου 2013 Τα φυτα το ιδιο που θα ζητησουν σε μενα θα το ζητησουν και σε σενα,τα δυσκολα εχουν απαιτησεις,γι αυτο ειναι και δυσκολα.Αν δεν τους δωσεις αυτο που χρειαζονται η θα χαλασουν η δεν θα αναπτυσονται σωστα. Οσο για το συστημα σου ειπα ψαχτο και απο την αρχη σου ειπα οτι ξεκινανε απο 150 τα απλα και φτανουν παραπανω.Γι αυτο σου ειπα να ψαχνεις και τις αγγελιες εδω γιατι μπορει να βρεις και φθηνοτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #18 Share 22 Αυγούστου 2013 (edited) δηλαδη σε ενα τελειο κοσμο 6χ39 + co2 βαζω και ''cuba''... εννοω οτι φανταζει ιδανικο για τα φυτα κ τα λιτρα... ειναι ο καλυτερος συνδιασμος?αν ναι το βαζω στην ακρη ως το τελειο ανεβαζει ομως κ το budget καπου στα 200 ευρω!!οποτε θελω να δω πιθανα σεναρια! και σιγουρα βλεποντας κ κανοντας απλα θελω να αποφυγω περιττα εξοδα γτ εκτος αυτου ειναι και 80watt ακομα να καινε για 10-11 ωρες!!ευχαριστω για το κουραγιο σου κ που ασχολεισαι αλλα καταλαβαινεις τι εννοω.... επισης ειναι ενας λογος που αυτη την φορα δε θελω να κανω βιαστικες κινησεις γιατι το 60λιτρο μπορει να μου χει κοστισει 3 φορες πανω απο το 270 λιτρα με τους ιδανικους παραγoντες κ χωρις υπερβολες... Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2013 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #19 Share 22 Αυγούστου 2013 Εγω για cuba θα πηγαινα σε 1w/lt και φυσικα με υποστρωμα,co2 και λιπανση.Δυστοιχος εχεις διαλεξει καποια δυσκολα φυτα και αναγκαστικα πρεπει να πας σε high tech ενυδρειο,πραγμα που στα λιτρα σου θα κοστησει λιγο παραπανω. Ποιο πραγμα θα καιει 10-11 ωρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #20 Share 22 Αυγούστου 2013 6χ39 ειναι 1w/l αυτο λεω το ιδανικο γι αυτο και δεν την εχω βαλει μεσα διαβαζοντας για τα φυτα οτι δεν ηταν τοσο απαιτητικα αλλα με καταρριπτεις συνεχως !!η λαμπα εννοω για φωτοπεριοδο + μια συσκευη 2χ39)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #21 Share 22 Αυγούστου 2013 (edited) Φωτοπεριοδο θα εχεις 8-9 ωρες,οχι τοσο που γραφεις. Στα φυτα σου εχεις διαλεξει απ ολα και ευκολα και μετρια και δυσκολα και εχεις και πολλα λιτρα οπωτε αναγκαστικα πας για ολοκληρομενο συστημα,αν ειχες λιγοτερα θα γινοταν και αλλιως.Επισης θα εχεις και αρκετο φωτισμο και μονο μ αυτο δεν μπορεις να πετυχεις αναπτυξη,θες και co2,αν ειχες λιγο φωτισμο θα χρειαζοσουν λιγοτερο co2. Διαβασε εδω τα προφιλ των φυτων,δεν εχουν τελειωσει ολα βεβαια. Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #22 Share 22 Αυγούστου 2013 δε ξερω εχω χαθει στο link που χω βαλει με το 60λιτρο με τον χρηστο(που αγαπω ) ειχα φτασει τις 12 ωρες φωτοπεριοδο κ μιλαμε για πανω απο 1w/l αυτα τα βλεπεις!!τα χω δει τα φυτα επανειλημμενα απλα με πας σε αλλα μονοπατια θα κοιταξω κ το co2 τι παιζει κ θα γυρισω με ερωτησεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 22 Αυγούστου 2013 #23 Share 22 Αυγούστου 2013 Φιλε μου καλησπερα!! Θαθελα να σου αναφερω οτι σε ολα αυτα που σου αναφερει ο Κωστας ( rastafarian ) εχει απολυτο δικιο. Τωρα εαν θα ανεβει το μπατζετ οπως λες, αυτο καθαρα ειναι στην κριση σου. Εαν πας σε ευκολα φυτα εχεις μικρο μπατζετ, εαν πας σε δυσκολα σε ακριβο. Ολα τελικα ειναι στην κριση του καθενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 22 Αυγούστου 2013 Author #24 Share 22 Αυγούστου 2013 κριση του καθενως ειναι δε διαφωνω και μαλλον δεν εχετε καταλαβει τον σκοπο του ποστ γτ ειναι κατι που θελω να κανω στο μελλον εχω χρονο ορεξη τα παντα και με πατε στα τοπ τα τοπ τα ξερουμε κ πληρωνονται αδρα προσπαθω να βγαλω ενα αποτελεσμα με τις δικες μου απαιτησεις με το λιγοτερο δυνατο κοστος κ ρωταω καποια συγκεκριμενα πραγματα κ μιλαμε υποθετικα το να θελω να αποφυγω το co2 που παντα κ πολλοι προσπαθουν να αποφυγουν κ να μην μπλεκουν με αλλαγες ph kh φυσαλιδες ανα λεπτο εμενα μου φανταζουν μεγαλο μπερδεμα αν και ειναι μονοδρομος τελικα δεν αποφευγεται....!!επισης ειναι κ πολλα αλλα ερωτηματα που θελω να απαντηθουν εκτος απ αυτα ωστε να αρχισω να διαμορφωνω τιμες και το budget οπως φιλτρο ποσα κιλα υποστρωμα ποσο ''περιπου'' λιτρα θα βγει αποψεις για τα backround και τελος και κυριοτερο βεβαια αυτο που συζηταμε τωρα περι φυτεμενου αλλα τα αλλα που ναι πιο ευκολα θα με κανουν να αναπτυξω μια γενικη εικονα κ μεινουμε στο θεμα που αφορα περισσοτερο κ σηκωνει συζητηση!!αλλωστε τα αλλα θα μπουν σε προγραμμα να αγοραζονται ανα 3 βδομαδες πχ υποστρωμα / φιλτρο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Αυγούστου 2013 #25 Share 22 Αυγούστου 2013 Αν θες να κανεις κατι με μικρο μπατζετ σ αυτα τα λιτρα τοτε πας σε ευκολα φυτα που δεν θελουν πολλα πραγματα,εσυ ομως θες δυσκολα που εχουν απαιτησεις. Οσο για τιμες κανεις δεν μπορει να σου πει ποσο θα βγει γιατι οι τιμες αλλαζουν απο μαγαζι σε μαγαζι,μαρκα σε μαρκα και απο αγγελια σε αγγελια,θελει ψαξιμο.στο ειπα και αυτο πρεπει να το κανεις εσυ.Τωρα τα λιτρα τα καθαρα δεν μπορεις να τα βγαλεις,εγω δεν κοιταω καθαρα λιτρα στο φωτισμο πχ,φωτισμο βαζω με τα μεικτα λιτρα.Επισης ζητας να σου πουμε ποσα κιλα χαλικι θα χρειαστεις και σου ειπα πιο πανω οτι αν βαλεις υποστρωμα,που κανονικα χρειαζεσαι θελεις λιγοτερο,αλλα και παλι εξαρτται απο διαβαθμισεις θελεις να κανεις,κανεις δεν θα σου απαντησει με ασφαλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος