Jump to content

Project X

Cerebrus

Recommended Posts

καλησπερα.Θα ήθελα τα φώτα σας για ενα project που εχω κατα νου.

Ειμαι αναμεσα να φτιαξω ενα ενυδρειο στο οποιο θα υπαρχουν δισκοι ,καρδιναλιοι και βλεπουμε τι αλλο αλλα κυριος αυτα.ειμαι αναμεσα σε ενυδρεια 2 διαστάσεων.το ενα ειναι 150 * 50 * 60 το αλλο 200 * 50 * 60.Ο ενδιασμος που εχω ειναι στα φωτα.Οι δισκοι απο οτι κουτσα στραβα γνωριζω δεν εχουν αναγκη απο τρελο φως ισα ισα το αντιθετο.Η γνωμη σας ????

Φιλε μου καλησπερα!

Εαν εχεις την δυνατοτητα και το χωρο για το μεγαλο ειναι καλη επιλογη.

Τωρα οσο για το φωτισμο εξαρταται πως θελεις να το στυσης? ( φυτεμενο η ξερο που λεμε ).

Θα συμφωνήσω με τον giorgosmarios,

αν υπάρχει η δυνατότητα, όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα.. ;)

οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο ναι μεν αλλα, και το μικρο ειναι 450 λιτρα ενα καλο μεγεθος για δισκους, το μεγαλυτερο 600 λιτρα θελει πολυ περισσοτερη ενεργεια για θερμανση και αν ο φιλος μενει στο νοικι γερανο για την μεταφορα του, πρεπει να βαζουμε ολες τις παραμετρους στο μυαλο μας, εγω σημερα θα εφτιαχνα ενα 1,60Χ0,60Χ0.65.

Τωρα για τον φωτισμο του σε ενα ξερο οπως λες, δεν νομιζω οτι χρειαζεται πολυ δυνατο.

Αυτο καλητερα θα σε ενυμερωσουν οι ποιο παλιοι δισκαδες!

Τι εμπειρία έχεις με ενυδρεία, μίας και απο δίσκους καταλαβαίνω πως δεν ξέρεις.

έκανα μια έρευνα αγοράς για τζάμια.Η καλύτερη προσφορά που είχα ήταν 160,00€ για διαστάσεις 150 * 50 * 60 σε δεκάρι τζάμι.πως σας φαίνεται σαν τιμή ?

Γιατί δεν ψάχνεις κάτι σε μεταχειρισμένο εδώ στο φόρουμ σε διαστάσεις που σε βολεύουν

Θα φτιαξεις εσυ το ενυδρειο ή θα στο φτιαξει τεχνίτης?

Τι κοντρες θα βαλεις?

Το 10άρι μου φαινεται λιγο παρακινδυνευμένο για μηκος 150 εκ.

Θα φτιαξεις εσυ το ενυδρειο ή θα στο φτιαξει τεχνίτης?

Τι κοντρες θα βαλεις?

Το 10άρι μου φαινεται λιγο παρακινδυνευμένο για μηκος 150 εκ.

Τα τζάμια αγορά δικά μου. Τώρα το ποιος θα το κολλήσει έχω 2 άτομα κατά νου. Απλά μέτρησα τον χώρο και θα πάμε στο 200 * 50 * 60 γιατί το 150 θα δείχνει πολύ λίγο εκεί. Τώρα επειδή δεν θέλω η ΔΕΗ να κάνει πάρτι με την κατανάλωση του ενυδρείου φώτα θα παίξουν LED. Πιστεύω να μην έχω κανένα πρόβλημα λογικά ε ?

το πρόβλημα με την ΔΕΗ δεν θα το έχεις στα φώτα,αλλά στην θερμανση του ενυδρείου,μιας και θα χρειαστείς 2 300αρηδες

για να επιτύχεις τις θερμοκρασίες που θέλουν οι δίσκοι.

Και μην ξεχνάς σε αυτές τις θερμοκρασίες λίγα φυτά επιβιώνουν

Για 2 μέτρα ενυδρειο θα έλεγα να δώσεις λίγο ύψος παραπάνω για να φαίνεται καλύτερα .

Μολις ερθει ο πρωτος λογαριασμος ρευματος θα το ξανασκεφτεις για τις διαστασεις.

Φίλε Frog, όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια.

Μακάρι και γω να μπορούσα να φτιάξω ένα ενυδρείο 2 μέτρων.

Αφου τέτοιες διαστασεις έχει στο μυαλό του ο φίλος μας, θα έχει κάνει τομκουμάντο του.

Ελπίζω να είναι έτσι γιατί είναι κρίμα να απογοητευτεί κάποιος που ξεκινάει με τόσο ενθουσιασμό. Σου εύχομαι τα καλύτερα με το project το νου σου στην θέρμανση και κόντρες χρειάζονται σίγουρα.

Δηλαδή λέτε το ρεύμα θα έρχεται αρκετά τσουχτερό ? Είχα κάποτε θαλασσινό και ξέρω αλλά έλεγα με το γλυκό δεν θα έχω τέτοια προβλήματα. L Από ότι έχω υπολογίσει θα χρειαστώ 2 θερμοστάτες ( ένας στο sump & ένας στο ενυδρείο ) ένα φωτιστικό ( θα κοιτάξω για LED ) και μια αντλία επιστροφής ( δλδ να μεταφέρει το νερό από το sump στο ενυδρείο ) αυτά από κατανάλωση δηλαδή πόσο μπορεί να μου έρχεται παραπάνω ( κατά προσέγγιση πάντα )? Γιατί αν είναι κανένα 30άρι παραπάνω οκ αλλά για καμιά 100αρια ευρώ παραπάνω λίγο δύσκολο το κόβω

Στο θαλασσινό το πρόβλημα είναι περισσότερο η ψύξη παρά η θέρμανση και εκεί ο βαθμός απόδοσης των ψυκτικών είναι σχετικά καλός οπότε η κατανάλωση είναι σχετικά μικρότερη αν και σε πολλά λίτρα και εκεί έχεις θέμα. Σε δίσκους μια καλή θερμοκρασία είναι γύρω στους 28-29 βαθμούς από Απρίλιο και μετά δεν έχεις θέμα και μέχρι μέσα Οκτωβρίου.Τους χειμερινούς μήνες όμως θέλει να δουλεύουν οι θερμοστάτες αρκετά αν έχεις καπάκι το πρόβλημα διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό γιατί μειώνονται οι απώλειες, επίσης πρέπει να μειώσεις και τις απώλειες θερμοκρασίας από το sump που συνήθως είναι ανοιχτό.

Το κακό δεν είναι τόσο η κατανάλωση αλλά όσο αυτή ανεβαίνει ανεβαίνουν και οι υπόλοιπες χρεώσεις στον λογαριασμό επίσης με τόσα λίτρα ίσως έχεις θέμα με υγρασία στον χώρο που θα έχεις το ενυδρείο

Δεν χρειαζεσαι αλλο θερμοστατη στο sump και αλλο στο ενυδρειο.

Αφου θα εχεις sump θα τους εχεις εκει μαζι με ολα τα υπολοιπα μηχανηματα σου. Για λογους οικονομιας ομως (δεν εχει αδικο ο Frog) μπορεις να το σκεπασεις με ενα φυλλο πλαστικο πολυκαρβονικο να γλυτωνεις ρευμα και εξατμιση.

Μολις το βρω, θα σου στειλω το link για εναν πινακα excell για να κανεις ολους τους σχετικους υπολογισμους της καταναλωσης του ρευματος.

Γνωρίζει κανείς περιοχή Πειραιά να φτιάχνει βάση απο κοιλοδοκο ??? Επίσης βάση από σιδηροκατασκευη μπορει να γινει ????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...