Jump to content

Neocaridina Cf Palmata Pearl Shrimp 100 Λίτρα Species Tank

Recommended Posts

Πληροφορίες:

Ειδος ενυδρείου: FERPLAST Cayman 80 Prof.
Διαστάσεις: 81.5cm x 36cm x 52.5cm
Όγκος: 154lt (μικτα), καθαρά 102 με 105 λίτρα.
Γαρίδες: Neocaridina cf palmata ‘Pearl Shrimp‘, όλες οι μορφές (snow ball, blue pearl and natural) - (το είδος ήταν το πρώην Neocaridina zhangjiajiensis)
Σαλιγκάρια : Anentome helena (Assassin Snail) και Melanoides tuberculata (Malaysian trumpet snail)
Φυτά: Monosolenium Tenerum (Pellia Moss) και Lemna minor, κοινώς Νεροφακή
Διακοσμητικά υλικά: Πέτρες, άμμο και ένα κομμάτι Mopani (Colophospermum mopane)
Φόντο: Αφίσα
Εξοπλισμός Φωτισμού/watt: 1xT8 Osram 18W/840 Lumilux Cool White (4000K)
Διάρκεια φωτισμού: 3 ώρες (20:00 - 23:00)
Μέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις: εσωτερικό EHEIM Pick Up 2010 550l/h
Μέσα Θερμανσης: Τίποτα
Μέσα Ψύξης: Τίποτα
Λίπανση: Όχι

Παράμετροι:

pH:7,5
Γενική σκληρότητα (GH): 3
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3
TDS: 120
Αλλαγές νερού (% και συχνότητα): 10 λίτρα κάθε εβδομάδα (10%) + λίγο Seachem Equilibrium mineral balance
Θερμοκρασία (μέση τιμή): 22C έως 28C (24C)

Photo...
next time... όταν θα έρθει κάποιος φίλος που να γνωρίζει το sport

Video...

ότι μπόρεσα να καταφέρω για να πάρετε μια ιδέα

http://www.youtube.com/watch?v=xma6mXWcsPs

http://www.youtube.com/watch?v=wce0R1MdxGU

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και κάποιες φώτο, αλλά δυστυχώς φίλοι μου η φωτογραφική μηχανή μου είναι μικρή και δεν ανταποκρίνεται σε μικροφωτογράφιση.

Ιστορικό....

το ενυδρείο ‘‘τρέχει‘‘ από το 2007 με mbuna. Οι κιχλίδες βγήκαν (μαζί με κάποιο εξοπλησμό) πριν λίγους μήνες και αφού καθάρησα μόνο την άμμο, έβαλα περίπου 60 νεαρές γαρίδες και 25 σαλιγκάρια. Εκ τότε, τα σαλιγκάρια έχουν κάνει άφαντα τα πάνω από 250 ενήλικα MTS! Βλέπω μόνο μωρά MTS τώρα. Οι γαρίδες αρχίσανε αναπαραγωγή και βλέπω ήδη το πρώτο χέρι από γόνο.

Όλες οι γαρίδες είναι εξ αρχής μια αποικία ως Neocaridina cf palmata ‘Pearl Shrimp‘. Με το χρόνο άρχισαν να εμφανίζονται πρώτα οι Snow Ball και τώρα πρόσφατα οι γαλάζιες και κάποιες ποιο σκούρες. Βασικά όλο και πιο πολλές Snow Ball βλέπω. Το θέμα είναι ότι η αποικία έχει γενετική παραλλακτικότητα, πολύ σημαντικό για μένα, και είναι ενδιαφέρον να βλέπεις τις διάφορες χρωματικές μορφές του είδους να συνυπάρχουν. Θα μπορούσα να διάλεγα λίγες Snow Ball και να τις έβαζα χώρια… αλλά δεν μας παίρνει για ακόμα ένα ενυδρείο. Σημειώνω πως τα αρσενικά δεν ξεχωρίζουν... στις θηλυκές όταν αρχίζουν να κάνουν σέλα βλέπεις την διαφορά.

Στο ενυδρείο αυτό εντύπωση μου έχει κάνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των γαρίδων, τόσο για τροφή όσο και για περιοχές, συμπεριφορά που δεν διαπίστωνα στο πρώτο, πιο μικρό ενυδρειο τους.

Να πω πως διατηρώ και μια άλλη αποικία, τελείως άσχετη με αυτή, με πολύ καθαρές Blue pearl που είναι πιο σκούρες μπλε από τις εδώ γαλάζιες. Ίσως γιατί η σκληρότητα του νερού είναι διαφορετική, εδώ το νερό είναι πιο μαλακό. Θεωρώ ότι σε πιο σκληρό νερό θα είναι πιο σκούρες... κάποιες καθαρές Blue pearl που είχαν μείνει σε ένα ενυδρείο που το γύρισα σιγά σιγά σε αρκετά σκληρό νερό είχαν γίνει σκούρο μπλε.

Το Mopani, το έχω χρόνια και είναι δοκιμασμένο για γαρίδες. Θέση μου είναι πως εάν δεν είστε σίγουροι για το ξύλο που έχετε μην το βάλετε σε ενυδρείο με γαρίδες.

• Like 2

Μπράβο σου Γιάννη, να χαίρεσαι τις καρδούλες σου! Είναι φανερό πως έχεις πάθος με τα ασπόνδυλα και έχεις ρίξει γερό διάβασμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...