Jump to content

Καρδιναλοιοι

antonium98

Recommended Posts

Για σας φιλοι μου

Αρχικα ειχα κατευθυνθει προς τανγκανικα

Αλλα τωρα ειπα να περασω και απο εδω

Λοιπον με ενδιαφερουν οι καρδιναλιοι και αν μπορειτε να μου πειτε με τι ψαρια θα μπορουσα να τους βαλω και ποσους

Εχω ενα ενυδρειο ferplast cayman 110(230ltr)

Και 1,10m με ενα φιλτρο eheim2217

Θελω να το κανω φουλ φυτεμενο αν μπορειται να μου πειτε και τροφες που θα χρειαστω και διαφορα φυτα. Ακομα να μου δωσετε κανενα λινκ για να διαβασω

Εχω τις βασικες γνωσεις καθως εχω ξαναασχολιθει παλιοτερα.

Έγινε επεξεργασία - antonium98

• Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατι ποσταρες στην κατηγορια των δισκων?

Ενα κοπαδι 40-50 ατομων, με ενα κοπαδι 12-15 cory στο βυθο και ενα ζευγαρι νανοκιχλιδες, apistogramma ή ramirezi κλπ

Αν θελεις περισσοτερη ποικιλια πρεπει να μειωσεις λιγο απο τον παραπανω πληθυσμο (αν και τα μικρα κοπαδια δεν εχουν τοσο θεαμα) και στη θεση τους να βαλεις ενα κοπαδακι 10-12 carnegiella strigata να περιφερεται στην επιφανεια του νερου (αλλα πρεπει να εχεις καπακι γιατι πηδανε με το παραμικρο σαν χελιδονοψαρα), ή ενα ζευγαρι ancistrus στο βυθο ή ενα κοπαδακι 7-8 otocinclus.

Μην εχεις βλεψεις φυσικα για αναπαραγωγες απο τις νανοκιχλιδες ή τα cory κλπ σε κοινωνικο ενυδρειο, αλλα θα ειναι ομορφο και λειτουργικο.

Μαλακο νερο, GH 2-6 ΚΗ 1-2 και οξινο pH 5-7 και θερμοκρασια 25-28C αναλογα την εποχη.

Χαμηλο-μετριο φωτισμο (δλδ πας για ευκολα φυτα)

Πανω απο ολα σταθερες παραμετρους χωρις αποτομες μεταβολες (πχ κατα την αλλαγη νερου), καθαρο νερο δλδ στρωμμενο φιλτρο, χαμηλα νιτρικα, φωσφορικα.

Έγινε επεξεργασία - delta66

ευχαριστω μαλλον θα προτιμισω το πρωτο συνδιασμο γιατι και εμενα μου αρεσουν πολυ τα μεγαλα κοπαδια

απο τροφες μπορεις να μου προτεινεις???

στο petcumuls εχει καμια για αυτα τα ψαρια???

αν μπορεις πες μου ποικιλια

θα παρω φιαφορετικες τροφες για το καθε ειδος ???

ποσες φορες θα ταιζω???

κανενα αλλο συνδιασμο μποριεσ να μου πεις?

που αλλου μπορουσα να ποσταρω?

οι δισκοι πανε με καρδιναλιους???

πρεπει οποσδηποτε να εχω οσμωση για τους δισκους?

Το ιδιο μαλακο και οξινο νερο θελουν και οι δισκοι, αλλα οι θερμοκρασιες ειναι πολυ διαφορετικες (εκει που τελειωνει των καρδιναλιων, αρχιζει των δισκων, 28-29C και πανω) και οτι μπορει να τα σκοτωσουν ή φανε.

Αναλογα το αρχικο νερο που θα χρησιμοποιησεις, θελεις μαλλον ΑΟ ή τυρφη για μαλακωμα.

Ειναι μικρο το ενυδρειο για δισκους ακομα και μονους τους να τους εβαζες, οχι και με αλλα ψαρια που θελεις.

Θα σου εφευγε και ο κ@λος στις αλλαγες νερου και πολυ ρευμα για θερμανση,

Τροφες τις ιδιες τρωνε ολα, εκτος απο τα φυτοφαγα ancistrus και oto, .

Aπο ξηρες ποικιλια, O.N discus flakes, Ο.Ν prime reef, O.N Brine Shrimp Plus Flakes, Tetra discus, O.N spirulina για oto (αν βαλεις) αλλα και για τα αλλα 1-2 φορες την εβδομαδα, NLS growth, sera fd bloodworms. sera vifformo, tropical d-allio plus κλπ

Μικρες συσκευασιες να μη τις κρατας πανω απο 3-4 μηνες ανοιχτες (δεν εχουν θρεπτικη αξια μετα)

Και να μην εχουν ληξει κατα την αγορα.

TetraPro Colour Crisps

TetraPro Menu 250 ml

era vipan 100 ml + Sera Flora 100 ml + Sera fishtamin 15 ml

αυτες ειναι καλες???

τελικα θα προτιμισω τον πρωτο συνδιασμο που μου προτεινες

Τις τροφες που μου προτεινες που μπορω να τις βρω αμα αυτες που λεω δεν κανουν??

απο φυτα τι μπορω να βαλω???

θελω να το κανω ζουγκλα να βαλω και καμια ριζα

κατω αμα βαλλω αμμο χαλαζιακη ειναι οκ?

α βρηκα αυτες που μου εδωσες στο petcumuls οκ

ευχαριατω

Αυτες που σου εγραψα προτιμω.

Και ο κουμουλους τις εχει και αλλoi

http://www.aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=30&Itemid=22&limitstart=10 (εχει -10% αν εισαι κοντα και τις παραλαβεις απο το καταστημα μονος σου, ρωτα για σιγουρα μηπως δεν ισχυει ακομα)

http://www.petsupermarket.gr/368/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82/ocean-nutrition.html#3

Απο φυτα, εχινοδωρους, η sagittarria subulata (θα σου γεμισει το βυθο απο ακρη σε ακρη)

christmas moss, anubia, πανω σε ξυλα,

cryptocoryne

κλπ,δες τον καταλογο της tropica τα φυτα που λεγονται ευκολα και δεν θελουν πολυ φως και λιπασματα κλπ

Οτι σου ειπε παραπανω ο Delta66 ειναι απολυτως σωστα.

Οντως ειναι μικρο το ενυδρειο για δισκους, εκτος και αν βαλεις μονον καποιο πιστοποιημενο ζευγαρι η ενα κοπαδακι μικρων 6-7 εκ για τα οποιοα ομως θα πρεπει να εχεις ηδη μεριμνησει τι θα κανεις οταν μεγαλωσουν και χρειαστουν περισσοτερα λιτρα.

Και στις δυο περιπτωσεις ομως η φιλτρανση που εχεις δεν επαρκει.

το ξερω δισκους δεν θα εβαζα ετσι και αλλιωσ απλα ρωτησα

δηλαδη θα χρειαστω και αλλο φιλτρο?

το νερο πως θα το μαλακωσω και πως θα κατεβασω το ph?

εχω μια οσμωση πως θα δω αν δουλευει γιατι εχει να χρησιμοποιηθει 3 χρονια?

Μετρώντας το νερό της βρύσης σου και το "καθαρό" νερό της όσμωσης σου.

Ok ευχαριστω

Αμα δεν καθαριζει το νερο τι κανω;;;

Τι εννοείς, αν δεν καθαρίζει?

Αν δεν φτανει η φιλτρανση, χρριάζεσαι και 2ο φίλτρο ή άλλο μεγαλύτερο.

Πιθανως πρεπει να αλλαξεις μεμβρανη (ιδιως αν εχει στεγνωσει εχει καταστραφει - ή αν δεν την "ετρεχες" καθε μερικες μερες να φευγει το στασιμο νερο απο μεσα για να μην αναπτυσονται βακτηρια) και οπωσδηποτε αλλαγη προφιλτρων .

Κοιτα εδω για ανταλακτικα

http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=93

Την καλη λειτουργια της ΑΟ (αλλα και το νερο του ενυδρειου και της βρυσης) την τσεκαρεις με TDS meter http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29898

Aν δεν φορτωσεις το ενυδρειο πολυ, φτανει το 2217, αρκει να εχει μπολικο καλο βιολογικο υλικο μεσα και οχι σκετα σφουγγαρια.

Η ροη μαλλον δεν φτανει να καλυψεις με καλη κυκλοφορια του νερου ολους του χωρους του ενυδρειου, αλλα αυτο γινεται και με wave maker.

Καλο ειναι να επαiρνες αν μπορουσες ενα 2ο μικροτερο εξωτερικο για βοηθεια. http://www.aquascape.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=442&virtuemart_category_id=11&Itemid=22

Δυο φιλτρα ειναι και ασφαλεια σε περιπτωση βλαβης του ενος.

Όταν μια Α/Ο μείνει χωρίς να δουλέψει για μεγάλο διάστημα, και 3 χρόνια είναι πολύ μεγάλο διάστημα, καταστρέφεται η μεμβράνη της που είναι και το πιο ακριβό της εξάρτημα. Όταν πρόκειται να αποθηκεύσουμε συσκευή Α/Ο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, φροντίζουμε να ταπωνουμε καλά την είσοδο και τις εξόδους της ώστε να παγιδευσουμε νερό στον χώρο της μεμβράνης για να μην στεγνώσει. Τώρα αν το φίλτρο και ο άνθρακας συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους εξαρτάται από το πόσο καιρό δούλευαν πριν αποθηκευτούν. Εγώ παντός θα τα άλλαζα όλα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Γιατί αν τελικά και άνθρακας έχει φάει τα ψωμιά του, το χλώριο από το νερό της βρύσης που θα αφήνει να περνάει θα κάνει ζημιά στην καινούργια σου μεμβράνη...

Σωστα και σωστα...

Αμα χρειαστει να τα αλλαξω ολα αυτα ποσο θα μου παει περιπου;;;

Παρε ενα τηλ στην Water Waves η σε καποιο αλλο καταστημα με αναλογα υλικα (φιλτρα νερου, οσμωσης κλπ) κι θα σου πουνε.

Στο link που σου εδωσε ο delta66 εχει και αναλυτικες πληροφοριες και το τηλεφωνο τους για διευκρινησεις.

Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να βαλω αντι για ramirezi που να μην θελει νερο οσμωσης;;;

Ειπαμε καμια 40καρδιναλιοι, καμια 12 corry και κατι αλλο που να μπαινει σε ζευγαρακι και να θελει νερο βρυσης και οχι οσμωσης;;;

Μπορειτε να μου προτεινεται;;

Ο ορος νερο βρυσης που χρησιμοποιεις δεν υπαρχει.

Προφανως αναφερεσαι στο δικο σου νερο βρυσης.

Αν βρεις ποιες ειναι οι παραμετροι του (pH, σκληροτητες κλπ) , τοτε μπορεις να δεις ποια ψαρια μπορουν να διατηρηθουν σωστα σε αντιστοιχες συνθηκες.

Υπαρχει αρκετη βιβλιογραφια και στο forum αλλα και στο internet σχετικα.

Δες τι ταιριαζει, τι σου αρεσει και αν μπορεις να του προσφερεις οτι χεριαζεται.

Κ

οκ μολις παω αθηνα(αυριο δηλ)

θα κανω τις απαραιτητες μετρησεις

μετα ψαξιμο και διαβασμα και βλεπουμε

ευχαριστω πολυ

κατι ακομα

με αυτα μπορω να βαλω και κανα pleco η οχι?

σκεφτομουνα να μην βαλω τα cory επειδη ειναι και αυτα βυθου εκτος αν ταιριαζουν με pleco και δεν υπαρξει καποιο προβλημα μεταξυ τους

Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να βαλω αντι για ramirezi που να μην θελει νερο οσμωσης;;;

Ειπαμε καμια 40καρδιναλιοι, καμια 12 corry και κατι αλλο που να μπαινει σε ζευγαρακι και να θελει νερο βρυσης και οχι οσμωσης;;;

Μπορειτε να μου προτεινεται;;

Το ιδιο νερο θελουν τα ram και οι καρδιναλιοι και τα cory.

Αλλιως δεν θα στα προτεινα.

Αν χρειαζεται να μαλακωνεις το νερο της βρυσης σου για τα ram, το ιδιο χρειαζονται και οι καρδιναλιοι και τα cory..

κατι ακομα

με αυτα μπορω να βαλω και κανα pleco η οχι?

σκεφτομουνα να μην βαλω τα cory επειδη ειναι και αυτα βυθου εκτος αν ταιριαζουν με pleco και δεν υπαρξει καποιο προβλημα μεταξυ τους

Ταιριαζουν αλλα γινονται μεγαλα τα κοινα Pleco και δεν ειναι τοσο καταλληλα για φυτεμενο με τον ορο που εννοεις εσυ. (τα φυτα στη θεση τους ομροφα κλπ - το πιθανοτερο ειναι οτι θα στα κανει ανω κατω)

Τα πιο μικρα ειδη οπως οι ancistrus ειναι καταλληλοτερα, αν και εχει αναφερθει οτι καποια φυτα οπως οι εχινοδωροι, αποκτουν τρυπες απο αυτα τα ψαρια (οπως και απο τα Pleco).

Επισης αυτα τα ειδη, σκαβουν στο βυθο και κανουν μεγαλες λακουβες.

Τα πλεκοενυδρεια, ειναι ιδιαιτερα ενυδρεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...