kixlidatos 15 Αυγούστου 2013 #1 Share 15 Αυγούστου 2013 Καλησας μερα φιλες -φιλοι μου.χρονια πολλα Οπως θα εχετε πληροφορηθει ,παθαμε χοντρη ζημια με την δεη,που ακομα και σημερα δεν εχει ομαλοποιηθει η κατασταση,εχουμε 4ωρες διακοπες. Ευχαριστω ολους τους φιλους ,που με τα πμ και τα τημεφωνα τους ενδιαφερθηκαν. Η διακοπη ξεκινησε περιπου στις 11 το πρωι,στην αρχη δεν εδωσα σημασια,γιατι το καλοκαιρη ειναι συνηθες φαινομενο,απο υπερφορτωση,αλλα μετα οταν ειδα να εχει ντουμανιασει το εργοστασιο,αρχησα να ψαχνω για αεραντλια μπαταριας.Με την βοηθεια του αλλου ψαροκαμμενου φιλου μου Ηλια,σε ολο το νησι βρηκαμε 3 αεραντλιες.Κρατησα εγω τις δυο. Σπιτι εφθασα κατα τις 6 ωρα απογευμα,μπαινω μεσα,και αυτο που συναντω,ηταν τραγικο,ολα τα ψαρια ηταν επανω και απεγνωσμενα προσπαθουσαν να αναπνευσουν,ειδικα ο φροντοζακος μου ειχε γυρει και λιγο πλαγια,και με την στοματαρα του ανοιχτη,πνιγοταν.Το κακο με μενα ειναι οτι,οταν εχει διακοπη,δεν εχω και νερο.Οποτε δεν μπορουσα να κανω αλλαγη.Ολοι οι λαθρεπιβατες,βγηκαν απο τον βυθο,και σκαρφαλωσαν στις πετρες στα τζαμια,παντου.Αμεσως εβαλα και τις δυο αεραντλιες,αλλα η κατασταση χειροτερευε.Κοβω το στομιο απο τα 4 πλαστικα μπουκαλια του νερου,και μαζι με την μεγαιρα αναδευαμαι το νερο,ριχνοντας το απο ψυλα.Μετα απο μιση ωρα,αφου καναμε μρατσακια,αρχισαν τα σαλιγγαρια να υποχωρουν,τα ψαρια καπως να ανασενουν πιο φυσιολογικα.Αυτο συνεχιστηκε μεχρι τα μεσανυχτα,κατα τις μια,ειχαν εξαφανιστει τα σαλιγγαρια σχεδον,τα ψαρια αρχισαν να ειναι πολυ καλα,(μαλιστα ο βενουστους γκομενιαριζε),οποτε καπως ησυχασα.Στις 3 ωρα μεσανυχτα ,τσουπ ηρθε το ρευμα,αλλα δεν ηξερα ποσο θα κρατησει,οποτε ρισκαρα να κανω αλλαγη.Αδειαζω το 70% του νερου,και το γεμιζω μεσα σε μια ωρα.(περιπου 500 λιτρα).Μετα την αλλαγη ολα πηραν την δρομο τους,ζωντανεψαν ,χορευαν,πεινουσαν.Τα φιλτρα δεν τα αγγιξα καθολου,Ολες μου οι τιμες ειναι στα φυσιολογικα επιπεδα. Οτι θα εκανα αλλαγη 3 η ωρα χαραματα ,δεν το φανταζομουν ποτε. Αυτα που εζησα ,ουτε στον χειροτερο εχθρομου να μην συμβει Ευχαριστω την μεγαιρα γυναικουλα μου,που αν και μου γρινιαζει οταν κανω αλλαγες,ηταν αυτη που με βοηθουσε εως τα μαυρα χαραματα,παρολο που εκανα το σπιτι λουτσα Και κατι γαργαλιστικο.Ολα ξεκινησαν ,οταν ανοιξα να διαβασω το θεμα του Αιολου,που λεει για τους προληπτικους. σαβατογεννημενος εισαι ρε Βαγγελη? Καλησας μερα και χρονια πολλα στους εορταζοντες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Αυγούστου 2013 #2 Share 15 Αυγούστου 2013 Φιλε καλημερα , απο τα οσα διαβαζω ηταν μια περιπετειωδης νυχτα . Ευτυχως που προλαβες και τα εσωσες τουλαχιστον . Γιατι ομως λες μεγαιρα την γυναικα σου ; ( Απορια ) Ο Βαγγελης ειναι ο Αιολος ; Τοτε ειμαστε συνονοματοι καθοτι και μενα με λενε Βαγγελη . Την καλημερα μου και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 15 Αυγούστου 2013 #3 Share 15 Αυγούστου 2013 θρίλερ κανονικό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Αυγούστου 2013 #4 Share 15 Αυγούστου 2013 θρίλερ κανονικό.... Χαχαχαχαα , Χολυγουντιανη παραγωγη , Ξερω τι εκανες χθες αργα την νυχτα , χαχαχαχαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Αυγούστου 2013 #5 Share 15 Αυγούστου 2013 Εμ δεν το άνοιξα τυχαία το θέμα.... ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, εν όψι του 15 Αύγουστου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Αυγούστου 2013 Author #6 Share 15 Αυγούστου 2013 Εμ δεν το άνοιξα τυχαία το θέμα.... ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, εν όψι του 15 Αύγουστου Σημειωτεον,δεν ειμαι προληπτικος,μαλλον πρεπει να ανθεωρησω καποια πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Αυγούστου 2013 #7 Share 15 Αυγούστου 2013 Δεν είναι θέμα προληπτικότητας αλλά πρόληψης !!! Εγώ παρόλο που έχω εφεδρική μπαταρία για τις 2 vortech, υπάρχει και στο ντουλάπι αεραντλία με καβάτζα μπαταρίες. Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θα πάει στραβά και πότε θα είναι !!! Είναι κρίμα να πάθουμε οποιαδήποτε ζημιά, απλά γιατί αμελήσαμε να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα μιας έκτακτης ανάγκης..... άστα να υπάρχουν και αχρείαστα να είναι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Αυγούστου 2013 Author #8 Share 15 Αυγούστου 2013 (edited) Εχεις δικιο.εχω παρει και UPS αλλα σε 3 μηνες κλαταρε.Αληθεια εσεις οι θαλασσινοι θα αντεχατε τοσες ωρες ? Έγινε επεξεργασία 15 Αυγούστου 2013 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 15 Αυγούστου 2013 #9 Share 15 Αυγούστου 2013 Στο θαλασσινό δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και μεταβολές στις τιμές του ενυδρείου.... είτε πρόκειται για θερμοκρασία, είτε για οξυγόνωση. Αυτοί και μόνο οι δυο παράγοντες είναι ικανοί να παρασύρουν και να μεταβάλουν όλες τις άλλες τιμές του νερού..... Η χρονική διάρκεια ανοχών είναι πολύ μικρότερη απ ότι στο γλυκό και φυσικά εξαρτάτε από το πόσο φορτωμένο είναι ένα ενυδρείο...που γενικά τα reef είναι !!! Ένας φίλος που δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα (τώρα το έκανε), σε μια διακοπή ρεύματος χρησιμοποιησε το μηχανάκι μπαταρίας που κάνει φραπέ απλά και μόνο για να υπάρχει κίνηση άρα και οξυγόνωση στο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Αυγούστου 2013 #10 Share 15 Αυγούστου 2013 Με το UPS πόσο ώρα θα συνεχίσει η παροχή ρεύματος; Πόσο θα κρατήσει; Γιατι έχω αλλα δε μου 'κοψε το μυαλό να το συνδέσω εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Αυγούστου 2013 Author #11 Share 15 Αυγούστου 2013 Και εγω εχω πολλα και μεγαλα ψαρια,γιαυτο πιστευω ,σε συνδιασμο με την ζεστη ,τελειωσε τοσο γρηγορα το οξυγονο.Τωρα που επαθα,εμαθα.Θα φτιξω ενα συστημα με μπαταρια ατοκινητου,η θα παρω μια γεννητρια.Δεν θα παει χαμενη,γιατι θα εχω και νερο.Γιατι του φιλου μου Του Ηλια ,που εχει 3 ψαρια μεσα,σχετικα ηταν σε πολυ καλητερη κατασταση απο τα δικα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 15 Αυγούστου 2013 Με το UPS πόσο ώρα θα συνεχίσει η παροχή ρεύματος; Πόσο θα κρατήσει; Γιατι έχω αλλα δε μου 'κοψε το μυαλό να το συνδέσω εκει. Εξαρτατε ποσαρι ειναι,το δικομου κρατα τα δυο φιλτρα 2,5 ωρες,και ειναι 1000αρι.Αλλα το κακο ειναι οταν τελειωνει η μπαταρια του,δεν ξαναπερνει μπροστα,οποτε επειδη λειπω απο το σπιτι πολλες ωρες.ζημια μου κανει ,παρα καλο.Αν ομως εισαι σπιτι,και εχεις πολυωρη διακοπη,μπορεις ανα 1 ωρα να δουλευεις το φιλτρο σου για 10 λεπτα,ετσι κρατας την βιλογια για παρα πολλες ωρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 15 Αυγούστου 2013 #13 Share 15 Αυγούστου 2013 Καλησας μερα φιλες -φιλοι μου.χρονια πολλα Οπως θα εχετε πληροφορηθει ,παθαμε χοντρη ζημια με την δεη,που ακομα και σημερα δεν εχει ομαλοποιηθει η κατασταση,εχουμε 4ωρες διακοπες. Ευχαριστω ολους τους φιλους ,που με τα πμ και τα τημεφωνα τους ενδιαφερθηκαν. Η διακοπη ξεκινησε περιπου στις 11 το πρωι,στην αρχη δεν εδωσα σημασια,γιατι το καλοκαιρη ειναι συνηθες φαινομενο,απο υπερφορτωση,αλλα μετα οταν ειδα να εχει ντουμανιασει το εργοστασιο,αρχησα να ψαχνω για αεραντλια μπαταριας.Με την βοηθεια του αλλου ψαροκαμμενου φιλου μου Ηλια,σε ολο το νησι βρηκαμε 3 αεραντλιες.Κρατησα εγω τις δυο. Σπιτι εφθασα κατα τις 6 ωρα απογευμα,μπαινω μεσα,και αυτο που συναντω,ηταν τραγικο,ολα τα ψαρια ηταν επανω και απεγνωσμενα προσπαθουσαν να αναπνευσουν,ειδικα ο φροντοζακος μου ειχε γυρει και λιγο πλαγια,και με την στοματαρα του ανοιχτη,πνιγοταν.Το κακο με μενα ειναι οτι,οταν εχει διακοπη,δεν εχω και νερο.Οποτε δεν μπορουσα να κανω αλλαγη.Ολοι οι λαθρεπιβατες,βγηκαν απο τον βυθο,και σκαρφαλωσαν στις πετρες στα τζαμια,παντου.Αμεσως εβαλα και τις δυο αεραντλιες,αλλα η κατασταση χειροτερευε.Κοβω το στομιο απο τα 4 πλαστικα μπουκαλια του νερου,και μαζι με την μεγαιρα αναδευαμαι το νερο,ριχνοντας το απο ψυλα.Μετα απο μιση ωρα,αφου καναμε μρατσακια,αρχισαν τα σαλιγγαρια να υποχωρουν,τα ψαρια καπως να ανασενουν πιο φυσιολογικα.Αυτο συνεχιστηκε μεχρι τα μεσανυχτα,κατα τις μια,ειχαν εξαφανιστει τα σαλιγγαρια σχεδον,τα ψαρια αρχισαν να ειναι πολυ καλα,(μαλιστα ο βενουστους γκομενιαριζε),οποτε καπως ησυχασα.Στις 3 ωρα μεσανυχτα ,τσουπ ηρθε το ρευμα,αλλα δεν ηξερα ποσο θα κρατησει,οποτε ρισκαρα να κανω αλλαγη.Αδειαζω το 70% του νερου,και το γεμιζω μεσα σε μια ωρα.(περιπου 500 λιτρα).Μετα την αλλαγη ολα πηραν την δρομο τους,ζωντανεψαν ,χορευαν,πεινουσαν.Τα φιλτρα δεν τα αγγιξα καθολου,Ολες μου οι τιμες ειναι στα φυσιολογικα επιπεδα. Οτι θα εκανα αλλαγη 3 η ωρα χαραματα ,δεν το φανταζομουν ποτε. Αυτα που εζησα ,ουτε στον χειροτερο εχθρομου να μην συμβει Ευχαριστω την μεγαιρα γυναικουλα μου,που αν και μου γρινιαζει οταν κανω αλλαγες,ηταν αυτη που με βοηθουσε εως τα μαυρα χαραματα,παρολο που εκανα το σπιτι λουτσα Και κατι γαργαλιστικο.Ολα ξεκινησαν ,οταν ανοιξα να διαβασω το θεμα του Αιολου,που λεει για τους προληπτικους. σαβατογεννημενος εισαι ρε Βαγγελη? Καλησας μερα και χρονια πολλα στους εορταζοντες Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 15 Αυγούστου 2013 #14 Share 15 Αυγούστου 2013 αχαχχα!οτι λες μεγαιρα την γυναικα σου ειναι ολα τα λεφτα!φανταζομαι να μην την προσφωνεις με αυτο το γλυκο παρατσουκλακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Αυγούστου 2013 #15 Share 15 Αυγούστου 2013 αχαχχα!οτι λες μεγαιρα την γυναικα σου ειναι ολα τα λεφτα!φανταζομαι να μην την προσφωνεις με αυτο το γλυκο παρατσουκλακι.. Πίκι ουά , Πίκι ουάουα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 15 Αυγούστου 2013 αχαχχα!οτι λες μεγαιρα την γυναικα σου ειναι ολα τα λεφτα!φανταζομαι να μην την προσφωνεις με αυτο το γλυκο παρατσουκλακι.. Κατα κανονα εσεις οι γυναικες αμα δειτε μια σταγονα νερο στο δαπεδο,(που λεει ο λογος) μας βγαζετε την ψυχη αναποδα,ε και η δικια μου καπως ετσι ειναι.Αλλα χθες εδειξε χαρακτηρα. Γιαυτο την λατρευω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 15 Αυγούστου 2013 #17 Share 15 Αυγούστου 2013 παρε ενα ινβερτερ και μια μπαταρια αυτοκινητου 100Amber και σε παλυωρη διακοπη ρευματος να μπορεις να δουλευεις την αντλια επιστροφης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 15 Αυγούστου 2013 #18 Share 15 Αυγούστου 2013 Εμ δεν το άνοιξα τυχαία το θέμα.... ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας, εν όψι του 15 Αύγουστου Κατι ξερουν οι παλιοι περισοτερο να μαθενουμε εμεις οι νεοτεροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 15 Αυγούστου 2013 #19 Share 15 Αυγούστου 2013 Δεν είναι θέμα προληπτικότητας αλλά πρόληψης !!! Εγώ παρόλο που έχω εφεδρική μπαταρία για τις 2 vortech, υπάρχει και στο ντουλάπι αεραντλία με καβάτζα μπαταρίες. Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θα πάει στραβά και πότε θα είναι !!! Είναι κρίμα να πάθουμε οποιαδήποτε ζημιά, απλά γιατί αμελήσαμε να εφοδιαστούμε με τα απαραίτητα μιας έκτακτης ανάγκης..... άστα να υπάρχουν και αχρείαστα να είναι. Συμφωνώ, καλύτερα να κάνουμε μία ενέργεια προστασίας παραπάνω, κι ας μην την χρειαστούμε ποτέ! Παρά να μην την έχουμε σε περίπτωση που μας χρειαστεί. Χαίρομαι που τα ψαράκια είναι καλά! Και μία ερώτηση: σε διακοπή ρεύματος πόσο αντέχει το φίλτρο εκτός λειτουργίας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 15 Αυγούστου 2013 #20 Share 15 Αυγούστου 2013 Διωρο ισως και παραπανω , αλλα δεν ειμαι και σιγουρος . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος