xams 21 Αυγούστου 2013 #1 Share 21 Αυγούστου 2013 (edited) Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω για τη λαβίδα φυτέματος. Τη βρίσκετε χρήσιμη; Στο παρελθόν που είχα φυτά τα φύτευα μεν με τα χέρια, αλλά σηκωνόταν άμμος από το βυθό και γενικώς σκεφτόμουν μήπως διευκολύνει η λαβίδα. Υπάρχει άλλος τρόπος; Έγινε επεξεργασία 21 Αυγούστου 2013 - xaos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Αυγούστου 2013 #2 Share 21 Αυγούστου 2013 Λαβίδα έχω και ίσια και με κλίση στο τελείωμα. Φύτεμα δε μπόρεσα να κάνω ΠΟΤΕ. Δε ξέρω αν το παθαίνω μόνο εγώ αλλά κάθε φορά που πάω να βάλω το φυτό και απομακρύνω τη λαβίδα μόλισ το φυτέψω, εκείνο βγαίνει από το βυθό. Την έχω δοκιμάσει με χίλιους δύο τρόπους και δε μπορώ να το κάνω με τίποτα το φυτό να κάτσει στ' αυγά του. Χεράκι και πάλι χεράκι! Τη λαβίδα εγώ τη χρησιμοποιώ μόνο για κλάδεμα σαν βοήθεια περισσότερο ή για να αρπάζω διάφορα απο το νερό ή το βυθό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 21 Αυγούστου 2013 #3 Share 21 Αυγούστου 2013 Είναι ανάλογα με τα φυτά Εγώ φυτεψα cuba πριν απο μερικές μέρες απλα χωρις λαβίδα δε γίνεται πως να φυτεψεις κάτι τέτοιο με τα χερια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Αυγούστου 2013 #4 Share 21 Αυγούστου 2013 Είναι ανάλογα με τα φυτά Εγώ φυτεψα cuba πριν απο μερικές μέρες απλα χωρις λαβίδα δε γίνεται πως να φυτεψεις κάτι τέτοιο με τα χερια Σ' αυτό έχεις ενα δίκιο. Ανάλογα το φυτό. Valisneria, Egeria Densa, Polysperma, Alternanthera reineckii (rosaefolia) που έχω εγώ, ούτε σε δέκα μέρες δε θα τα φύτευα με λαβίδα. Λες και ήταν κολλημένα στη λαβίδα. Την ακολουθούσαν και στο βγάλσιμο όπως και να την αφαιρούσα απο εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 21 Αυγούστου 2013 #5 Share 21 Αυγούστου 2013 Με τη μικρή εμπειρία που έχω κατάλαβα οτι με την λαβίδα πρεπει να φυτευεις με μια κινηση και σχετικα βαθειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Αυγούστου 2013 #6 Share 21 Αυγούστου 2013 Με τη μικρή εμπειρία που έχω κατάλαβα οτι με την λαβίδα πρεπει να φυτευεις με μια κινηση και σχετικα βαθειά ....και στο βγάλσιμο, να την τραβάς πίσω και πάνω......ε, σε εμένα δε πιάνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 21 Αυγούστου 2013 #7 Share 21 Αυγούστου 2013 Υπομονή κάποια στιγμη θα το πετυχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skydiver 21 Αυγούστου 2013 #8 Share 21 Αυγούστου 2013 Είναι λίγο θέμα η λαβίδα. Εγώ τα φυτεύω όλα με λαβίδα εκτός από αυτά που έχουν χοντρή ρίζα (πχ εχινόδοροι, βαλενισέριες κτλ). Θέλει εκπαίδευση όμως. Και εμένα στην αρχή μου φαινόταν ακατόρθωτο. Ότι φύτευα, μόλις τράβαγα την λαβίδα ερχόταν μαζί. Τελικά βρήκα τεχνική και τα καταφέρνω αρκετά καλά πλέον. Βαθύ φύτεμα με σφιχτή τη λαβίδα, αφήνω σιγά σιγά τη λαβίδα ώστε να πάει λίγο υπόστρωμα ανάμεσα στο φυτό και στα μέρη της λαβίδας και μετά ένα σχετικά απότομο και κάπως δυνατό τράβηγμα προς τα επάνω. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 21 Αυγούστου 2013 #9 Share 21 Αυγούστου 2013 Με λοξη λαβιδα φυτευω αλλα οχι με την πρωτη τις περισσοτερες φορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Αυγούστου 2013 #10 Share 21 Αυγούστου 2013 Σίγουρα η λαβίδα είναι ένα χρίσημο εργαλείο και αν το είχα θα το χρησιμοποιούσα αλλά τόσα χρόνια δεν έτυχε να αποκτήσω μια όλα τα φυτεύω με τα χέρια με όλες της δυσκολίες και τα μπινελικια που ρίχνω φυτεύοντας την ελεοχάρις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Αυγούστου 2013 #11 Share 21 Αυγούστου 2013 Λαβιδα και παλι λαβιδα!Βαζεις τα φυτα εκει ακριβως που θες χωρις να χαλας τα γυρω γυρω!Εγω με ισια φυτευα και δεν ειχα ποτε προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Αυγούστου 2013 #12 Share 21 Αυγούστου 2013 Σίγουρα η λαβίδα είναι ένα χρίσημο εργαλείο και αν το είχα θα το χρησιμοποιούσα αλλά τόσα χρόνια δεν έτυχε να αποκτήσω μια όλα τα φυτεύω με τα χέρια με όλες της δυσκολίες και τα μπινελικια που ρίχνω φυτεύοντας την ελεοχάρις. Πλακα κάνεις .... χαράς το κουράγιο σου... Δεν σου πετάει βρωμιά απο το χαλίκη αν το κάνεις με τα χέρια? Εγω πάλι εχω τσιμπήδες... πολλές , και απο όλα τα σχεδια κοντη μικρη λοξη , τα ιδια και με τα ψαλίδια , εχω 4 διαφορετικά ... Τωρα αν εχεις κανένα φυτό τυπου εχινοντορου μεγάλο με ριζες , εκει θέλεις φτιάρι.. Το πως φυτευεις ειναι απλο τις πιο πολές φορες θέλει γρηγοράδα , αν δεν σου κάθετε το φυτό , με την τσιμπηδα το βάζεις οσο πιο χαμηλά στο υποστρωμα και πριν την βγαλεις την αφηνεις να ανοιξει μεσα στο χαλικι και μετά την βγάζεις, Το χειρότερο φυτό στο φυτεμα ειναι η cuba.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Αυγούστου 2013 #13 Share 21 Αυγούστου 2013 Πλακα κάνεις .... χαράς το κουράγιο σου... Δεν σου πετάει βρωμιά απο το χαλίκη αν το κάνεις με τα χέρια? Εσύ γιατί λες να έβαλα το κόκκινο μπαρπαδελι Στο επόμενο ξεβοτάνισμα θα τραβήξω βίντεο να δεις πως φυτεύω την κούβα και τη ελεοχάρις Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Αυγούστου 2013 #14 Share 21 Αυγούστου 2013 Εσύ γιατί λες να έβαλα το κόκκινο μπαρπαδελι Στο επόμενο ξεβοτάνισμα θα τραβήξω βίντεο να δεις πως φυτεύω την κούβα και τη ελεοχάρις οκ . περιμένω βιντεάκι,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 21 Αυγούστου 2013 #15 Share 21 Αυγούστου 2013 Λαβίδα έχω και ίσια και με κλίση στο τελείωμα. Φύτεμα δε μπόρεσα να κάνω ΠΟΤΕ. Δε ξέρω αν το παθαίνω μόνο εγώ αλλά κάθε φορά που πάω να βάλω το φυτό και απομακρύνω τη λαβίδα μόλισ το φυτέψω, εκείνο βγαίνει από το βυθό. Την έχω δοκιμάσει με χίλιους δύο τρόπους και δε μπορώ να το κάνω με τίποτα το φυτό να κάτσει στ' αυγά του. Χεράκι και πάλι χεράκι! Τη λαβίδα εγώ τη χρησιμοποιώ μόνο για κλάδεμα σαν βοήθεια περισσότερο ή για να αρπάζω διάφορα απο το νερό ή το βυθό. Μια απο τα ίδια. Φαίνεται το έχει το όνομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
xams 21 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 21 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Άκρη βέβαια δεν έβγαλα! Μάλλον θα την αφήσω γι αργότερα, στη λίστα αναμονής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Αυγούστου 2013 #17 Share 21 Αυγούστου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Άκρη βέβαια δεν έβγαλα! Μάλλον θα την αφήσω γι αργότερα, στη λίστα αναμονής... Δεν ειναι αναγκαιο να εχεις λαβιδα,οπως βολευεται ο καθενας,ειδες οτι και απο τις απαντησεις στο θεμα οι αποψεις ειναι μοιρασμενες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 22 Αυγούστου 2013 #18 Share 22 Αυγούστου 2013 Δεν ειναι αναγκαιο να εχεις λαβιδα,οπως βολευεται ο καθενας,ειδες οτι και απο τις απαντησεις στο θεμα οι αποψεις ειναι μοιρασμενες. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος