Jump to content

Microsorum Pteropus Αναπαραγωγή

Safarpn

Recommended Posts

Καλησπέρα. Η microsorum pteropus σε κάποια φύλλα της έχει πετάξει μικρα καινουρια φυλλαράκια. Στα ιδια σημεία πανω στα φύλλα, απο την κάτω πλευρα τους, έχει πετάξει κατι μακριές μαύρες ρίζες. Τα νέα φύλλα ειναι περίπου στα 2-3 εκατοστα. Αυτα τα νέα φύλλα τα κόβω για να φτιάξω νέο φυτό; Αν ναι σε ποια φάση το κάνω; Πόσο μεγάλα πρέπει να γίνουν;

Τα νέα φυλλαράκια τα βλέπεις απο πανω κι απο κάτω τις ρίζες. Δε ξέρω αν τα ξεχωρίσεις καλα γιατι η φωτο δεν ειναι και τόσο ξεκάθαρη.

Όποτε γουστάρεις εσύ τα αποσπάς και τα δένεις όπου αλλού θέλεις καλό είναι όμως να γίνουν 2-3 για ποιο γρήγορη ανάπτυξη αλλά αν σε ενοχλούν αισθητικά μπορείς να τα αποσπάσεις και ποιο νωρίς δεν θα πάθουν τίποτα, απλά αν είναι πολύ μικρά δύσκολα θα μπορέσεις να τα δέσεις σε κάποιο διακοσμητικό.

Δε με ενοχλούν καθόλου αισθητικά. Ίσα ισα που θέλω να τα αποσπάσω στην ώρα τους γι' αυτο και ρωτάω ποτε ειναι η κατάλληλη στιγμή. Ευχαριστώ.

Εγω τα αφηνω να γινουν 4-5 εκατοστα ,εχω παρατηρησει οτι αναπτυσονται καλυτερα μετα,αν τα κοψεις πολυ μικρα νομιζω οτι αργουν πολυ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...