Safarpn 12 Αυγούστου 2013 #1 Share 12 Αυγούστου 2013 Άλλη μια απορία μου. Χρησιμοποιώ α/ο εδώ και 4 περίπου μήνες και στις εβδομαδιαίες αλλαγές (30 λίτρα περίπου) βάζω 20 λίτρα νερο α/ο και 10 λίτρα νερο βρύσης. Το ph μου ήταν αρχικά στο 8 και με την α/ο έπεσε στο 7,4 περίπου χωρίς εδώ και δυο - δυόμιση μήνες να αλλάξει κάτι και να κατέβει λίγο παρακάτω πράγμα που επιδιώκω. Ειναι φυσιολογικό αυτό; Στην τελευταία αλλαγη σήμερα έβαλα 25 λίτρα α/ο και 5 λίτρα βρύσης. Με την αύξηση του νερου όσμωσης θα αλλάξω τίποτα; Θα πέσει καθόλου το ph; Απο την αρχη πάντως GH και KH μειώθηκαν παρα πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john99 12 Αυγούστου 2013 #2 Share 12 Αυγούστου 2013 Δοκίμασε να βάλεις 100% όσμωση και μπορεί να δείς αλλαγή. Με τι τεστ μετράς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #3 Share 12 Αυγούστου 2013 Με υγρα τεστ μετράω αλλα αν βάλω 100% όσμωσης δε θα έχω τα ιχνοστοιχεια που έχει το νερο της βρύσης και ειναι σημαντικά για το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #4 Share 12 Αυγούστου 2013 Πρωτα πεφτουν οι σκληροτητες και μετα το ph.Μηπως εχεις κατι ασβεστολυθικο στο ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
john99 12 Αυγούστου 2013 #5 Share 12 Αυγούστου 2013 Δοκίμασε μία φορά και άμα δεν πέφτει μην το ξανακάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #6 Share 12 Αυγούστου 2013 Πρωτα πεφτουν οι σκληροτητες και μετα το ph.Μηπως εχεις κατι ασβεστολυθικο στο ενυδρειο σου?Ασβεστολιθικό τίποτα δεν έχω. Οι σκληρότητες πέσανε και μάλιστα σε σύντομο χρόνο αλλα το ph έχει πείσμα και δε κάνει ούτε βήμα πολυ καιρο τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 12 Αυγούστου 2013 #7 Share 12 Αυγούστου 2013 (edited) Με την ιδια αναλογια ΑΟ/βρυση περιπου εμενα επεσε απο 8 σε 6,5 αλλα χρειαστηκαν 5-6 μηνες.Στη συνεχεια σταθεροποιηθηκε εδω και δυο τρεις μηνες εκει.Μηπως υπαρχει καμια ασβεστολιθικη πετρα μεσα? Ωπ τωρα ειδα οτι απαντησες.. Έγινε επεξεργασία 12 Αυγούστου 2013 - Synagridas Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #8 Share 12 Αυγούστου 2013 Εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις τιποτα ασβεστολυθικο?Τα εχεις ελεγξει ολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #9 Share 12 Αυγούστου 2013 Κοιτά, απο πέτρες έχω 4 σχετικά μικρές τις οποίες έβαλα πριν καμία βδομάδα. Τις είχα ελέγξει με υδροχλωρικό οξύ πρώτα. Αυτές όμως τις έχω 7 μέρες ενώ το θεμα με το ph το έχω μήνες τώρα. Και να ήταν ασβεστολιθικές σίγουρα δε θα εφταιγαν σε πρώτη φάση αυτές. Φυτά, μια ρίζα και το χαλίκι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #10 Share 12 Αυγούστου 2013 Το χαλικι το εχεις ελεγξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 12 Αυγούστου 2013 #11 Share 12 Αυγούστου 2013 Τσεκαρες τι νερο βγαζει η οσμωση σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #12 Share 12 Αυγούστου 2013 Το χαλικι το εχεις ελεγξει?...τέτοια πες μου. Δε νομίζω να ειναι ασβεστολιθικό. Θα είχε φτάσει στα ύψη το ph με τόσο χαλίκι. Θα το δοκιμάσω αύριο για να μου φύγει η απορία όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #13 Share 12 Αυγούστου 2013 Τσεκαρες τι νερο βγαζει η οσμωση σου;Τι εννοείς; Αν εννοείς αν ποτέ το μέτρησα, ναι και ειναι όλα σε μηδενικά επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #14 Share 12 Αυγούστου 2013 ...τέτοια πες μου. Δε νομίζω να ειναι ασβεστολιθικό. Θα είχε φτάσει στα ύψη το ph με τόσο χαλίκι. Θα το δοκιμάσω αύριο για να μου φύγει η απορία όμως. Αν δεν το εχεις τεσταρει δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.Το ph δεν θα ειχε φτασει στα υψη γιατι ριχνεις οσμωση μεσα,απλα δεν θα πεφτει.Για τσεκαρε το χαλικι αυριο,αστο να στεγνωσει πρωτα και μετα κανε το τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #15 Share 12 Αυγούστου 2013 Αν δεν το εχεις τεσταρει δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.Το ph δεν θα ειχε φτασει στα υψη γιατι ριχνεις οσμωση μεσα,απλα δεν θα πεφτει.Για τσεκαρε το χαλικι αυριο,αστο να στεγνωσει πρωτα και μετα κανε το τεστ.Πριν βάλω την όσμωση έκανα μέτρηση σε ποτήρι με νερο απο τη βρύση και ήταν 8. Στο καπάκι έκανα μέτρηση στο νερό του ενυδρειου και ήταν πάλι 8. Αν έφταιγε το χαλίκι, δε θα ήταν παραπάνω το ph του ενυδρείου απο εκείνο της βρύσης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #16 Share 12 Αυγούστου 2013 Παιζουν πολλοι παραγωντες,εγω επιμενω να κανεις ενα τεστ με ακουαφορτε,δεν χανεις τιποτα,ισα ισα που θα σιγουρευτεις οτι εισαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Αυγούστου 2013 Author #17 Share 12 Αυγούστου 2013 Παιζουν πολλοι παραγωντες,εγω επιμενω να κανεις ενα τεστ με ακουαφορτε,δεν χανεις τιποτα,ισα ισα που θα σιγουρευτεις οτι εισαι οκ.Βρε εγώ θα το κάνω το τεστ αλλα αν τελικά ειναι ασβεστολιθικό, θα βοηθήσεις να ξηλώσουμε τα φυτά, να πιασουμε ψάρια, να αδειάσουμε νερό και να αλλάξουμε το χαλίκι ή θα μου πεις δικαιολογίες του τύπου "Είμαι στο Αμστερνταμ και δε μπορω να έρθω!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Αυγούστου 2013 #18 Share 12 Αυγούστου 2013 Αν ειναι ασβεστολυθικο κανε μου τα εισιτηρια να ερθω να σε βοηθησω. Ελα δεν ειναι τιποτα να το φτιαξεις,μπαμ μπαμ δουλεια ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 12 Αυγούστου 2013 #19 Share 12 Αυγούστου 2013 Τι εννοείς; Αν εννοείς αν ποτέ το μέτρησα, ναι και ειναι όλα σε μηδενικά επίπεδα. Εννοώ αν μέτρησες πρόσφατα σκληρότητες ή tds. Μήπως τώρα καλοκαιριάτικα στέγνωσε η μεμβράνη και έπαθες καμία ζημιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Αυγούστου 2013 #20 Share 12 Αυγούστου 2013 δεν αφριζουν ολες οι ασβστολιθικες με το ακουαφορτε πχ οι μαρμαροπετρες απο πρακτικερ (τα ασπρα βοτσαλα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 13 Αυγούστου 2013 #21 Share 13 Αυγούστου 2013 Εγώ πάντως αν θέλω να ρίξω το ph ανεβάζω το CO2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Αυγούστου 2013 Author #22 Share 13 Αυγούστου 2013 Έκανα λοιπόν το τέστ με το ακουαφόρτε στο χαλίκι και βγήκε αρνητικό, δεν είναι ασβεστολιθικό. Είπα μήπως είναι μια άλλη πέτρα (που στο παρελθόν την είχα ελέγξει βεβαια) και τη δοκίμασα κι αυτή πάλι σπάζοντάς την στη μέση αυτή τη φορά (βασικά οχι την ίδια, μια άλλη ίδια γιατί εκείνη που είναι μέσα στο ενυδρείο έχει φουντώσει από moss πάνω της) και πάλι αρνητικό βγήκε. Θα δοκιμάσω να αυξήσω το ποσοστό νερού όσμωσης και το ξαναβλέπουμε το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 13 Αυγούστου 2013 #23 Share 13 Αυγούστου 2013 Εγώ δεν βλέπω κάτι το αξιοπερίεργο στο ενυδρείο σου Εκτός αυτού μας λες ότι η σκληρότητες έπεσαν αλλά δεν μας λες που ήταν και που έπεσαν. Αν δεν γνωρίζουμε το ΚΗ GH του πριν και του μετα τσάπα σενάρια κάνουμε. Θέλουμε επίσης και το KH GH του ενυδρείου σου τώρα, και το KH GH από το νερό που φτιάχνεις με την ΑΟ και το νερό δικτύου. Επίσης τη φυτά έχεις και κατά πόσο είναι φυτεμένο το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Αυγούστου 2013 Author #24 Share 13 Αυγούστου 2013 Ok. Στην επίμενη αλλαγη που θα ετοιμάσω το νερο, θα κάνω τις μετρήσεις και μια και καλή θα σας πω και τις υπόλοιπες πληροφορίες. Πάντως GH και ΚΗ τα μετράω με strips αλλα η διαφορα του τότε με το τώρα ειναι σημαντική. Θα σας τα πω αναλυτικά με τις επόμενες μετρήσεις κατα την αλλαγη νερου όπως προείπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Αυγούστου 2013 Author #25 Share 13 Αυγούστου 2013 Μια μέτρηση που έκανα τώρα σε ενυδρειο και βρύση έβγαλε 8 στο νερό βρύσης και στο ενυδρείο 7,4 (το χρωμα ωστόσο παίζει εκει γύρω, δε βγάζω άκρη ακριβώς). Το τεστ ειναι της sera και δεν έχει λήξει. Μπας και ειναι μουφα το τεστ; γιατι οι δυο αποχρώσεις ειναι πολυ κοντά μεταξύ τους. Μπορει να γίνει αυτο με το ποσοστο όσμωσης που βάζω στις αλλαγές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος