Jump to content

Καρδιναλοιοι

antonium98

Recommended Posts

• Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εννοούσα έχεις διαλεξει patterns δισκων?

Θα εχεις διαφορους ή ένα κοππάδι ίδιο χρώμα?

Και τα δυο έχουν τα υπέρ και τα κατά.

Κορυντόρας χρειάζεσαι για να ανακατεύουν την άμμο και να την καθαριζουν απο αφάγωτες τροφές. .

Και οι δισκοι απο το βυθο τρωνε.

Και τα cory εχουν ορια στη θερμοκρασια και μαλιστα τα περισσοτερα ειδη ειναι δροσερου νερου.

Ενα-δυο ειδη ζουν σωστα σε θερμοκρασια μεχρι 28-29.

Σωστά και σωστά.

Οι δικολι μου τρελαίνονται να βοσκάνε στην άμμο φυσώντας την τροφή για να ξεκολλήσει απο κάτω.

Θα βαλω διαφορετικους.

Για συγκατοικους λεω να μην βαλω γιατι το ενυδρειο ειναι ειδη μικρο ακομα και οσο ειναι μωρα οποτε λεω να τα αφυσω μονα τους.

Θα το κανω βιοτοπικο.

Μπορειται να μου πειτε τι λαμπες ειναι το καλυτερο να βαλω;;

Αυτη τι στιγμη δεν φοραει τιποτα απο λαμπες

Απο δισκους δεν εχω προβλημα τι θα βαλω.

Θα παρω αυτους που θα εχουν το καλυτερο σχημα και φαινονται υγιης, εχουν φαρδυ κουτελο και δεν ειναι πολυ αδυνατα

Βεβαια εχω και ενα φιλο που αναπαραγει και θα παρω απο αυτον αλλα παλι πρεπει να προσεξω τα ιδια πραγματα

Έγινε επεξεργασία - antonium98

Οχι φαρδυ σρυ μπερδευτικα

Θα βαλω διαφορετικους.

Για συγκατοικους λεω να μην βαλω γιατι το ενυδρειο ειναι ειδη μικρο ακομα και οσο ειναι μωρα οποτε λεω να τα αφυσω μονα τους.

Θα το κανω βιοτοπικο.

Μπορειται να μου πειτε τι λαμπες ειναι το καλυτερο να βαλω;;

Αυτη τι στιγμη δεν φοραει τιποτα απο λαμπες

Απο δισκους δεν εχω προβλημα τι θα βαλω.

Θα παρω αυτους που θα εχουν το καλυτερο σχημα και φαινονται υγιης, εχουν φαρδυ κουτελο και δεν ειναι πολυ αδυνατα

Βεβαια εχω και ενα φιλο που αναπαραγει και θα παρω απο αυτον αλλα παλι πρεπει να προσεξω τα ιδια πραγματα

Μια χαρα.

Οπως τα λες να κανεις.

Απο φωτισμο δεν θελεις κατι πολυ εντονο, ισως 1-2 ledοταινιες.

Δες τι μπορει να βρεις και τα λεμε.

Κ

Οκ

Δηλαδη θα ζυρησω δυο ledoταινιες

Απο petshop η απο μαγαζι με ηλεκτρολογικα ειδη;;;

.....ταινία με led...... Να το πω μπακάλικα, ειναι μια ταινία που πανω τις έχει πολλές λάμπες led. Έχει σε διάφορες διαστάσεις αλλα και άλλες που τις κόβεις στις διαστάσεις που θέλεις εσυ. Άλλες αδιάβροχες άλλες όχι.

Και πως θα το βαλω στο ενυδρειο αφου δεν ειναι κανονικη λαμπα

Τι παει να πει δεν ειναι κανονική λαμπα. Κανονική λαμπα ειναι αλλα έχει άλλη μορφή. Πρέπει να κάνεις πατέντα και να την κολλήσεις με σιλικόνη ή άλλο τροπο εκει που θα έχεις επιλέξει προηγουμένως. Στο καπάκι θέλεις; σε κατασκευή απο φύλλα αλουμινίου θέλεις; Εχουν δικά τους καλώδια.

Υπαρχουν ταινιες με αυτοκολλητο διπλης οψεως 3M.

Κανε αναζητηση στο φορουμ, εχουν γινει πολλες συζητησεις και παρουσιασεις.

Ο φωτισμος πρεπει να ειναι μετριος σε ενταση αλλα και καταλληλου χρωματος για να βλεπεις σωστα τα χρωματα των ψαριων (εφοσον πας σε ψαρια εκτροφης που "φτιαχνοται" κυριως για τα χρωματα τους).

Και εξαρταται και απο το ειδος ψαριων (χρωματισμων) που θα επιλεξεις για το ενυδρειο.

Οι λεντοταινίες όμως ενδείκνυνται για κύριο φωτισμό; Εγω θα έλεγα περισσότερο για βοηθητικό. Με τις άλγες τι γινεται; Μονο με λεντ γιατι έχω την εντύπωση πως θα κάνουν πάρτι;

Εχει θεση για να τοποθετηθουν κανονικες λαμπες.

Απλα τι λαμπες να παρω δεν ξερω

Τι εννοείς; Τον τύπο δε ξέρεις; Τ-5 ή Τ-8; Αν θέλεις λεντοταινία θα πας σε πατέντα. Δική σου κατασκευή ή τοποθέτηση όπως λέει παραπάνω και ο delta66. Αν δε κάνω λάθος υπάρχουν και λάμπες Τ5 και Τ8 με λένε αλλα δε ξέρω αν θα τις βρεις τόσο εύκολα. Εσυ τι θέλεις να βάλεις;

Τι διαφορα εχει τ5 με την τ8

Το ενυδρειο σου παίρνει εναν τύπο. Δε μπορείς να επιλέξεις τι απο τα δυο θα βάλεις. Η τι μια παίρνει η την άλλη. Πανω στο φωτιστικό σου θα λέει τον τύπο. Η T8 έχει πιο μεγάλη διάμετρο, ειναι πιο χοντρός ο σωλήνας της λάμπας δηλαδη απο την Τ5.

Οι λεντοταινίες όμως ενδείκνυνται για κύριο φωτισμό; Εγω θα έλεγα περισσότερο για βοηθητικό. Με τις άλγες τι γινεται; Μονο με λεντ γιατι έχω την εντύπωση πως θα κάνουν πάρτι;

Έχω στο ενυδρείο με τους καλβους μονο Λεντ περίπου ενα χρονο. Η μονη άλγη που παρατήρησα είναι καφέ και αύτη όχι σε επίπεδα που είναι αντιαισθητικη. :)

Ηθελα να προσθέσω φωτισμό led (βοηθητικό) αλλα φοβόμουν πάντα αυτο το κομμάτι, τις άλγες. Θα το μελετήσω λίγο περισσότερο και θα το επιχειρήσω μάλλον.

θα δω και θα σας πω

αμα δεν καταλαβω θα σας ανεβασω μια φωτο να μου πειται αν μπορειται

λοιπον το ενυδρειο εχει t8

τι μου προτεινεται να βαλω απο λαμπες ωστε να δειξουν τα ψαρια και να μην εντονος και ο φωτισμος?

Μια θερμη (4000-6500 kelvin) και μια ψυχρη (6.500-10000Κ) για να εισαι μεσα σε ολα.

Καθως δεν εχεις επιλογες σε βατ και μηκος οταν εχεις ετοιμο σταθερο φωτιστικο στο ενυδρειο.

Στη θεση της ψυχρης μπορεις να παρεις ειδος λαμπας colour (μονο ενυδρειακη θα βρεις τετοια) που ενισχυουν τα μπλε και κοκκινα χρωματα.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Τεταρτη θα εχω τα ψαρακια μου.

Τα οποια ειναι παραγγελεια απο την γερμανια απο το μονο εκτροφεα δισκων σε "νερο βρυσης" στην ευρωπη αν οχι στον κοσμο απο οτι εχω διαβασει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...