Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 #1 Share 13 Αυγούστου 2013 Συνειδητοποιησα οτι περισσοτερες ωρες ειμαι εδω , παρα στο face . Πολλες φορες εχω και τις δυο σελιδες ανοιχτες , αλλα ειμαι εδω και διαβαζω καποια θεματα , ειτε ανταλλαζω αποψεις με αρκετους απο εσας . Με αφορμη αυτο λοιπον , εσεις ποσες ωρες ειστε στο face και ποσες εδω ; Καθολου face και μονο aquazone ή και τα δυο συναμα ; Ειναι φορες που διαβαζω κατι εδω ή συνομιλω και καποιος απο το face μου μιλα και πολυ απλα τσατιζομαι γιατι χανω την σειρα αλλα και τον οιρμο της σκεψης μου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Αυγούστου 2013 #2 Share 13 Αυγούστου 2013 Το facebook δεν το επισκέπτομαι συχνά, το Aquazone όμως καθημερινά! Είναι όμορφο να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για αυτά που αγαπάμε, θέλει όμως μέτρο. (δεν είμαι εδώ όλη την ώρα, ψωνίζω online ή πηγαίνω σε καταστήματα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #3 Share 13 Αυγούστου 2013 Αχα , δλδ μεσα στην ενημερωση συνδυαζεις και shopping therapy , χαχαχαχαχαχαχαχα . Γυναικες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #4 Share 13 Αυγούστου 2013 Μαζι σας δεν κανουμε και χωρια δεν μπορουμε Χαχαχαχαχαχαχαχ ( εχω τρελλα κεφια σημερα , στην βαρδια ολο χαβαλε εκανα ) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Αυγούστου 2013 #5 Share 13 Αυγούστου 2013 Για ενυδρειακό shopping μιλάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #6 Share 13 Αυγούστου 2013 Για ενυδρειακό shopping μιλάμε! Αααααααα τετοιο λες ; Οχι απο το αλλο που αγοραζεις τσαντες απο κορκοδειλοτόμαρο και τα συναφη ; Χαχαχαχαχαχαχαχχαχα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Αυγούστου 2013 #7 Share 13 Αυγούστου 2013 Εδώ μέσα μπορείς να διαβάσεις ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα γύρω απο το χόμπι μας που ειναι και η κεντρική ιδέα γύρω απο την οποία περιστρέφονται όλα. Το face ειναι κάτι πιο γενικό, ένας χώρος που δε σε περιορίζει σε κάτι συγκεκριμένο. Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα στην ουσία αλλα και με τόσες ομοιότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #8 Share 13 Αυγούστου 2013 Εδώ μέσα μπορείς να διαβάσεις ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα γύρω απο το χόμπι μας που ειναι και η κεντρική ιδέα γύρω απο την οποία περιστρέφονται όλα. Το face ειναι κάτι πιο γενικό, ένας χώρος που δε σε περιορίζει σε κάτι συγκεκριμένο. Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα στην ουσία αλλα και με τόσες ομοιότητες. Συμφωνω απολυτως μαζι σου Παναγιωτη . Αυτο θεωρω και δω , εδω διαβαζω και προσπαθω να μαθω πραγματα ωστε να βελτιωθω , ενω εκει διαβαζω και βλεπω οτι να ναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 13 Αυγούστου 2013 #9 Share 13 Αυγούστου 2013 Δεν έχω Facebook και εδώ πλέον διαβάζω μόνο θέματα που με κεντρούν το ενδιαφέρων και απαντώ ανάλογα. Κατά τα άλλα προτιμώ τον απευθείας διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλέφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #10 Share 13 Αυγούστου 2013 Δεν έχω Facebook και εδώ πλέον διαβάζω μόνο θέματα που με κεντρούν το ενδιαφέρων και απαντώ ανάλογα. Κατά τα άλλα προτιμώ τον απευθείας διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλέφωνο. Χρηστο συμφωνω μαζι σου ως προς την face to face συνομιλια . Θα σου ανταπαντησω ομως λεγοντας σου για το Skype το οποιο ειναι ενα free ιντερνετικο προγραμμα και σου δινει την δυνατοτητα να μιλας με καποιον αρκετα μακρια απο σενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Αυγούστου 2013 #11 Share 13 Αυγούστου 2013 Χρηστο συμφωνω μαζι σου ως προς την face to face συνομιλια . Θα σου ανταπαντησω ομως λεγοντας σου για το Skype το οποιο ειναι ενα free ιντερνετικο προγραμμα και σου δινει την δυνατοτητα να μιλας με καποιον αρκετα μακρια απο σενα μια εξαιρετικη ανακαλυψη το skype 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 13 Αυγούστου 2013 Θελω να πω οτι η τεχνολογια ειναι σαφως προς δικη μας διευκολυνση . Καποτε οι Ναυτικοι για παραδειγμα ταξιδευαν με κυαλια και σημερα υπαρχει η μαγικη συσκευη που λεγεται ρανταρ . Μηπως ομως εμεις εχουμε επιτρεψει στον εαυτο μας την απομακρυνση του απο τον κοινωνικο περιγυρο και θεωρουμε καλυτερη την χρηση ενος υπολογιστη για την επικοινωνια μας ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 13 Αυγούστου 2013 #13 Share 13 Αυγούστου 2013 +1000 απλα παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες σε αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #14 Share 13 Αυγούστου 2013 Μηπως συντρεχουν λογοι που μας οδηγησαν εκει ; Για παραδειγμα κακη κατασταση οικονομικων ; Προσωπικα υπηρξε μια εποχη κατα την οποια οταν ειχε καλο καιρο και ηθελα να πιω καφε , εφευγα . Φουλαρα ρεζερβουαρ και γεια σας . Που παμε ; Χαλκιδα . Που παμε ; Λουτρακι . Που παμε ; Κορινθο και ου το καθε εξης . Σημερα δυστυχως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα . Τα εξοδα εχουν κατα πολυ ή τουλαχιστον γινεται προσπαθεια , μειωθει . Δεν σας κρυβω οτι ταξιδευω και τα χρηματα απο τα ταξιδια ( πλευσιμα τα λεμε εμεις ) , με σηκωνουν καπως και με φερνουν στα ισια μου κατα καποιο τροπο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Αυγούστου 2013 #15 Share 13 Αυγούστου 2013 Η επικοινωνία έχει εξελιχθεί και θα συνεχίσει να εξελίσεται, ο online τρόπος έχει και αρνητικά και θετικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μόνο μας αποκόβει από τον κοινωνικό περίγυρο, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μας φέρνει πιο κοντά. Η μητέρα μου, για παράδειγμα, βρήκε μέσω διαδικτύου μία χαμένη της θεία στην Αυστραλία! Αυτό που με ανησυχεί είναι ο εθισμός στο facebook, τα social media και το διαδίκτυο γενικά. (Το Aquazone δεν πιάνεται! ) Προσωπικά το λατρεύω καθότι εργάζομαι διαδικτυακά. Στο παρελθόν έχω σπαταλήσει άπειρο χρόνο online και έχω ξενυχτήσει χωρίς να ωφελούμαι. Πλέον το χρησιμοποιώ κυρίως για επαγγελματικούς λόγους και λιγότερο για διασκέδαση. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να σπαταλήσεις ωφέλιμο χρόνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #16 Share 13 Αυγούστου 2013 Η επικοινωνία έχει εξελιχθεί και θα συνεχίσει να εξελίσεται, ο online τρόπος έχει και αρνητικά και θετικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μόνο μας αποκόβει από τον κοινωνικό περίγυρο, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις μας φέρνει πιο κοντά. Η μητέρα μου, για παράδειγμα, βρήκε μέσω διαδικτύου μία χαμένη της θεία στην Αυστραλία! Αυτό που με ανησυχεί είναι ο εθισμός στο facebook, τα social media και το διαδίκτυο γενικά. (Το Aquazone δεν πιάνεται! ) Προσωπικά το λατρεύω καθότι εργάζομαι διαδικτυακά. Στο παρελθόν έχω σπαταλήσει άπειρο χρόνο online και έχω ξενυχτήσει χωρίς να ωφελούμαι. Πλέον το χρησιμοποιώ κυρίως για επαγγελματικούς λόγους και λιγότερο για διασκέδαση. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να σπαταλήσεις ωφέλιμο χρόνο... Οσον αφορα την μητερα σου , προφανως αναφερεσαι στο facebook . Οκ , δεν αντιλεγω και γω βρηκα συμμαθητες που ειχα χρονια να τους δω ( δημοτικο ) μα και μετεπειτα συμμαθητες ΠΝ που χαθηκαμε γιατι πολυ απλα ταξιδευουμε . Χαρακτηριστικο παραδειγμα με ενα πολυ καλο φιλο και συναδελφο ( 3 χρονια αρχαιοτερος απο μενα ) με τον οποιο χαθηκα και μιλω μονο μεσω facebook . Ξερεις γιατι ; Γιατι πολυ απλα 9 στις 10 φορες δεν τυχαινει να ειμαστε εδω , να ειναι και τα δυο πλοια Σαλαμινα . Σαφως και υπαρχει εθισμος , καιρο πριν ακουσα περιπτωσεις για ανθρωπους που ξυπνουσαν στην νυχτα για να παιξουν την Farma στο Fb . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 13 Αυγούστου 2013 #17 Share 13 Αυγούστου 2013 Το skype το χρησιμοποιώ στην ουσία είναι ένα είδος τηλεφώνου. Γενικά δεν απορρίπτω την τεχνολογία αλίμονο αλλά το φατσοβιβλίο το απορρίπτω για διάφορούς λόγους που αυτήν την στιγμή δεν είναι επι της ουσίας. Αν θέλω να κάνω γραπτό χαβαλέ, ή διάλογο, η να ξεδώσω, και να γράψω ότι άλλο φανταστείτε το κάμνω μόνο στο ΑΖ, σε κανένα άλλο φόρουμ δεν γράφω ουτε σε αλλα social media. Εδώ γελώ Εδώ νευριάζω Εδώ μαλώνω Εδώ ανταλλάσσω γνώμες και γνώσης Εδώ γνώρισα φίλους Εδώ γνώρισα εχθρούς Εδώ μάλωσα με κάποιους Εδώ ζήτησα συγνώμη Εδώ συμφιλιώθηκα με κάποιους και με κάποιους όχι Εδώ βρίζω αν μου την δώσει κάποιο γεγονός Εδώ επικροτώ διάφορες ενέργειες Εδώ κριτικάρω Εδώ με κριτικάρουν Εδώ με συμπαθούν Εδώ με αντιπαθούν Εδώ τα πάντα εδώ. Με απλά λόγια εδώ κάνω ότι κάνει ο κάθε άνθρωπος εξω στην κοινωνία που δεν είναι ούτε το παίζει Άγιος. Μετα από όλα αυτά που κάνω εδώ τη να το κάνω το φατσοβιβλίο και όλα τα άλλα το ΑΖ τα έχει όλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #18 Share 13 Αυγούστου 2013 Το skype το χρησιμοποιώ στην ουσία είναι ένα είδος τηλεφώνου. Γενικά δεν απορρίπτω την τεχνολογία αλίμονο αλλά το φατσοβιβλίο το απορρίπτω για διάφορούς λόγους που αυτήν την στιγμή δεν είναι επι της ουσίας. Αν θέλω να κάνω γραπτό χαβαλέ, ή διάλογο, η να ξεδώσω, και να γράψω ότι άλλο φανταστείτε το κάμνω μόνο στο ΑΖ, σε κανένα άλλο φόρουμ δεν γράφω ουτε σε αλλα social media. Εδώ γελώ Εδώ νευριάζω Εδώ μαλώνω Εδώ ανταλλάσσω γνώμες και γνώσης Εδώ γνώρισα φίλους Εδώ γνώρισα εχθρούς Εδώ μάλωσα με κάποιους Εδώ ζήτησα συγνώμη Εδώ συμφιλιώθηκα με κάποιους και με κάποιους όχι Εδώ βρίζω αν μου την δώσει κάποιο γεγονός Εδώ επικροτώ διάφορες ενέργειες Εδώ κριτικάρω Εδώ με κριτικάρουν Εδώ με συμπαθούν Εδώ με αντιπαθούν Εδώ τα πάντα εδώ. Με απλά λόγια εδώ κάνω ότι κάνει ο κάθε άνθρωπος εξω στην κοινωνία που δεν είναι ούτε το παίζει Άγιος. Μετα από όλα αυτά που κάνω εδώ τη να το κάνω το φατσοβιβλίο και όλα τα άλλα το ΑΖ τα έχει όλα. Συμφωνω μαζι σου Χρηστο και θα σου πω το εξης με καθε ειλικρινεια ( ημουν , ειμαι και θα ειμαι ειλικρινης ) . Εδω εγινα μελος 1η Ιουνιου τωρινου ετους . Σε πληροφορω οτι στην αρχη ΔΕΝ το πηρα και τοσο σοβαρα καθοτι το site το πληροφορηθηκα απο ενα συναδελφο που εχει και αυτος ενυδρειο και επομενως οπως καταλαβαινεις μου συστησε αυτη την σελιδα και με γνωρισε στον Θαναση . Στην ουσια ξεκινησα να ασχολουμαι , να μπαινω εδω δλδ και να διαβαζω αφοτου αντιμετωπισα προβληματα με το ενυδρειο μου και αυτα απο λανθασμενους χειρισμους . Δλδ απο τελη Ιουλιου και δω ειμαι παρων , αναπτυσω θεματα και συζητω . Δεν σου κρυβω οτι τα ανωτερω που μου ειπες τα καταλαβα και γω ( αν και αρκετα νεος εδω ) και αυτοι ειναι και καποιοι απο τους λογους που συνεχιζω και ειμαι παρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #19 Share 13 Αυγούστου 2013 Ο αρχαιοτερος ολων ( ηλικιακα αλλα και εμπειρικα ) δεν εχει αποψη ; Θοδωρη 72 σε βλεπω παρων εδω , αλλα δεν μιλας . Να ανυσηχησω ; Χαχαχαχαχαχαχα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Αυγούστου 2013 #20 Share 13 Αυγούστου 2013 Εγω αυτο που βλέπω να συμβαίνει γύρω μας με ανησυχεί αφάνταστα. Παιδιά να μη παίζουν κρυφτό και κυνηγητό αλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια, psp κτλ. Να μη βγαίνουν ραντεβού με τα κορίτσια για να κάνουν κανάλι και να φάνε τη χιλόπιτα αλλα να φλερτάρουν μέσα απο το Facebook και τα αλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να μη παίζουν ξύλο και να βρίσκονται αλλα να σε απειλούν 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Αυγούστου 2013 #21 Share 13 Αυγούστου 2013 Εγω αυτο που βλέπω να συμβαίνει γύρω μας με ανησυχεί αφάνταστα. Παιδιά να μη παίζουν κρυφτό και κυνηγητό αλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια, psp κτλ. Να μη βγαίνουν ραντεβού με τα κορίτσια για να κάνουν κανάλι και να φάνε τη χιλόπιτα αλλα να φλερτάρουν μέσα απο το Facebook και τα αλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να μη παίζουν ξύλο και να βρίσκονται αλλα να σε απειλούν Οι αλλαγές δεν πρέπει να μας φοβίζουν, ούτε πρέπει να μας ανησυχεί το ότι οι νεότερες γενιές έχουν άλλους τρόπους επικοινωνίας, παιχνιδιού και ζωής. Κάθε γενιά τα ίδια λέει για την επόμενη. Το ανησυχητικό είναι η υπέρμετρη χρήση αυτών, νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Αυγούστου 2013 #22 Share 13 Αυγούστου 2013 (edited) Εγω αυτο που βλέπω να συμβαίνει γύρω μας με ανησυχεί αφάνταστα. Παιδιά να μη παίζουν κρυφτό και κυνηγητό αλλα psp κτλ. Να μη βγαίνουν ραντεβού με τα κορίτσια για να κάνουν καμάκι και να φάνε τη χιλόπιτα αλλα να φλερτάρουν μέσα απο το Facebook και τα αλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι εκεί. Να μη παίζουν ξύλο και να βρίζονται αλλα σε μια παρεξήγηση να σε μπλοκάρουν ή να μη σου κάνουν like. Να μην έχουν κάποιον να πανε σε μια καφετέρια ή σε ενα μπαρ η σε μια ταβέρνα αλλα στο Facebook να έχουν 1500 φίλους και να συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει τους περισσότερους. Να μη κάνουν έρωτα αλλα διαδικτυακά να έχουν πηδήξει όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Να μη γεμίζουν τα γήπεδα και τις αλάνες (όσες έμειναν) αλλα τα Ίντερνετ καφε. Οταν βρίσκονται να μη συζητάνε για ποδόσφαιρο, κορίτσια, ταινίες, ανέκδοτα αλλα για κάτι ακαταλαβίστικα παιχνίδια του τύπου Game of Thrones (αν το λέω και σωστά). Προχθές μου ήρθε να βάλω τα κλάματα οταν μου είπε ο γιος μου (4 ετών) να τον πάω στην πλατεία κάτω απο το σπίτι μας για να παίξει με τα παιδιά. Πήγαμε και σε λίγο ήρθε στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν και μου ζήτησε να του φέρω απο το σπίτι το Nintedo του. Απόρισα αλλα σύντομα μου λύθηκαν τα ερωτηματικά οταν είδα τους φίλους του να κάθονται σε δυο δίπλα να παγκάκια και να έχουν και οι πέντε απο μια κονσόλα στο χέρι και οι αντίχειρες να έχουν πάρει φωτιά. Δεν ακουγόταν παιδική φωνή παρα μονο ένας ενοχλητικός ήχος απο πλήκτρα. Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα περισσότερο για αυτο που πάω να κάνω στο παιδί μου αγοράζοντάς του το Νιντεντο που απο εκείνη τη μέρα όλως τυχαίως "χάλασε" και το πήγαμε για φταίξιμο στο μάστορα. Δυστυχώς δε ξέρουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία αλλα εκείνη μας παίζει στα δάχτυλα. Κρίμα. Συγνώμη για το κατεβατό αλλα βρήκα την ευκαιρία να τα πω γιατί στεναχωριέμαι με όλα αυτά. Είμαι της παλιάς σχολής, ευαίσθητος, παραδοσιακός; όπως θέλετε πείτε το. Καλο και το Facebook αλλα η ζωή ειναι καλύτερη. Φιλιά σε όλους. ......ζητώ συγνώμη που το ποστ μου παραπάνω ειναι κομμένο, εγινε κατα λάθος, δεν είχα τελειώσει τις σκέψεις μου. Έγινε επεξεργασία 13 Αυγούστου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #23 Share 13 Αυγούστου 2013 Mαζι σου Παναγιωτη . Στα δικα μας χρονια δεν υπηρχαν ολα αυτα , ουτε ειχαμε κινητα απο τα 12 μας . Αλλα μεσα σε ολα αυτα σκεψου την ακαταπαυστη πλυση εγκεφαλου που δεχεσαι μεσα απο τις διαφημισεις των αγαθων . Σκεψου τον τροπο που σε πειθουν να πας να αγορασεις κατι που δεν χρειαζεσαι , σκεψου την μοδα και το must που δημιουργειται απο τις διαφημισεις . Δεν ξερω αν το προσεξες αλλα 9 στις 10 διαφημισεις εχουν θεμα κινητα , tablet και παρεμφερη . Στα δικα μας χρονια φιλε αυτα δεν υπηρχαν . Ενα σταθερο τηλ ειχες απο τα παλια αν θυμασαι με την ροδα και αν , λεω αν ησουν τυχερος , ο πατερας σου ισως και να σου εκανε δωρο ενα υπολογιστη Αμιγκα και στην καλυτερη των περιπτωσεων ενα Αταρι . Αν ειχες Αταρι ησουν ο καλυτερος του σχολειου . Οι αναγκες ηταν και ειναι οι ιδιες , οι σημερινοι ομως ανθρωποι ( βαζω και τον εαυτο μου μεσα ) , εχουν χασει την αξια της ανθρωπινης επαφης , την αξια του να πιεις ενα καφε και να συζητησεις απο κοντα με τις ωρες για οτι θες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 13 Αυγούστου 2013 Author #24 Share 13 Αυγούστου 2013 Οι αλλαγές δεν πρέπει να μας φοβίζουν, ούτε πρέπει να μας ανησυχεί το ότι οι νεότερες γενιές έχουν άλλους τρόπους επικοινωνίας, παιχνιδιού και ζωής. Κάθε γενιά τα ίδια λέει για την επόμενη. Το ανησυχητικό είναι η υπέρμετρη χρήση αυτών, νομίζω. Εμεις που δεν τα ειχαμε αυτα , παθαμε κατι ; Η μηπως ημασταν οπισθοδρομικοι και καθυστερημενοι ; Μη μου πεις για ελευθερια , την ειδα την ελευθερια . Απο τα 16 τους χρονια , ναρκωτικα , κλοπες , εγκυμοσυνες , εκτρωσεις και αλλα πολλα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Αυγούστου 2013 #25 Share 13 Αυγούστου 2013 Εγω αυτο που βλέπω να συμβαίνει γύρω μας με ανησυχεί αφάνταστα. Παιδιά να μη παίζουν κρυφτό και κυνηγητό αλλα psp κτλ. Να μη βγαίνουν ραντεβού με τα κορίτσια για να κάνουν καμάκι και να φάνε τη χιλόπιτα αλλα να φλερτάρουν μέσα απο το Facebook και τα αλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι εκεί. Να μη παίζουν ξύλο και να βρίζονται αλλα σε μια παρεξήγηση να σε μπλοκάρουν ή να μη σου κάνουν like. Να μην έχουν κάποιον να πανε σε μια καφετέρια ή σε ενα μπαρ η σε μια ταβέρνα αλλα στο Facebook να έχουν 1500 φίλους και να συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει τους περισσότερους. Να μη κάνουν έρωτα αλλα διαδικτυακά να έχουν πηδήξει όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Να μη γεμίζουν τα γήπεδα και τις αλάνες (όσες έμειναν) αλλα τα Ίντερνετ καφε. Οταν βρίσκονται να μη συζητάνε για ποδόσφαιρο, κορίτσια, ταινίες, ανέκδοτα αλλα για κάτι ακαταλαβίστικα παιχνίδια του τύπου Game of Thrones (αν το λέω και σωστά). Προχθές μου ήρθε να βάλω τα κλάματα οταν μου είπε ο γιος μου (4 ετών) να τον πάω στην πλατεία κάτω απο το σπίτι μας για να παίξει με τα παιδιά. Πήγαμε και σε λίγο ήρθε στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν και μου ζήτησε να του φέρω απο το σπίτι το Nintedo του. Απόρισα αλλα σύντομα μου λύθηκαν τα ερωτηματικά οταν είδα τους φίλους του να κάθονται σε δυο δίπλα να παγκάκια και να έχουν και οι πέντε απο μια κονσόλα στο χέρι και οι αντίχειρες να έχουν πάρει φωτιά. Δεν ακουγόταν παιδική φωνή παρα μονο ένας ενοχλητικός ήχος απο πλήκτρα. Μου ήρθε να βάλω τα κλάματα περισσότερο για αυτο που πάω να κάνω στο παιδί μου αγοράζοντάς του το Νιντεντο που απο εκείνη τη μέρα όλως τυχαίως "χάλασε" και το πήγαμε για φταίξιμο στο μάστορα. Δυστυχώς δε ξέρουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία αλλα εκείνη μας παίζει στα δάχτυλα. Κρίμα. Συγνώμη για το κατεβατό αλλα βρήκα την ευκαιρία να τα πω γιατί στεναχωριέμαι με όλα αυτά. Είμαι της παλιάς σχολής, ευαίσθητος, παραδοσιακός; όπως θέλετε πείτε το. Καλο και το Facebook αλλα η ζωή ειναι καλύτερη. Φιλιά σε όλους. ......ζητώ συγνώμη που το ποστ μου παραπάνω ειναι κομμένο, εγινε κατα λάθος, δεν είχα τελειώσει τις σκέψεις μου. Πρόλαβα και απάντησα! χαχαχα! Και μένα με ξενίζει όταν βλέπω πιτσιρίκια να παίζουν με ηλεκτρονικά από πολύ μικρά και να χειρίζονται την τεχνολογία πολύ καλύτερα από εμένα. Επίσης έχει τύχει να διαβάσω νοσταλγικά κείμενα του τύπου "αχ τι καλά ήταν στην εποχή μου" τα οποία όμως δεν θα έπρεπε να είναι εγκώμια μιας χρυσής εποχής, θεωρώ. Γιατί η κάθε γενιά σίγουρα έχει χαρεί διαφορετικά πράγματα και είναι ό,τι πιο φυσιολογικό να εξελίσσεται. Η κοινωνικοποίηση δεν έπαψε να υπάρχει, απλά άλλαξε μορφή, όπως και το παιχνίδι και το φλερτ και πολλά άλλα. Εμείς πρέπει να μάθουμε να συμβαδίζουμε με αυτή την εξέλιξη αν θέλουμε να έχουμε ισορροπημένες σχέσεις με τις νεότερες γενιές. Mαζι σου Παναγιωτη . Στα δικα μας χρονια δεν υπηρχαν ολα αυτα , ουτε ειχαμε κινητα απο τα 12 μας . Αλλα μεσα σε ολα αυτα σκεψου την ακαταπαυστη πλυση εγκεφαλου που δεχεσαι μεσα απο τις διαφημισεις των αγαθων . Σκεψου τον τροπο που σε πειθουν να πας να αγορασεις κατι που δεν χρειαζεσαι , σκεψου την μοδα και το must που δημιουργειται απο τις διαφημισεις . Δεν ξερω αν το προσεξες αλλα 9 στις 10 διαφημισεις εχουν θεμα κινητα , tablet και παρεμφερη . Στα δικα μας χρονια φιλε αυτα δεν υπηρχαν . Ενα σταθερο τηλ ειχες απο τα παλια αν θυμασαι με την ροδα και αν , λεω αν ησουν τυχερος , ο πατερας σου ισως και να σου εκανε δωρο ενα υπολογιστη Αμιγκα και στην καλυτερη των περιπτωσεων ενα Αταρι . Αν ειχες Αταρι ησουν ο καλυτερος του σχολειου . Οι αναγκες ηταν και ειναι οι ιδιες , οι σημερινοι ομως ανθρωποι ( βαζω και τον εαυτο μου μεσα ) , εχουν χασει την αξια της ανθρωπινης επαφης , την αξια του να πιεις ενα καφε και να συζητησεις απο κοντα με τις ωρες για οτι θες . Αυτό το "έχουμε χάσει την αξία της ανθρώπινης επαφής" το βρίσκω υπερβολικά ρομαντικό, αν μου επιτρέπεις. Απεναντίας, η σωστή χρήση μπορεί να βοηθήσει την ανθρώπινη επαφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος